Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: csöpi »

A vadászat c.dán pszichológiai drámát ajánlanám!
Egy hazugsággal megvádolt ember fájdalma a fókuszban, mely egész további életére kihatással lesz...
Hatalmas történet Mads Mikkelsen főszereplésével, aki ismét zseniális-mint számomra mindig-, autentikus alakításaival.
jagten-copy.jpg

Tényleg jó film,kiváló alakítással!Még régebben láttam.
Mire képes egy "kis" gyermeki hazugság...
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

A vadászat c.dán pszichológiai drámát ajánlanám!
Egy hazugsággal megvádolt ember fájdalma  a fókuszban, mely egész további életére kihatással lesz...
Hatalmas történet Mads Mikkelsen főszereplésével, aki ismét zseniális-mint számomra mindig-, autentikus alakításaival.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

akkor egy ajánlás, ami mindenkinek tetszeni fog
Vile 2011

remek színészi alakítások(a másikon), nem várt végkifejlet, csini lányok...stb.

egyszer simán nézhető.

Everest:
kellemesen csalódtam, nincs hihetetlen dráma, meghogy túlél mindenki mindent mer' Szupermen. szerencsére nem amerikai rendezés, meg is látszik.
többszörnézős, a lavinák, viharok, gleccsermegindulások kellemesen mozgatják az ülő/fekvő alkalmatosságot.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az itteni vagyont költő mozisták nem biztos, hogy a művészi, szuper színész játékos, és az elgondolkodtató alkotásokat preferálják.
...nem kapcsolnék vetítőt egy Fellinire vagy Godardra.

Hát jó, akkor álljunk bele a flame-be... 
Érdekes ez a sznobéria-kérdés: hogy ki mit preferál, az egy dolog. Én is sok mindent megnézek, legalább egy próba erejéig, különben megalapozott véleményem sem lehetne róla. De időt komolyan csak az általam "preferált" filmekre szánok.
Az a vetítős mondat is fura. Ha nem Godard-ra és Fellinire, akkor mire? Antonionira vagy Pasolinire? Jarmanra vagy Greenawayre?
Mert én valahogy nem szeretem a Zsolnay-készletből, a családi ezüsttel terítve uzsonnára a kólás gumicukrot. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák.
Nem is kell.
Hifilala: sajna nem találom a Hájgenny topikot
Bocs de így is túl sok topppikkk van!

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Pedig a Birdman szerintem jó volt.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Jaj, ugyan már gróf úr. Tetszik az aláírásod.Látom komoly fejlesztések voltak nálad is.Pár képet rakhatnál fel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11366
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem sznobéria, hanem kínos időhiány. Ha már nézek valamit, akkor az legyen olyan. Örülök, hogy leírtad ezt a két nevet. Csak hát a szövegösszefüggés.
Alapvetően egyetértek a mondandóddal, számomra is inkább bosszankodásra ad okot az itt ajánlott filmek többsége és nem kellemes szórakozásra, de hazudnék, ha azt állítanám, nem találtam egyetlen szerethető alkotást sem az itteni ajánlások nyomán. Illetve azt is gondolom, akik a popcorn mozikat, durrogtató akciófilmeket nézik rendszeresen, nekik ezek a filmek "olyanok", tehát ők sem pocsékolják a szabadidejüket.

A színészi játék nyilván fontos összetevője egy értékes filmnek, amennyiben a néző erre érzékeny. A zeneértők is sokra tartják a hangszeres játék színvonalát, de a többséget adó laikusok inkább az elhangzó zenemű miatt hallgatják a produkciót, nem a hegedűs virtuozitása miatt. A filmélmény komplex hatás, amit minden néző másként súlyoz. Engem általában a történet sem érdekel, sokkal inkább a teremtett hangulata miatt kedvelek egy filmet. Hogy ezt a képi élmény, vagy egy színész kiemelkedő játéka, vagy a nagyszerű filmzene okozza, az nekem már mindegy. A kizárólag vizuális effektekkel és végletekig egyszerűsített bárgyú sztorival manipuláló filmeket általában 12 perc után kapcsolom ki, a házimozisok többsége meg pont az ilyen mozikat imádja, számomra érthető okokból. A piac mostanában egyértelműen rájuk épít, így a hát magunkfajta sznobok lassan mozi nélkül maradnak (ez persze nem igaz, csak nem a mainstream kínálatból kell mazsoláznunk).

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Az itteni vagyont költő mozisták nem biztos, hogy a művészi, szuper színész játékos, és az elgondolkodtató alkotásokat preferálják. Velem együtt. De én is szeretem az igényes filmeket, félreértés ne essék. De nem kapcsolnék vetítőt egy Fellinire vagy Godardra.
Nem mindenki eltartott kisújjal mozizik.

Egy igényes film vetítő nélkül is élvezhető, a rosszakat meg max a látvány tudja eladni.
Az eltartott kisujjról (a bántás szándéka nélkül) annyit, hogy nincs azzal semmi baj, ha nem az igényes filmeket szereti valaki, de büszkének nem kell lenni rá
Nekem erről az jut eszembe, amikor a jóképességű osztálytársaim közt az volt a menő, ha valaki valamit nem tudott, meg egyest kapott.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Vendég

Az itteni vagyont költő mozisták nem biztos, hogy a művészi, szuper színész játékos, és az elgondolkodtató alkotásokat preferálják. Velem együtt. De én is szeretem az igényes filmeket, félreértés ne essék. De nem kapcsolnék vetítőt egy Fellinire vagy Godardra.
Nem mindenki eltartott kisújjal mozizik.

Szerintem!
Nem sznobéria, hanem kínos időhiány. Ha már nézek valamit, akkor az legyen olyan. Örülök, hogy leírtad ezt a két nevet. Csak hát a szövegösszefüggés.

Vendég

Önmagában a remek színészi játék kevés...ha az adott film forgatókönyve nem eléggé kidolgozott, ne adj' isten csapnivaló, esetleg a történet nem érint meg, abban az esetben egy tehetséges alakítás sem tudja alapjaiban megmenteni a bukásra ítélt mozit, melyben  sajnos az esetek többségében, a rendező keze is mélyen benne van!
Igazad van, de én arra utaltam, hogy hiába a zseniális rendezői koncepció, a remek történet és a kifinomult látványvilág - nekem ez mit sem ér a színészi játék hitelessége nélkül. Nem szeretnék szándékosan vitát gerjeszteni, de itt folyamatosan olyan filmek kerülnek ajánlásra, melyek megítélésében az utóbbiak játsszák a főszerepet, s ezek hátán mindösszesen két arckifejezéssel bíró (az ellágyult, bociszemű romantikus, a bután meglepett és a "tekintetemmel ölnék, ha tudnék" valamely kombinációja) iparosok élvezik a kultikus tiszteletet: Arnold, Keanu, Bud, stb. PSH ellenben vérbeli színész, és olyan mozikban is képes megmutatni valamit ennek mélységeiből, képes egész filmeket egy másik szintre emelni, mint például a Kis-nagy világ, amit az itteni ajánlók valószínűleg két kocka után kapcsolnának ki, mert olyan, mintha a késői Godard rendezte volna A John Malkovich menetet.

Firekiller
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: Firekiller »

A filmet nekem a jó színészi játék tudja csak eladni igazán
Önmagában a remek színészi játék kevés...ha az adott film forgatókönyve nem eléggé kidolgozott, ne adj' isten csapnivaló, esetleg a történet nem érint meg, abban az esetben egy tehetséges alakítás sem tudja alapjaiban megmenteni a bukásra ítélt mozit, melyben  sajnos az esetek többségében, a rendező keze is mélyen benne van!

Vendég

A filmet nekem a jó színészi játék tudja csak eladni igazán: ha valaki nem utazik eleget, nem lát sokat a világból, akkor a mozi lehet az egyik módja annak, hogy sokféle emberrel találkozzon, olyan életekbe is bepillantást nyerjen, melyekbe egyébként esélye nem lenne belelátni. Szerintem egy átlag, csak a fősodorbeli tömegfogyasztásra termelt mozit követő néző nagyon kevés ilyen filmmel találkozik, bár alkalomadtán még az ismétlőcsatornákon is ki lehet ilyet fogni. A hulladék szinkron ellenére szerintem ilyen a Hibátlanok című alkotás is, Robert de Niro és Philip Seymour Hoffman jutalomjátéka az egyébként elég vegyes életművet felmutató Joel Schumacher egyik jól sikerült rendezésében.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

11219132_1095846977113697_3748554947169045050_n.jpg
Beindult már.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

bd.iso
akkor ki kell csomagolni ,és a ts file-t kell megvágni, keress egy olyat ami ts -t is tud! lehet amúgy ez is tudja,én nem használok ilyesmit, bár lehet a tsmuxer is tud ilyet ,meg kellene nézni..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hozzászólás Szerző: kimi- »

ha mkv akkor:

http://mkvcutter.com/

bd.iso

Vendég

És azt csicsergik, jó lesz...
Más. Az itteni ajánlókból legutóbb a Liza, a rókatündért néztük meg, és bár vizuálisan nagyon sokat ígért, ennyire modoros, kiszámított, unalmas és ötlettelen mozit régen sikerült kifogni. Különösen, hogy akár sokkal jobb is lehetett volna, ha nem fesztiválsikerre szánt iparosmunkát készítenek belőle.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nagyon ötletes...
"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Ezt mivel lehet megoldani ?
ha mkv akkor:

http://mkvcutter.com/
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Én egy 720p-s mkv-t vágtam meg. De gondolom ugyan úgy kivágható egy remux-ból is ahol ugye veszteségmentes a hang is meg a kép is.

Bármilyen videóvágós progival kivitelezhető, ami beolvassa az mkv-t.

Már nem emlékszem pontosan, hogy én mivel vágtam.

Meg ilyen részlet még az Éli könyvéből a házbontós rész.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Ez így van.
Én is kivágtam azt a részt a filmből.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

az az ominózus lövöldözős jelenet a demo értékű.. amúgy a filmet nem néztem végig, nem nagyon kötne le.. 

Ez így van.
Én is kivágtam azt a részt a filmből.

Tavaly demóztak vele a Házimozi show-n és utána kerestem rá én is, és néztem meg.
Szerintem is egy jó film. Nekem és havernak is tetszett.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Én is pár napja néztem meg.Nekem is tetszett,bár én alapból kedvelem a western műfajt,ezért a viszonylag lassabb filmeket is szívesen nézem végig,míg vannak akik kikapcsolják az elején.
10/7.5 pontot adnék rá.

az az ominózus lövöldözős jelenet a demo értékű.. amúgy a filmet nem néztem végig, nem nagyon kötne le.. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ma néztem: Open Range.
ez egy  western film , nekem bejött, 1-től 5-ig 4-est kapna.

Én is pár napja néztem meg.Nekem is tetszett,bár én alapból kedvelem a western műfajt,ezért a viszonylag lassabb filmeket is szívesen nézem végig,míg vannak akik kikapcsolják az elején.
10/7.5 pontot adnék rá.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”