Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Elkészült az USB 3-as kártyánk és az alaplapi clock modul.
Képek, teszt hamarosan!

Gratula!
Várjuk a beszámolót, és a fejleményeket!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

A Te logikád mentén haladtam egy időben, ki is próbáltam néhány szűrőt, de semmi lényeges, hallható változást nem tapasztaltam, így elhagytam őket.
Szintén próbálgattam anó szűrőket, de inkább negatív volt a hatásuk, mint pozitív! Így azóta inkább kerülöm a hifiben őket!
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Haha! :-D

http://www.urtech.ca/2013/03/solved-how ... rver-2012/

Szevasz!
Örülök, hogy megtaláltad. Bár én nem ilyesmire gondoltam, azt hittem, scriptet fabrikálsz.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Mert dívik a népszerű tévhit, hogy a digitális világban minden nulla és minden egy, tehát ugyanolyan a végeredmény is, így minek kiadni flancos dedikált eszközökre bármi pluszpénzt is.
Pedig szerintem ez a gép összértékéhez képest nem olyan nagy pénz, és az eredménye nagyon pozitív lehet. Egy SB X-fi (ilyen alapú a kártyám), egy Asus Essence vagy ESI Julia sokkal jobb egy realtek alaplapinál.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Sajnálom, hogy pont az Essentials-el kinlódtam. Én nem szoktam ilyen könnyen feladni. Ekkor jöhet a brute-force, magyarán vadparasz
módszer. Ha van időd és kedved, nézd meg a Feladatkezelőben, mi az ördög indul el. Aztán a Registry-ben keress rá, nem bújhat el.
Akár privátban is lehet, nehogy untassuk a T. Fórumozókat.

Haha! :-D

http://www.urtech.ca/2013/03/solved-how ... rver-2012/
Újratervezés

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Elkészült az USB 3-as kártyánk és az alaplapi clock modul.
Képek, teszt hamarosan!
„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nekem az fura, hogy a desktop pc-ből milyen sokan kihagyják a PCI vagy PCI-E buszos hangkártyát és az alaplapival próbálnak jó hangot kicsiholni.
Mert dívik a népszerű tévhit, hogy a digitális világban minden nulla és minden egy, tehát ugyanolyan a végeredmény is, így minek kiadni flancos dedikált eszközökre bármi pluszpénzt is.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 367

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nekem az fura, hogy a desktop pc-ből milyen sokan kihagyják a PCI vagy PCI-E buszos hangkártyát és az alaplapival próbálnak jó hangot kicsiholni.

Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Amit még ki lehetne próbálni ( én használom is a dacomban ), hogy a toroid fenti hátrányát, a tápegység-ágakba a szabályzó előtt beiktatott közös módusú szűrőkkel csökkenteni, eliminálni. Persze, a hifiben nem feltétlenül az ésszerűbb, vagy műszakilag jobb megoldások jönnek be. 
A Te logikád mentén haladtam egy időben, ki is próbáltam néhány szűrőt, de semmi lényeges, hallható változást nem tapasztaltam, így elhagytam őket.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Azért ne felejtsük, hogy van az a vásárlói kör, ahol ha valami nem elég drága, akkor az kizárt hogy jó legyen. Megfelelő ideológiával és két-háromszoros szorzóval nagyobb eladási darabszám is elérhető.

A kezdetek óta úgy megy ez a fórumokban, hogy valaki tanácsot kér egy kiszemelt pc hangsugárzóval kapcsolatban (rászánna 10 ezer ft-ot), egyből jön az ajánlás egy 12 ezer forintos darabra, őt követi a 15 ezres javaslat, majd a sok tízezres, a végén pedig befagyasztja a threadet az 1 milliós rendszer. Aztán minden kezdődik elölről. 

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shany »

Csak most lett időm ide nézni, kicsit csodálkozom, hogy a toroidot ennyire jónak tartod, én abban a hiszemben vagyok, hogy a hang szempontjából az R-magos trafó is jobb. Amit saját magam is megtapasztaltam, hogy 5V-nak az Audiobyte tápjának ez az izolátoros trafó jobb volt, mint az r-magos, amin én is csodálkoztam, gagyinak semmiképpen nem nevezném, egyébként tudtommal nem is olcsóbb a toroidnál....

A toroid trafók előnye leginkább az alacsony mágneses szórás és belső ellenállás, méret mellett a gazdaságosság.
Viszont vannak hátrányai, akár az "izolátoros trafóval" szemben is. 
A toroid trafónak magasak a primer-szekunder és szekunder-szekunder kapacitásai. A hálózat felöl jövő nagyfrekvenciás "zajok, zavarok" könnyebben átjutnak, a szekunder tekercsek között jóval nagyobb mértékű az egymásra hatás, nagyfrekvencián főleg.

Bár nem világos számomra, hogy miként kellene működni egy PC-tápnak, amely jó hangminőséget fog eredményezni, de ha már maximalizmus, akkor inkább ilyesmi felépítésű trafókkal kísérleteznék:

http://eu.mouser.com/Power/Transformers ... 29&FS=True )
Bár még jobb lehetne az R-magos osztottcsévés kivitelben.

Amit még ki lehetne próbálni ( én használom is a dacomban ), hogy a toroid fenti hátrányát, a tápegység-ágakba a szabályzó előtt beiktatott közös módusú szűrőkkel csökkenteni, eliminálni. Persze, a hifiben nem feltétlenül az ésszerűbb, vagy műszakilag jobb megoldások jönnek be. 

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Sorry, kicsit lemaradtam! Megnéztem ott is, ott sincs ilyen bejegyzés. Egyelőre nem létkérdés, csak jó lett volna letudni!
Egyelőre napolom, ha nincs más ötlet...
Köszi, hogy foglalkoztatok vele!

Sajnálom, hogy pont az Essentials-el kinlódtam. Én nem szoktam ilyen könnyen feladni. Ekkor jöhet a brute-force, magyarán vadparasz
módszer. Ha van időd és kedved, nézd meg a Feladatkezelőben, mi az ördög indul el. Aztán a Registry-ben keress rá, nem bújhat el.
Akár privátban is lehet, nehogy untassuk a T. Fórumozókat.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Van még egy RUN bejegyzés a HKCU-ban is. Ott mi van?
Sorry, kicsit lemaradtam! Megnéztem ott is, ott sincs ilyen bejegyzés. Egyelőre nem létkérdés, csak jó lett volna letudni!
Egyelőre napolom, ha nincs más ötlet...
Köszi, hogy foglalkoztatok vele!
Újratervezés

tothn
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Full lineral Power Supply prototype..

WP_20151130_20_49_20_Rich.jpg

Tegnap este voltam menyusnál, és megnéztem élőben a "szörnyet", sajna kipróbálni még nem volt módomban, de már enélkül is nagyon lelkesen és lélekfacsaróan szólaltak meg a zenék, még a personal jesus is,
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

PRICE 5900 Euro plus VAT

Mondom, hogy kezd elgurulni néhányak tablettája.

Azért ne felejtsük, hogy van az a vásárlói kör, ahol ha valami nem elég drága, akkor az kizárt hogy jó legyen. Megfelelő ideológiával és két-háromszoros szorzóval nagyobb eladási darabszám is elérhető.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 448

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

az upgrade árak is csinosak, pl. 400 euró felárat kérnek egy ssd-ért, ami ~150 euróba kerül.
Így lehet gyorsan sokat keresni!   
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

PRICE 5900 Euro plus VAT

az upgrade árak is csinosak, pl. 400 euró felárat kérnek egy ssd-ért, ami ~150 euróba kerül.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Léteznek audio felhasználásra szánt gyári összeszerelésű PC-k. Ezek többsége bivalyerős DAW (Digital Audio Worksation) rengeteg RAM-mal, csúcskategóriás CPU-val, jókora RAID háttértárral, profi hangkártyával. Stúdiós hangvágást, restaurálást, esetleg hangrögzítést végeznek rajtuk, szóval nem sok közük van a HiFi-hez....

es vajon ezekben mennyire gurult el az alkatreszek, legyen ez a tapellatas ...bonyolitasa / dragitasa / szofisztikalasa ?  gondolom nem a "tulzo high-end" mertekben.

PRICE 5900 Euro plus VAT

mar rég elgurult.  audioban talan 30-40 eve ?
(de megvan ez mas területen is, legyen ez G..ci taska politikusnak, autobol X loerö, Y hifi Z penzert, parfüm, barmi... - a piac el es virul: amire van hülye kereslet, vagy lehet ra generalni, azon kaszalnak hatalmasat)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

http://www.lampizator.eu/Fikus/KOMPUTER ... ERVER.html
image.jpeg

PRICE 5900 Euro plus VAT

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Léteznek audio felhasználásra szánt gyári összeszerelésű PC-k. Ezek többsége bivalyerős DAW (Digital Audio Worksation) rengeteg RAM-mal, csúcskategóriás CPU-val, jókora RAID háttértárral, profi hangkártyával. Stúdiós hangvágást, restaurálást, esetleg hangrögzítést végeznek rajtuk, szóval nem sok közük van a HiFi-hez. Láttam már HiFi kiállításon is gyári audio PC-t, amit zenehallgatásra szántak, de a durva árcédulán, csinos külsőn és a beépített tapogatható kijelzőn kívül nem sokban tért el egy kommersz számítógéptől. A nagyobb gyártóknak nem áll érdekükben PC-ket építeni, nekik az egyedi hardverrel és szoftverrel felvértezett célgépek jelentik a bizniszt.

Egy teljesen DIY PC-t nehezen tudok elképzelni, hiszen senki nem gyárt otthon a garázsban alaplapot, memóriát, processzort, merevlemezt. A házilagosan összeszerelt masinák csak részben térnek el a boltokban építettektől, mi néhány alkatrészből igényesebbet használunk, vagy kicsit megpiszkáljuk őket.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

nyilván nem mi. de szerintem még mindig sokan vannak, akik nem tudnak/akarnak vesződni az egésszel.
http://www.lampizator.eu/Fikus/KOMPUTER ... ERVER.html
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rakj össze otthon egy Lumint.
Pc-t bárki, mondom bárki összerak, mi a frászkarikáért lenne az más, ha van egy logó az elején?
És ki lenne az a b....asz, aki ezért még hajlandó is lenne 3-5x-ős pénzt fizetni??
Az a baj, hogy még a Luminnal sem lehet össze hasonlítani, mert hogy gyengus hozzá...

nyilván nem mi. de szerintem még mindig sokan vannak, akik nem tudnak/akarnak vesződni az egésszel.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

nyilván nem ezektől a gyártóktól várnék ilyen célgépeket. sőt, elsősorban nem is az IT szektorból várnám/várom. szerintem ez is csak idő kérdése.
Rakj össze otthon egy Lumint.
Pc-t bárki, mondom bárki összerak, mi a frászkarikáért lenne az más, ha van egy logó az elején?
És ki lenne az a b....asz, aki ezért még hajlandó is lenne 3-5x-ős pénzt fizetni??
Az a baj, hogy még a Luminnal sem lehet össze hasonlítani, mert hogy gyengus hozzá...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem nem létezik nagy gyártóktól gyári audio pc, így nem is lehet azzal összehasonlítani. Dell, Lenovo, fujitsu, Apple alapvetően számítógépeket készít, általános felhasználásra, ezért az audio vonalon fontos, de egyéb számítógépes felhasználásban nem lényeges elemekkel, pld. ház, táp, nem nagyon foglalkozik, tervezéskor az audio felhasználás nem lényeges tényező. Egy gyári erősítő, hangfal vagy lejátszó tervezésekor meg alapvető szempont az audio felhasználás.

nyilván nem ezektől a gyártóktól várnék ilyen célgépeket. sőt, elsősorban nem is az IT szektorból várnám/várom. szerintem ez is csak idő kérdése.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

ezzel ismét nem leszek népszerű, de nem érdekel

szerintetek fair összehasonlítás a diy audio pc-ket komplett gyári megoldásokhoz hasonlítani? nem illene akkor már hasonlóan jó ár érték arányú diy célgépekkel összehasonlítani? attól még hogy nem kondenzátorból meg ellenállásokból(stb) épít valaki diy erősítőt vagy bármi mást, attól még az audio pc építés ilyen formája is valamennyire diy. szerintem gyárit gyárival, diy-t diy cuccal kellene hasonlítani. mert így persze hogy jobb az audio pc. megrendelem alkatrészenként, saját magam lövöm be az os-t, teszek rá egy illegális windowst(sicc) összerakom otthon x százezer forintból, ugyanezt készen megvenni valamilyen márkanév alatt 2-3x ár lenne. diy hangfalaknál is láttuk már sokszor, milyen jó ár/érték arányt tud képviselni, ha a készítő érti, amit csinál.  A network alapú lejátszás pedig gyakorlatilag le lett írva teljesen az audio pc-k javára. megvenni egy készen összerakott audio pc-t valamely nagy gyártótól és hozzátenni a d/a konvertert valszeg semmivel se lenne olcsóbb mint a mostanság sokat kritizált linn, vagy lumin. ne értsetek félre, nem érdekel egyik márka se, és nem vagyok viszonteladója sem, de ott azért mégiscsak van folyamatos alkatrészellátás, szervízháttér(évekig,évtizedekig??), gyártási engedélyek meg minden egyéb, ami egy gyártónál kell.  De ha véletlen Paul Pang úrral történik valami, akkor is lesz még utána PP kártya? vagy be kell érni azzal, ami éppen van ?

Szerintem nem létezik nagy gyártóktól gyári audio pc, így nem is lehet azzal összehasonlítani. Dell, Lenovo, fujitsu, Apple alapvetően számítógépeket készít, általános felhasználásra, ezért az audio vonalon fontos, de egyéb számítógépes felhasználásban nem lényeges elemekkel, pld. ház, táp, nem nagyon foglalkozik, tervezéskor az audio felhasználás nem lényeges tényező. Egy gyári erősítő, hangfal vagy lejátszó tervezésekor meg alapvető szempont az audio felhasználás.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”