Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11000
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Amik nálam eddig megfordultak ezüst bevonatú réz kábelek, mindegyiknek volt több-kevesebb túlforszírozása/kiemelése közép és magas tartományban. Valahol valakinek ez jó lehet...számomra tolakodóak voltak, pedig én szeretem a nem 'lekerekítgetésekkel operáló' hangzást. Volt/van most is 2x50 cm-es IC-nek vagy belső kábelnek való maradék teflonosom. Nem tudtam hazai pályán sehova "beépíteni". Egy jó részét már elajándékoztam. Persze az alapanyag gondolom itt sem mindegy...de ez van. (Remélem nem gyalogoltam bele ezzel senki lelkivilágába...akinek bevált, az hallgassa boldogan! Hiszen ez a lényege a dolognak. )
>

Ezüstről írtam, nem ezüstözött rézről. Utóbbival nekem sincs sok jó tapasztalatom, de valakinek biztosan sikerült már jó kábelt készítenie belőle. Nekem nem jött össze, így már csak tiszta rezet, tiszta ezüstöt, vagy ezüst/arany ötvözetet használok.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Az ezüst nem csak ördögűzésre jó, nagyszerű kábelek is készíthetőek belőle. Nem hiszem, hogy a Habia huzalok fogyatékossága az ezüst tartalom miatt van. Lehet kísérletezni különböző fonásokkal, forrasztás technikákkal, csatlakozókkal, de ezek lényegesen nem változtatnak egy huzal hangzási jellemzőin. A Habian sem.

Amik nálam eddig megfordultak ezüst bevonatú réz kábelek, mindegyiknek volt több-kevesebb túlforszírozása/kiemelése közép és magas tartományban. Valahol valakinek ez jó lehet...számomra tolakodóak voltak, pedig én szeretem a nem 'lekerekítgetésekkel operáló' hangzást. Volt/van most is 2x50 cm-es IC-nek vagy belső kábelnek való maradék teflonosom. Nem tudtam hazai pályán sehova "beépíteni". Egy jó részét már elajándékoztam. Persze az alapanyag gondolom itt sem mindegy...de ez van. (Remélem nem gyalogoltam bele ezzel senki lelkivilágába...akinek bevált, az hallgassa boldogan! Hiszen ez a lényege a dolognak. )
>
.

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: t.david »

Sziasztok! Denon és Heco közé szeretnék hangfalkábelt, illetve szükségem lenne rca-ra a cd lejátszóhoz meg a dac-hoz is. Hangfalhoz sztem 2,5 m elég max 3, rca meg nem is tudom, közel vannak egymáshoz a dolgok, szóval 1 m max, de lehet 60 cm is megteszi. Jól gondolom minnél hosszab annál rosszabb? Én egyszerűbb kábeleken gondolkodtam, tdf 300, klotz stb.. Aztán ráforrasztatnék valakivel valahol banánt. Ha van ötlet, légyszi osszátok meg velem.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Sokszor lehet olvasni, hogy az ezüst (tartalom) a vezetőben, milyen irányba mozdítja el a hangképet. Gyakran ezt a jelenséget sokan negatívumként írják le, kihangsúlyozva a vezető ezüst mivoltát, de ennek ellenére a drágább és jobb hangúnak vélt kábelek, mindig tartalmaznak valamennyi ezüstöt. Én nem értek a huzal gyártáshoz, ötvözéshez, szennyezőanyag csökkentő eljárásokhoz, de nálam még ezüst tartalmú kábel nem szólt soha rosszul és ezért azt gondolom, hogy nem pusztán az ezüst jelenléte fog "zavarokat okozni", hanem a gyártás, esetleg szerelés közben elkövetett hibák miatt lesz egy kábel kevésbé jó.
Az ezüst nem csak ördögűzésre jó, nagyszerű kábelek is készíthetőek belőle. Nem hiszem, hogy a Habia huzalok fogyatékossága az ezüst tartalom miatt van. Lehet kísérletezni különböző fonásokkal, forrasztás technikákkal, csatlakozókkal, de ezek lényegesen nem változtatnak egy huzal hangzási jellemzőin. A Habian sem.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Amikor nagyon divat volt, napokon át kísérleteztem 4-5 féle Habia huzallal, aztán ment minden a kukába. Az árát, azaz pár száz forintot megéri, többet nem adnék érte, mert durván színez. Tény, hogy ennyiért nem igazán van használható megoldás, szóval olyan nagyon nem akarom leszólni.

Sokszor lehet olvasni, hogy az ezüst (tartalom) a vezetőben, milyen irányba mozdítja el a hangképet. Gyakran ezt a jelenséget sokan negatívumként írják le, kihangsúlyozva a vezető ezüst mivoltát, de ennek ellenére a drágább és jobb hangúnak vélt kábelek, mindig tartalmaznak valamennyi ezüstöt. Én nem értek a huzal gyártáshoz, ötvözéshez, szennyezőanyag csökkentő eljárásokhoz, de nálam még ezüst tartalmú kábel nem szólt soha rosszul és ezért azt gondolom, hogy nem pusztán az ezüst jelenléte fog "zavarokat okozni", hanem a gyártás, esetleg szerelés közben elkövetett hibák miatt lesz egy kábel kevésbé jó.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csak kérdezem, hogy ilyen esetben elsőre nem célravezetőbb egy sima rézkábel (Klotz, Gotham, hogy 180 vagy 280 per méter, szerintem ezen a szinten mindegy), mint az ezüstözött réz?
Az ezüst elég sok helyen tud azért zavart okozni, ha nem jó helyre kerül, nem?

Meglehet. Szívesen készítek neki Klotz és Van Damme-ból is, de a kolléga eltűnt.   Igazából mindegy is...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A megjelölt árba még Van Damme

VDC IC a habiánál biztos, hogy jobb, de sok jóval drágábbtól is.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Csak kérdezem, hogy ilyen esetben elsőre nem célravezetőbb egy sima rézkábel (Klotz, Gotham, hogy 180 vagy 280 per méter, szerintem ezen a szinten mindegy), mint az ezüstözött réz?
Az ezüst elég sok helyen tud azért zavart okozni, ha nem jó helyre kerül, nem? 

A megjelölt árba még Van Damme vagy egy régebbi Fapaci ic is kellemesebb lehet szerintem.

Először én mindenképp rézzel próbálkoznék, aztán ha megbarátkoztam vele, akkor próbálnám ki az ezüst vagy ezek kombinációit, ekkor van mihez komolyabban viszonyítani...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Te is próbáltad?
Amikor nagyon divat volt, napokon át kísérleteztem 4-5 féle Habia huzallal, aztán ment minden a kukába. Az árát, azaz pár száz forintot megéri, többet nem adnék érte, mert durván színez. Tény, hogy ennyiért nem igazán van használható megoldás, szóval olyan nagyon nem akarom leszólni.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Eljutottunk megint a "ki mit szeret"-hez
Habia nekem se jött be, de azt tegyük hozzá, hogy ami helyette van az tízszer amnyiba kerül legalább ... azon az áron szerintem jó választás

Pontosan! Kezeljünk mindent a helyén... Én sem a legdrágább IC-mhez hasonlítottam...

Thunder
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Én nem hallok ilyesmit...de hát nem vagyunk egyformák...
Eljutottunk megint a "ki mit szeret"-hez
Habia nekem se jött be, de azt tegyük hozzá, hogy ami helyette van az tízszer amnyiba kerül legalább ... azon az áron szerintem jó választás
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Személy szerint több verzióban,szál összetétellel,dugókkal próbáltam.

Több eret fontam össze,2 márkásabb dugóval....

Nekem nem jött be....

De lehet másnak bejött....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem IC-ként nem jött be...agresszív és tolakodónak találtam

Én nem hallok ilyesmit...de hát nem vagyunk egyformák...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Elsőre húha, aztán pár perc múlva na ne...

Te is próbáltad?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Elsőre húha, aztán pár perc múlva na ne...

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Hm, és esetleg akadna 4-5 méternyi felesleged, melyet eladnál nekem, mert nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mit alkot hangfalkábelként ez a Svéd kanóc?!

Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

A vezetéket itt a fórumon vettem, már jó régen és sokat.

Hm, és esetleg akadna 4-5 méternyi felesleged, melyet eladnál nekem, mert nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mit alkot hangfalkábelként ez a Svéd kanóc?!  

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ennyiért hol tudod beszerezni, ha nem hadi titok? ...

A vezetéket itt a fórumon vettem, már jó régen és sokat.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Egyébként a vezeték Habia 1 × 0,75mm-es teflon szigetelésű ezüstözött réz (métere 180 HUF)

Szia!

Ennyiért hol tudod beszerezni, ha nem hadi titok?

Köszi a választ!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nekem is az a tapasztalatom, hogy digitális kábelek (S/PDIF vagy USB) cseréjével nagyobb javulás érhető el, mint analóg IC kábelek cserével. A "mindenképpen koax kábel kell oda" szemlélet abból indul ki, hogy a digitális jel nem analóg jel. Pedig ez nem így van, a valóságban a digitális jel egy impulzus sorozat, egy analóg időfüggvény ld. alább, amit illene minél tökéletesebben átvinni a készülékek között.
Valodiimpoulzus.jpg

Tapasztalatom szerint egy árnyékolatlan jó analóg IC sok esetben jobb hangú S/PDIF digit kábel mint a kifejezetten erre a célra gyártott gyári digit koaxok. Az USB kábelről meg nem is beszélve, ott még nagyobb lehet a különbség egy nem koax kábel javára.

Ez általánosságban egyszerűen nem igaz. Ha rövid a kábel, akkor vak tyúk is talál szeget, de nagyobb hosszak esetén semmiképp, amúgy meg oszcilloszkóppal ellenőrizhető, hogy mi történik a jellel az átvitel folyamán, és jócskán korrelál a halott változásokkal.  A nem megfelelő illesztés további jittert visz a rendszerbe, melynek hatása akár tetszhet is valakinek.

Az usb kábel sosem coax, és egész más tészta, az empírikus barkácsolási technika ott elég gáz. A táp elválasztása a differenciális jelcsomagoktól általában segít, de a 90 +/-10% ohm impedancia tartása nélkül megint csak rövid kábeleket lehet készíteni.
Akit érdekel részletesen az USB:
http://www.usbmadesimple.co.uk/

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2286

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

De valamitől csak más mindegyik digit kábel hangja árkategóriától függetlenül,én pl jobban hallom az ezek közti különbözőséget,mint az analóg összekötőknél.

Nekem is az a tapasztalatom, hogy digitális kábelek (S/PDIF vagy USB) cseréjével nagyobb javulás érhető el, mint analóg IC kábelek cseréjével. A "mindenképpen koax kábel kell oda" szemlélet abból indul ki, hogy a digitális jel nem analóg jel. Pedig ez nem így van, a valóságban a digitális jel egy impulzus sorozat, egy analóg időfüggvény ld. alább, amit illene minél tökéletesebben átvinni a készülékek között.

Tapasztalatom szerint egy árnyékolatlan jó analóg IC sok esetben jobb hangú S/PDIF digit kábel mint a kifejezetten erre a célra gyártott gyári digit koaxok. Az USB kábelről meg nem is beszélve, ott még nagyobb lehet a különbség egy nem koax kábel javára.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Már bocsi az de ez itt nem a hogy nem értem mit kérdezel részleg. Tény gyorsan irtam és nem fogalmaztam meg csak az agyam gyorsabban jár mint a kezem hehe :D
És milyett tudsz késziteni?

Amilyet Te is el tudsz készíteni bármikor, kellő türelemmel, esztétikai érzékkel, szerszámokkal, szakértelemmel és persze alapanyaggal. Egyébként a vezeték Habia 1 × 0,75mm-es teflon szigetelésű ezüstözött réz (métere 180 HUF), a dugó a sokak által jól ismert, olcsó és jó RP-91GT-3. (most nézem, hogy felment az ára) Akkor anyagárban, úgy 3 560 HUF-ba megáll egy pár RCA.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Írta, olcsót és jót.
Ez a kombináció elég hihetetlen.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Már bocsi az de ez itt nem a hogy nem értem mit kérdezel részleg. Tény gyorsan irtam és nem fogalmaztam meg csak az agyam gyorsabban jár mint a kezem hehe :D

Írta, olcsót és jót.

fater80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fater80 »

Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011  CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set  SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210

Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.

Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>

Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”