Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Összegzés.
Ha földeletlen a hálózatod ne kösd be a lemezjátszó földkábelét a fonóba. Problem solved.
Köszönöm mindenknek ki segiteni próbált.
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben ?
Köszi
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Összegzés.
Ha földeletlen a hálózatod ne kösd be a lemezjátszó földkábelét a fonóba. Problem solved.
Köszönöm mindenknek ki segiteni próbált.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Lemezjátszó
Írtam @aeternum-nak is, de legye itt.
Nálam a CA fonóban nem volt az egyik csatorna hidegpontja összekötve a földeléssel, gyárilag. Én megtettem, és az a borzasztó ciripelő hang eltűnt. Utána végignéztem vagy 3 gyári fonót, ott mind a földelés a hidegponttal közös volt .
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
A koax zavarna? Nem vehetem el, kell a tv a gyerek miatt.
Csak húzd ki,ha a zaj szűnik,akkor vagy szerzel egy galvanikus leválasztót, vagy amíg megy az LP, addig kihúzod az coax-ot.
Egyszerre úgysem megy a TV és az LP.
Nálam otthon úgy oldottam meg, hogy két összedugott coax viszi a jelet a TV-be. Az összedugás könnyen elérhető helyen van.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Húzd ki a TV antennát.
A koax zavarna? Nem vehetem el, kell a tv a gyerek miatt.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Lemezjátszó
Húzd ki a TV antennát.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Milyen fonód van ? Nekem abban volt a "hiba" ilyen jelenségnél.
Musical Fidelity X-LP.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Lemezjátszó
Acoustic Research Es-1 és Nagaoka MP11boron.
Milyen fonód van ? Nekem abban volt a "hiba" ilyen jelenségnél.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Lemezjátszó
Elvleg oké.
Nem tervezek hangszedő cserét jelenleg. Ha nem árt a rendszernek és ilyen alig hallható vmi marad akkor nem annyira para. A külön házas táp megoldás lehet egyébként?
Ilyen zajon nem segít de a hangminőség javulhat.
Persze azért valami drága tápot érdemes ami tényleg megmutatja mi fér ki a csövön.
Asszem azt már inkább csak komolyabb szintű rendszernél érdemes igazán.
Átmeneti megoldás lehet egy igazán jó tápkábel.
Ami aztán később átvándorolhat a külső tápba.
Szóval valszinű a nagyfeszültségű motor a zavarforrás?
Esetleg le lehet cserélni kisfeszültségüre. Trafó, másik motor , szerelés.....
Lemezjátszó
Ennél nem tudom , de pl a régi Regák amik 220-230 voltos motorral voltak szerelve azok mm hangszedővel tudtak búgni
Ahogy néztem ez is hálózati feszültséről müködő motorral van szerelve. Lehet , hogy hasonló a probléma? Mc hangszedő lehet akkor a megoldás Azok nem csinálnak ilyet.
De ez csak egy lehetséges változat.
Földelések biztosan jól mindenhol? Karcső, karbak, chassi ?
Elvleg oké. Nem tervezek hangszedő cserét jelenleg. Ha nem árt a rendszernek és ilyen alig hallható vmi marad akkor nem annyira para. A külön házas táp megoldás lehet egyébként?
Mondjk holnap mégegyszer bepróbálok egy másik fonót is hátha ott a gubanc, bár sztem nem valószínű. De ki tudja.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ennél nem tudom , de pl a régi Regák amik 220-230 voltos motorral voltak szerelve azok mm hangszedővel tudtak búgni
Ahogy néztem ez is hálózati feszültséről müködő motorral van szerelve. Lehet , hogy hasonló a probléma? Mc hangszedő lehet akkor a megoldás Azok nem csinálnak ilyet.
De ez csak egy lehetséges változat.
Földelések biztosan jól mindenhol? Karcső, karbak, chassi ?
Lemezjátszó
Mondjk zenében nem hallatszik annyira halk, csak ha odahajolok a magashoz akkor hallom. de hallom és ez bosszantó, ennyi.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Lemezjátszó
Milyen lemezjátszó? Milyen hangszedővel?
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Kérdés.
Összeraktam az új pörgetőmet. Nem volt egyszerű, de ez másodlagos.
Viszont felszed vmi zajt, méghozzá a kar környékén, abból is gondolom mert ha megfogom, változik a zaj. Mi lehet ez? Föld és minden kötés rendben. Elvileg. Nekem innentől kinai.
Milyen lemezjátszó? Milyen hangszedővel?
Lemezjátszó
Kérdés.
Összeraktam az új pörgetőmet. Nem volt egyszerű, de ez másodlagos.
Viszont felszed vmi zajt, méghozzá a kar környékén, abból is gondolom mert ha megfogom, változik a zaj. Mi lehet ez? Föld és minden kötés rendben. Elvileg. Nekem innentől kinai.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Hasonló kar, teljesen eltérő futómű. Az 503-as merev, az 505-ös rugalmasan felfüggesztett.
Köszönöm a választ, végül egy Dual 701-es mellett döntöttem.
Lemezjátszó
Hasonló kar, teljesen eltérő futómű. Az 503-as merev, az 505-ös rugalmasan felfüggesztett.
Köszönöm a választ, végül egy Dual 701-es mellett döntöttem.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Lemezjátszó
Sziasztok !
Azzal a kérdéssel fordulok Hozzátok, hogy a Dual cs 503-2 és a Dual cs 505-3 között mi a különbség, ha valaki tudja rá a választ. Kezdő lemezjátszónak kellene. Illetve lenne egy Dual 1228 és egy Dual 701 is lenne. Melyiket érdemes választani ?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv:
Antal
A 701-es nem egy ligában játszik az említettekkel, az egy nagyon jó lemezjátszó. A hiba, amit említesz, javítható, a mechanikában a kar alatt van egy kis gumi alkatrész, ami elkoszolódik az évek alatt, az viszi be a kart tulajdonképpen, ha koszos csúszik. Meg kell takarítani és minden megy tovább. A neten találsz róla, fotókkal támogatva, leírást, az alapján egy gyakorlott ember könnyedén megoldja a problémát.
Köszönöm a választ, belevágok.
Lemezjátszó
A 701-es nem egy ligában játszik az említettekkel, az egy nagyon jó lemezjátszó. A hiba, amit említesz, javítható, a mechanikában a kar alatt van egy kis gumi alkatrész, ami elkoszolódik az évek alatt, az viszi be a kart tulajdonképpen, ha koszos csúszik. Meg kell takarítani és minden megy tovább. A neten találsz róla, fotókkal támogatva, leírást, az alapján egy gyakorlott ember könnyedén megoldja a problémát.
Köszönöm a választ, belevágok.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Lemezjátszó
Szia !
Köszönöm a választ. A 701-esnek mint kiderült van egy kis gondja,
Annyi baja van hogy a start gombbal néha nehezen indul, ill néha nem hajlandó elindulni.
Kézzel indítva minden rendben, automatika visszahúzza a kart.
Nem tudom, hogy érdemes-e megkockáztatnom 25000 Ft-ért.
Üdv.
Szia! Az 1228 dörzskerekes meghajtású.A 701-es direct drive.Én a 701-et választanám.
Szia !
Annyi baja van hogy a start gombbal néha nehezen indul, ill néha nem hajlandó elindulni.
Üdv.
Lemezjátszó
Szia! Az 1228 dörzskerekes meghajtású.A 701-es direct drive.Én a 701-et választanám.
Szia !
Üdv.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Sziasztok !
Dual 1228 és egy Dual 701 is lenne. Melyiket érdemes választani ?
Üdv:
Antal
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sziasztok !
Azzal a kérdéssel fordulok Hozzátok, hogy a Dual cs 503-2 és a Dual cs 505-3 között mi a különbség, ha valaki tudja rá a választ. Kezdő lemezjátszónak kellene. Illetve lenne egy Dual 1228 és egy Dual 701 is lenne. Melyiket érdemes választani ?
Üdv:
Antal
Lemezjátszó
Sziasztok !
Üdv:
Antal
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában ezért szeretnék némi tanácsot kérni tőletek.
Van egy Pioneer PL-200 lemezlejátszóm.
Milyen erősítőt illetve hangfalat ajánlanátok hozzá? (a keretem hozzá kb 20-30 ezer ft- tudom, hogy ez elég kevés, de jó lenne ennyiből kijönni)
(ha esetleg nem ide kellene írnom ezt a kérdést, kérlek szóljatok)
Válaszokat előre is köszönöm !
Nem jó helyen kérdezed, de ennyiből vegyél Videoton erősítőt és Vidi hangdobozokat. Ezt nem rosszból tanácsolom, mert hidd el: jól fog szólni olcsóért.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában ezért szeretnék némi tanácsot kérni tőletek.
Van egy Pioneer PL-200 lemezlejátszóm.
Milyen erősítőt illetve hangfalat ajánlanátok hozzá? (a keretem hozzá kb 20-30 ezer ft- tudom, hogy ez elég kevés, de jó lenne ennyiből kijönni)
(ha esetleg nem ide kellene írnom ezt a kérdést, kérlek szóljatok)
Válaszokat előre is köszönöm !