Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 19
Lemezjátszó
Üdvözlet!
Sikerült megkaparintanom egy Taya DP510-est gyakorlatilag új állapotban.
Kaptam hozzá egy 0km-es pickupot meg tűt is.
Egész elfogadható a hangja.
Javíthatok még valamit rajta ha Ortofon pro fejet rakok bele?
Lemezjátszó
Köszi. És a pro ject? Az inkább csak szèp?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Felmerült a lehetőség hogy esetleg lenne egy legelső Roksan Radius eladó. Vannak róla vélemények, tapasztalatok? Fejlesztenék, nyilvan jobb mint a mostani pioneer lp 12d m. Csak az érdekel hogy érdemi lépés, illetve jó lépés e. Magyarán jó e az a korai Roksan.
Másik alternatíva az eladban lévő Pro ject 10.1 evolution. Ő jó lemezjátszó vagy több megy el a design oltárán mint a hangén?
Gondolom más vonal a kettő, tudom, de csapongok még.
Keresd meg a HEED topicban Huszti Zsoltot, nála jobban senki nem ismeri a Roksan-ok testi-lelki bajait.
Lemezjátszó
Felmerült a lehetőség hogy esetleg lenne egy legelső Roksan Radius eladó. Vannak róla vélemények, tapasztalatok? Fejlesztenék, nyilvan jobb mint a mostani pioneer lp 12d m. Csak az érdekel hogy érdemi lépés, illetve jó lépés e. Magyarán jó e az a korai Roksan.
Másik alternatíva az eladban lévő Pro ject 10.1 evolution. Ő jó lemezjátszó vagy több megy el a design oltárán mint a hangén?
Keresd meg a HEED topicban Huszti Zsoltot, nála jobban senki nem ismeri a Roksan-ok testi-lelki bajait.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Árulnak még itt a fórumon Oracle Alexandriát is meg nagyobb Roksant is. Bár az azthiszem inkább a Tabriz i , vagy az Artemiz karral lenne az igazibb. Lehet, hogy az Alexandria meg inkább egy SME karral.....Nekem mondjuk nagyon szimpatikus a Xerxes. Preciz és nem elromlós. Nem elállítódós. Tápja ugyan már nem ennyire az de javítható. Artemizzel meg egy Emt hangszedővel nagyon magasra teszi a mércét.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1224
Lemezjátszó
Árulnak még itt a fórumon Oracle Alexandriát is meg nagyobb Roksant is. Bár az azthiszem inkább a Tabriz i , vagy az Artemiz karral lenne az igazibb. Lehet, hogy az Alexandria meg inkább egy SME karral.....Nekem mondjuk nagyon szimpatikus a Xerxes. Preciz és nem elromlós. Nem elállítódós. Tápja ugyan már nem ennyire az de javítható. Artemizzel meg egy Emt hangszedővel nagyon magasra teszi a mércét.
Lemezjátszó
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
Lemezjátszó
Sajnos a lemezjátszó karján nincs TF állítási lehetőség, ezért ez eléggé beszűkíti a hangszedő választást. Ugyanakkora tűnyomást igénylő és hasonló tömegű hangszedőt szabad csak beszerelni a karba.
Hát, őszintén, nem biztos, hogy egy ilyen lemezjátszóra érdemes költeni....
Sziasztok!
Van egy Uher UTT-222 típusú lejátszóm (ugyanaz mint a Dual CS 415), amit befognék LP hallgatásra. Semmi audiofil elvárásom sincs, de azért szépen szóljon. A tű vagy hangszedő cseréjén gondolkozom. Jelenleg egy Sanyo MG-10J van benne, a kérdés hogy vegyek egy cseretűt hozzá, vagy inkább egy másik hangszedőt? (Audio Technica AT91).
A lejátszón semmi állítási lehetőséget sem találok, az lehetséges hogy a tűnyomás sem állítható? Az ellensúly nem tűnik mozdíthatónak.
A lánc sem túl komoly, de szépen szól: Uher UTT-222, Dual CR1730 beépített phono fokozattal, valamint egy pár ASW Sonus DC 110 hangfal.
Szóval a lényeg: Egy ilyen alap lejátszóba inkább vegyek egy Sanyo cseretűt, vagy vegyem meg az AT91-et?
Idézet a HFM-ből:
A hangkaron a tervezők már túlzásba vitték a spórolást. Az egész kart a Dual DMS239 hangszedőhöz tervezték (vagy fordítva), az ellensúlyt fixen szerelték fel, a tűerő egyszer és mindenkorra be van állítva, nem lehet megváltoztatni - a dolog ezzel el is van intézve. Snassz megoldás, kizárja, hogy más típusú hangszedőt használhassunk. A hangkar tövében kisméretű, rövid liftkart találunk, valamint a fordulatszámváltó gombját. Az antiskating értéke megintcsak fixen be van állítva - de legalább van antiskating. A hangszedő, amellyel a hangkar (és a vevő) örök házasságra lép, a Dual felségjelzést hordozza, de minden valószínűség szerint az Audio-Technica gyártmánya; azonnal fel lehet ismerni a jellegzetes kettős mozgómágnesről. Hogy melyik A-T típusnak felel meg, azt persze nem tudjuk.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van egy Uher UTT-222 típusú lejátszóm (ugyanaz mint a Dual CS 415), amit befognék LP hallgatásra. Semmi audiofil elvárásom sincs, de azért szépen szóljon. A tű vagy hangszedő cseréjén gondolkozom. Jelenleg egy Sanyo MG-10J van benne, a kérdés hogy vegyek egy cseretűt hozzá, vagy inkább egy másik hangszedőt? (Audio Technica AT91).
A lejátszón semmi állítási lehetőséget sem találok, az lehetséges hogy a tűnyomás sem állítható? Az ellensúly nem tűnik mozdíthatónak.
A lánc sem túl komoly, de szépen szól: Uher UTT-222, Dual CR1730 beépített phono fokozattal, valamint egy pár ASW Sonus DC 110 hangfal.
Szóval a lényeg: Egy ilyen alap lejátszóba inkább vegyek egy Sanyo cseretűt, vagy vegyem meg az AT91-et?
Idézet a HFM-ből:
A hangkaron a tervezők már túlzásba vitték a spórolást. Az egész kart a Dual DMS239 hangszedőhöz tervezték (vagy fordítva), az ellensúlyt fixen szerelték fel, a tűerő egyszer és mindenkorra be van állítva, nem lehet megváltoztatni - a dolog ezzel el is van intézve. Snassz megoldás, kizárja, hogy más típusú hangszedőt használhassunk. A hangkar tövében kisméretű, rövid liftkart találunk, valamint a fordulatszámváltó gombját. Az antiskating értéke megintcsak fixen be van állítva - de legalább van antiskating. A hangszedő, amellyel a hangkar (és a vevő) örök házasságra lép, a Dual felségjelzést hordozza, de minden valószínűség szerint az Audio-Technica gyártmánya; azonnal fel lehet ismerni a jellegzetes kettős mozgómágnesről. Hogy melyik A-T típusnak felel meg, azt persze nem tudjuk.
Lemezjátszó
Inkább úgy fogalmaznék, hogy az UHER brand-et megvéve, a távolkeleti gyártók alkalmazták "dupla kazettás mini toronytól a diktafonon át a lemezjátszóig" sokféle terméken.
még az is lehet. Nagyon sajnáltam a céget, ragyogó magnókat gyártottak, többet használtam is. Elnyűhetetlen gépek.
Ha jó emlékszem ez egy dual lemezjátszó, csak UHER néven jelent meg. Amikor a szalagos magnógyártás leáldozóban volt, a nagy hírű UHER mindenfélével próbálkozott, dupla kazettás mini toronytól a diktafonon át a lemezjátszóig.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy az UHER brand-et megvéve, a távolkeleti gyártók alkalmazták "dupla kazettás mini toronytól a diktafonon át a lemezjátszóig" sokféle terméken.
Lemezjátszó
Ha jó emlékszem ez egy dual lemezjátszó, csak UHER néven jelent meg. Amikor a szalagos magnógyártás leáldozóban volt, a nagy hírű UHER mindenfélével próbálkozott, dupla kazettás mini toronytól a diktafonon át a lemezjátszóig.
Lemezjátszó
Olyan is lesz a hangja! Én nem bánom, szerencsére nem nekem kell hallgatni.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Gyárilag is egy 5g-os PU van benne.
1. Nem hiszem, hogy az AT95 0.7g többlettel ennyire nagy gondot okozna, legfeljebb a nagyobb tűnyomóerő miatt szólhat rosszul.
2. Úgy gondolom, hogy irreleváns karrezonanciáról beszélni ennél a gépnél.
ui: egy tűnyomerőmérő mérleg nagy segítség ilyenkor.
Olyan is lesz a hangja! Én nem bánom, szerencsére nem nekem kell hallgatni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Hangszedőt hangkarhoz választunk. Az Uher könnyű karjához nem illik az AT95, a felső tartomány nagyon hangsúlyos lesz, mély hangokat pedig ne is keressünk majd.
Gyárilag is egy 5g-os PU van benne.
1. Nem hiszem, hogy az AT95 0.7g többlettel ennyire nagy gondot okozna, legfeljebb a nagyobb tűnyomóerő miatt szólhat rosszul.
2. Úgy gondolom, hogy irreleváns karrezonanciáról beszélni ennél a gépnél.
ui: egy tűnyomerőmérő mérleg nagy segítség ilyenkor.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Ha már AT hangszedő, akkor sem érdemes az At91-et választani: az AT95 pár ezer forinttal drágábban jobb hangot ad, és kíméletesebb a lemezekkel.
Hangszedőt hangkarhoz választunk. Az Uher könnyű karjához nem illik az AT95, a felső tartomány nagyon hangsúlyos lesz, mély hangokat pedig ne is keressünk majd.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat!
A Sanyoval került hozzám a gép, sajnos a tömegéről nem találok infót, de ha megfelelő, akkor szó szerint a sarki boltban tudnék hozzá tűt venni. Egyébként laikusan nézve nagyon korrektül szól így is, csak nem tudom a tű korát, meg hogy mit kapott az élettől, ezért cserélném.
Ha nem jó vele a TF, akkor veszek vagy Dual vagy AT szedőt.
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Javítás:
Dual CS 415 tömeg: 5g TF:2g
DUAL DMS 251S tömeg: 5g TF:2g
- Voyager
- V.I.P.
Lemezjátszó
Üdv a fórumon!
Sajnos a lemezjátszó karján nincs TF állítási lehetőség, ezért ez eléggé beszűkíti a hangszedő választást. Ugyanakkora tűnyomást igénylő és hasonló tömegű hangszedőt szabad csak beszerelni a karba.
Gyári információ: "Tone arm: Pre-set tracking force and anti-skating"
Gyárilag egy DUAL DMS 251S-el szerelték és nem Sanyo MG-10J-vel. Az AT91 eléggé hasonló, mint a DUAL ezért jó lehet.
Dual CS 415 tömeg: 5g TF: 2g
Audio-Technica AT91/BL tömeg: 5.8g TF: 1.4 - 2.5 g
Lemezjátszó
Azért az nem teljesen úgy van, hogy egy X évtizeddel ezelőtti alap hangszedőhöz kapsz a sarki Keravillban cseretűt :-) Egyébként pont ehhez a Sanyohoz van tű, utángyártott, 31 EUR az ára, ez postával valamivel 10 ezer fölött áll meg.
Nem tűnik nagy vételnek.
Ha már AT hangszedő, akkor sem érdemes az At91-et választani: az AT95 pár ezer forinttal drágábban jobb hangot ad, és kíméletesebb a lemezekkel.
De nem árt tisztázni ezt a tűnyomás dolgot: kerestem képeket a lemezjátszóról, és azon úgy tűnik, mintha rendes hangkar lenne rajta, állítható ellensúllyal. Ha tényleg nem lehet mozgatni az ellensúlyt és nincs antiskating állítási lehetőség sem, akkor elképzelhető, hogy T4P rendszerű hangszedőt kell beletenni - bár a neten erre nem találtam utalást. A T4P egy egységesített hangszedő szabvány volt egyszerű lemezjátszókhoz, gyakorlatilag a Plug'n'Play analóg változata, azaz fix geometria, csatlakozók és tűnyomóerő. Így néz ki a T4P logo:
Sziasztok!
- NiteLite
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 12
Lemezjátszó
Archiválni a bakeliteket??? A vinyl lemezek több évtizede bizonyítják, hogy a rájuk nyomott zene változatlan minőségben szólal meg megfelelő gondoskodás mellet 40-50 év elteltével. Más hanghordozó ezt ilyen meggyőzően nem tudta bizonyítani. Gondolom a tisztelt érdeklődő digitalizálni akarja lemezeit, nem archiválni. Elnézést az off-ért, de ezt annyi helyen olvastam már, hogy nem tudtam szónélkül elmenni mellette.
Igen, digitalizálni.
Lemezjátszó
Sziasztok!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Lenco L75-öt. A korára való tekintettel a csapágyakat átnéztem, megtisztítottam, kenőanyaggal láttam el. Minden szép és jo állapotban van, csak egyetlen dologgal nem tudok mit kezdeni.
A motor felfogatásánál van két pirosra festett csavar. Pontosan mi célt szolgál? Ha kiveszem a csavart hangtalanul üzemel a gép, viszont ha elkezdem finoman becsavarni akkor borzalmasan dübörög a motor.
Jo az úgy ha csavar nélkül halgatom?
véletlenül se csavard be! az rögzíti a motort szállításnál pl.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Lenco L75-öt. A korára való tekintettel a csapágyakat átnéztem, megtisztítottam, kenőanyaggal láttam el. Minden szép és jo állapotban van, csak egyetlen dologgal nem tudok mit kezdeni.
A motor felfogatásánál van két pirosra festett csavar. Pontosan mi célt szolgál? Ha kiveszem a csavart hangtalanul üzemel a gép, viszont ha elkezdem finoman becsavarni akkor borzalmasan dübörög a motor.
Jo az úgy ha csavar nélkül halgatom?
Lemezjátszó
Archiválni a bakeliteket??? A vinyl lemezek több évtizede bizonyítják, hogy a rájuk nyomott zene változatlan minőségben szólal meg megfelelő gondoskodás mellet 40-50 év elteltével. Más hanghordozó ezt ilyen meggyőzően nem tudta bizonyítani. Gondolom a tisztelt érdeklődő digitalizálni akarja lemezeit, nem archiválni. Elnézést az off-ért, de ezt annyi helyen olvastam már, hogy nem tudtam szónélkül elmenni mellette.
Lemezjátszó
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egy Shure V15 Type lll beárazásával kapcsolatban.
Akinek van tippje hogy mennyibe kerülhet az ne tartsa magában, legyen kedves megosztani velem pü-ben!
Avr: Onkyo TX-NR676, BD/CD/DVD/SACD: Yamaha BD-A1010, Konzol: Playstation 4 Pro, Tv: Panasonic TX-65EX780e Media Player: Zidoo x9s
Front: Atlantic Technology 4200 Lr , Center: Atlantic Technology 4200 C, Surround: Atlantic Technology 920 sat, Sub: Klipsch r-8SW
Kábelek: Audioquest, Furutech, Neotech
Front: Atlantic Technology 4200 Lr , Center: Atlantic Technology 4200 C, Surround: Atlantic Technology 920 sat, Sub: Klipsch r-8SW
Kábelek: Audioquest, Furutech, Neotech
Lemezjátszó
Szerintetek van hangminőségben különbség egy replica és egy eredeti tű között? Elac sts 155. Jelenleg az 5e forintos van nekem, de lehetne eredeti 17 ezerért is, csak nem tudom ez a többszörös ár hallható lenne e. Az biztos, hogy nem úgy kopik.