Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Remélem, jó topikban járok.
Egy LG LAB540 SoundPlate-et használok. Mivel ez a rendszer elvileg 4.1 surround rendszerű, kvázi centersugárzóval nem rendelkezik. Ebből adódóan az 5.1 filmeknél, ahol általában a beszédhang a centerre van kiosztva, ez nálam sokkal halkabb, mint a film egyéb hangjai, zajai. Ahhoz, hogy a beszéd érthető hangerővel szóljon, túl magasra kell a hangerőt állítani és az pl. este nagyon zavaró tud lenni. Érdekes módon ez főleg a magyar szinkronhangoknál jelentkezik, az eredeti nyelvű hang nagyságrenddel jobban szól ilyenkor is. A készülék összes létező hangbeállítást végigpróbáltam már(ami nem túl sok), de eddig nem sikerült a problémát megoldani. Szeretném megkérdezni a tisztelt, témában jártas szakértő urakat, hogy erre valami megoldást tud-e javasolni valaki, akár külső eszköz beiktatásával is.
Előre is köszönöm.
Segítség,kezdő vagyok!
Elvileg igen. De:
1. Annak a 12V-os adapternek elég izmosnak kell lennie, nézz utána mennyi áramot vesz fel maximálisan a sub, és legalább akkora vagy inkább magasabb áramerősség leadására képes adaptert használj.
2. Az autos szubok úgy vannak tervezve, hogy kihasználják az autó kis belső terének akusztikai mélykiemelését. Ugyanez a sub egy 20--30 négyzetméteres helységben egész másképp fog szólni, nagy valószínűséggel messze lesz az ideálistól.
Köszi!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Van nekem egy felesleges autós aktív subwooferem,aminek van rca bemenete.Az lenne a kérdésem,hogy házimozi erősítőre ráköthetem-e úgy hogy a woofert egy 12v-os adapterrel hajtom meg ?
Elvileg igen. De:
1. Annak a 12V-os adapternek elég izmosnak kell lennie, nézz utána mennyi áramot vesz fel maximálisan a sub, és legalább akkora vagy inkább magasabb áramerősség leadására képes adaptert használj.
2. Az autos szubok úgy vannak tervezve, hogy kihasználják az autó kis belső terének akusztikai mélykiemelését. Ugyanez a sub egy 20--30 négyzetméteres helységben egész másképp fog szólni, nagy valószínűséggel messze lesz az ideálistól.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Van nekem egy felesleges autós aktív subwooferem,aminek van rca bemenete.Az lenne a kérdésem,hogy házimozi erősítőre ráköthetem-e úgy hogy a woofert egy 12v-os adapterrel hajtom meg ?
Segítség,kezdő vagyok!
Pici zúgás beleférhet, ha nem kerül a hangsugárzókra.
Köszi,akkor nyugi van !
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok ! Onkyo házimozi erősítővel kapcsolatban lenne egy kérdésem.Természetes-e ha zúg a trafó egy kicsit?Igazából csak ha fölé hajolok akkor hallani.
Köszi
Segítség,kezdő vagyok!
De nincs az erősítőnek 6ch bemenete! Ezt írom, hogy ez a vas nem alkalmas erre! Úgy adsz tanácsot, hogy utána sem nézel legalább a guglival.
Amit nyerne a bi-ampal, azt elveszíti a szétbonyolítással.
Ok, bocs nem néztem meg milyen bemenetei vannak nem tételeztem fel hogy nincs 6 csatornás bemenete, inkább gondoltam, hogy nincs ilyen kimenete, de az van, és van analóg bemenete sztereó, így legalább a frontokat meg tudja próbálni ha a pre-out-ot átköti a másik erősítő "analóg 1" in-jébe. Én úgy próbálok tanácsot adni, hogy legyen lehetősége próbálgatni, csak így fejlődik a tudás, a rendelkezésére álló eszközökből egy tesztet össze tud rakni, még vásárolni sem kell hozzá semmit, max RCA kábelt, ha nincs neki. Ezek után ő majd eldönti, hogy jobban szól e rendszere, szerintem nem de, ezt hagy döntse el ő, meg azt is hogy megéri a a bonyolítás. Ha kárt tehetne ezzel valamiben akkor óva inteném, de szerintem itt nincs erről szó. És ha már az olvasásnál tarunk, a második megoldásom működik, akár van 6 csatornás bemenete akár nincs, a sztereó analógot még mindig felhasználhatja erre.
Segítség,kezdő vagyok!
Ez mind szép, és jó hosszú, de nem ez a felállás nála. Kettős erősítést akar, aminek két azanos erősítővel kb. semmi értelme.
Főleg, - már bocs - de azzal a H/K-val.
De persze lehet bonyolítani a végletekig.
Az azonos vas problémáját nem egészen értem, hisz egy bi-amp rendszerben is két azonos végfok látja el a feladatot.
A hdmi-s osztásnál még ha nehezen is mérhető a jelkésleltetés különbsége, azért gondoljuk át műszakilag, hogy min is javít a bi-kábelezés vagy a kettős erősítő, és megéri ezért az előnyért beáldozni a helyes fázis pontosságot? A kettős erősítő csak nagyon finom különbséget hoz a redszerbe,nem is biztos hogy mindenki kihallja, így én mindenképp azt javaslom, hogy az azonos hangfalakat csak azonos dekódolásból eredő két erősítő hajtsa, mert ha az első és a hátsó csatornák kapnak különböző fázisú jelet (ami tulajdonképpen mindig fennáll ettől lesz térhatású) az nem nagy baj úgy e a késleltetési paraméterek is ezt állítják, úgy azért ha egy csatornán belül a magas és mély taromány kap késleltetést azért az rendesen odavág a hangképnek főleg a keresztezési frekvencia környékén, ahol ugyanaz a jel megvan mind a magas- és mind a mély-sugárzónál is.
Ha kiakarod próbálni,hogy hoz -e pluszt a rendszeredben a bi-amp, akkor a hdmi osztás helyett van két egyszerűbb mód is:
1) az egyik H/K-ba beküldöd a jelet, és a multi channel kimenetét ( magyarul a végfok előtti jelet - remélem a te készülékeden is van ilyen kimenet én nem néztem utána-) beküldöd a másik "6-ch in"-jébe és máris meg van az azonos dekódolásból eredő jeled. így az első erősítő 5 kimenetét a hangfalaid mélyére kötöd a másik erősítőd 5 kimenetét a hangfalaid magasára.
2) ha nem volna 6 csatornás kimeneted, de legalább egy sztereó kimeneted van akár valamelyik műsorforrásodon, akkor azt javaslom, hogy teszteld a front sugárzóidat bi-amp bekötéssel, oly módon, hogy a sztereó jelet 2db RCA-Y osztó segítségével bekötöd az egyik erősítőd 6 ch bemenetére oly módon, hogy a azonos oldalak jelei menjenek a "front in" és "sorround in" bemenetekre, és ennek megfelelően a hangfalaid mélyét kösd a front kimenetre, a magasat pedig a sorround kimenetekre, így biztosan meg tudod hallgatni, hogy másképp szól -e jobban tetszik -e, stb. Valószínűleg csak frontokat érdemes ily módon bekötni a végső rendszerben is, a komolyabb házimozi erősítők is általában csak a front bekötést támogatják bi-amp erősítéssel.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Segítség,kezdő vagyok!
És ha kettő H/K 370 el hajtanám az 5 hangfalat?
"Szerintem jobb ha nem agyalok tovább..."
Rossz megközelítés,hallgass meg mindent a témával kapcsolatban,de ne hagyd magad lebeszélni valamiről,amiről másnak sem biztos hogy van elég tapasztalata.
Persze ez nem azt jelenti hogy nincs benne a kudarc lehetősége...
Azért,mert mások,más utat jártak be nem biztos hogy nem érne meg egy próbát a saját elképzelésed.
Ezt konkrétan a saját példámon keresztül tudom érzékeltetni.Engem a legtöbben lehurrogtak anno,amikor sajátos módon próbáltam,mások számára érthetetlen módon vegyíteni különböző márkájú és eltérő paraméterekkel bíró hangsugárzókat. Megoldást találni arra,hogyan tudnám egyidejűleg egy rendszerben használni őket,úgy hogy egymást kiegészítve tegyék a dolgukat. Anélkül hogy az álló hangsugárzók elnyomnák a szatelitek magas tartományát,ill. viszonylag nagy hangnyomás mellett is megfelelően részletező legyen a kapott hang.
Ebben a hobbiban a járt utat járatlanért...nem minden esetben igaz.
Viszont az is igaz hogy minden segítő szándék mögött egy-egy megtapasztalás van és általában ezek alapján kapunk,vagy adunk tanácsot.
Szerintem meg agyalj csak,mert az nem árt és a saját tapasztalásnak legyen az jó,vagy rossz nincs párja.
Én is egy HK-val kezdtem a tortúrát,egy AVR-255-el "bűvészkedni a HD hangokkal",ahogy az azóta már megszűnt AV fórumon fogalmazott,valaki. Kissé gúnyos hangnemben,amikor felvetettem a témát és olyan HDMI splittert kerestem,ami nem csak a képet de a HD hangot is átengedi.
Mindenki a képet akarta megkettőzni TV/Proji párosítás miatt,úgyhogy volt pár sikertelen próbálkozásom,de aztán összejött.
Megoldható a két db HK 370 "eke" elé fogása egy HDMI splitter kell hozzá az se baj ha aktív.
A forráskészülékből kijövő HDMI kábel végét csatlakoztatni kell az említett dobozkába,ami a másik oldalán "kettéágazik" és további két "édzsdíemáj kébülsz" mehet a két HK370be= HK "740" 14.2 különkalibrálható kézi készülék,persze csak ha tényleg szükséged van a párosra.
A képen látható kütyüt én használom a saját rendszeremben,Nagyon vadon megvagyok vele elégedve. Természetesen nincs semmiféle érzékelhető késés a kapott hangot illetően.Pontosabban biztos hogy van,de ez ember számára nem érzékelhető,max van olyan mérőműszer,amely ms-ban mérve megmutatná a különbséget.
Kísérletezésből kezdtem el használni,de nálam nem a kettős kábelezés volt az ok,hanem egyfajta nekem tetsző hangkép létrehozása és annak variálhatósága.
Párosítva egymástól nagyon eltérő méretű,érzékenységű és frekvencia menetű(40-20.000 Hz/120-70.000Hz)hangsugárzókkal, és a darabszám sem szokványos 8db "álló" és 15db szatelit sugárzó,így szükségem lett némi plusz csatornára is.
Bármilyen kérdésed van az említett témával kapcsolatban és persze ha tudom rá a választ,privátban leírom. Meg azt is,mi az én tapasztalatom,mik az előnyei és mik a hátulütői,mert azért az is van ha nem is túl sok,de pl a 23 db összekötő kábel ára nem elhanyagolható.
-
Csutka
Segítség,kezdő vagyok!
Dehogy gyenge! Csak agyaltam a dolgon, mivel mind az öt hangfal alkalmas a kettős erősítésre...és hogyan tudnám ezt kihasználni! A bemenetekre nem is gondoltam. Szerintem jobb ha nem agyalok tovább...
Szerintem nyugodtan "agyalj"!
Esetleg a kettős erősítés helyett egy "bika" többcsatornás végfokot érdemesebb lenne megcélozni.
Az erősítődön van pre out és jelentős előrelépést jelentene.
Segítség,kezdő vagyok!
Dehogy gyenge! Csak agyaltam a dolgon, mivel mind az öt hangfal alkalmas a kettős erősítésre...és hogyan tudnám ezt kihasználni! A bemenetekre nem is gondoltam. Szerintem jobb ha nem agyalok tovább...
De ha az egyik vas egy hangyafasznyit is késik a másikhoz képest, akkor ugye nem kell ecsetelnem, hogy az többet árt mint használ a hangképnek, a kettős erősítő használata árnyalatokkal teszi jobbá a hangot de egyenletesebbé teszi az erősítők terhelését, a te erősítőd esetében még ha tudná is a bi-amp funkciót nem biztos hogy kihallanád.
Segítség,kezdő vagyok!
Miért is? Hogyan osztod a bemenetet? Egyikből a másikba, vagy analóg kábelekkel a lejátszóból? És minek, ha ugyanolyan a vas.
Gyenge, vagy mi?
Segítség,kezdő vagyok!
És ha kettő H/K 370 el hajtanám az 5 hangfalat?
Segítség,kezdő vagyok!
Hogyan kötnéd be? Mert nem látok bi-amp lehetőséget.
Bi-wire esetleg? Az utóbbinak nem sok értelmét látom.
Hát, igen. Nem vagyok biztos benne, hogy az erősítő támogatja ezt a funkciót.
Angol nyelvű az útmutató és abból még nem sikerült kihámozni.
A zone 2 menüben találtam Assigned AMP funkciót: ahol surr. back vagy front height lehetőségek vannak.
A kimaradt két erősített csatornát használnám.
Vagy akkor ezt benéztem, és nincs lehetőségem ilyesmire?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Kettős erősítésen gondolkozok, a két front hangfalon alkalmaznám.
Véleményeteket szeretném kikérni, ki mit tapasztalt, előnyök, esetleg hátrányok, megéri-e a dolog...?
HK avr 370 jbl studio 590
Köszi
Segítség,kezdő vagyok!
Mind a négy esetben Dali Zensor 1 típusú hangszorokról beszélünk. Jelenleg 5.1 szettem van és gondolkodom a 7.1-en, nyílván ehhez avr-nek is tudni kell a 7.1 csatornát, meg olyan filmekre van szükség amik 7.1 hangsávval rendelkeznek. Nyílván markan belül maradok és gondolom annyira nem rossz ötlet ha mindnégy hangszoró ugyanolyan típus. Gondolom az sem árt, ha a kábeltípus is egyezik.
így van , jól lesz az!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Az egységesség az mindig jó dolog nem csak 7.1 esetében.. ha márkán belül azonos családból választasz ,nagyon nem tudsz mellé rúgni.. külön dicséret ha azonos hangszóró készlettel rendelkezik a teljes szett! ha összevissza válogat az ember és minden csatornára mást raksz ,elképzelhető ,hogy egy nagy katyvasz lesz a végeredmény..
Mind a négy esetben Dali Zensor 1 típusú hangszorokról beszélünk. Jelenleg 5.1 szettem van és gondolkodom a 7.1-en, nyílván ehhez avr-nek is tudni kell a 7.1 csatornát, meg olyan filmekre van szükség amik 7.1 hangsávval rendelkeznek. Nyílván markan belül maradok és gondolom annyira nem rossz ötlet ha mindnégy hangszoró ugyanolyan típus. Gondolom az sem árt, ha a kábeltípus is egyezik.
Segítség,kezdő vagyok!
Üdvözletem mindenkinek. 7.1 szett esetében érdemes ugyanolyan típusú hangszorókat vásárolni? Arra gondolok, hogy a bal illetve jobb hátsó surround megegyezzen a bal és jobb surround hangszorókkal. Gyanítom, hogy igen de szeretnék egy megerősítést
Az egységesség az mindig jó dolog nem csak 7.1 esetében.. ha márkán belül azonos családból választasz ,nagyon nem tudsz mellé rúgni.. külön dicséret ha azonos hangszóró készlettel rendelkezik a teljes szett! ha összevissza válogat az ember és minden csatornára mást raksz ,elképzelhető ,hogy egy nagy katyvasz lesz a végeredmény..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Üdvözletem mindenkinek. 7.1 szett esetében érdemes ugyanolyan típusú hangszorókat vásárolni? Arra gondolok, hogy a bal illetve jobb hátsó surround megegyezzen a bal és jobb surround hangszorókkal. Gyanítom, hogy igen de szeretnék egy megerősítést
Segítség,kezdő vagyok!
Hát először is tegyük rendbe ezt a DAC kérdést. Ugyebár a hanganyag különböző digitálisan lekódolt fájlformátumokban tárolva a CD-n, DVD-n BR-en és egyéb adathordózókon, ebből a kodolásból kell visszaalakítani, a fülünk számára is értelmezhető analóg hanggá. Erre jó a DAC (Digitalisból-Analóg jelet_Converál). Ilyen DAC áramkőr nagyon sok mindenben van, gyakorlatilag szinte a legtöbb média készülékben ( telefon, tv, laptop, PC, média lejátszó ha rendelkezik analóg kimenettel, házimozi erősítő, CD-, DVD és BD- lejátszó stb.) (speciel a popcorn VTEN -ben nincs, neki csak digitális kimenete van HDMI és SPDIF optikai). Na most a minőségi zenehallgatáshoz minőségi DAC áramkőr kell, na ez már csak kevés készülékben van, ezért javasolják a külön DAC egységek használatát, tulajdonképp az AVR-ed DAC-ját is használhatod de az nem biztos, hogy elég jó.
Meg kell fülelni, próbálj egyet kölcsönbe szerezni, és hallgasd meg, hogy hallod e a különbséget, hogy az erősítőd az RCA bemenétőről szól jobban a DAC-al hajtva, vagy a HDMI bemenetéről szól jobban.
A popcorn VTEN és AOpen hour chamelon között, két fontos különbség van, a chameleont androidos oprendszerrel áldották (vagy verték meg, ez izlés dolga), ezért jobban bővítgethető szofverekkel, ha igény van rá, a VTEN-nek viszonylag kiforrot rendszere van, de kevésbé bővítgethető, a VTEN játssza dsd kiterjesztésű (az egyik legjobb minőségű) hangfájlokat a chamelon pedig nem. itt egy honlap amiben mind két sőt sok egyéb lejátszóról rengeteg adatot és specifikációt megtalálsz.
http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&ar_a= ... lt=0&lap=1
jó böngészést.
A PC lejászót kevésbé ajánlom, főleg ha nem vagy PC guru, egy ilyen hangkártya beállítása nem olyan egyszerű, nekem is van, és nekem is más állította be de én csak a dolgozó szobámba hallgatok róla zenét, ezért nem tudom, elég jó e a zenei igényeknek, egy barátomnak szintén egy ilyen hangkártyás PC-je van de már elege van a PC-s szívásból, és most vesz egy Vten a marantz SR5009-éhez és arra bizza a dekódolást.
Köszi
Segítség,kezdő vagyok!
Tényleg kezdő vagyok srácok! Azt se tudtam eddig, hogy mi is az a DAC, de utána jártam.
Szóval lenne egy médialejátszóm aminek a hangkimenetét rákötném a DAC-ra majd mehet az Avr-be, igy lenne audiofil a zenelejátszás. Hdmi-n meg menne a kép és a dolby verziók!
Cambridge audio dacmagic 100 megfelelne erre a célra? Tényleg olyan sokat dobna a zenei élményen? Mi a gond a digitális hangal, hogy analógot kell belőle csinálni?
Vagy az is jó megoldás lenne hogy számítógépről hallgatnék zenét, most rakok össze egy komolyabb gépet, a hangkártya már meg van ( egy ismerősöm odaadta) asus xonar d1. ennek az analóg kimenetén elérhető volna a minőségi zenelejátszás vagy csakis a DAC jöhet szóba?
A Vtenről nem találtam bővebb leírást csak az opon hour chameleon-ról. Mivel lenne jobb a Vten?
Köszi a válaszokat!
ui: próbálgatok utánaolvasni a dolgoknak, de fele még kínai, bocsi, hogy titeket fárasztalak!
Hát először is tegyük rendbe ezt a DAC kérdést. Ugyebár a hanganyag különböző digitálisan lekódolt fájlformátumokban tárolva a CD-n, DVD-n BR-en és egyéb adathordózókon, ebből a kodolásból kell visszaalakítani, a fülünk számára is értelmezhető analóg hanggá. Erre jó a DAC (Digitalisból-Analóg jelet_Converál). Ilyen DAC áramkőr nagyon sok mindenben van, gyakorlatilag szinte a legtöbb média készülékben ( telefon, tv, laptop, PC, média lejátszó ha rendelkezik analóg kimenettel, házimozi erősítő, CD-, DVD és BD- lejátszó stb.) (speciel a popcorn VTEN -ben nincs, neki csak digitális kimenete van HDMI és SPDIF optikai). Na most a minőségi zenehallgatáshoz minőségi DAC áramkőr kell, na ez már csak kevés készülékben van, ezért javasolják a külön DAC egységek használatát, tulajdonképp az AVR-ed DAC-ját is használhatod de az nem biztos, hogy elég jó.
Meg kell fülelni, próbálj egyet kölcsönbe szerezni, és hallgasd meg, hogy hallod e a különbséget, hogy az erősítőd az RCA bemenétőről szól jobban a DAC-al hajtva, vagy a HDMI bemenetéről szól jobban.
A popcorn VTEN és AOpen hour chamelon között, két fontos különbség van, a chameleont androidos oprendszerrel áldották (vagy verték meg, ez izlés dolga), ezért jobban bővítgethető szofverekkel, ha igény van rá, a VTEN-nek viszonylag kiforrot rendszere van, de kevésbé bővítgethető, a VTEN játssza dsd kiterjesztésű (az egyik legjobb minőségű) hangfájlokat a chamelon pedig nem. itt egy honlap amiben mind két sőt sok egyéb lejátszóról rengeteg adatot és specifikációt megtalálsz.
http://lejatszo.hu/?oldal=webshop&ar_a= ... lt=0&lap=1
jó böngészést.
A PC lejászót kevésbé ajánlom, főleg ha nem vagy PC guru, egy ilyen hangkártya beállítása nem olyan egyszerű, nekem is van, és nekem is más állította be de én csak a dolgozó szobámba hallgatok róla zenét, ezért nem tudom, elég jó e a zenei igényeknek, egy barátomnak szintén egy ilyen hangkártyás PC-je van de már elege van a PC-s szívásból, és most vesz egy Vten a marantz SR5009-éhez és arra bizza a dekódolást.
Segítség,kezdő vagyok!
Tényleg kezdő vagyok srácok! Azt se tudtam eddig, hogy mi is az a DAC, de utána jártam.
Szóval lenne egy médialejátszóm aminek a hangkimenetét rákötném a DAC-ra majd mehet az Avr-be, igy lenne audiofil a zenelejátszás. Hdmi-n meg menne a kép és a dolby verziók!
Cambridge audio dacmagic 100 megfelelne erre a célra? Tényleg olyan sokat dobna a zenei élményen? Mi a gond a digitális hangal, hogy analógot kell belőle csinálni?
Vagy az is jó megoldás lenne hogy számítógépről hallgatnék zenét, most rakok össze egy komolyabb gépet, a hangkártya már meg van ( egy ismerősöm odaadta) asus xonar d1. ennek az analóg kimenetén elérhető volna a minőségi zenelejátszás vagy csakis a DAC jöhet szóba?
A Vtenről nem találtam bővebb leírást csak az opon hour chameleon-ról. Mivel lenne jobb a Vten?
Köszi a válaszokat!
ui: próbálgatok utánaolvasni a dolgoknak, de fele még kínai, bocsi, hogy titeket fárasztalak!
Segítség,kezdő vagyok!
én inkább a popcorn VTEN-t ajánlanám erre a célra.
A minőségi zenelejátszásra ezeknek a médialejátszóknak az analóg sztereó kimenete nem alkalmas, egy külső DAC, vagy jó minőségi házimozi vas dacja kell hozzá.
100.000 alatt egyértelműen popcorn VTEN, az tényleg minden evő, és 4K-s is
Segítség,kezdő vagyok!
A minőségi zenelejátszásra ezeknek a médialejátszóknak az analóg sztereó kimenete nem alkalmas, egy külső DAC, vagy jó minőségi házimozi vas dacja kell hozzá.
Segítség,kezdő vagyok!
Mindenevő legyen!
Elsősorban full hd 3d és hd hang.
Minőségi zenelejátszás!
Külsős merevlemez lenne rácsatlakoztatva.
BARTIMEX AUDIO Honlap