Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Már nagyon várom figyeljétek a szöveget élég durva:

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

Szerintem érdemes lesz megnézni a filmet, itt egy kis előzetes:

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Tegnap néztem két filmet, bár mindkettőt láttam már évekkel ezelőtt.
Az egyik :Haló a vége: ez még most is egy  nézhető vígjáték volt.
A Másik egy beteg film: A Visszafórdíthatatlan, beteg és kész, és annyira nem is jó.

Nézd meg az Üdv a fedélzeten-t. Az is kellemetes, könnyed kis vígjáték.  

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1171

Hozzászólás Szerző: 4you »

The Diabolical:  ,erős közepes, azaz erős 3-as.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: tibi9703 »

Ha most kezdted, majd abbahagyod. Ez is folyamatosan süllyed.

Már végignéztem. Szerintem nem így van  A végén értek össze a dolgok, ott kerekedett belőle egy egész. Várom a következő évadot.
Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tegnap néztem a Megmaradt Alice-nek c. filmet. Julianne Moore zseniálisat alakít, mellette Alec Baldwin és Kristen Stewart csak szürke egér (Mondjuk ez várható is volt).
A film maga nagyszerű (9/10), ugyanakkor már 3/4 óra után egyre nyomasztóbb lett úgyh ez a nagyon jó, mégsem többször-nézős kategória, amin viszont jár még utána is az ember agya.

Egy hete néztem sok év után újra a Belső tengert, azt is kötelező filmként javaslom mindenkinek. (Akiknél a film fogalma nem áll meg a szuperhősös akcióknál )
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

4you
V.I.P.
V.I.P.

Nem szeretem a zombis filmeket, de ez nézhető!
World War Z .
Rendszer:

4you
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap néztem két filmet, bár mindkettőt láttam már évekkel ezelőtt.
Az egyik :Haló a vége: ez még most is egy  nézhető vígjáték volt.
A Másik egy beteg film: A Visszafórdíthatatlan, beteg és kész, és annyira nem is jó.

Rendszer:

4you
V.I.P.
V.I.P.

The Runner: Többet vártam, 90-perchez képest unalmas, és vontatott.1-től 5 ig .3-as.
Rendszer:

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Neked a történet nem6sem tetszik, én meg azt mondom, nem az a fontos, hanem hogy hogyan van elmesélve. És hogy abban jó az SW VII. Szerintem.
Aki meg másképp gondolja, az majd aláírja a Lucast vissza az SW IX rendezői székébe.
De befejeztem.

Az ismerős történet pont úgy van elmesélve, hogy a legmesszebbmenőkig teljesítse a fogyasztói elvárásokat. Egy ekkora költségvetésű, ennyire jól tejelő brandnél másként nem engedik a befektetők. 
Lucas meg inkább kreátor (de utálom ezt a szót), mint rendező. 1971 óta kb. három egész estés filmet csinált: THX 1138, American Graffiti, Star Wars (I, II, III, IV).

Én is befejeztem.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Nekem az alábbiak tetszettek. Gyönyörű a képi világ, és igen elgondolkodtatóak is...

Samsara

Baraka

+1
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

tudva hogy mondjuk zenében, irodalomban milyen (igényes) ízléssel rendelkezel, enyhén szólva csalódás ilyet olvasni. ok, vannak látványfilmek. egy star wars filmben mindig is domináns lesz a látvány. de önmagában a látvány nem elégséges. 
Aki sokat foglalkozik vele, nem biztos, hogy ért is hozzá. A kritikai ítélőképességről pedig ne is beszéljünk. A profiknak van belőle a legkevesebb. 
Azért azt hozzátenném, hogy a történet és a(z) (képi) elbeszélés nem ugyanaz. Ez mintha kimaradt volna a történet kontra látványfilm szembeállításából. Az új SW vizuálisan ügyesen beszéli el az ugyanúgy egy írólap hosszúságú történetet, mint amilyen a többi epizód esetében is volt. Neked a történet nem6sem tetszik, én meg azt mondom, nem az a fontos, hanem hogy hogyan van elmesélve. És hogy abban jó az SW VII. Szerintem.
Aki meg másképp gondolja, az majd aláírja a Lucast vissza az SW IX rendezői székébe.
De befejeztem.

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Penthouse North
Egyszerű sablonos thriller pár szereplős semmi újat nem mutat fel de jó rendező jó színészek  és nekem tetszett !

tibi9703
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: tibi9703 »

Sok ismerősöm ajánlásával egy új sorozatot kezdtem el nézni: Mr. Robot.
Ahogy a kritikák írták, nagyon reális, elgondolkodtató, filozófiai kérdéseket tesz fel. A jelenlegi világot nagyon szépen bemutatja. Talán ez a felsőbb rétegnek szól, akik megértik a Harcosok klubját is. Ezen felül a karakterek is tetszenek, bár ez szubjektív. 10/9.5
Érdemes megnézni legalább a Pilotot.

Erősítő: Denon AVR-2113
Front: Polk Audio Signature S20
Center: B&W CC3
Surround: Polk Audio Signature S10
Megjelenítő: Panasonic Viera TX-50EX700E
Lejátszás: Mini M8 SII LibreELEC

Tibi98
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: Tibi98 »

Keresek olyan természet filmeket...

Szia!

Nekem az alábbiak tetszettek. Gyönyörű a képi világ, és igen elgondolkodtatóak is...

Samsara
http://www.port.hu/samsara/pls/w/films. ... _id=133800

Baraka
http://www.port.hu/vilagok_arca:_baraka ... lm_id=2687

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

Szia!
Ez nekem tetszett.
http://www.port.hu/volt_egyszer_egy_erd ... _id=147849

Köszönöm, meg fogom nézni. :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Sziasztok!

Köszönöm mindazoknak akik ajánlottak nekem természet filmeket. Ami nagyon tetszett eddig az a snowboardos doku. A többit is meg fogom nézni.  

Üdv: Dio

Szia!
Ez nekem tetszett.
http://www.port.hu/volt_egyszer_egy_erd ... _id=147849

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

nem ezen múlik.Nolan egy zseni,bármit is gondolsz.Az ha művész mozikat nézel,nem jelenti azt hogy kekeckedő filmbuzi legyél-legyek.Csupàn szív-lélek-harmonia kinél milyen arányban van jelen.Ki mit vár filmektől,szereplőktől,s ehhez képest mit kap,dönti el tetszik vagy sem.
De egy Burton féle Batmant összehasonlítani és jobbnak találni egy Bale fèle Batmannél...hát támaszt bennem kételyeket az ízlésed felöl...aztán lehet én vagyok ferde ízlésű...

Nem művész filmeket nézek, hanem művész filmeket IS. Nagy különbség!
És akárhogy csűrjük-csavarjuk, senki nem tud arról meggyőzni, hogy semmi nem múlik azon, mit és mennyit láttál előtte.
Bármily meglepő Tim Burton és Nolan Batman filmeit is "szív-lélek-harmonia" alapján szerettem vagy sem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

nem ezen múlik.Nolan egy zseni,bármit is gondolsz.Az ha művész mozikat nézel,nem jelenti azt hogy kekeckedő filmbuzi legyél-legyek.Csupàn szív-lélek-harmonia kinél milyen arányban van jelen.Ki mit vár filmektől,szereplőktől,s ehhez képest mit kap,dönti el tetszik vagy sem.
De egy Burton féle Batmant összehasonlítani és jobbnak találni egy Bale fèle Batmannél...hát támaszt bennem kételyeket az ízlésed felöl...aztán lehet én vagyok ferde ízlésű...

a batman kezdődik nekem tetszett. a sötét lovag az egyik kedvencem. ellenben a befejező rész nagy csalódás. persze kérdés mi lett volna, ha leadger nem halt volna meg. vajon akkor is ez lett volna a sztori, vagy át kellett írni miatta?

Vendég

Dehogy nincs mit! Sok filmet kell nézni. Olasz neorealisákat, francia új hullámot, 70-es évekbeli új Hollywoodot, film noirt, Kubrikot, Joseph Losey-t, Greenawayt, Jarmant, Hitchcockot, Altmant, Renoir-t, Tatit, Fritz Langot, Nicolas Winding Refnt, Nicholas Roeg-öt, Bergmant, az Alien-trilógiát(!). És így tovább.

Hogy aztán te is ilyen válogatós, kekeckedő, szívtelen filmbuzi legyél, aki még mindig a Memento rendezőjét keresi, de a Batmanét kapja.
nem ezen múlik.Nolan egy zseni,bármit is gondolsz.Az ha művész mozikat nézel,nem jelenti azt hogy kekeckedő filmbuzi legyél-legyek.Csupàn szív-lélek-harmonia kinél milyen arányban van jelen.Ki mit vár filmektől,szereplőktől,s ehhez képest mit kap,dönti el tetszik vagy sem.De egy Burton féle Batmant összehasonlítani és jobbnak találni egy Bale fèle Batmannél...hát támaszt bennem kételyeket az ízlésed felöl...aztán lehet én vagyok ferde ízlésű...

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha már itt tartunk: a komoly(kodó), komor, pszichológizáló, Nagy Kérdéseket feltevő Batman sorozat minimálisan sem tudott megérinteni, a záróepizódot már meg se néztem. A Tim Burton-féléken viszont roppant jól szórakoztam.

ez mindent megmagyaráz....Nincs mit tenni...

Dehogy nincs mit! Sok filmet kell nézni. Olasz neorealistákat, francia új hullámot, 70-es évekbeli új-Hollywoodot, film noirt, Kubrikot, Joseph Losey-t, Greenaway-t, Jarmant, Hitchcockot, Altmant, Renoir-t, Tatit, Fritz Langot, Nicolas Winding Refnt, Nicholas Roeg-öt, Bergmant, az Alien-trilógiát(!). És így tovább.

Hogy aztán te is ilyen válogatós, kekeckedő, szívtelen filmbuzi legyél, aki még mindig a Memento rendezőjét keresi, de a Batmanét kapja.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

És hogy ne csak a Sötét Erő áradjon belőlem, itt egy filmajánló:
http://www.imdb.com/title/tt2764784/?ref_=nv_sr_3

Nem pörög, nincs benne látványos cgi, a holokauszthoz részben kapcsolódó története miatt akadhat, aki csak kényszer hatás alatt nézné meg. De van közvetlenül a háború utáni romos Berlin, film noiros hangulat, kiváló alakítások, csavar és döbbenet.

Vendég

Ha már itt tartunk: a komoly(kodó), komor, pszichológizáló, Nagy Kérdéseket feltevő Batman sorozat minimálisan sem tudott megérinteni, a záróepizódot már meg se néztem. A Tim Burton-féléken viszont roppant jól szórakoztam.ez mindent megmagyaráz....Nincs mit tenni...

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Nolan új Batmanje
Ha már itt tartunk: a komoly(kodó), komor, pszichológizáló, Nagy Kérdéseket feltevő Batman sorozat minimálisan sem tudott megérinteni, a záróepizódot már meg se néztem. A Tim Burton-féléken viszont roppant jól szórakoztam.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

egyfajta a generációs különbség
Ami vagy van, vagy nincs. Nekem már nem sok hiányzik az ötvenig, az első trilógia idején gyakorlatilag én voltam a leginkább megcélzott, tizenegynéhány éves közönség. Ennek ellenére szóról-szóra azt gondolom, mint -KP-.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”