Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Saját hifis cuccaimról készült képek
FURUTECH tobzódás egy AVA házban, nagyon OK lett
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Jeff Rowland 102S Hangfal: Usher MD One - Hifi rack:Pisti80
Nem biztos, hogy az asszonynak rossza hallása amikor azt mondja, hogy nem hallja a különbséget. Amikor az átlag hifista azt mondja, hogy mintha javult volna a hang, akkor általában semmi változás nem történik a placebón kívül. Ilyenkor kell hívni az asszony, és ő megmondja kíméletlenül, hogy hülyék vagyunk, mert elköltöttünk x ezer ft-ot a semmire Lehet még igaza is van néha
Tegnap szerelgettem kicsit a pörgető karját. Kész lett, szokásos próbalemez fel, hangerő fel. Kint a konyhában a család egyből nekiállt rázni. Kérdezték is hogy másik lemezt vettem ebből v mitől jobb? Persze mindhárom nőnemű volt:)
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Nem biztos, hogy az asszonynak rossza hallása amikor azt mondja, hogy nem hallja a különbséget. Amikor az átlag hifista azt mondja, hogy mintha javult volna a hang, akkor általában semmi változás nem történik a placebón kívül. Ilyenkor kell hívni az asszony, és ő megmondja kíméletlenül, hogy hülyék vagyunk, mert elköltöttünk x ezer ft-ot a semmire Lehet még igaza is van néha
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
És még az a csodálatos a nőkben, hogy a legszerényebb rendszeren is tudnak örömmel zenét hallgatni, nem a hibát keresik a hangzásban. Emellett persze azonnal meghallják azt is, ha valami jobb. Fene sem érti, hogy csinálják...
Két dolog kell ehhez.
1. A zene olyan részeire koncentrálnak, amit a silány rendszer is átvisz. (Idézném Pernye Andrást a kedvenc cikkemből HFM Technika és esztétikum :
"Felfogásom szerint a zene három alkotórésze a dallam, a ritmus és a harmónia. Ami ezen felül van. lehet igen szép és gyönyörködtető, de nem tartozik szorosan a lényeghez."
2. 1-gyel nincs ellentmondásban, hogy jó hallásuk van!
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Ha a nagysassz' szereti a zenét, és képes elviselni és megtűrni a mi audiofiliánkat, onnantól kezdve nagy gond nem lehet
Ez a kulcsmondat!
Nálunk a párom szöges ellentéte a korábban felsorolt dolgoknak. Amikor megvettem a skorpiókat, annyit kérdezett csak: "Mi a francért vettél ilyen drága izéket? Képes voltál kiadni ennyi pénzt? Ember nincs aki hallja a különbséget." Meghallgatás után is csak annyi kérdés hangzott el nagy vigyorgás közepette: "És most mit kellene hallanom?"
Természetesen itt sincs egyetemes igazság, minden nő más.
Párom mikor bevittem a nagy paravánokat (Magneplanar) a nappaliba, összehallgattuk a Chario Academy Mil.1-el és részletesen elmondta melyikben mi tetszik neki. Azért azt hozzátette, hogy "tudod én amúgy sem tudom úgy hifis nyelven megfogalmazni, mint te" de nagyon szépen lehetett olvasni a sorok között
Ha a nagysassz' szereti a zenét, és képes elviselni és megtűrni a mi audiofiliánkat, onnantól kezdve nagy gond nem lehet
Nálunk a párom szöges ellentéte a korábban felsorolt dolgoknak. Amikor megvettem a skorpiókat, annyit kérdezett csak: "Mi a francért vettél ilyen drága izéket? Képes voltál kiadni ennyi pénzt? Ember nincs aki hallja a különbséget." Meghallgatás után is csak annyi kérdés hangzott el nagy vigyorgás közepette: "És most mit kellene hallanom?"
Természetesen itt sincs egyetemes igazság, minden nő más.
Párom mikor bevittem a nagy paravánokat (Magneplanar) a nappaliba, összehallgattuk a Chario Academy Mil.1-el és részletesen elmondta melyikben mi tetszik neki. Azért azt hozzátette, hogy "tudod én amúgy sem tudom úgy hifis nyelven megfogalmazni, mint te" de nagyon szépen lehetett olvasni a sorok között
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
És még az a csodálatos a nőkben, hogy a legszerényebb rendszeren is tudnak örömmel zenét hallgatni, nem a hibát keresik a hangzásban. Emellett persze azonnal meghallják azt is, ha valami jobb. Fene sem érti, hogy csinálják...
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Nagyon egyszerűen Jobbak az érzékszerveik. Ezt férfiasan be kell vallani Valamint többnyire nem elemző, problémamegoldó gondolkodással élnek, hanem inkább emocionális túlsúllyal. Ezért tud a párom is egy vacak sokol szintű akármin zenét hallgatni és közben élvezi is!
Szerintem nem igaz, hogy átlagosan jobbak lennének a női fülek. Én azt gondolom, hogy nincs érdemi eltérés a két nem között. Egyéni eltérések lehetnek, de alapvetően nem nem függő. Mindazonáltal érdemes a női véleményekre odafigyelni!
V. barátnőm azt mondta, hogy "mind egyformán szól!" Valamint hogy "nem értem, miért lehet 20 ezret, vagy többet költeni hangfalra."
Rá pár hétre "pont a Wharfit adtad el, pedig az szólt a legjobban!"
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Barátom MF 3Mi-jét egy kicsit tuningoltuk:
Ha már elkezdtétek , lenne néhány apró javaslatom, ami több MF-erősítőn is bevált.
Az MF-elektronikák nagyon nem szeretik, ha kikapcsolják őket, hálózati kapcsolójuk pedig ráadásul elég gyatra (mint pl. a 3Mi-ben).
A toroid barna/kék vezetékpárját kössétek rá direktben a Less+Loss-ra - ha nem éreztek javulást, vagy zavar, hogy az erősítő állandóan "üzemkész", legfeljebb visszakötitek.
Cseréljétek ki a paneltól a hangszóró-csatlakozókig futó kék/fekete és piros/fekete vezetékeket normális(abb) hangszórókábelre. Az MF vezetékválasztásának egyetlen ismérve van, az olcsóság, amivel jelentősen képes lebutítani készülékeit.
...ha pedig a bemenetválasztó és a végerősítő közötti hosszú piros/fehér érpárt is kicserélnétek valami sokkal jobbra, az erősítő tényleg "szárnyakat" kapna!
Hogy javasoljak is valamit (Fórumon belülről), pl. Fapaci 0,3 és 1,0 mm-es teflon szigetelésű ezüst/arany "szerelőkábele", vagy Cables AirN kábele.
longkft.hu/audioblog/
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 434
És mit tud a "Tűzfal"?
Újratervezés
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Jeff Rowland 102S Hangfal: Usher MD One - Hifi rack:Pisti80
- karlosz
- Törzsvendég
- Értékelés: 307
Hangfal, bejáratás alatt..
Gratula! Ezeket én is bejáratnám a mellette figyelő elektronikával együtt!!
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 484
Hangfal, bejáratás alatt..
Ezt kifejtenéd részletesebben is!
A videó maximális segítséget nyújt ahhoz, hogy némi (egészen szabadon engedett) fantáziával kitaláld, mi volt az a felejthetetlen élmény, amiért végül mégis megváltam a "beltezett" erősítőmtől.
longkft.hu/audioblog/
A sokak által végül elítélt és mára elfeledett PWB-hatást ő kifejezetten előnyösnek tartotta, így agyonbeltezett erősítőmért külön "megküzdött" - nagyon ügyesen tudott hálás lenni, így engedtem neki.
Ezt kifejtenéd részletesebben is!
...Emellett persze azonnal meghallják azt is, ha valami jobb. Fene sem érti, hogy csinálják...
Máig legnagyobb hifis "szakmai eredményemnek" tartom, hogy nagyon kedves klasszikus zenész barátnőm a kilencvenes évek legelején rám bízta hangrendszerének megvételét, összeállítását azzal a feltétellel, hogy az hasonlóan szóljon, mint amit nálam szokott volt hallani.
A sokak által végül elítélt és mára elfeledett PWB-hatást ő kifejezetten előnyösnek tartotta, így agyonbeltezett erősítőmért külön "megküzdött" - nagyon ügyesen tudott hálás lenni, így engedtem neki.
No de ebből az a lényeg, hogy évekig vitáztak pasik arról, hogy van-e egyáltalán és ha igen, előnyös-e a Belt effektus. Amennyiben elfogadjuk, hogy a nők érzékenyebbek, "jobban hallanak" - már pedig ez irányúak a tapasztalataink - akkor bizony lehet, hogy kár volt Peter Beltet kiátkozni, elfelejteni.
longkft.hu/audioblog/
...többnyire nem elemző, problémamegoldó gondolkodással élnek...
A HiFista - különösen idővel - hajlik túlzásba vitt elemző füllel közelíteni az audio eszközökhöz. Sokat költ/költött rá, sokat is vár tőle. Persze betegessé is válhat...amit jó elkerülni. Ám ez más területen is hasonlóan működik. Akinek valami felettébb becses, azt nagyító alatt szemléli, és zavarja, ha valami nem 'tökéj" a történetben. Vannak nők is, akik pl. a ruházat/smink/ékszer/bizsu/higiénia stb. kapcsán hasonló maximalizmussal karistolnak, mint a férfiak műszaki téren. Ami szerintünk tök jó (ruha, cipő, takarítás/tisztaság stb.) ők azt mondják: "észnél vagy apuci..."?
>
.
Nagyon egyszerűen Jobbak az érzékszerveik. Ezt férfiasan be kell vallani Valamint többnyire nem elemző, problémamegoldó gondolkodással élnek, hanem inkább emocionális túlsúllyal. Ezért tud a párom is egy vacak sokol szintű akármin zenét hallgatni és közben élvezi is!
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40
Feleségem ugyanez. Már a megszólalás pillanatában hallja a helyes "utat", onnantól már csak az udvariasság kedvéért marad csendben - még soha nem tévedett abban, mi a helyes hosszú távon.
...és tudnak (éreznek?) még valamit, ami számomra megfejthetetlen!
Régi barátném - amikor már végkép elakadtam esetlegesen meghibásodott készülékem "hibafeltárásában" - rábökött valamely alkatrészre, s csak annyit mondott, ott keresné a hibát. Mindig jól tippelt, soha sem tévedett, még az örökké meghibásodó orosz sztatikus hangfalaim alkatrésztemetőjénél sem!
Mástól is hallottam már hasonlókat az ilyen jellegű női megérzésekről.
Ebben teljesen egyetértek, mindig megérzik ha valami nem "stimmel"
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2733
A nőkben az a szép, hogy nem férfiak
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Ez így van, pártatlanok, és nem befolyásolja őket az ár. Mivel nem is tudják az igazat
Az enyém már meg sem kérdezi! Önvédelmi mechanizmus lehet.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8971
Ez így van, pártatlanok, és nem befolyásolja őket az ár. Mivel nem is tudják az igazat
Az enyém már meg sem kérdezi! Önvédelmi mechanizmus lehet.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nálnuk asszonypajti a konyhából meghallja, ha változott valami. Esküszöm, jobb füle van, mint nekem.
Feleségem ugyanez. Már a megszólalás pillanatában hallja a helyes "utat", onnantól már csak az udvariasság kedvéért marad csendben - még soha nem tévedett abban, mi a helyes hosszú távon.
...és tudnak (éreznek?) még valamit, ami számomra megfejthetetlen!
Régi barátném - amikor már végkép elakadtam esetlegesen meghibásodott készülékem "hibafeltárásában" - rábökött valamely alkatrészre, s csak annyit mondott, ott keresné a hibát. Mindig jól tippelt, soha sem tévedett, még az örökké meghibásodó orosz sztatikus hangfalaim alkatrésztemetőjénél sem!
Mástól is hallottam már hasonlókat az ilyen jellegű női megérzésekről.
longkft.hu/audioblog/
Meghallgattam a WC effektust tényleg jó a rendszer, egyébként ez már régebben nekem is feltűnt.
Nálam a lenti rendszer az emeleti WC-ből fülelve adja a legnyugisabb - időnként egyáltalán nem is hallható - hangot!
.
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
- Értékelés: 95
Nálnuk asszonypajti a konyhából meghallja, ha változott valami. Esküszöm, jobb füle van, mint nekem.
Nelunk Anyámnak van hasonlóan jó füle, pedig már túl van 50-en...