Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

A tesztig se legyen unalom ime a PP kartyarol keszult meres es mellete a sajat clock.

Eztnevezem! Szivesen tesztelném.

Bocs a minuszért, a tableten elbénáztam.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A tesztig se legyen unalom ime a PP kartyarol keszult meres es mellete a sajat clock.

Ez a postot kellene megosztani Paul-lal...  
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csoma »

köszi mindenkinek, kipróbáltam, és egyelőre jól működött írt cd-vel, még csak eggyel próbáltam, de jó volt, az írt cd-imet akarom gépre vinni flac formátumba, egyelőre ez a cél.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Pc-hez keresek erősítőt és van két jelöltem, bár tapasztalatom nincs ilyesmivel. A cél az lenne, hogy az eddigi sima pc-s 2.1 hangszórós szinttől egy kicsit jobbat kapjak.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Árban kb. egyformák...

http://www.dx.com/p/s-m-s-l-sa-36a-ta20 ... 14v-170434

http://www.ebay.de/itm/261818534730?_tr ... EBIDX%3AIT

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Tudnátok nekem olyan programot ajánlani, ami veszteségmentes formátumba teszi a cd-n található zenéimet, és a számcímeket is felmásolja? Sima windows-t használtam eddig wavba, de a dalok címég sokszor nem ismeri fel, nekem kellett egyenként bepötyögnöm. Talán azért, mert az xp-m(!) nem originál.
Próbáld ezt: https://www.dbpoweramp.com, nyilt forráskódú, 4 különböző adatbázisból dolgozik, majd mindent felismer.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tenyleg itt tart ma is ez ?
azaz ha nincs table of content, akkor a full manualis kell ?  nincs valami - en még nem kerestem, csodalkoznek, ha nem lenne ;-) - oldal, ahol /ahonnan minimalis infoval (a lemez valamilyen azonositoja/tasa utan) megoldhato a tag-eles igy felautomatikusan ?

Kicsit keverni tetszik a manuális és automatikus üzemmódot. A manuálist lehet egyszerűsíteni, nem kell minden trackinfót külön beírogatni, rengeteg alkalmazás van erre a feladatra, de nem ez volt a kérdés, hanem a behelyezett CD infóinak automatikus betöltése. Ehhez mindig is szükség lesz a lemez azonosítására, hiszen mégis honnan tudná szerencsétlen szoftver, hogy milyen CD-vel kell dolgoznia? Amúgy nyilván nem meglepő, hogy nagy előrelépés nem történt e területen, épeszű emberek évek óta nem fejlesztenek CD olvasó szoftvert.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 965

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

http://www.mp3tag.de/en/
ez olyan!

Ez egy igen jo progam en ezzel raktam rendet a jRiver-ben mert ossze-vissza voltak az albumok es kep sem volt hozzajuk.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

azaz ha nincs table of content, akkor a full manualis kell ?  nincs valami - en még nem kerestem, csodalkoznek, ha nem lenne ;-) - oldal, ahol /ahonnan minimalis infoval (a lemez valamilyen azonositoja/tasa utan) megoldhato a tag-eles igy felautomatikusan ?

http://www.mp3tag.de/en/
ez olyan!

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Üdv Urak,

Hozzám került egy DSD-s DAC nemrég, és most kezdem próbálgatni ezt az új ördögi technikát. Foobar2000-el már hibátlanul megy, a hivatalosan leírtak szerint eljárva, mind win7-en, mind win10-en. Namost gondoltam, hogy összehasonlítom a Jriver lejátszóval (legújabb 21-es verzióval). A gondom az, hogy ez a Jriver csak wasapi-val hajlandó lejátszani a DSD-t, a hardver saját (ASIO) driverével (DIYINHK DXIO Stereo USB Audio Driver v2.23) nem. Windows7-en elindul a lejátszás, de (sz)akadozik, win10-en el sem indul, hanem dob egy hibaüzenetet, hogy ez a felbontás nem támogatott. Az alábbi 5,6 MHz.es DSD128 zenével próbáltam: 

YAMINA – LOVE LETTERS EP

Nem támogatott tán ezen hardver a Jriver-hez?

Amúgy wasapi-val is nagyon jó ez a Jriver (sőt, ...), csak gondoltam az esélyegyenlőség miatt nem ártana ha menne saját ASIO driverrel is, úgy lenne fair összehasonlítani őket.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ha szerepel rajta az album gyári infója (TOC), tehát a komplett lemezkép lett átmásolva, nem csak a trackek, akkor fel fogja ismerni és letölti az infókat hozzá. Ennek hiányában manuálisan kell beírkálnod mindent.

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ha szerepel rajta az album gyári infója (TOC), tehát a komplett lemezkép lett átmásolva, nem csak a trackek, akkor fel fogja ismerni és letölti az infókat hozzá. Ennek hiányában manuálisan kell beírkálnod mindent.

Értem. Ki fogom próbálni mindenesetre. Köszi.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Köszi, megpróbálom ezzel. DE írott cd-k esetében is működik, vagy azokat értelemszerűen alapból sem ismeri fel? 

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

felismer minden lemezt, amit a meghajtód beolvas, és ha interneten lóg a gép, akkor freedb adatbázisból a számcímeket, album adatokat is lerántja. ezen kívül ha van érkezésed kicsit pöszmötölni a konfigurálásával, akkor egész jó minőségű ripeket lehet vele készíteni.

Értem, köszi!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Köszi, megpróbálom ezzel. DE írott cd-k esetében is működik, vagy azokat értelemszerűen alapból sem ismeri fel? 
felismer minden lemezt, amit a meghajtód beolvas, és ha interneten lóg a gép, akkor freedb adatbázisból a számcímeket, album adatokat is lerántja. ezen kívül ha van érkezésed kicsit pöszmötölni a konfigurálásával, akkor egész jó minőségű ripeket lehet vele készíteni.

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

http://www.exactaudiocopy.de/

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 331

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Tudnátok nekem olyan programot ajánlani, ami veszteségmentes formátumba teszi a cd-n található zenéimet, és a számcímeket is felmásolja? Sima windows-t használtam eddig wavba, de a dalok címég sokszor nem ismeri fel, nekem kellett egyenként bepötyögnöm. Talán azért, mert az xp-m(!) nem originál.
http://www.exactaudiocopy.de/

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Elkészült az USB 3-as kártyánk és az alaplapi clock modul.
Képek, teszt hamarosan!

Gratula!
Várjuk a beszámolót, és a fejleményeket!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

A Te logikád mentén haladtam egy időben, ki is próbáltam néhány szűrőt, de semmi lényeges, hallható változást nem tapasztaltam, így elhagytam őket.
Szintén próbálgattam anó szűrőket, de inkább negatív volt a hatásuk, mint pozitív! Így azóta inkább kerülöm a hifiben őket!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Haha! :-D

http://www.urtech.ca/2013/03/solved-how ... rver-2012/

Szevasz!
Örülök, hogy megtaláltad. Bár én nem ilyesmire gondoltam, azt hittem, scriptet fabrikálsz.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Mert dívik a népszerű tévhit, hogy a digitális világban minden nulla és minden egy, tehát ugyanolyan a végeredmény is, így minek kiadni flancos dedikált eszközökre bármi pluszpénzt is.
Pedig szerintem ez a gép összértékéhez képest nem olyan nagy pénz, és az eredménye nagyon pozitív lehet. Egy SB X-fi (ilyen alapú a kártyám), egy Asus Essence vagy ESI Julia sokkal jobb egy realtek alaplapinál.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Sajnálom, hogy pont az Essentials-el kinlódtam. Én nem szoktam ilyen könnyen feladni. Ekkor jöhet a brute-force, magyarán vadparasz
módszer. Ha van időd és kedved, nézd meg a Feladatkezelőben, mi az ördög indul el. Aztán a Registry-ben keress rá, nem bújhat el.
Akár privátban is lehet, nehogy untassuk a T. Fórumozókat.

Haha! :-D

http://www.urtech.ca/2013/03/solved-how ... rver-2012/
Újratervezés

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Elkészült az USB 3-as kártyánk és az alaplapi clock modul.
Képek, teszt hamarosan!
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nekem az fura, hogy a desktop pc-ből milyen sokan kihagyják a PCI vagy PCI-E buszos hangkártyát és az alaplapival próbálnak jó hangot kicsiholni.
Mert dívik a népszerű tévhit, hogy a digitális világban minden nulla és minden egy, tehát ugyanolyan a végeredmény is, így minek kiadni flancos dedikált eszközökre bármi pluszpénzt is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”