Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Párszor felmerült már a fórumon az xlr vs. rca kérdése. Nekem, de másnak is most aktuális lenne a megbeszélése!

Részemről a közeljövőben végfok ill. processzor vásárlása lesz. Jelenleg a kábelek beszerzésénél tartok.
Itt merült fel bennem a kérdés, hogy xlr vagy rca legyen, a kiszemelt kábel nem alkalmas xlr bekötésre, ezért volna fontos választ kapni erre a kérdésre.
Mert most még bármerre változtathatok a dolgon!

Adott egy proci xlr lehetőséggel, és egy végfok csak rca csatlakozókkal.
Találtam egy xlr/rca-s kábelt.
Ez működik így is, vagy ennek nincs értelme?
Keressek egy xlr csatlakozós végfokot, vagy hagyjam az egészet és simán jó lesz az rca összekötés?
Ez a kérdés fontos a kábelvásárlásom előt!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Pár kép a neten talált kábelről és kötéséről(csak illusztráció):

Szerintem az xlr vs rca kérdés többismeretlenes egyenlet,amelynek a  megválaszolása konkrét készülékek,kábelek és a rendszer más elemeinek a megemlítése nélkül nem lenne kerek.
Persze elmondható általánosságban hogy egy bizonyos kategóriát meglépve,ahol az xlr kiépítés "teljesen" szimmetrikus,ott a kapott hang az "rca-s hang" felett helyezkedik el.Ezt viszont sem cáfolni,sem megerősíteni nem tudom ezt én is csak más beszámolóiból olvastam.
Nekem is van egy ill.két Sher. C4 procim,amik "xlr képesek" és élek is az egyik proci xlr-jeivel,de nem az xlr csatlakoztatási lehetőség miatt. Hanem konkrétan azért,mert ezek egy részére is szükségem van ahhoz,hogy a rendszerembe kötött népes számú csipogókat megtudjam etetni jellel,vagyis egyszerre használom az egyik proci xlr és rca cstlakozóit,ráadásul úgy hogy a 7db rca már Y-anl osztom és még így is kellenek az xlr-ek-ből egy-két csatorna jelei.Ennyiből nekem nagyon hasznos ez a + csatlakoztatási lehetőség.

A procikon kívül nincsen más készülékem,amin xlr csati lenne,ezért nálam csak az rca-s kanóc jöhet szóba

Mielőtt még valaki letámadna,hogy akkor hogy használom a proci xlr kimeneteit?! Szutyok módon xlr/rca  adapterekkel,olyasmi,ami a legalsó fotón látszik Forest74 hsz-ban.
Itt meg is kell jegyeznem hogy az XLR csatikon keresztül kapott jel 5-6 egységnyivel halkabban szól az rca-n keresztül kapott jelhez képest,talán az adapterek használata miatt,persze ez csak feltételezés.

Mozi hangzásra biztosan találnál/találsz olyan hangú rca kábeleket,amit a rendszerbe kötés után meghallgatva jó ideig nem lenne hiányérzeted.
Szóval nem egyszerű a választás de én nem tudom figyelmen kívül hagyni a mit és mennyiért kérdést.
Márpedig azok a készülékek és a kategóriák,amiknél az xlr csatik és kábeleik,valószínűleg hallhatóan jobban szerepelnének,annyival biztos nem jobbak,mint amennyivel többe kerülnek.
Viszont természetesen vannak olyanok is,akiknek megéri ez az arány,ezzel is tisztában vagyok és igazából semmi gond nincs ezzel. A lehetőségek és az igények találkozása a pénztárcákéval.
Szerintem a legfontosabb mielőtt letennéd a voksodat,valamelyik mellett a puding próba,minél több puding annál(nagyobb has ) biztosabban fogsz dönteni.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Igen, rád is gondoltam a kérdésnél
Az a kérdésem lényegi része, hogy az rca/xlr hibrid kábelnek van-e értelme.

Ja, értem. Én meg az XLR vs IC írtam.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Mivel engem is érint a téma, kutakodtam.
Rövid összeköttetésnél (ebbe a méteres kábel belefér) nem igazán lehet érzékelhető különbség.

Igen, rád is gondoltam a kérdésnél
Az a kérdésem lényegi része, hogy az rca/xlr hibrid kábelnek van-e értelme.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Mivel engem is érint a téma, kutakodtam.
Rövid összeköttetésnél (ebbe a méteres kábel belefér) nem igazán lehet érzékelhető különbség. 

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Tapasztalatom nincs az ilyen hibrid megoldással. Az XLR környékén 3 megoldás van. Ez a hibrid az egyik, én nem látom értelmét. A másik az, h mindkét eszközön van XLR de nem full szimmetrikus ettől függetlenül. Ezután következik a valóban ténylegesen full szimmetrikus kialakítás. Persze a legutolsó az igazi, és a legdrágább, mármint készülékárban. A Malac - XPA5 XLR összekötésénél az RCA-hoz képest első körben egy kis minimális búgás eltűnését fedeztem fel. No meg a hangerővel kellett finomabban bánnom, 65 - 67 helyett már 60-62 hangerőn kaptam ugyanazt a nyomást. Minőségben talán hangyányi különbséget éreztem, de simán lehet placebo is. Fapaci sima RCA és XLR-el teszteltem, tehát a kábel alapanyag ugyanaz volt. Most viszont újra RCA-val nyomulok, mert nincs XLR a Parán, és biztosíthatlak nem visszalépés, és pici búgás sincs.

Én sem ragaszkodom az xlr-hez, megfelel az rca.
De gondoltam utána járok, ha számít most könnyebb többet kiadnom érte, mint később még többet.
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tapasztalatom nincs az ilyen hibrid megoldással. Az XLR környékén 3 megoldás van. Ez a hibrid az egyik, én nem látom értelmét. A másik az, h mindkét eszközön van XLR de nem full szimmetrikus ettől függetlenül. Ezután következik a valóban ténylegesen full szimmetrikus kialakítás. Persze a legutolsó az igazi, és a legdrágább, mármint készülékárban. A Malac - XPA5 XLR összekötésénél az RCA-hoz képest első körben egy kis minimális búgás eltűnését fedeztem fel. No meg a hangerővel kellett finomabban bánnom, 65 - 67 helyett már 60-62 hangerőn kaptam ugyanazt a nyomást. Minőségben talán hangyányi különbséget éreztem, de simán lehet placebo is. Fapaci sima RCA és XLR-el teszteltem, tehát a kábel alapanyag ugyanaz volt. Most viszont újra RCA-val nyomulok, mert nincs XLR a Parán, és biztosíthatlak nem visszalépés, és pici búgás sincs.  
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Párszor felmerült már a fórumon az xlr vs. rca kérdése. Nekem, de másnak is most aktuális lenne a megbeszélése!

Részemről a közeljövőben végfok ill. processzor vásárlása lesz. Jelenleg a kábelek beszerzésénél tartok.
Itt merült fel bennem a kérdés, hogy xlr vagy rca legyen, a kiszemelt kábel nem alkalmas xlr bekötésre, ezért volna fontos választ kapni erre a kérdésre.
Mert most még bármerre változtathatok a dolgon!

Adott egy proci xlr lehetőséggel, és egy végfok csak rca csatlakozókkal.
Találtam egy xlr/rca-s kábelt.
Ez működik így is, vagy ennek nincs értelme?
Keressek egy xlr csatlakozós végfokot, vagy hagyjam az egészet és simán jó lesz az rca összekötés?
Ez a kérdés fontos a kábelvásárlásom előt!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Pár kép a neten talált kábelről és kötéséről(csak illusztráció):

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Egy biztos, nagyot szól. 
Én is pont ezt mondtam. Nagy hangnyomásra képes, de lassú, ettől kezdve pontatlan, ken elég szépen. Ilyesformán rátelepszik a hangképre. Elfed elég sok mindent, bulizni, őrültködni frankó szvsz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Ezt sajnos csak kipróbálással fogom megtudni....Nekem dali concept szettem van,régebben volt hozzá concept subom is,azt sajnos nagyon gyengének tartottam,zárt 30cm es,pontos megfogott volt,de sajnos nem szólt nagyot,hiába pakolgattam,nekem gyenge volt,pedig jó kis subként van számontartva!Talán a Titánt nem kell majd a dalikhoz annyira feltekerni és hátha az javít majd a pontosságán én ebben bízom!Bár ha nem megy annyira le.....

Nem szeretnélek se le beszélni, se rá.. Az az "annyira le" itt a kérdés. Ezért írtam, hogy ízlés kérdése is lehet. Régebben mikor még jobban pörögtek a Clarus cuccok, volt aki abszolút pozitívan nyilatkozott róla. Egy biztos, nagyot szól. Én a Titánokkal maximálisan elégedett vagyok, de szubot másik gyártótól választottam.

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Kissé lassúnak tartom, s talán nem is megy le kellően mélyre. Hogy miért, azt nem tudhatom. Kérdés mennyit kérnek érte. 100 alattiakkal sztem felveszi a versenyt.
Ebben az árkategóriában nekem a Mordaunt Short Aviano tetszett a legjobban. Lehet nem szól akkorát, de elég pontos, szép hangja van. (az árához képest.)

Ettől független egy próbát megérhet a Titán szub is. Lehet neked bejön a stílusa.
Ezt sajnos csak kipróbálással fogom megtudni....Nekem dali concept szettem van,régebben volt hozzá concept subom is,azt sajnos nagyon gyengének tartottam,zárt 30cm es,pontos megfogott volt,de sajnos nem szólt nagyot,hiába pakolgattam,nekem gyenge volt,pedig jó kis subként van számontartva!Talán a Titánt nem kell majd a dalikhoz annyira feltekerni és hátha az javít majd a pontosságán én ebben bízom!Bár ha nem megy annyira le.....

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Gyenge pont alatt,akár lehet érteni azt is,hogy a 40cm-es hangsugárzóhoz gyenge a benne levő erősítő és nem megfelelően hajtja,akár kissé lassú,esetleg pontatlan?

Kissé lassúnak tartom, s talán nem is megy le kellően mélyre. Hogy miért, azt nem tudhatom. Kérdés mennyit kérnek érte. 100 alattiakkal sztem felveszi a versenyt.
Ebben az árkategóriában nekem a  Mordaunt Short Aviano tetszett a legjobban. Lehet nem szól akkorát, de elég pontos, szép hangja van. (az árához képest.)

Ettől független egy próbát megérhet a Titán szub is. Lehet neked bejön a stílusa.  

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztem a Titán családon belül a szub kissé kilóg a sorból. Mondhatni gyenge pontja a szettnek. Nem mondanám, hogy rossz, de nem ér fel a többi Titán hangsugárzó szintjére. Persze ez lehet megint ízlés kérdése.Gyenge pont alatt,akár lehet érteni azt is,hogy a 40cm-es hangsugárzóhoz gyenge a benne levő erősítő és nem megfelelően hajtja,akár kissé lassú,esetleg pontatlan?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Tervezem egy Clarus Titan sub vásárlását,akinek volt ilyen szívesen venném,ha írna róla pár sort,akár privát üzenetben...
Annyit találtam róla ,hogy a benne levő hangszóró nem egy nagy durranás,ha jól hámoztam ki SAL gyártmány,de ugye ettől lehet még jó sub!Nálam egy yamaha yst sw515 öt váltana le!

Sztem a Titán családon belül a szub kissé kilóg a sorból. Mondhatni gyenge pontja a szettnek. Nem mondanám, hogy rossz, de nem ér fel a többi Titán hangsugárzó szintjére. Persze ez lehet megint ízlés kérdése.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sztem nem SAL, mintha Monacor rémlene, de lehet zöldséget mondok. Majd a Clarus guruk megmondják a frankot. Jó nagyot fog szólni.

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Tervezem egy Clarus Titan sub vásárlását,akinek volt ilyen szívesen venném,ha írna róla pár sort,akár privát üzenetben...
Annyit találtam róla ,hogy a benne levő hangszóró nem egy nagy durranás,ha jól hámoztam ki SAL gyártmány,de ugye ettől lehet még jó sub!Nálam egy yamaha yst sw515 öt váltana le!

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Szerintem nálam láttad, de lehet én is keverem.
Nézd meg ezeket:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... o-hangfal/

Na, ez az. Köszi! Mit össze kerestem.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Segítsetek.

Nemrég láttam valamelyik webáruházban B&W jellegű-kinézetű hangdobozokat, illetve linkelte is már valahol, de nem találom. Valaki biztosan emlékszik rájuk. Melyik volt az?

Szerintem nálam láttad, de lehet én is keverem.
Nézd meg ezeket:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... o-hangfal/
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/

ATC-nél is van valami olyasmi:
http://sound.atctrade.com/index.php?pag ... &Itemid=53
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Segítsetek.

Nemrég láttam valamelyik webáruházban B&W jellegű-kinézetű hangdobozokat, illetve linkelte is már valahol, de nem találom. Valaki biztosan emlékszik rájuk. Melyik volt az?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: pégyé »

no comment, csak nézni kell:

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Volt már valaki a közelébe ? 

http://www.pto.hu/mbl-x-treme-speakers/

Lehet hogy kicsit misztikusnak hangzik, de ismerek valakit, aki igen . Ennek a valakinek most Martin Logan-je van (azt hiszem Montis, bár erre meg nem esküdnék), és ez lenne az egyetlen a világon, amire lecserélné, mert - legalábbis szerinte - ez jobb nála egyedül a világon. Valamilyen külföldi high-end show-n hallotta, azt hitte élő koncert van valahol a közelben. És mindenki azt hitte, pedig nem az volt... Szóval van az a szint, akinek megéri, nem átverés a cucc 
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Volt már valaki a közelébe ? 

http://www.pto.hu/mbl-x-treme-speakers/

Két reklám szövege jut az árcéduláról az eszembe:   az ALDI olcsó.......hát ez nem annak tűnik.
Arab olajmilliárdos,aki a fiát óva inti egy olcsó portéka megvételétől " Jó-jó fiam,de nem elég drága!"
A ki...nézésével meg a járásával nincs baj,de két dolog miatt nem veszem meg.
Szagííny vágyook,szagííny vágyook szagínynek szuüláttem.... meg nem is dzsaneszkoko annyira.....persze ha vóna egy pár belüle én már 20 milka..sokoládéért is eladnám+egy 4,5kg-os matterhorn-os csokiért.com

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Ő róla van szó, huuuuuuuuuuuuuu:

Az anyát állítólag top 10-ben van a világon, de lehet hogy most már csak volt, mert azért nem ropogós mai darab
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413