Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Ha a subnak stereo bemenete van, hogyan kell rákötni az erősítő mono kimenetét? Összekötöm bármelyikkel, vagy kell egy Y elosztó?
Köszi!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Csatlakoztatás
keskeny fejű HDMI kábelre lenne szükségem 7,5 méterrs hosszban, amit tudnia kell: 1.4 HDMI 3D 25 mm-es gégecsőbe be tudjam húzni, tudtok ajánlani valami típust?
"Ha a gazdagok harcolnak a szegények ellen, akkor azt háborúnak nevezik. Ha pedig a szegények küzdenek a gazdagok ellen, azt terrorizmusnak hívják."
Csatlakoztatás
05:11:48 PM [LG Electronics Magyarország] a jack csatlakozó alapból egy analóg csatlakozó
05:12:55 PM [LG Electronics Magyarország] de azon mind analóg mind digitális hang ki fog menni
Kezdek elbizonytalanodni hogy mit is akarok mert már mini hifi erősítőket is nézegetek van itthon Kef Q1 + a sub azt össze lehetne kötni optikával. De továbbra is az 1súdleges szempont hogy a tv távval lehesen a hangerőt kezelni.
Várom az okosságokat.
Egyébként a tv-n belül tudok váltani hogy fejhallgató vagy analóg audió legyen megnéztem.
Akkor megoldható szerintem! Kell egy 3.5 jack elosztó a tv-be és két kábel!
Csatlakoztatás
Szia!
Biztosan tudni kéne hogy a tv-d támogatja e az audio out-ot!?
05:11:48 PM [LG Electronics Magyarország] a jack csatlakozó alapból egy analóg csatlakozó
05:12:55 PM [LG Electronics Magyarország] de azon mind analóg mind digitális hang ki fog menni
Kezdek elbizonytalanodni hogy mit is akarok mert már mini hifi erősítőket is nézegetek van itthon Kef Q1 + a sub azt össze lehetne kötni optikával. De továbbra is az 1súdleges szempont hogy a tv távval lehesen a hangerőt kezelni.
Várom az okosságokat.
Egyébként a tv-n belül tudok váltani hogy fejhallgató vagy analóg audió legyen megnéztem.
Csatlakoztatás
Szia!
Biztosan tudni kéne hogy a tv-d támogatja e az audio out-ot!?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Csatlakoztatás
Továbbá ezek az aktív monitorok lekapcsolnak ha nem kapnak jelet ugy mint a sub?
Nem.
Csatlakoztatás
Szia!
Átbújtam neked a tv manualt! Bemásolom úgy egyszerűbb! A pirosan szedett rész a lényeg.
Külső hangszóró (Audio Out)/Fejhallgató használata
[Az opció csak bizonyos típusok esetében érhető el.]HangHangkimenetKülső hangszóró (Audio Out) / Fejhallgató
A hang a fejhallgatón vagy a külső hangszórón (Audio Out) keresztül szólal meg, attól függően, hogy melyik van csatlakoztatva.
Egyes típusok csak a Fejhallgató funkciót támogatják.
Ha úgy csatlakoztatja a fejhallgatót, hogy a TV közben be van kapcsolva, akkor ezt felismeri, és a hangot automatikusan azon keresztül kezdi el megszólaltatni.
Ok akkor elvileg jó lehet a füles kimenet ha jól értem. Ezután mit hová és milyen sorrendben kellene kötözgetnem yst-sw315
m-audio bx5 d2
Továbbá ezek az aktív monitorok lekapcsolnak ha nem kapnak jelet ugy mint a sub? Lényegében amit akarok az egy aktív 2.1-es rendszer külön erősítő és külön táv nélkül.
Csatlakoztatás
A tv manualját bujom elvileg a fejhallgató kimenet haszálható analóg kimenetnek csak át kell állitani de nem tudok rájönni hogyan tudom ezt összehozni
Szia!
Átbújtam neked a tv manualt! Bemásolom úgy egyszerűbb! A pirosan szedett rész a lényeg.
Külső hangszóró (Audio Out)/Fejhallgató használata
[Az opció csak bizonyos típusok esetében érhető el.]HangHangkimenetKülső hangszóró (Audio Out) / Fejhallgató
A hang a fejhallgatón vagy a külső hangszórón (Audio Out) keresztül szólal meg, attól függően, hogy melyik van csatlakoztatva.
Egyes típusok csak a Fejhallgató funkciót támogatják.
Ha úgy csatlakoztatja a fejhallgatót, hogy a TV közben be van kapcsolva, akkor ezt felismeri, és a hangot automatikusan azon keresztül kezdi el megszólaltatni.
Csatlakoztatás
A tv manualját bujom elvileg a fejhallgató kimenet haszálható analóg kimenetnek csak át kell állitani de nem tudok rájönni hogyan tudom ezt összehozni
Csatlakoztatás
Hali!
Sajnos, sehogy nem tudod csatlakoztatni. A mostani tévéken már nincs analog hangkimenet (amire szükséged lenne), csak digitális.
Csatlakoztatás
Help kellene, szeretnék a http://www.lg.com/uk/tvs/lg-42LB650V/te ... ifications tv-mhez aktiv hangfalat csatlakoztatni valami monitort ez még nincs eldöntve viszont ami megvan az http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... _black__u/
Hogyan tudnám óket ugy összekötni hogy a tv távját tudjam használni a hang erősitésére.
A jel utja HTPC---HDMI---TV eddig tudom itt viszont csak a fejhalgatókimenetet találom
Nagy köszönet a segitségért előre is
2.1 lenne a cél.
Hali!
Sajnos, sehogy nem tudod csatlakoztatni. A mostani tévéken már nincs analog hangkimenet (amire szükséged lenne), csak digitális.
Csatlakoztatás
Help kellene, szeretnék a http://www.lg.com/uk/tvs/lg-42LB650V/te ... ifications tv-mhez aktiv hangfalat csatlakoztatni valami monitort ez még nincs eldöntve viszont ami megvan az http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... _black__u/
Hogyan tudnám óket ugy összekötni hogy a tv távját tudjam használni a hang erősitésére.
A jel utja HTPC---HDMI---TV eddig tudom itt viszont csak a fejhalgatókimenetet találom
Nagy köszönet a segitségért előre is
2.1 lenne a cél.
csak megjegyzem, hogy nekem halt meg úgy olcsó hdmi kábelem nem is egy ,hogy sosem volt mozgatva,
de mint tudjuk a föld is forog
Csatlakoztatás
csak megjegyzem, hogy nekem halt meg úgy olcsó hdmi kábelem nem is egy ,hogy sosem volt mozgatva,
de mint tudjuk a föld is forog
Csatlakoztatás
szóval lehet még is érdemes venni picivel jobb minőséget, persze nem a milliós vagy sok százezres kategóriából, pláne egy tv hez vagy egy xbox hoz stb..
Tőlük vettem 5 és 15 méteres probléma mentes kábeleket ( pc-avr-projektor a 3D-t is viszi): http://kacsa-audio.hu/webshop//kacsa.b. ... bel.c.111/
Csatlakoztatás
Én is úgy gondolom, hogy 5-6000 Ft/ m árnál drágábbat felesleges venni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Csatlakoztatás
csak megjegyzem, hogy nekem halt meg úgy olcsó hdmi kábelem nem is egy ,hogy sosem volt mozgatva, bluray és tv között, és beltéri és tv között.. a jelenség ,hogy először hang nem volt aztán pár perc múlva már kép sem.. kutya nem bántotta őket és egyszer voltak bedugva.. állítólag olyan szar minőségű ,vékony fos vezetékeket használnak ezekhez a ultra gagyi kábelekhez ,hogy egyszerűen elégnek ,hogy mennyire igaz nem tudom ,de már 4-5 ilyen kábelt dobtam ki.. szóval lehet még is érdemes venni picivel jobb minőséget, persze nem a milliós vagy sok százezres kategóriából, pláne egy tv hez vagy egy xbox hoz stb..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
tudnatok ajanlani vmi jo ar/ertek aranyu 2mes hdmi kabelt? egyik oldal mac mini (2014), a masik meg egy sony 55w829.
a kepminosegre nem nagyon gerjedek, de azert megse egy oskori filleres hdmi kabellel legyen osszekotve. aq forest pl?
van egyaltalan olyan kavaras, mint az usb kabelnel, vagy ez tenyleg normalisan mukodo digitalis kabel (van kep, nincs kep). mert mukodik a mostanival is...
már mért ne? szerinted mi fog változni egy olcsóbb és egy drágább kábel között, abban az esetben, ha mindkettő korrekten átviszi a 2 méteres távot? Mivel 10 m felett vannak problémák az olcsóbb kábelekkel így majd mindegy.
2 méteren a világon semmit nem fogsz észlelni egy olcsóbb és egy drágább kábel között.
Azért javaslom csak a kicsit jobb minőségű kábelt, és nem a legoccobbé mert ha a számítógép és a tv közt a kapcsolat nem állandó, akkor egy masszívabb dugó ami jobb minőség az tovább fog tartani, míg egy nagyon olcsó dugója nem fogja bírni a sok ki be dugogatást.
De csak ez mechanikusan a különbség
Csatlakoztatás
tudnatok ajanlani vmi jo ar/ertek aranyu 2mes hdmi kabelt? egyik oldal mac mini (2014), a masik meg egy sony 55w829.
a kepminosegre nem nagyon gerjedek, de azert megse egy oskori filleres hdmi kabellel legyen osszekotve. aq forest pl?
van egyaltalan olyan kavaras, mint az usb kabelnel, vagy ez tenyleg normalisan mukodo digitalis kabel (van kep, nincs kep). mert mukodik a mostanival is...
már mért ne? szerinted mi fog változni egy olcsóbb és egy drágább kábel között, abban az esetben, ha mindkettő korrekten átviszi a 2 méteres távot? Mivel 10 m felett vannak problémák az olcsóbb kábelekkel így majd mindegy.
2 méteren a világon semmit nem fogsz észlelni egy olcsóbb és egy drágább kábel között.
Azért javaslom csak a kicsit jobb minőségű kábelt, és nem a legoccobbé mert ha a számítógép és a tv közt a kapcsolat nem állandó, akkor egy masszívabb dugó ami jobb minőség az tovább fog tartani, míg egy nagyon olcsó dugója nem fogja bírni a sok ki be dugogatást.
De csak ez mechanikusan a különbség
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Sziasztok,
kis segítségre volna szükség, van egy LG LA660S tévé, aminek a leírásában, illetve a hátlapján található 1-es számú kimenete HDMi IN-ARC, a tévéadás direkt a tévébe érkezik kábelen keresztül, illetve egy Denon X-2000 házimozi erősítő, aminek szintén van ARC HDMI csatlakozója, amikor a kettőt összekötöm egy Hdmi kábellel, ami szintén ARC kompatibilis, csak a képet viszi át, semmi hang. Megnéztem a házimozi menüjében az inputok összerendelését, de az ARC-os rész nem is állítható. Van valami tippetek, hogyan lehet hangot-képet kicsiholni a legkevesebb kábel használatával?
köszi
Gábor
Nekem nem Denon-om van,de nekem is volt hasoló gondom,én véletlen jöttem rá,hogy az erősítő átadja a hangerőszabályzást a tv-nek ilyenkor a tv hangerő működteti az erősítő hangerejét,ezt próbáltad már?(tv távjával adj hangerőt),az arc-t biztosan lehet állítani valahol(nállam fő beállítás menüben),mert igen sok beállítás van tv kontroll/cec?/kikapcsolás/stb.
Csatlakoztatás
Sziasztok,
kis segítségre volna szükség, van egy LG LA660S tévé, aminek a leírásában, illetve a hátlapján található 1-es számú kimenete HDMi IN-ARC, a tévéadás direkt a tévébe érkezik kábelen keresztül, illetve egy Denon X-2000 házimozi erősítő, aminek szintén van ARC HDMI csatlakozója, amikor a kettőt összekötöm egy Hdmi kábellel, ami szintén ARC kompatibilis, csak a képet viszi át, semmi hang. Megnéztem a házimozi menüjében az inputok összerendelését, de az ARC-os rész nem is állítható. Van valami tippetek, hogyan lehet hangot-képet kicsiholni a legkevesebb kábel használatával?
köszi
Gábor
Csatlakoztatás
Az UMC1 HDMI out-ját ráköthetem a 876 egyik HDMI bemenetére ugye?? Majd a 876 HDMI out-ot kötném a kijelzőre. Így látnám mindkettő OSD-jét.. Jól gondolom??
Elvileg igen, de próba cseresznye (elrontani nem fogod) ...
Csatlakoztatás
Az UMC1 HDMI out-ját ráköthetem a 876 egyik HDMI bemenetére ugye?? Majd a 876 HDMI out-ot kötném a kijelzőre. Így látnám mindkettő OSD-jét.. Jól gondolom??
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Csatlakoztatás
Köszi Vuki a segítséget!
Véleményed szerint mi az a kábel,vagy kábelek amivel nem lehet mellélőni?
Nem vagyok az a csere-berélő fazon.
Max annyit szánnék ic kábelekre amit kedves dhcodoki említett az imént.
Esetleg fapaci kábelekről véleményed?Azok valamivel olcsóbban kijönnének.
Szívesen ha tudtam vele segíteni.
Amivel nem lehet mellélőni szerintem olyan nem létezik főleg azért,mert nem tudni milyen komponensekkel, milyen hangsugárzókkal milyen ízlésvilággal kell a kábelnek közös nevezőre jutnia.
Sajnos azok a kva kábelek mint a sokismeretlenes egyenlet.
Egy példa az ezüst huzalokat nem minden hangfalmárka "kedveli" a kollégám és mások szerint is ilyen például a JBL, amik jobban meghálálják a réz kábeleket,persze ez is csak egyféle tapasztalás a sok közül.
Rögtön egy ellenpélda rá én a pascalokat ezüstözött rézkábelekkel etetem és nagyon meghálálják ezt.
Tehát mindenképpen mielőtt kiadsz érte 60-80ropit ha csak egy mód van rá próbáld meghallgatni a kiválasztott kábel hangját a te rendszereden.
Tudom hogy nem egyszerű,de nagyon megéri ha ezt megtudod oldani.
fapaci kábeleit sokan szeretik és ha jól tudom ott is van visszavásárlási garancia a standard méretekre,véleményt azért nem tudok mondani róluk ,mert én a rendszerembe még nem használtam őket.
Pedig volt nálam 5 darab 80cm amikor a kollégámét én árultam itt a fórumon de kipróbálni nem tudtam,mert túl rövidek voltak.
Nekem 1,5 méteresek az összekötő kábeleim
Privátban elküldöm az én "befutómat."
Amik jelenleg szolgálnak nálam és nagyon elégedett vagyok velük.
Csatlakoztatás
Utánajártam. Mackenzie kábel a hozzá való gyári Mackenzie dugókkal szerelve, 5db 1 méteres, a hétvégi 20% engedménnyel: 72.920 HUF
Megéri, vagy ennyiért inkább csináltassak DIY-t???
Ez egy kicsit fura ár, lévén hogy a gyári szerelt 1pár 38 ezer akció nélkül. Ami szettben 76k akcióval dobozosan.
Valszeg gyári AQ Mackenzie RCA dugókkal adtak neked árat aminek 5600 forint darabja. Raknak ők fel jóval olcsóbbat is, úgy bomba árérték arányú kábel lesz (~35-40k).
Még mielőtt valaki megpecsétel engem hogy DIY ellenes vagyok, jelzem korántsem. Ki kell próbálni lehetőség szerint minél több fajtát egy adott megcélzott árkategóriából.
Ez amúgy mindenkitől el is várható lenne, mert érdekli a téma és ha már kiad érte egy zsák pénzt akkor a lehető legjobban passzolót válassza a rendszeréhez.
(Sokan ezzel nem törődnek, csak felülnek az aktuális hájpvonatra, ráadásul ez alapján még bort is prédikálnak - de hát van ilyen is ugye )
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Csatlakoztatás
Ezt a "cipőt" én is "kipróbálgattam" és a válaszom nem kicsi a különbség,ami kábel és kábel között lévő hallható hangbéli produkciókat illeti.
Például kis túlzással úgy tudnám körülírni a jelenséget,amikor rátalálsz egy tutinak vélt vagy mondott kábelre(persze csak saját magad által annak mondott...),mintha feljebb léptél volna egy-két kategóriát hangsugárzó vagy elektro modulator dva téren
Köszi Vuki a segítséget!
Véleményed szerint mi az a kábel,vagy kábelek amivel nem lehet mellélőni?
Nem vagyok az a csere-berélő fazon.
Max annyit szánnék ic kábelekre amit kedves dhcodoki említett az imént.
Esetleg fapaci kábelekről véleményed?Azok valamivel olcsóbban kijönnének.