Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
Heed Audio termékek
Urak,lenne egy kérdésem..adott egy Heed Orbit 2-es,+VPI HW 19/3,a 33-as forulat rendben van,de a váltás a 45-sre nem müxi..alső körben áramtalanitva lett a készülék,rövid időre helyreállt minden,de a hiba ismét jelentkezett,és már nem segit rajta az áramtalanitás sem...vlmi ötlet esetleg?
köszi
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Heed Audio termékek
Azt meg tudná nekem mondani, hogy Heed Canopusból hány változat készült és mi a különbség közöttük? gondolom teljesítményben, és hangminőségben is fejlődött idővel. Az árlistán levő canopus 10th hányadik revízió kb?
ha kibeszéltétek már a zenészek lelki világát, esetleg tudna vki segíteni?
Heed Audio termékek
Jó zenészek biztosan lesznek,szerintem vannak ma is fiatal tehetségek,és a jó zenére igény is lesz úgy mint most,de kérdés hogy tudnak e majd ezek a friss hajtások újat,és a közönség számára érdekeset is mutatni,erre kíváncsi leszek.
pl.:
Heed Audio termékek
Talán Mission 700 LE
Pontosan. Hosszú idő után az első zárt doboz, helyreállt a basszusenergiákról vallott hitem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Heed Audio termékek
Az ott a képen milyen doboz?
Talán Mision 700 LE
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2587
Heed Audio termékek
Azért egy picivel több infót kérhetnek azok, akik nem tudtak ott lenni?
http://www.soulines.com/index.php/news
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
Heed Audio termékek
talán Mission...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Heed Audio termékek
A szombati zenehallgatás egyik folyománya az lett, hogy a rendkívül konzervatív - értsd rendszert 15 évenként cserélő - barátom, egyrészt egy nálunk töltött vendégség, ill. Zsoltnál töltött néhány óra, és Elixiren való füleshallgatás után beáltt az Elixir kérők sorába.
Az ott a képen milyen doboz?
Heed Audio termékek
Itthon?
Nem, én csak képen láttam, valószínűleg a Zsolt által is említett amerikai cég valamelyik fotóján, Zsolt ex-blogján. (Asszem életemben nem voltam még hi-fi shown, sem itthon, sem máshol.)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2543
Heed Audio termékek
Csak óvatosan kérdezem, a zenehallgatás ünnepe miért és mennyivel legyen magasztosabb, mint a természet szépsége, a nők kedvessége, az állatok ragaszkodása, vagy bármelyik másik "hétköznapi" örömforrás, amik mellett hajlamosak vagyunk közömbösen elsétálni?
Ha arra céloztál, hogy a felgyorsult rohanó világban sokszor éppen az ÉLET mellett rohanunk el ... akkor sajnálattal kell maximálisan egyetértenem!
Heed Audio termékek
A szombati zenehallgatás egyik folyománya az lett, hogy a rendkívül konzervatív - értsd rendszert 15 évenként cserélő - barátom, egyrészt egy nálunk töltött vendégség, ill. Zsoltnál töltött néhány óra, és Elixiren való füleshallgatás után beáltt az Elixir kérők sorába.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
- egyrészt az, hogy a streamelt zene ilyen könnyedén elérhető, mondhatni a csapból is folyik, az nyilvánvalóan leértékeli magának a zenehallgatásnak, valahol kicsit zenének is az ünnepélyességét, hiszen amit természetes módon, kis erőfeszítéssel, sőt sok esetben ingyen kapunk, azt hajlamosak vagyunk nem becsülni eléggé
Csak óvatosan kérdezem, a zenehallgatás ünnepe miért és mennyivel legyen magasztosabb, mint a természet szépsége, a nők kedvessége, az állatok ragaszkodása, vagy bármelyik másik "hétköznapi" örömforrás, amik mellett hajlamosak vagyunk közömbösen elsétálni?
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2543
Heed Audio termékek
Jó zenészek biztosan lesznek,szerintem vannak ma is fiatal tehetségek,és a jó zenére igény is lesz úgy mint most,de kérdés hogy tudnak e majd ezek a friss hajtások újat,és a közönség számára érdekeset is mutatni,erre kíváncsi leszek.
Hát persze, hogy tudnak, csak legfeljebb mrá nem mi leszünk annak fogyasztói. Lássuk be, mindig minden korszak kitermeli a maga mardandó értékeit, a több meg múló divat, fellámgol, kifut és utána megy a levesbe.
Kedves Uraim! Ha azt vesszük észre magunkon, hogy túl gyakran mormoljuk a "régenmindenjobbvolt" mantrát, az csak egy dolgot jelent - öregszünk!
Egyébként figyeltem az itt kialakuló polémiát, sőt még szombaton beszélgettünk is róla Zsolttal, úgyhogy az előttem szólóknak mindkét szempeontból igaza van:
- egyrészt az, hogy a streamelt zene ilyen könnyedén elérhető, mondhatni a csapból is folyik, az nyilvánvalóan leértékeli magának a zenehallgatásnak, valahol kicsit zenének is az ünnepélyességét, hiszen amit természetes módon, kis erőfeszítéssel, sőt sok esetben ingyen kapunk, azt hajlamosak vagyunk nem becsülni eléggé; Zorán nagyon szépen énekelte, hogy egy pohár vizet a sivatagban todsz értékelni igazán;
- másfelől viszont mint zenerajongó ember nagyon örülök annak, hogy az internet megjelenésével a zenei világ is kinyílt előttem; gyakran szoktam "csak úgy" szörfülni a neten, főleg a YT-on és hihetetlen gyöngyszemekre bukkantam és bukkanok rá folyamatosan.
Szóval szerintem ezt is a helyén kel kezelni. Most hirtelen az a hasonlat ugrott be, hogy van a jéghideg fröccs, és van egy pohár nemes bor. Ha tudjuk, hogy melyiket igyuk tikkasztó nyári hőségben és melyiket egy ünnepo asztalnál, akkor a maga nemében és helyén mindkettő tud kiváló lenni!
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Heed Audio termékek
Azt meg tudná nekem mondani, hogy Heed Canopusból hány változat készült és mi a különbség közöttük? gondolom teljesítményben, és hangminőségben is fejlődött idővel. Az árlistán levő canopus 10th hányadik revízió kb?
Heed Audio termékek
OK, de ilyen alapon rengeteg mai ifjú világsztárt fel tudok én is sorolni. Tal Wilkenfeld 20 lvesen Chick Corea, majd Jeff Beck és Eric Clapton zenekarában játszott. Esperanza Spalding 26 évesen Grammy díjat kapott, azóta még kettőt. Zságer Balázs 26-28 évesen végigturnézta Európát a Zagarral és Yonderboijal, filmzenéket is írt rengeteg elismerést besöpörve. Itt van a Special Providence, ami 30 év körüli tagjaival lassan minden díjat besöpör progresszív rock műfajban és szinte minden nagyobb fesztiválra elhívják már őket. Hozzájuk képest a Zeppelin tagjai kutyaütő módon bántak a hangszereikkel pályájuk elején. Ki tudja, melyik mai tini lesz 10 év múlva sztár? Nem akarok számháborúba bocsátkozni, de ugye az eredeti felvetés az volt, hogy...
"De kit fognak majd hallgatni a későbbi generációk? Nem látok ma egy Clapton, Pink Floyd, Hendrix, Led Zeppelin, B.B King, Miles Davis (stb. kinek-kinek ízlése szerint) nagyságú fiatal zenészt sem, aki valóban tudna zenélni, mert valóban értenek a hangszereikhez, és érdemes lenne hallgatni."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Az LZ igen, hisz New Yarbirds néven már rögtön amerikai turnéra indultak. A P.F. meg már filmzenéket írt a 60-as éve végén. a felsoroltak tehát igensi a 20-as éveikban már (világ)sztárok voltak. Pedig hol volt még a mindent elontó net ?
OK, de ilyen alapon rengeteg mai ifjú világsztárt fel tudok én is sorolni. Tal Wilkenfeld 20 lvesen Chick Corea, majd Jeff Beck és Eric Clapton zenekarában játszott. Esperanza Spalding 26 évesen Grammy díjat kapott, azóta még kettőt. Zságer Balázs 26-28 évesen végigturnézta Európát a Zagarral és Yonderboijal, filmzenéket is írt rengeteg elismerést besöpörve. Itt van a Special Providence, ami 30 év körüli tagjaival lassan minden díjat besöpör progresszív rock műfajban és szinte minden nagyobb fesztiválra elhívják már őket. Hozzájuk képest a Zeppelin tagjai kutyaütő módon bántak a hangszereikkel pályájuk elején. Ki tudja, melyik mai tini lesz 10 év múlva sztár? Nem akarok számháborúba bocsátkozni, de ugye az eredeti felvetés az volt, hogy...
"De kit fognak majd hallgatni a későbbi generációk? Nem látok ma egy Clapton, Pink Floyd, Hendrix, Led Zeppelin, B.B King, Miles Davis (stb. kinek-kinek ízlése szerint) nagyságú fiatal zenészt sem, aki valóban tudna zenélni, mert valóban értenek a hangszereikhez, és érdemes lenne hallgatni."
Heed Audio termékek
Sejtettem, hogy valaki ezzel fog előrukkolni. Szerinted a Led Zeppelin, vagy a Pink Floyd megalakulásakor már sztárzenekar volt? Szerintem a világhír jóval később érkezett el hozzájuk, de ezt nyilván nem itt fogjuk megvitatni és nem is ez a lényeg a témában.
Az LZ igen, hisz New Yarbirds néven már rögtön amerikai turnéra indultak. A P.F. meg már filmzenéket írt a 60-as éve végén. a felsoroltak tehát igensi a 20-as éveikban már (világ)sztárok voltak. Pedig hol volt még a mindent elontó net ?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Pedig de...
Sejtettem, hogy valaki ezzel fog előrukkolni. Szerinted a Led Zeppelin, vagy a Pink Floyd megalakulásakor már sztárzenekar volt? Szerintem a világhír jóval később érkezett el hozzájuk, de ezt nyilván nem itt fogjuk megvitatni és nem is ez a lényeg a témában.
Heed Audio termékek
Az említett muzsikusok - talán Clapton kivételével - nem huszonévesen lettek sztárok, legalábbis a világ nagyobbik része számára, tehát nem túl fair mai fiatalokkal összevetni az ő sikerüket. Rengeteg nagyszerű zenész alkot ma is, megkockáztatom több, mint valaha. Hogy róluk a többség nem tud, nem találkozik a műveikkel, a hangszeres tudásukkal, az elsősorban a lustaságunkon, kényelmességünkön és zárkózottságunkon múlik. Aki 40 évvel ezelőtt Hendrixet akarta hallani, az hajlandó volt száz mérföldeket utazni érte, pedig rádiók akkor is léteztek. Ma ami nem dől a médiából, az szinte nem is létezik, pedig elég lenne hozzá néhány percet/órát utazni pár nagyszerű fővárosi jazz kocsmába, kevésbé felkapott koncertterembe. Nekem még mindig gyakran van szőrfelállító élményem a nézőtéren, vagy a pult mögött, pedig a fellépők többsége lassan már az unokám lehetne. Tessék a jobb karokat a szív közelébe emelni! Ki hány mai muzsikus produkciójába hallgatott bele őszinte kíváncsisággal, a szokásos eleve lesajnáló attitűd nélkül? Ugye, hogy nem tudtok nagy számokat mondani? Ha holnaptól egyetlen muzsikus sem létezne a világon, szerintem akkor is ellennénk életünk végéig a meglévő zenei gyűjteményünkkel.
A streaming és netrádiók egyik nagy előnye számomra, hogy új zenékkel ismerkedhetek meg. Rendszeresen bekukkantok távoli országok online rádióműsoraiba és ritka az olyan nap, mikor nem fedezek fel valami klassz előadót. Pár kattintás a streaming felületeken és hopp, máris ott sorakozik a soha nem hallott zenekar jó néhány albuma, amik létezéséről pár órával korábban még nem is tudtam, most meg már harmadszor hallgatom végig az egyiket. Aztán könnyen lehet, hogy este már egy 35 évvel ezelőtti Pink Floyd lemez lesz műsoron, vagy egy évszázadokkal ezelőtt íródott romantikus. És ezeket 20-30-50 év múlva is hallgatni fogják.
Pedig de !
A Pink Floyból a legidősebb is - Roger Waters - 26 éves volt a világhír kezdetén.
Jimmy Hendrix 28 évesen már világhírrel eltávozva halott volt.
Led Zeppelinből Jimmy Page 24 éves volt, de Robert Plant csak 20 a megalakuláskor !
Miles Davis 19 évesen olyan zenekart alapított, amiben John Coltrane saxizott és a ritmus szekció is zseniális volt.
Cak azért merem ezt itt leírni, mivel magam is hozzájárulok a HEED Audio zenei előadásaihoz.
- Batka
- V.I.P.
- Értékelés: 202
Heed Audio termékek
Nem látok ma egy Clapton, Pink Floyd, Hendrix, Led Zeppelin, B.B King, Miles Davis (stb. kinek-kinek ízlése szerint) nagyságú fiatal zenészt sem, aki valóban tudna zenélni, mert valóban értenek a hangszereikhez, és érdemes lenne hallgatni.
Ajánlom Joe Bonamassa-t. Bár már ő is közel a 40-hez, de ha valaki Claptonon, Floydon, v. Hendrixen nőtt fel, akkor benne nem fog csalódni. Sokan tudnak zenélni ma is, de a Joe más, őt érdemes hallgatni, sőt nézni is mert már most van vagy 10db koncert blu-ray anyaga. A "maiak" közül a legtöbbre tartom.
Házimozim: TV: Panasonic P65VT60 - AVR: Primare SPA23 - Front Speakers: Vienna acoustics BEETHOVEN Concert Grand - Center Speaker: Vienna acoustics MAESTRO Grand - Rear Speakers: Vienna acoustics WALTZ Grand - Speaker Cable Front: Acoustic Zen Absolute Silver - Speaker Cable Center & Rear: OehlBach Silver Stream 4mm2, MS Audio 5N pure silver bananas - Blu-ray Player: OPPO UDP-205 CFW - Media Player: Dune HD Solo 4K - Cables: AudioQuest Carbon HDMI 1m & 3m, Acoustic Zen Absolute Silver RCA 1m, Luxor Gold IC RCA 0.8m - Mains Filter: Lab12 Gordian - Black Matt - Power Chords: Valhalla AgIIi, CuAgIIi, CuIVi, Cu-X - Headphone: Beyerdynamic DT1770 Pro & Kimber (Russ Andrew's) GQ-24-4m - Headphone Stand: Fodesz 101 - Remote: Logitech Harmony 650 - PC Speakers: Genelec M040 - DAC: Furutech ADL Stratos - USB Card: JCAT USB Card FEMTO - Speaker Cables: Oyaide FTVS-910 XLR 1m - USB Cable: Kimber B BUS Ag 1.5m
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Heed Audio termékek
No akkor recept:
Kb. egy kiló csirkemájjal számolva:
- 250g zsír (sertés+kacsa, fele-fele)
- két (de inkább 3) nagy fej vöröshagyma
- 3 zöldpaprika
- egy fej fokhagyma
- kakukkfű, majoranna, só bors
- egy fej lila hagyma és egy csokor snidling
A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágva a zsírban megdinsztelni, amikor már szép üveges a hagyma, a májat (csirke!!!) hozzáadni. Kb. egy órán át, lefedve dinsztelni/sütni, majd levéve a tűzről apróra törni (turmixolni)
Visszatéve a tűzre hozzáadni a fűszereket, a fokhagymát (csak ilyenkor) és még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatni. (Vállalkozó kedvűek próbálhatnak egy kis rozé borral kísérletezni, ez nem az eredeti recept!)
Mikor kész, még melegen a tetejét jó gazdagon megszórni az összevágott lila hagymával és snidlinggel - de azzal már nem rotyogtatni! és hagyni kihűlni, majd hűtő-hidegre hűteni.
Köszönöm!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Heed Audio termékek
No akkor recept:
- 3 zöldpaprika
- egy fej fokhagyma
A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágva a zsírban megdinsztelni, amikor már szép üveges a hagyma, a májat (csirke!!!) hozzáadni. Kb. egy órán át, lefedve dinsztelni/sütni, majd levéve a tűzről apróra törni (turmixolni)
Visszatéve a tűzre hozzáadni a fűszereket, a fokhagymát (csak ilyenkor) és még egy fél órát lassú tűzön rotyogtatni. (Vállalkozó kedvűek próbálhatnak egy kis rozé borral kísérletezni, ez nem az eredeti recept!)
Mikor kész, még melegen a tetejét jó gazdagon megszórni az összevágott lila hagymával és snidlinggel - de azzal már nem rotyogtatni! és hagyni kihűlni, majd hűtő-hidegre hűteni.
Mentve...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Heed Audio termékek
No akkor recept:
- 3 zöldpaprika
- egy fej fokhagyma
Ez a pástétom élvezet felsőfokon,én csak highend májpástétomnak hívom.
Más.
Én is rendszeresen járok a Heed bulikra.
Sok nagyszerű zene- és hifiszerető ember,kitünő házigazdák,nagyszerű hangulat és nem utolsó sorban kiemelkedő készülékek.
Mindenkinek ajánlom!
A nagyThesis lánc, a Grand Enigma hangsugárzóval igazi referencia lánc!!!
Gyuri
Heed Audio termékek
Az eredeti cikk is a technológiát okolta, pedig tényleg csak arról van szó, hogy meg kell tanulni élni az általa kínált lehetőségekkel. Szerintem a technológiát és/vagy "az emberi természetet" hibáztatni egyaránt erős félreértelmezése a technológia és a kultúra viszonyának.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
De kit fognak majd hallgatni a későbbi generációk? Nem látok ma egy Clapton, Pink Floyd, Hendrix, Led Zeppelin, B.B King, Miles Davis (stb. kinek-kinek ízlése szerint) nagyságú fiatal zenészt sem, aki valóban tudna zenélni, mert valóban értenek a hangszereikhez, és érdemes lenne hallgatni.
Az említett muzsikusok - talán Clapton kivételével - nem huszonévesen lettek sztárok, legalábbis a világ nagyobbik része számára, tehát nem túl fair mai fiatalokkal összevetni az ő sikerüket. Rengeteg nagyszerű zenész alkot ma is, megkockáztatom több, mint valaha. Hogy róluk a többség nem tud, nem találkozik a műveikkel, a hangszeres tudásukkal, az elsősorban a lustaságunkon, kényelmességünkön és zárkózottságunkon múlik. Aki 40 évvel ezelőtt Hendrixet akarta hallani, az hajlandó volt száz mérföldeket utazni érte, pedig rádiók akkor is léteztek. Ma ami nem dől a médiából, az szinte nem is létezik, pedig elég lenne hozzá néhány percet/órát utazni pár nagyszerű fővárosi jazz kocsmába, kevésbé felkapott koncertterembe. Nekem még mindig gyakran van szőrfelállító élményem a nézőtéren, vagy a pult mögött, pedig a fellépők többsége lassan már az unokám lehetne. Tessék a jobb karokat a szív közelébe emelni! Ki hány mai muzsikus produkciójába hallgatott bele őszinte kíváncsisággal, a szokásos eleve lesajnáló attitűd nélkül? Ugye, hogy nem tudtok nagy számokat mondani? Ha holnaptól egyetlen muzsikus sem létezne a világon, szerintem akkor is ellennénk életünk végéig a meglévő zenei gyűjteményünkkel.
A streaming és netrádiók egyik nagy előnye számomra, hogy új zenékkel ismerkedhetek meg. Rendszeresen bekukkantok távoli országok online rádióműsoraiba és ritka az olyan nap, mikor nem fedezek fel valami klassz előadót. Pár kattintás a streaming felületeken és hopp, máris ott sorakozik a soha nem hallott zenekar jó néhány albuma, amik létezéséről pár órával korábban még nem is tudtam, most meg már harmadszor hallgatom végig az egyiket. Aztán könnyen lehet, hogy este már egy 35 évvel ezelőtti Pink Floyd lemez lesz műsoron, vagy egy évszázadokkal ezelőtt íródott romantikus. És ezeket 20-30-50 év múlva is hallgatni fogják.