Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszönöm a segítségeket!
Azt hiszem keresek valami 'újabbat'...
Gondolkodtam esetleg üvegből csinálni egyet, de vékony üveget lehetne rárakni (akkor meg remegés, vibráció?) vagy egy peremet ragasztani rá szintén üvegből, de ez meg ki tudja mennyire tartós...
Szóval valószínű, hogy keresek egy olcsó használtat. Láttam is párat Vaterán, Jófogáson, de igazán egyik sem volt szimpatikus.
Esetleg valaki Debrecen környékén nem akar megválni egy nem drága, de L500-nak megfelelő minőségű játszótól?

Ha van esztergályos ismerősöd csináltass MDF-ből egy tányért, vagy én tudok neked akril tányért szerezni, és mielőtt megkérdeznéd nem tudom az árat, de ha érdekes utánajárok.

almosan
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: almosan »

Sajnos a régi Teslák tányérja hajlamos ilyenre l. NC 440-esek tányérja, ami még spontán meg is reped. A mai Pro-Jecteknél nem tudom mi a helyzet, talán nem örökölték ezt a tulajdonságot.
Szerintem keress egy újabb, használt játszót.

Köszönöm a segítségeket!
Azt hiszem keresek valami 'újabbat'...
Gondolkodtam esetleg üvegből csinálni egyet, de vékony üveget lehetne rárakni (akkor meg remegés, vibráció?) vagy egy peremet ragasztani rá szintén üvegből, de ez meg ki tudja mennyire tartós...
Szóval valószínű, hogy keresek egy olcsó használtat. Láttam is párat Vaterán, Jófogáson, de igazán egyik sem volt szimpatikus.
Esetleg valaki Debrecen környékén nem akar megválni egy nem drága, de L500-nak megfelelő minőségű játszótól?

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

VPI 19/3+Sota Star Sapphire,igen..a Sota-ra nem igazán emlékszem,rossz nem lehetett,ha vlmi fostalicska,erre emlékszem a VPI vel kapcsolatban több találkozási pontom volt,akár SME 309/Koetsu-val (Sz.Lacinál),vagy cimbimnél,Jelacic Mozart,Ortofon Rohmann-al,,ilyet szivesen használnék,jómagam is..több Kuzma itt ki lett pipálva és a VPI-re szavaztak (Stabi 1,Stabi 2)..és én is rá szavaznék,szintén 

jah,és egy másik cimbim Well Tepered Classic-ot használ,ezt is szivesen használnám,it volt az emlitett Sota Saphire,aztán P.Lourne,LP12/Ittok,Kuzma Stabi2/Stogi ref/PSU,és maradt a Well....

Nagyon köszönöm Dixie Chicken fórumtársnak a leírt tapasztalatait!
Senki másnak nincs amerikai lemezjátszója?
Gyuri

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Hát ez az... nem sikerült megtalálni, h. milyen lenne jó.
2 mm átmérőjű kell a TP-62-es fejszelvénybe. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Hát ez az... nem sikerült megtalálni, h. milyen lenne jó.

A Thorensbe milyen vastag csavarok kellenek ?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

http://www.sdp-si.com/eStore/Catalog

A vinylengine.com on ajánlották ezt az alkatrészáruházat. ott egyébként le van írva a csere, de még sosem csináltam ezért gondoltam hogy megkérdezem.

Itt látszik a berakott távtartó. Ragasztani is lehet. Műanyag is jó.

Tibby Joe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Tibby Joe »

Honnan rendelted? Tehetsz a szíj mellé egy távtartót, hogy feszes legyen. 
http://www.sdp-si.com/eStore/Catalog

A vinylengine.com on ajánlották ezt az alkatrészáruházat. ott egyébként le van írva a csere, de még sosem csináltam ezért gondoltam hogy megkérdezem.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!

Cserélt már valaki antiskating ékszíjat rega planar 2-ben?
Tudom, hogy nincs gyári szíj, rendeltem egy majdnem ugyanolyan ékszíjat, ami pár mm-rel hosszabb. Mire kell odafigyelni a cserénél?
Köszönöm szépen a segítséget!

Honnan rendelted? Tehetsz a szíj mellé egy távtartót, hogy feszes legyen. 

Tibby Joe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Tibby Joe »

Sziasztok!

Cserélt már valaki antiskating ékszíjat rega planar 2-ben?
Tudom, hogy nincs gyári szíj, rendeltem egy majdnem ugyanolyan ékszíjat, ami pár mm-rel hosszabb. Mire kell odafigyelni a cserénél?
Köszönöm szépen a segítséget!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

hello! lemezjátszó pickup rögzítő csavart keresek. A Thorens TD 145 MKII gyári karhoz kellene. Köszi a tippeket! 
A Thorensbe milyen vastag csavarok kellenek ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!
Új vagyok itt, némi bemutatkozás:
Jó 30 évvel ezelőtt, amikor a NAD 5120 és a Lenco L-500 volt a megfizethető (diáknak) lemezjátszó, nos akkor vettem egyet a Lencoból. Szerettem, meg jól is szólt a meglévő cuccomon (ami persze nem volt high end HIFI), de lassan kiment a napi használatból és elég sokat csak állt és állt.
Kb 6-7 éve -egy jó kis nosztalgialemezelés közben- arra lettem figyelmes, hogy időnként leér a tányérja az alapra. Galád módon gyorsjavításként alá raktam egy CD lemezt (ugye mire nem jó az utód ), ami pont annyira emelte meg a tányért, hogy a leérés megszűnt. Aztán most megint leér. Ha alá rakok egy újabb CD-t, persze kiemeli.
De!
Belenézve a tányérba szépen látszik is, hogy felvett egy 'kupola' formát!
???!!!???
Ez az ötvözet szobahőmérsékleten vetemedik?
Mit lehet ezzel kezdeni?
Ütögetni (gumikalapács) nem gondolnám, mert akkor eltörhet, de akkor hogyan? Melegítés?
Persze a legegyszerűbb az lenne, ha megfordítanám és idővel -talán- szépen visszamenne (vagy még azon is túl?)...

Meg lehet ezt javítani vagy keressek valami használt lejátszót?
Ha igen, akkor mit? Nagy költségekbe nem verném magam, nem vagyok nagy hifis, de azért szóljon egy kicsit jobban, mint a Sokol...

Előre is köszönöm a segítséget!

Sajnos a régi Teslák tányérja hajlamos ilyenre l. NC 440-esek tányérja, ami még spontán meg is reped. A mai Pro-Jecteknél nem tudom mi a helyzet, talán nem örökölték ezt a tulajdonságot.
Szerintem keress egy újabb, használt játszót.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!
Jó 30 évvel ezelőtt, amikor a NAD 5120 és a Lenco L-500 volt a megfizethető (diáknak) lemezjátszó, nos akkor vettem egyet a Lencoból. Szerettem, meg jól is szólt a meglévő cuccomon (ami persze nem volt high end HIFI), de lassan kiment a napi használatból és elég sokat csak állt és állt.
Kb 6-7 éve -egy jó kis nosztalgialemezelés közben- arra lettem figyelmes, hogy időnként leér a tányérja az alapra. Galád módon gyorsjavításként alá raktam egy CD lemezt (ugye mire nem jó az utód ), ami pont annyira emelte meg a tányért, hogy a leérés megszűnt. Aztán most megint leér. Ha alá rakok egy újabb CD-t, persze kiemeli.
De!
???!!!???
Mit lehet ezzel kezdeni?
Ütögetni (gumikalapács) nem gondolnám, mert akkor eltörhet, de akkor hogyan? Melegítés?
Persze a legegyszerűbb az lenne, ha megfordítanám és idővel -talán- szépen visszamenne (vagy még azon is túl?)...

Ha igen, akkor mit? Nagy költségekbe nem verném magam, nem vagyok nagy hifis, de azért szóljon egy kicsit jobban, mint a Sokol...

Írj egy hirdetést, hogy keresel ilyen tányért, mert nemrég valaki említette, hogy van egy Nad 5120-a alkatrésznek. Ha megkerül az illető, én még azt is megpróbálnám, hogy ennek az L500-nak a karját ráaplikálnám a Nad-ra.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ha mágneses a tányérja, MC hangszedőt jól magához fogja rántani.

Pontosan. 
Ez viszont teljesen jó: http://www.ebay.com/itm/NEW-Professiona ... Sw6BtVUaQT
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Tűnyomás méréséhez jók ezek a 2-3e Ft-ért kapható "ékszermérlegek"?
Ilyen vagy ilyen vagy valami hasonló...

Ha mágneses a tányérja, MC hangszedőt jól magához fogja rántani.  

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: stx »

Tűnyomás méréséhez jók ezek a 2-3e Ft-ért kapható "ékszermérlegek"?
Ilyen vagy ilyen vagy valami hasonló...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sajnos a Tesla/Project pörgetőknél a motor hamar megadja magát, nekem is csinálta, meg elindult ellenkező irányba, rettenetesen rezgett stb...
Itt egy olyan motor, ami az enyémben van. V8-as.   Felkapja a tányért, súllyal együtt, mintha pozdorjából lenne. 

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Pro-Ject Essential, nem játszom nagyban
Sajnos a Tesla/Project pörgetőknél a motor hamar megadja magát, nekem is csinálta, meg elindult ellenkező irányba, rettenetesen rezgett stb...
Nálam az RPM1-ben az M303 AC16V típus van:

http://www.analogueseduction.net/projec ... ement.html

de elképzelhető hogy más típusoknál eltérő.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

almosan
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: almosan »

Sziasztok!
De!
???!!!???
Mit lehet ezzel kezdeni?

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szíjhajtásúaknál, ha nagy tömegű a tányér, egyébként tanácsos rásegíteni indításnál. 

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

És milyen lemezjátszó ez? Mert például a Nottigham Analogue-oknál ez a normál indítási eljárás, de másokon ez már hiba.

Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

Sziasztok!

Szeretnék venni egy lemezjátszót. Az eladója azt mondja, hogy rá kell segíteni a motor indításnál, tehát a tányért meg kell picit lökni. Nem tudja mi az oka, azt mondja új a motor és a szíj is, a persely nem akad. Nem értek hozzá, ez mekkora probléma, valamint lehet ezt adott esetben orvosolni? Mi lehet a gondja?

Köszi,
Ádám
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

hello! lemezjátszó pickup rögzítő csavart keresek. A Thorens TD 145 MKII gyári karhoz kellene. Köszi a tippeket! 

Hello!

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=888674
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

VPI 19/3+Sota Star Sapphire,igen..a Sota-ra nem igazán emlékszem,rossz nem lehetett,ha vlmi fostalicska,erre emlékszem a VPI vel kapcsolatban több találkozási pontom volt,akár SME 309/Koetsu-val (Sz.Lacinál),vagy cimbimnél,Jelacic Mozart,Ortofon Rohmann-al,,ilyet szivesen használnék,jómagam is..több Kuzma itt ki lett pipálva és a VPI-re szavaztak (Stabi 1,Stabi 2)..és én is rá szavaznék,szintén 

jah,és egy másik cimbim Well Tepered Classic-ot használ,ezt is szivesen használnám,it volt az emlitett Sota Saphire,aztán P.Lourne,LP12/Ittok,Kuzma Stabi2/Stogi ref/PSU,és maradt a Well....

Nagyon köszönöm!
Gyuri

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”