Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- stromfeusz
- V.I.P.

- Értékelés: 57
Sztereó erősitők
Szerintem írj nekik, hogy semmi értelme erölködni.Inkább hagyják abba.
Semmi sem muszáj
"nem jegyzik a börzén" = Az Onkyo jelenleg nem igazán jelentős tényezője a sztereó világnak ebban az ár kategóriában sem. Lehet csak muszájból képviseleteti még magát sztereó fronton a cég.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Sztereó erősitők
"nem jegyzik a börzén" = Az Onkyo jelenleg nem igazán jelentős tényezője a sztereó világnak ebban az ár kategóriában sem. Lehet csak muszájból képviseleteti még magát sztereó fronton a cég.
- stromfeusz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Nem tudom, hogy milyen börzére gondolsz. Sajnos, nekem toroid nélkül is sok lenne, nem hiszem hogy ki fogok valaha adni egy erösítőért több mint 600 ezer Ft-ot...
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
csúcs Onkyo , toroid sehol
Nem is jegyzik a börzén
Sztereó erősitők
Csúcs darTZeel, toroid kettő is.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- stromfeusz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Elképzelhető, bár szerintem az emlitett erősítő -hk 3490 es- sem toroid táppal van szerelve. Nem ezen múlik, egyszerre hallottam a két erösítőt egy Dali zensor 1-el egy üzletben, nekem a 3490-es teltebb dinamikusabb hangot adott mint a 3770.
Persze, csak gondoltam bedobom ezt a témát. Azért az még mindig észrevehető, hogy a felsőkategóriás sztereó cuccok keresik a toroid társaságot. Még a kommersz márkákban is a lista tetején mindig toroidos motyók vannak. Egy Naim-nál meg mindenben toroid van. Nem mondom, hogy nincs élet toroid nélkül.
- stromfeusz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Elképzelhető, bár szerintem az emlitett erősítő -hk 3490 es- sem toroid táppal van szerelve. Nem ezen múlik, egyszerre hallottam a két erösítőt egy Dali zensor 1-el egy üzletben, nekem a 3490-es teltebb dinamikusabb hangot adott mint a 3770.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Most nézetem ezt a Yamahát, hú ezt teljesen olyan tudásban mint egy házimozi vas, csak a csatornák száma 2.1
De vélhetően ebben sem nagy toroid táp van. Így ezt is vérszegénynek éreznéd
- stromfeusz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Most nézetem ezt a Yamahát, hú ezt teljesen olyan tudásban mint egy házimozi vas, csak a csatornák száma 2.1
Sztereó erősitők
Én már hallottam. A 3770 vérszegény a 3490 hez képest. Sajnálom a HK sem túl jó irányba "fejlődik". Ha olvasod a különböző külföldi oldalakat ott is hasonló vélemények vannak. Én nem vennék beépitett dac os erösítőt még egyszer. Egyrészt külön olcsóbb, és jobb...
Kivéve, ha valamelyik régebbi típust választod a 90-es évekből...
A fejlődés érdekes és mindig relatív, 30 év múlva a maiak is lehetnek klasszikusan jó darabok!
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3609
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Mai hallgatózásom eredménye:
miután végigmentem az Onkyo-n és a Mrantz-on mondom még van 30 perc zárásig, akkor belefér egy az eladó által ajánlott HK3770!
Amnnyire kerültem eddig ezt a márkát, akkora csalódás volt. De pozitív értelemben. NAGYON pozitív értelemben.
Amit szerettem volna, azt tudja. hálózat, BT, optika, stereo. egyedül HDMI nincs rajta, (tv bekapcsolással történő ébresztés miatt szerettem volna) de oylan sztereót nem is találtam.
És nekem a Dali zensorral próbálva, sokkal szebb, teltebb hanga volt mint pl az onkyonak.
Szerintem meg is lett a befutó.
Alszok még rá párat, de úgy érzem erőset billent ma a mérleg nyelve
Köszönöm a tanácsokat és a segítségeteket.
Üdv: Dávid
Szerintem ebben a viszonylag ritka műfajban (hálózatos sztereó erősítő), a Yamaha R-N602-t kár lenne kihagyni...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- stromfeusz
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Én már hallottam. A 3770 vérszegény a 3490 hez képest. Sajnálom a HK sem túl jó irányba "fejlődik". Ha olvasod a különböző külföldi oldalakat ott is hasonló vélemények vannak. Én nem vennék beépitett dac os erösítőt még egyszer. Egyrészt külön olcsóbb, és jobb...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Kicsit zsúfolt belülről Valóban kicsit zsúfolt, de sokoldalú készülék!
Ugye ennek az ellentetja mikor a HM vasban csak egy kapcsolóüzemű tap meg egy panelocska van színte.
Dávid!
Ha a HK lesz a befutó akkor a HK topikba es itt is várom a beszámolódat (a 3770-est nem ismerem)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
miután végigmentem az Onkyo-n és a Mrantz-on mondom még van 30 perc zárásig, akkor belefér egy az eladó által ajánlott HK3770!
Amnnyire kerültem eddig ezt a márkát, akkora csalódás volt. De pozitív értelemben. NAGYON pozitív értelemben.
Kicsit zsúfolt belülről
Sztereó erősitők
Dávid!
Ezek miatt írtam es kérdeztem!
Ebbe a felállásba mindenképpen sztereó vas ajánlott!
Az már más kérdés hogy halózatosbol mit találsz...
Ebbe a térbe nem kell erőmű, de stabil vas mindig jól jön!
Igaz hogy én is hirdetek egyet, de NEM azért javaslom hogy a listádra vedd fel a H/K HK3490-est is...
Szimplán mert jó vas (ár érték arányban mindenképpen!)!
Amit szerettem volna, azt tudja. hálózat, BT, optika, stereo. egyedül HDMI nincs rajta, (tv bekapcsolással történő ébresztés miatt szerettem volna) de oylan sztereót nem is találtam.
És nekem a Dali zensorral próbálva, sokkal szebb, teltebb hanga volt mint pl az onkyonak.
Szerintem meg is lett a befutó.
Alszok még rá párat, de úgy érzem erőset billent ma a mérleg nyelve
Köszönöm a tanácsokat és a segítségeteket.
Sztereó erősitők
Szia,
Köszönöm a választ. Épp ezért írtam ide, hogy a figyelmembe ajánljatok még pár olyan típust ami jó lehet; és reméletem, hogy a Zensor5-hoz is tudtok "tipikus" erősítőt ajánlani.
Egy kb 20nm-es nappaliban szeretném meghajtani a rendszert, de annak kb a felét foglalja el, szóval a 5m x 4méteres szoba felében 2.5m x 4m ről beszélünk
A TV-n kb 80%-ban zene szól, így nekem fontosdabb a minőség mint a hálózati funkciók, csak gondoltam, ha már a modern technika vívmányai közül választok, miért ne lenne benne az is. Így néztem ki a fent említett Onkyo-t.
Mivel kb kialakult a szoba elrendezése, így a 2 hangfal mellett nem hiszem hogy a közeljövőben lesz több, és úgy tudom adott áron (legyen az 150k) jobb sztereot kapon mint AV-t. mármint azok az AV-k nem tudják azt a zenei világot.
Ami nekem fontos, hogy a TV-vel össze tudjam kötni, szal optika vagy HDMI. Azt nem tudom ezeket külön kell bekapcsolni, vagy ha érketik jel HDMI-n akkor bekapcsolnak?
köszönöm
Csak infóként írom, hogy én pl. egy Akai AM-67-est használok tévéhez, optikai plusz két digit bemenettel...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Dávid!
Ezek miatt írtam es kérdeztem!
Ebbe a felállásba mindenképpen sztereó vas ajánlott!
Az már más kérdés hogy halózatosbol mit találsz...
Ebbe a térbe nem kell erőmű, de stabil vas mindig jól jön!
Igaz hogy én is hirdetek egyet, de NEM azért javaslom hogy a listádra vedd fel a H/K HK3490-est is...
Szimplán mert jó vas (ár érték arányban mindenképpen!)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Az Onkyo mozivasak (főleg a nagyobbak) igen jó atmoszférát teremtenek!
Az új ill újabb sztereókat nem ismerem... de a régebbiek nekem annyira nem jöttek be.
Az Integra-k más, azok nem rosszak, de ízlés függő!
Ha előbb kerestel volna akkor megvehetted volna az itt hirdetett Rotel 11-est!
Azzal mindenkeppen jobban jártál volna!
Mekkora térbe kell?
Szerintem használtban keress ha még nincs pontos elképzelesed!
Mi a forrás, tv-n inkább film vagy zene?
Sztereóba nem sok hálózatos vas van, így nincs olyan nagy mozgástered...
HM vasban nagyobb a választék (preferált tudással) és árban adott célra lehet meg olcsóbban is megvagy!?
Ha van lehetőséged akkor menj el meghallgatni pár készüléket!
Szia,
Köszönöm a választ. Épp ezért írtam ide, hogy a figyelmembe ajánljatok még pár olyan típust ami jó lehet; és reméletem, hogy a Zensor5-hoz is tudtok "tipikus" erősítőt ajánlani.
Egy kb 20nm-es nappaliban szeretném meghajtani a rendszert, de annak kb a felét foglalja el, szóval a 5m x 4méteres szoba felében 2.5m x 4m ről beszélünk
A TV-n kb 80%-ban zene szól, így nekem fontosdabb a minőség mint a hálózati funkciók, csak gondoltam, ha már a modern technika vívmányai közül választok, miért ne lenne benne az is. Így néztem ki a fent említett Onkyo-t.
Mivel kb kialakult a szoba elrendezése, így a 2 hangfal mellett nem hiszem hogy a közeljövőben lesz több, és úgy tudom adott áron (legyen az 150k) jobb sztereot kapon mint AV-t. mármint azok az AV-k nem tudják azt a zenei világot.
Ami nekem fontos, hogy a TV-vel össze tudjam kötni, szal optika vagy HDMI. Azt nem tudom ezeket külön kell bekapcsolni, vagy ha érketik jel HDMI-n akkor bekapcsolnak?
köszönöm
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 965
Sztereó erősitők
Hi, hosszas google bongeszes utan lettem figyelmes, hogy nem talaltam olyan kepet amelyiken at lett volna alakitva a Crown DC300A II RCA csatlakozoja, minden megvolt az eredeti 6,3mm-es Jack.
Ezek szerint eleg volna egy ilyen https://www.toparuk.hu/USE-AC4X-RCA-JAC ... no-1dbvagy inkabb atcsinalni egy komolyabb RCA aljzatra?
Szia Laci, igen eleg egy olyan atalakito mar le probaltam es mukodik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Véleményeteket, tapasztalataitokat szeretném kéni, hogy ki mit gondol az nkyo TX-8050-ről.
TV-vel szeretném összekötni, ezért fontos lenne, hogy legyen rajta optikai bemenet, és szeretném ha tudna net kapcsolatot is.
Mivel "csak" 2db, dali zensor 5-öm van és nem is tervezek mást, ezért stereoban gondolkozok.
200 alatt ti melyik stereo erősítőt ajánlanátok a fenti hangfalpárhoz?
Előre is köszönöm aválaszotokat.
Az Onkyo mozivasak (főleg a nagyobbak) igen jó atmoszférát teremtenek!Az új ill újabb sztereókat nem ismerem... de a régebbiek nekem annyira nem jöttek be.
Az Integra-k más, azok nem rosszak, de ízlés függő!
Ha előbb kerestel volna akkor megvehetted volna az itt hirdetett Rotel 11-est!
Azzal mindenkeppen jobban jártál volna!
Mekkora térbe kell?
Szerintem használtban keress ha még nincs pontos elképzelesed!
Mi a forrás, tv-n inkább film vagy zene?
Sztereóba nem sok hálózatos vas van, így nincs olyan nagy mozgástered...
HM vasban nagyobb a választék (preferált tudással) és árban adott célra lehet meg olcsóbban is megvagy!?
Ha van lehetőséged akkor menj el meghallgatni pár készüléket!
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Véleményeteket, tapasztalataitokat szeretném kéni, hogy ki mit gondol az nkyo TX-8050-ről.
TV-vel szeretném összekötni, ezért fontos lenne, hogy legyen rajta optikai bemenet, és szeretném ha tudna net kapcsolatot is.
Mivel "csak" 2db, dali zensor 5-öm van és nem is tervezek mást, ezért stereoban gondolkozok.
200 alatt ti melyik stereo erősítőt ajánlanátok a fenti hangfalpárhoz?
Előre is köszönöm aválaszotokat.
Sztereó erősitők
mozgatás után heéyre állt a hiba valszinü söt biztos 1 szeri hiba volt azért kezeltem kontakt spayvel is azota semmi baja
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 835
Sztereó erősitők
Aha meg van a kis hiba rca kontaktos mondjuk 1 25 éves erösitötöl ez ok ki be mozgattam most oknak tunik lehet ezt valami kontakt spayvel kezelni és ha igen mivel?
Én az öreg Marantz receiver-en fémgyapottal megtisztítottam az rca aljzatokat.A kontakt spray-t kerülném.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 965
Sztereó erősitők
Hi, hosszas google bongeszes utan lettem figyelmes, hogy nem talaltam olyan kepet amelyiken at lett volna alakitva a Crown DC300A II RCA csatlakozoja, minden megvolt az eredeti 6,3mm-es Jack.
Ezek szerint eleg volna egy ilyen https://www.toparuk.hu/USE-AC4X-RCA-JAC ... no-1dbvagy inkabb atcsinalni egy komolyabb RCA aljzatra?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R