Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ha egyszer váltakozó áram folyik a kábelben, akkor miért van jelentősége az iránynak?
(Egyenáramnál persze más lenne a helyzet.)
Ez is egyfajta ezotéria. Nem minden kábel és nem minden rendszernél egyformán. Egy közelítő magyarázat az, hogy az áram nagysága a kábel teljes hosszán azonos, de a feszültség szintje a forrás oldalon nagyobb, ez egyúttal az energia áramlás irányát is megadja és e-szerint polarizálódik egy kissé a kábel. A gyári kábelhúzás iránya ebbe szerintem sokkal kevesebbet játszik, viszont a bejáródás igen, és ahogy fülelek is írja, meg lehet fordítani a kábelt ami 100-500üzemóra után beáll a fordítás előtti szintre. A lényeg az, felesleges forgatni a kábelt, akkor is ha egyébként a rendszer érzéketlen rá.
Kábelezzünk
Alapvetően igen - azért írom ezt, mert olvastam már olyan hangfalkábelről is, amelyet irányfüggetlenként jellemeztek.
A kábelirány a kábelek húzási, öntési irányával kapcsolatos "mellékhatás".
Ha egyszer váltakozó áram folyik a kábelben, akkor miért van jelentősége az iránynak?
(Egyenáramnál persze más lenne a helyzet.)
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nekem is van, èn mèg ilyen kis maradi vagyok, sztereòban mèzem a tvt.
Ez nem maradiság, szerintem csak "kényszer" vagy alternatíva egy jobb kapcsolat híján, vagy épp a fogadó készülék bemenetinek hiánya miatt, nekem is volt/van optikai kábelem, de nem a hifirendszer illetve a zenehallgatás történik vele. Csak nemnagyon értettem, hogy miért olyan dologgal példálózik mgus ami nem jellemző a hifi világra. De, mind1 is.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Kábelezzünk
Kiváncsi lennék hány olyan fórumtárs van aki a hifi láncában optikai kábelt használ. Gyanítom igen kevesen vannak.
Nekem is van, èn mèg ilyen kis maradi vagyok, sztereòban mèzem a tvt.
Kábelezzünk
Kiváncsi lennék hány olyan fórumtárs van aki a hifi láncában optikai kábelt használ. Gyanítom igen kevesen vannak.
Ha nem is hifiben, de házimoziban legalább 7-8 évig használtam, mert a képlemezjátszó korszakban csak optikai kábellel lehetett megoldani az LD-lejátszó és a processzor digitális összekötését.
Kipróbáltam többfélét is, annyira emlékszem, amelyeknek üvegből volt az "optikája" jobb hangot adtak, de hogy milyen volt a leghosszabban használt típus, már nem tudnám megmondani.
longkft.hu/audioblog/
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Alapvetően igen - azért írom ezt, mert olvastam már olyan hangfalkábelről is, amelyet irányfüggetlenként jellemeztek.
Az én új hangszórókábelem is totál irányfüggetlen, de a csatlakozói nem, ahogy el kezdik használni, úgy kell folytatni, de ha megfordul az irány, előbb-utóbb beáll és az lesz a jó, csak idő kérdése.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nekem van, de nem használom...
Akkor az olyan mintha nem lenne................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Kiváncsi lennék hány olyan fórumtárs van a ki a hifi láncában optikai kábelt használ. Gyanítom igen kevesen vannak.
Nekem van, de nem használom...
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Tehát a kérdés mgus fórumtársnak. Úgy gondolod, hogy az elektromos jeleket vezető kábelek bejáratása, beégetése csak üzlet és semmilyen észlelhető hatása nincs?
Szerintem nincs jobb módszer, mint a gyakori zenehallgatással való "bejáratás", felesleges az időt kímélő mérőjelekkel való b@sz@kodás, mert más lesz az eredmény, no nem nagyon, de kicsit. Nem hiszek a több száz órás bejáratásokban, egyedül egynémely hangszóró kér 50-100 órát, mire a központosító pilléje bejáratódik, azaz megpuhul és úgy marad...
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Egy optikai kábelt hogy égetsz be?
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Bár, ha megnézem a nagyok demagnetizálnak akkor most égessek inkább?
Valószínű, hogy a két történet teljesen másról szól.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Kábelezzünk
Bár, ha megnézem a nagyok demagnetizálnak akkor most égessek inkább?
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- mgus
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Akkor úgy gondolod, hogy kizárólag ez egy üzlet és semmilyen észlelhető hatása nincs?
Biztos van hatása,gondolom az se mindegy milyen kábel égetsz 2,20, esetleg 200 ezres kábelt. Egyáltalán milyen kaliberű kábelt érdemes egyáltalán égetni?
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Tehát a kérdés mgus fórumtársnak. Úgy gondolod, hogy az elektromos jeleket vezető kábelek bejáratása, beégetése csak üzlet és semmilyen észlelhető hatása nincs?
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
...már amennyiben üzletnek tekinthető, hogy több (tőlünk nyugatabbra lévő) hifiújság is ajándékként csatolt különféle, ilyen jellegű jeleket tartalmazó CD-ket magazinukhoz.
Az enyém egy angol HiFi Choice ingyenes melléklete volt.
Én nem erről beszélek. + ki beszélt itt optikai kábelről... hagyjuk most ezt...
Kábelezzünk
Akkor úgy gondolod, hogy kizárólag ez egy üzlet és semmilyen észlelhető hatása nincs?
...már amennyiben üzletnek tekinthető, hogy több (tőlünk nyugatabbra lévő) hifiújság is ajándékként csatolt különféle, ilyen jellegű jeleket tartalmazó CD-ket magazinukhoz.
Az enyém egy angol HiFi Choice ingyenes melléklete volt.
longkft.hu/audioblog/
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Régebben ki találta valaki hogy egy cd-vel kell beégetni,járatni a rendszert, nem a kábelt,nálam ki se fejlődött a kábel égetése.
Kábelezzünk
Régebben ki találta valaki hogy egy cd-vel kell beégetni,járatni a rendszert, nem a kábelt,nálam ki se fejlődött a kábel égetése.
...amely CD-n található jelsorozat egyben a hangfrekvenciás kábeleket is "beégeti", illetve megfelelő jel esetén a komplett rendszert demagnetizálja.
longkft.hu/audioblog/
Kábelezzünk
Tehát mindenféle hangfalkábelre igaz ez?
longkft.hu/audioblog/
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Lehet hogy átsiklottam felette, de milyen ceruzaelem problémáról van szó?
EZ
Kábelezzünk
A ceruzaelem problémára meg már nincsenek és el is fogytak a szav...
Lehet hogy átsiklottam felette, de milyen ceruzaelem problémáról van szó?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
- mgus
- Törzsvendég
Kábelezzünk
Miért kérdezel vissza? Egyébként ki beszélt itt optikai kábel beégetésről, vagy járatásról?
Kábelezzünk
Nos ez hatalmas piaci rés a kábelégető művek háborgó tengerén! Bár már most beindult a fantáziám, hogy milyen fénnyel kell égetni az üvegkábelt. Tuti hogy vérremenő viták lennének ebből (is) :-))
UV fénnyel?
Auralic Aries LE streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Kábelezzünk
Nos ez hatalmas piaci rés a kábelégető művek háborgó tengerén! Bár már most beindult a fantáziám, hogy milyen fénnyel kell égetni az üvegkábelt. Tuti hogy vérremenő viták lennének ebből (is) :-))
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Voyager
- V.I.P.
Kábelezzünk
Miért kérdezel vissza? Egyébként ki beszélt itt optikai kábel beégetésről, vagy járatásról?