Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1085

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Mar latom, nem minden igaz amit leirnak. Csak meg szerettem volna erteni es ne csak azt mondani, hogy jobb a linearis.A Pc esetében sok minden szembe megy a szokással, engem már nem izgat a magyarázat, csak a füleimnek hiszek.Mert ugye, csak 1-esek, meg 0-ák.
Ha ez ilyen egyszerű lenne....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 965

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ezzel a válasszal nem jutsz messzire.
Mar latom, nem minden igaz amit leirnak. Csak meg szerettem volna erteni es ne csak azt mondani, hogy jobb a linearis.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Talaltam egy remek leirast es valaszt kaptam a linearis es a kapcsolo uzemu tapegysegekrol.

Ezzel a válasszal nem jutsz messzire.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5374

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Talaltam egy remek leirast es valaszt kaptam a linearis es a kapcsolo uzemu tapegysegekrol.

LINEÁRIS TÁPEGYSÉG: A be- és a kimenetek között egy áteresztő elem   található, melynek az ellenállása határozza meg a  kimeneti feszültséget. Hátránya, hogy nagy be- kimeneti feszültség különbség esetén nagy hőmennyiséget kell leadnia

KAPCSOLÓÜZEMŰ TÁPEGYSÉG: A feszültség átalakítását egy kapcsoló megfelelően ütemezett kapcsolásával állítja be.

Plusz egy link bovebben. http://www.ma.hu/tart/rcikk/e/0/126470/1

Szégyenletes, hogy ilyen cikk jelenik meg ebben a témában, ilyet elektrotechnikai tudással rendelkező ember nem ír le, más meg ne írjon cikket ilyen témában, a fordításból ferdítés lett néhány esetben.
 " A feszültség átalakítását egy kapcsoló megfelelően ütemezett kapcsolásával állítja be"
Na ez egy kapitális  baromság. És még van a cikkben jónéhány...  
Inkább ilyesmit tessék böngészni:https://hu.wikipedia.org/wiki/Kapcsol%C ... gys%C3%A9g
http://users.atw.hu/acdrian/Kapcsolouzemu.htm

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

LINEÁRIS TÁPEGYSÉG: A be- és a kimenetek között egy áteresztő elem   található, melynek az ellenállása határozza meg a  kimeneti feszültséget. Hátránya, hogy nagy be- kimeneti feszültség különbség esetén nagy hőmennyiséget kell leadnia

KAPCSOLÓÜZEMŰ TÁPEGYSÉG: A feszültség átalakítását egy kapcsoló megfelelően ütemezett kapcsolásával állítja be.

Ettől nem lettünk okosabbak. Az Audio Pc szempontjából nem magyaráz meg semmit, a legnagyobb problémája a lineáris táp nagyobb mérete, súlya, vesztesége. Ez persze mind igaz is.... Ja, hogy amúgy fényévekkel jobban szól....sok h....e hifi buzi....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Az Audio PC egy teljesen új terep a hifistáknak. Kiaknázatlan sok helyen ki nem beszélt otthoni bütyköléssel(egyeseknél szereléssel) jól fejleszthető terület. Mivel sok ember nem zenét hallgat, hanem szerel/hifizik Nekik ez remek terület. Hangsúlyozom nekem ezzel semmi bajom ez is nagyon szép hobbi. Az pedig tisztán a nyereség része hogy rengeteg tapasztalás kerül így nagynyilvánosság elé. Én már rég nem értem mi mivel hogyan van upgradelve fejlesztve de ez csak az én bajom , lelkes amatőrként olvasgatok a témában. Viszont az tény hogy az elmúlt időben durvulnak itt is az árcédulák
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Akkor ha jol ertem 2.600,- €uro az az 806,000,- Forint hasznalt cuccokbol?
Nem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Meg szeretnem erteni a mukodeset, hogy mi kell hozza es mit mivel osszeszurni vagy cinezni, nem akarok en kiserletezgetni vele csak erdekel.
A jovoben szeretnek majd rendelni ilyen kit-et es magam szeretnem osszerakni.

A kit összeépítéséhez elegendő egy minimális elektronikai tudás, minden csatlakozás feliratozva van, még forrasztani sem kell hozzá.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Pont tegnap számoltam ki.
2 Luxor Pc-be.
Ahhoz képest, hogy egynek is sokalltam az árát....
De utána mentem, megtapasztaltam, és úgy döntöttem, nekem megéri. Persze apránként, és használt dolgokból építkeztem.
Újonnan már nekem is túl van a küszöbön.

Akkor ha jol ertem 2.600,- €uro az az 806,000,- Forint hasznalt cuccokbol?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Mit szeretnél tudni róla?

Ha végiggondolod, hányféle feszültségre, áramerősségre van szükség egy PC esetében, rá fogsz jönni, miért olyan ritka a részedről vágyott külön dobozos, egyszerű megoldás, de azért vannak rá példák.

Meg szeretnem erteni a mukodeset, hogy mi kell hozza es mit mivel osszeszurni vagy cinezni, nem akarok en kiserletezgetni vele csak erdekel.
A jovoben szeretnek majd rendelni ilyen kit-et es magam szeretnem osszerakni.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Persze, az ingerküszöbök és az anyagi lehetőségek nem képezik vita alapját. Neked eddig mennyibe került a saját PC-d? Ezt csak azért kérdezem, mert szerintem sokan nincsenek tisztában vele, milyen árkategóriában is szól itt néha a diskurzus.Pont tegnap számoltam ki.2 Luxor Pc-be.
Ahhoz képest, hogy egynek is sokalltam az árát....
De utána mentem, megtapasztaltam, és úgy döntöttem, nekem megéri. Persze apránként, és használt dolgokból építkeztem.
Újonnan már nekem is túl van a küszöbön.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

En azert remenykedtem benne, hogy most tobbet megtudhatunk a linearis tapokrol. Engem nagyon erdekel a tema csak annyira bonyolitsak az egeszet, nemhiszem el, hogy nem tudjak ugy megcsinalni mint pl PC-nel veszel egy tapegyseget egy zart kicsi dobozban azt raszurod a PC-re es kesz.
Mit szeretnél tudni róla?

Ha végiggondolod, hányféle feszültségre, áramerősségre van szükség egy PC esetében, rá fogsz jönni, miért olyan ritka a részedről vágyott külön dobozos, egyszerű megoldás, de azért vannak rá példák.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Értem, és megértem az álláspontodat ez ügyben.
Mindenkinek máshová esik az ingerküszöb, de az tény, hatalmas potenciál van a Pc-ben, hogy ki hol áll meg, ez egyéni preferenciák kérdése.

Persze, az ingerküszöbök és az anyagi lehetőségek nem képezik vita alapját. Neked eddig mennyibe került a saját PC-d? Ezt csak azért kérdezem, mert szerintem sokan nincsenek tisztában vele, milyen árkategóriában is szól itt néha a diskurzus.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

En azert remenykedtem benne, hogy most tobbet megtudhatunk a linearis tapokrol. Engem nagyon erdekel a tema csak annyira bonyolitsak az egeszet, nemhiszem el, hogy nem tudjak ugy megcsinalni mint pl PC-nel veszel egy tapegyseget egy zart kicsi dobozban azt raszurod a PC-re es kesz.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mindettől függetlenül is fenntartom, hogy az audio PC-k építése mostanában kezd valami egészen fura, misztikus világba átlépni, amihez én egyre kevésbé szeretnék hozzászólni.

Értem, és megértem az álláspontodat ez ügyben.
Mindenkinek máshová esik az ingerküszöb, de az tény, hatalmas potenciál van a Pc-ben, hogy ki hol áll meg, ez egyéni preferenciák kérdése.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Akkor most felejtsük el az USB-t? Kár, hogy a nyomtatóm nem S/PDIF.
Egyenlőre nincs jobb alternatíva számunkra, mint az USB. Mondom egyenlőre...

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A Hydra DSD képes USB/Spdif átalakító.
Csak az a kérdés nála, megéri-e a plussz ráfordítást a vele elérhető hangminőség javulás. Az én válaszom, igen.
És ez egyénfüggő.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Akkor most felejtsük el az USB-t? Kár, hogy a nyomtatóm nem S/PDIF.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Szerintem akkor mosolyogjunk tovább egymáson, mint hogy belemenjünk egymás készülékeinek és fülének minősítésébe! 
az én véleményem saját tapasztalaton alapul, de nemcsak az Emblanál hanem más készülékeknél is ezt hallottam, gyakorlatilag az összesnél, de nyilvan lehet kivételt találni a sok-sok létező dac közül.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Én is jót mosolygok a te véleményeden!
Ugyan nem csak dac, de pld Bladelius Embla megfelelő lesz tesztnek?
Tabla + nordost silver shadow kábellel spdifen egyértelműen jobb, mint usbn meghajtva ugyanazzal a számítógéppel, ugyanazzal az usb kábellel!

Szerintem akkor mosolyogjunk tovább egymáson, mint hogy belemenjünk egymás készülékeinek és fülének minősítésébe! 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Ti valójában min vitáztok? Hogy van-e értelme egy normális USB kártya mögött USB/SPDIF átalakítót használni? Ennek a kérdésnek szerintem így nincs értelme, hiszen a válasz nyilván a D/A konverter USB receiver áramkörének színvonalán múlik. E téren még komoly fejlődésre van lehetőségük a gyártóknak.
Én is kb ezt próbáltam leírni, hogy a legtöbb gyártó esetében, még a drágább készülékek többségében sem megfelelő minőségű az usb bemenet!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Akkor valaki lerina vegre a velemenyet a gep ararol is amit belinkeltem? Mert nem igazan vagyok otthon ezeknek a cuccoknak az ararol hasznaltan.
Vegyük sorba: a ház kb 65 - 70 000 a PP kártya kb 40 000 az alaplap 25-30 000, 8Gb RAM 16-17 000 a neten, SSD 33 000, proci kb 30 000, mind ezt összeadva itthon kb 215-220 000 ft lenne újonan (gyors netes keresés alapján). Neked ez a masina kerülne kb 135 000 ft-ba. A többit neked kell eldönteni!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1732

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Mindettől függetlenül is fenntartom, hogy az audio PC-k építése mostanában kezd valami egészen fura, misztikus világba átlépni, amihez én egyre kevésbé szeretnék hozzászólni.

kár lenne érte.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Én is jót mosolygok a te véleményeden!
Ti valójában min vitáztok? Hogy van-e értelme egy normális USB kártya mögött USB/SPDIF átalakítót használni? Ennek a kérdésnek szerintem így nincs értelme, hiszen a válasz nyilván a D/A konverter USB receiver áramkörének színvonalán múlik. E téren még komoly fejlődésre van lehetőségük a gyártóknak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”