Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Leva én konkrétan arra gondoltam,hogy egyre többen használnak gyárilag épített aktív vagy passzív autós szubot.Azt én is tudom hogy egy motort egyaránt használhatsz otthoni,és autós célokra.De például egy Kicker vagy egy Audiobahn márkájú ládát nem hiszem hogy egy 5.1-es rendszer kiegészítéseként terveznek meg.És itt most kinézetre gondolok.Úgyhogy félreértettél egy picit.Azért is kérdezem,hogy érdemes lenne e építeni neki egy szobába illő ládát. 
"Olyan nincs, hogy egy mélynyomót kifejezetten autóba terveznek. Szerintem..."

Evvel én is teljesen egyetértek.A külömbség úgymond csak a külsőben rejlik.

Most milyen dobozban van?

Léva

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Leva én konkrétan arra gondoltam,hogy egyre többen használnak gyárilag épített aktív vagy passzív autós szubot.Azt én is tudom hogy egy motort egyaránt használhatsz otthoni,és autós célokra.De például egy Kicker vagy egy Audiobahn márkájú ládát nem hiszem hogy egy 5.1-es rendszer kiegészítéseként terveznek meg.És itt most kinézetre gondolok.Úgyhogy félreértettél egy picit.Azért is kérdezem,hogy érdemes lenne e építeni neki egy szobába illő ládát.

"Olyan nincs, hogy egy mélynyomót kifejezetten autóba terveznek. Szerintem..."

Evvel én is teljesen egyetértek.A külömbség úgymond csak a külsőben rejlik.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Vendég

Mélysugárzók

Hogy lehet egy sub 4 ohm?   

Nem értem miért akadsz fent ezen?

Viszont olyat már láttam, hogy megadták a sub impedanciáját, ami több Kohm volt, de hogy pontosan milyen frekin mérték be azt már nem tudom.

Ha aktív subra gondolsz, akkor te a végfok bemeneti impedanciájára emlékszel.
Ha jól értettem amiket írtál.

Léva

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Szeretném helyére tenni kicsit ezt az autós sub dolgot.Ez egy nagy baromság, hogy egy hangszóróra rányomjuk, hogy autóba való.
Ez nem igaz! Mindössze 4 ohm-osnak kell lennie egy hangszórónak, meg persze a kialakításának, hogy be lehessen építeni. Akár egy dynaudio driverét is be lehet tenni autóba.
Olyan nincs, hogy egy mélynyomót kifejezetten autóba terveznek. Szerintem...
Van olyan konstrukció aminek szobában semmi mélye nincs, de kocsiban azt érzed földrengés van. Ugyanaz a hangszóró reflex dobozban szobában olyan mélyet nyom, hogy leviszi a hajad. Már hallottam mindkét felállást.
Ha én építenék 4 ohm-os hangszóróból és egy végfokból aktív sub-ot, akkor is autós mélyládám van?
A gyári subok-nál ráadásul bele is piszkálnak az erősítőbe, vagy xy technológiával javítják a hangszóró karakterét, hogy az alsó tartományokat feljavítsák. Magyarul loudness?

Léva

Hogy lehet egy sub 4 ohm?
Az impedanciát 1000hz-re adják meg és a subokra eleve nem szokták rámondani, hogy ennek az impedanciája 4 ohm, mert 1000hz-en tuti nem fogod használni (főlleg ha aktív). Bár maga a membrán és az egész impedanciája lehet 1000hz-en 4 ohm, de az egy subnál nem sokat számít. Viszont olyat már láttam, hogy megadták a sub impedanciáját, ami több Kohm volt, de hogy pontosan milyen frekin mérték be azt már nem tudom.

Vendég

Mélysugárzók

Szeretném helyére tenni kicsit ezt az autós sub dolgot.
Ez egy nagy baromság, hogy egy hangszóróra rányomjuk, hogy autóba való.
Ez nem igaz! Mindössze 4 ohm-osnak kell lennie egy hangszórónak, meg persze a kialakításának, hogy be lehessen építeni. Akár egy dynaudio driverét is be lehet tenni autóba.
Olyan nincs, hogy egy mélynyomót kifejezetten autóba terveznek. Szerintem...
Van olyan konstrukció aminek szobában semmi mélye nincs, de kocsiban azt érzed földrengés van. Ugyanaz a hangszóró reflex dobozban szobában olyan mélyet nyom, hogy leviszi a hajad. Már hallottam mindkét felállást.
Ha én építenék 4 ohm-os hangszóróból és egy végfokból aktív sub-ot, akkor is autós mélyládám van?
A gyári subok-nál ráadásul bele is piszkálnak az erősítőbe, vagy xy technológiával javítják a hangszóró karakterét, hogy az alsó tartományokat feljavítsák. Magyarul loudness?

Léva

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Bocsi most látom rossz az url.Hülye SAL
Itt egy link

http://sal.hu/cikkccs/cikkdokumentumok/04643_03_01.pdf

Meg mégegy

http://sal.hu/cikkccs/cikkdokumentumok/04643_03_03.pdf

Azt még hozzáteszem ami nekem van az még nem a dupla mágneses dupla csatis tipus.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Az előbbi én voltam,csak valamiért nem jelentkezett be.

Vendég

Mélysugárzók

Látom egyre többen szeretnek bele autós szubládába.Ezért gondoltam megkérdezem hogy alyánljátok e pl a Somogyi Beast 300-at.
Tavaly év elején vettem,hogy szétszedjem a kocsi karosszériáját ,de kezdek rájönni,hogy oda azért sok a kicsike(600/800W).De gondoltam talán a mozinál elkéne a tudása.
Persze most gondoljátok,miért nem viszem fel a szobába,és próbálom ki,de az mégse olyan mintha egy neki tervezett ládában meghallgatnám.
Azért kérdezem hogy esetleg valakinek van e tapasztalata vagy infója ennek a kicsikének a reprodukálásával kapcsolatban Mozi/Zene téren.
Beast 300

szoati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szoati »

Hozzáértő emberek is elérzékenyültek a hangjától.

Én nem vagyok nagyon hozzáértő, de nekem is nagyon tetszik Léva hangfala.
Marantz CD65II - OFC IC - Sony TA-FE510R - AudioLink 2,5 - Tangent SR-500

Vendég

Mélysugárzók

Lacy-nál már hallottam autós szubot, neki Clarionja van! Nagyot tud ütni!
Az övé reflex, ez zárt doboz.
Hozzáértő emberek is elérzékenyültek a hangjától.

Léva

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Erről vagyon szó! 
Léva

Lacy-nál már hallottam autós szubot, neki Clarionja van! Nagyot tud ütni!

Vendég

Mélysugárzók

Erről vagyon szó!

Léva

Vendég

Mélysugárzók

Leva: milyen márkájú? (lehet, hogy én vagyok a vak, de nem találom az aláírásodban sem )
Ciare

Léva

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

Leva: milyen márkájú? (lehet, hogy én vagyok a vak, de nem találom az aláírásodban sem )

Vendég

Mélysugárzók

Hali!

Hétvégén ért 1-2 élmény, gondoltam leírom.
Valószínűleg nem sok embert fog érdekelni, mert nem egy ismert/elismert márkáról lesz szó. Ez az én jelenlegi mélyládám.
Betévedtem otthon tartózkodásom alatt abba a hifiboltba, ahonnan származik a hangfalam. Mivel jó cimborák vagyunk az eladósráccal, beszélgetés közben kértem kössön be nekem ezt a mélyládát a demófalon lévő hangszórók mellé.
Kb. 3 méterre álltam a subtól, ami tőlem erősen jobbra volt, és bizony 0 irányérzete volt a ládának. Ami még újabb meglepetést okozott, hogy minimális állítgatás után, bizony tökéletesen kiegészítette a zenét. Nem puffogott, nem nyomta el a többi tartományt, csak zenélt. Csendben örültem magamban, hogy milyen lecsó ládáim vannak otthon.
Következő élmény egy szintén jó cimborámnál, akinek eladtam még az első pár hangfalamat (az is komoly hanggal rendelkezik). Kis rábeszéléssel vett egy ilyen mélyládát, és vett mellé egy sub végfokot. Kis dvd-zést nyomtunk, és ismertebb filmekbe mozgalmasabb jeleneteibe belenéztünk. Ha még emlékeztek Tami klipsch-es beszámolójára a Némóban, mikor a kislány kocogtatja az akvárium üvegét. Ha a hangmérnöknek az volt a célja, hogy úgy érezze magát a néző, mintha benne lenne az akváriumban, hát nálam elérte a célját, mert az egész szoba beleremegett. Egész libabőrös lettem az élménytől. Még pár hasonló jelenetet bevizsgáltunk, majd arcomra fagyott mosollyal bandukoltam hazafelé.
Ha vki nem túl nagy szobába keres mélynyomót, ami precíz, nem búg, zenét is akar vele hallgatni, annak bátran ajánlom. Aki eddig nálam járt, csak dícsérő szavakkal tudta illetni a dobozt.

Na ennyi vót, további szép napot!

Léva

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

Köszi a segitségeket, de medoldódott a problémám!
Mi volt a gond?

Sportos
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Sportos »

Köszi a segitségeket, de medoldódott a problémám!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Egyszer néztem egy ilyen erősítő beállításait és ott volt valami erre vonatkozó. Egyik haveromnak csináltam meg és emlékszek hogy nem csak azt kellett beállítani, hogy sub on vagy off, hanem volt valami a frontokkal kapcsolatban, ahol valami olyasmi volt, hogy sztereónál a frontok small-ok, vagy Large-ok, vagy Large, de sub is menyjen. Keresd meg! Nincs olyan végtelen sok beállítás.

Sportos

Mélysugárzók

Ja és ha benyomom a tesüm hifijébe akkor ott gond nélkül megy!

Sportos

Mélysugárzók

igen

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

beállitom rajta hogy on és mikor teszteli a hangszórókat akko a szubi nem szül csak a 2front
Ellenőrizted, hogy megfelelő kimentet kötötted össze a szub bemenetével?

Sportos

Mélysugárzók

beállitom rajta hogy on és mikor teszteli a hangszórókat akko a szubi nem szül csak a 2front

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

hello!meg tudnátok mondani hogyan kell beállitani egy yamaha erősitőn az aktiv szubit?
rá kötöm de nem akar megszülalni!

Az erősítő Setupjában On-ra állítottad a Subwoofert?

Sportos

Mélysugárzók

hello!
meg tudnátok mondani hogyan kell beállitani egy yamaha erősitőn az aktiv szubit?
rá kötöm de nem akar megszülalni!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Mélysugárzók

Szvsz én a frontokat vinném magammal. A 25 cm-es membrántól ne félj, nálam is ekkor a megbrán és egy 40 m^2-es légtérbén egy óra állásnál már "nagyot üt" a szub, én is attól féltem, hogy kicsi lesz, de szerencsére kellemeset csalódtam.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”