Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
-
Sonny
Kábel készités házilag
Az én kérdésem is ez lenne:
CD / erősítő gyári 2 eres kábelét cserélném.
C8-as (borotva) aljzatot tennék tá, így a kábelem 2 eres C7-el végződne.
A földre az árnyékolást csak a hálózati oldalon tudom bekötni.
vagy
IEC aljzatot tegyek a CD-re, a földre kössem a házat és az árnyékolást és a hálózati oldal marad a hagyományos?
Köszi,
Sanyi
Kábel készités házilag
http://www.venhaus1.com/diymains.html
Hasznos
Innen a Flavor #1 megoldás pont fordítva van, mint amit eddig itt (is) olvastam.
Miszerint az árnyékolást a konnektor oldalon kell bekötni a nullához és a készülékoldalon meg nem. Ezzel szemben itt most pont fordítva írja.
Mi az igazság?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
-
Sonny
Kábel készités házilag
Köszönöm!
Nézegetem az ebay-t is, "eredeti" kínait rendelek, ha olcsó marad a licit végéig
S
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Csinálnék magamnak kábelt, de nem találok normális áron IEC C7/C8 csatlakozót.
Furutech van, de az 1/10-ét szánnám erre
Valami javaslat?
Fapaci forgalmaz ettől olcsóbbat, ha nem is 1/10-e...
Lásd árlista, csatlakozók...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1929319
.
-
Sonny
Kábel készités házilag
Sziasztok!
Csinálnék magamnak kábelt, de nem találok normális áron IEC C7/C8 csatlakozót.
Furutech van, de az 1/10-ét szánnám erre
Valami javaslat?
- guenwhywer
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Kábel készités házilag
+3700 Ft-ról beszélsz, nem 37 ezerről!...de annyit már nem ér a dolog...csak egyszer kell megcsinálni.
ebben látod igazad van biztos hogy csak egyszer kell vezetékelni, de sajnos nem ez az egyetlen baja a gépnek és már ennyit sem feltétlenül okos dolog ráfordítani. Szeretnék venni bele egy új hangszedőt itt is két verzió van az egyik az ortofon red a másik az audiotechnika at 95e itt is igen komoly árbeli eltérés van így ha itt is a komolyabbat/drágábbat választom akkor már bőven megdupláztam egy egyszerű Dual cs 505-1 értékét. Ezeket is figyelembe véve kell mérlegelnem. Igen vehetném mindenből a legjobbat bele de akkor nagyon elszaladna a ló a kasszával
Kábel készités házilag
Most beszéltem a Kácsa audióval kiegyeztünk egy középútban le is gyártják az egyik felére RCA val a másik meg szabadon marad a lemezjátszóba forrasztásra. Két külön vezeték a két csatornának a saját KCO-IS2 vezetékükből és két darab RP-70GT-9 rca csati szerelve, mindez ~8800ft plusz posta. A másik opció az egyel jobb vezetékük a hozzá való dugókkal már 12500ft körül van annyit szerintem nem ér a dolog. Ez is szerintem a felső határon van amit ezen a szinten vezetékelésbe szabad fektetni.
+3700 Ft-ról beszélsz, nem 37 ezerről!...de annyit már nem ér a dolog...csak egyszer kell megcsinálni.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Kábel készités házilag
Most beszéltem a Kácsa audióval kiegyeztünk egy középútban le is gyártják az egyik felére RCA val a másik meg szabadon marad a lemezjátszóba forrasztásra. Két külön vezeték a két csatornának a saját KCO-IS2 vezetékükből és két darab RP-70GT-9 rca csati szerelve, mindez ~8800ft plusz posta. A másik opció az egyel jobb vezetékük a hozzá való dugókkal már 12500ft körül van annyit szerintem nem ér a dolog. Ez is szerintem a felső határon van amit ezen a szinten vezetékelésbe szabad fektetni.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Kábel készités házilag
A kábel saját kapacitásra is figyelj, mivel elviheti jelentősen a hangot.
na most akkor merre vagyok arccal előre? közben egy más fajta kábelt is találtam de ha ilyenekre is kell figyelni akkor aztán nem tudom mit vegyek... max nagy levegőt
találtam közben ilyet: http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/ ... 20.htmlmeg ilyet is http://elektrotech.hu/spd/2390R/2390R-2 ... aranyozott. és akkor még ott van a kacsa audiós kábel is, eddig azt hittem ez már elég a boldogsághoz de ezek szerint nem...
Kábel készités házilag
Analóg összekötő kábelt használnék, pl: http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... a201.p.397
Persze a választék széles.
A helyedbe forrasztanék, biztosabb a kötés.
A földelés bekötéséről ne feledkezz el.
A kábel saját kapacitásra is figyelj, mivel elviheti jelentősen a hangot.
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... 5#p2807625
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Megjelenítő: Lapos, Hangsugárzó: DIY, Kábel:DIY (Neotech, pure silver, Furutech), Erölködő: Luxman, DAC: Musical Fidelity, Lejátszó: Philips 620 MOD CD, Raspberry (Volumio)
Kábel készités házilag
Hiho!
Szeretnék építeni egy rca kábelt a meglévő Dual 505-1-es lemezjátszóm és a Dual cv1260-as erősítőm közé. A jelenlegi valahol kontakt hibás.
Rca dugókat még csak találtam de arra nem jöttem rá hogy milyen kábelből/vezetékből kéne csinálnom. Egyik fele ugye RCA a másikon csak csúszó saruk vannak gyárilag ha nem nagy veszteség meg is hagynám ezt a fajta megoldást nem szeretnék forrasztani a lejátszón belül.
dual 505-1 rca.jpg
Analóg összekötő kábelt használnék, pl: http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... a201.p.397
Persze a választék széles.
A helyedbe forrasztanék, biztosabb a kötés.
A földelés bekötéséről ne feledkezz el.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Kábel készités házilag
Hiho!
Szeretnék építeni egy rca kábelt a meglévő Dual 505-1-es lemezjátszóm és a Dual cv1260-as erősítőm közé. A jelenlegi valahol kontakt hibás.
Rca dugókat még csak találtam de arra nem jöttem rá hogy milyen kábelből/vezetékből kéne csinálnom. Egyik fele ugye RCA a másikon csak csúszó saruk vannak gyárilag ha nem nagy veszteség meg is hagynám ezt a fajta megoldást nem szeretnék forrasztani a lejátszón belül.
Kábel készités házilag
Sub kábel jelre gondolt szerintem Igen
Kábel készités házilag
Talán nem ártana pontosítani mit akarsz elvinni a subhoz....a jelet vagy a meghajtást
Sub kábel jelre gondolt szerintem
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 52
Kábel készités házilag
Hello
Sub kábelnek milyen típusú vezezékek között érdemes keresgélni?
Talán nem ártana pontosítani mit akarsz elvinni a subhoz....a jelet vagy a meghajtást
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
Kábel készités házilag
Hello
Sub kábelnek milyen típusú vezezékek között érdemes keresgélni?
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

Kábel készités házilag
Érdekes. Mit lehet tudni róla?
10-10 tömör rézeret tartalmaz (2,8 mm²) a fonási teljesen improvizatív módon alakult ki.
Az alapanyag a Szegedi kábelgyár terméke 1997-es NOS távközlési célú vezeték.
2db 0,6mm átmérőjű szigetelt ér PVC köpennyben ebből van összefonva 10 szál
43 méter lapanyagból és kb 6 óra munkával keletkezett ez a 3,2 méteres darab
-
bordor
- Törzsvendég

- Értékelés: 79
Kábel készités házilag
Mivel tetemes túlsúlyt látok az AC kábeles témából mást meg alig-alig, dobnék egy kavicsot az állóvízbe
Íme egy jelenleg készülő hangfal kábel (elkészült fele) :
IMG_3373_075.jpg
Egy Oehlbach drótot nyomott le.... mert jobb nem volt kéznél.
Érdekes. Mit lehet tudni róla?
Kábel készités házilag
keresek valakit itt a fórumon, aki vállalna helyszínen (Bp. Kálvin tér) HDMI krimpelést, akár hozott anyaggal, vagy az anyagot megveszem a kácsa audioba
A Kácsa Audióban is vállalják.
Kábel készités házilag
keresek valakit itt a fórumon, aki vállalna helyszínen (Bp. Kálvin tér) HDMI krimpelést, akár hozott anyaggal, vagy az anyagot megveszem a kácsa audioba
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó

Kábel készités házilag
Mivel tetemes túlsúlyt látok az AC kábeles témából mást meg alig-alig, dobnék egy kavicsot az állóvízbe
Íme egy jelenleg készülő hangfal kábel (elkészült fele) :
Egy Oehlbach drótot nyomott le.... mert jobb nem volt kéznél.
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
Kábel készités házilag
A dolog megoldódott, egy kedves fórumtárs (stereofan) ajánlotta Béres János kollégát, aki mintegy 2,7km-re volt tőlem.
A kábelt beforrasztotta az alaplapra, minden okés.
Ki tudja, a végén még "fanatikus" leszek....
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Kábel készités házilag
Én is inkább efelé hajlanék, hogy talán aljzat nem kell drága. De persze azt is meg tudom érteni, akinek ez is fontos, csak én még nem vagyok ennyire "fanatikus".
Ami késik, nem múlik!
.