Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Hangfal vásárlás előtt állok, megkérdezném a véleményeteket.

30+ nm-es nappaliba szeretnék egy 5.0 szettet, kb 60% zene - 40% mozi. (zenében szinte minden stílus, a jazztől a keményebb rockig stb.)
Jelenleg egy arcam HM erősítőm van, később lehet, hogy külön hajtanám a frontokat, avr preout és dacon keresztül.

A jelenlegi hangfalak kb 4m-re vannak egymástól, és a hallgatási pozíció  is kb. 4m.

Front hangfalak a listán:
KEF R700
KEF R900
Focal Aria 936
Focal Aria 948
B&W CM 10 S2

Mindegyik hangfalat hallgattam már, de biztos megyek az elkövetkező hetekben még, viszont hátha van más ötlet, vagy amire figyelnem kell.

Ebben az árketegóriában már ezeket is érdemes lenne figyelembe venni:

Martin Logan Motion 60XT

Paradigm Prestige 75F
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Sziasztok!

Hangfal vásárlás előtt állok, megkérdezném a véleményeteket.

30+ nm-es nappaliba szeretnék egy 5.0 szettet, kb 60% zene - 40% mozi. (zenében szinte minden stílus, a jazztől a keményebb rockig stb.)
Jelenleg egy arcam HM erősítőm van, később lehet, hogy külön hajtanám a frontokat, avr preout és dacon keresztül.

A jelenlegi hangfalak kb 4m-re vannak egymástól, és a hallgatási pozíció  is kb. 4m.

Front hangfalak a listán:
KEF R700
KEF R900
Focal Aria 936
Focal Aria 948
B&W CM 10 S2

Mindegyik hangfalat hallgattam már, de biztos megyek az elkövetkező hetekben még, viszont hátha van más ötlet, vagy amire figyelnem kell.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 398

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Nagy teljesítmény nem kell neki, az erősítő minősége fontosabb. kerülni kell a lomha, mélyben dús (tehát szar) erősítőket.
Ez alapján, akkor akár nagyon jók is lehetnek együtt :-) Hiszen a Heed abszolút nem lomha és a mélyet is jól kezeli. THX
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Köszönöm, de sajnos azt nem ismerem, de látom hogy 45W és ismerve az Obelisk SI-t, az ereje elég lehet.

Nagy teljesítmény nem kell neki, az erősítő minősége fontosabb. kerülni kell a lomha, mélyben dús (tehát szar) erősítőket.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Én Naim NAP140-es végfokkal hallgattam, azzal jó volt.
Köszönöm, de sajnos azt nem ismerem, de látom hogy 45W és ismerve az Obelisk SI-t, az ereje elég lehet.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Kis segítségre lenne szükségem. Heed Obelisk rendszerhez vajon passzolna
egy Soner SL1? Hallott már vki ilyet? Sajnos úgy tudom, hogy a Soner elég válogatós.
Köszönöm.

Én Naim NAP140-es végfokkal hallgattam, azzal jó volt.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Kimber és Azerio tanácsát megfogadva, már egy Dynaudio A42 zenélget nálam.    Azért csak zenélget, mert még bőszen keresek egy nekem megfelelő erősítőt 100e Ft alatti kategóriában.

Nekem anno primare 20-szal elfogadható volt a 42-es, de a javaslatom egy régi Crown hozzá (csak óvatosan a potikkal utána :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

giotto14
Beköltözött
Beköltözött

Kis segítségre lenne szükségem. Heed Obelisk rendszerhez vajon passzolna
egy Soner SL1? Hallott már vki ilyet? Sajnos úgy tudom, hogy a Soner elég válogatós.
Köszönöm.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

örülök hogy segíthettem.
Kimber és Azerio tanácsát megfogadva, már egy Dynaudio A42 zenélget nálam.    Azért csak zenélget, mert még bőszen keresek egy nekem megfelelő erősítőt 100e Ft alatti kategóriában.

Jelenleg egy NAD C320BEE-vel kergetem, de annak számomra túlságosan lágy, lekerekített hangja van, hiányzik belőle a gyorsaság és a precizitás. Viszont emiatt kellemes, sokáig hallgatható, és kicsit sem fárasztó erősítő. Az énekhang baromira szerethető, már-már életszerű, térben is jól elhelyezhető. (Monitor Audio BX2-vel is ugyanez a tapasztalatom)

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Hozzászólás Szerző: svan »

Jelenleg egy NAD C320BEE-vel kergetem, de annak számomra túlságosan lágy, lekerekített hangja van, hiányzik belőle a gyorsaság és a precizitás. Viszont emiatt kellemes, sokáig hallgatható, és kicsit sem fárasztó erősítő. Az énekhang baromira szerethető, már-már életszerű, térben is jól elhelyezhető. (Monitor Audio BX2-vel is ugyanez a tapasztalatom)
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Zizi »

Szia!

Ha alapvetően tetszik a rendszered, akkor egy Epos M12.2, vagy egy M12i hangfal előre lépés lenne házon belül az ELS szériához képest, és a keretedből is bőven kijönne. 

Az volna az eszrevetelem, hogy elottem par hozzaszolassal FabioHD "kolleganak" azerio ezt irta:
"
Ezek mind kis dobozok még az állók is.
35 nm-re Dali concept 6 is vérszegény."

Nekem "(5x6m, 4m belmagassag)" tuti eleg lenne az M12i, vagy M12.2 ?

gurabli
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: gurabli »

Sziasztok!

Ajándékba vennék egy hangsugárzót, amikor én régebben klerestem, akkor nekem a Yamaha NS-G 40-et ajánlottátok itt. Kb ebben az árkategóriában gondolkodom (20e Ft), és most találtam egy hibátlan állapotban lévőt.

Két kérdésem lenne:

1) látom, hogy van NS-G 40 MKII. Ez más, mint a MKII nélküli Yamaha vagy egyforma a kettő, nincs köztük különbség, főleg lényeges? Amit én most találtam, azon nem írja, hogy MKII.

2) egy régebbi, de jó minőségű Kenwood erősítővel lesz használva. A forrás Raspberry Pi2 HiFiberry DAC+. Ez már elfogadható hangzásra képes ez a hangsugárzó? Most egy volt Jugoszláv EI-Nis gyártmányú hangsugárzót használ, jó masszívak, egész szépen szólnak. Konkrétan ilyet Link
Várható, hogy a Yamaha NS-G 40 jelentősen szebben és jobban fog szólni?

Elég sürgős lenne, köszönet!

Szerk: És lenne még egy Yamaha NS-G 120 is, kb ennyiért, szépen megvigyázva. Fogalmam sincs, hogy ez milyen választás lenne.

gageszka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: gageszka »

Sziasztok!

Kis segítséget kernék tőletek. Adott egy MB Quart QL C 204 monitor/polc sugárzó.
Véleményre lennék kíváncsi úgy általában a hangfalról valamint, hogy milyen értéket képvisel.

Köszönet.
Cambridge Audio Azur 650BD, T+A Criterion T70, Sony KDL-40X2000, Dune HD Prime 3.0, Vincent SV-231, Technics RS-M45, Arcam AVP700

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

LelkesJani!

Monitor sugarzót nem a legjobb polcra tenni (hiába az elnevezés), inkább stabil állványra!
Mindenképpen érdemes a faltól elhúzni, főleg ha hátsó refis!

Most az altalad megcelzott kategóriáról...
Ha monitorokat szerzel be akkor oda nem árt allvány... és így már majdnem állót is vehetsz...
Meg van mindnek az előnye, hátránya...
HFP apróban van egy Phonar pár (nem tudom miert nem ment meg el), szerintem neked frontnak jó lehetne, majd veszel hozzá passzoló centert, hattereket, sub-ot...

Megértem hogy miért az új dolgokat nezed, de ne feledd hogy hasznaltban 2-3 kategóriában kereshetsz!
Új esetében vagy alap vagy egy kicsivel jobb komponens (egybemozit) cuccot vehetsz!
Így mindenképpen fontold meg az új kontra jasznalt cuccok kérdést!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3537

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Szia,

Nem véletlenül van olyan sokféle állvány. Van tölthető, nem tölthető, különböző anyagok (fém,fa,üveg), rezgés csillapítás. Ezek mind befolyásolják a hangot. De pl. a legfontosabb, ha hátsó refis a polcsugárzó, akkor nem is ildomos túl közel tenni a falhoz (pl. könyvespolcra, ami általában elég kis mélységgel szokott rendelkezni)
Egy nagyobb méretű polcsugárzó pedig lehet be sem férne. Mondjuk egy B&W602S3 már nem annyira kicsi.

Megfigyeltem viszont a használt topikokban, hogy aki nem álló frontot használ, az állványozza a frontot. Befolyásolja a hangzást, ha a polcon van a falnál?
Mert ez esetben inkább legyen álló, mint állványozott.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

Sziasztok!

Köszi a válaszokat és az ajánlásokat.

További: Szerintetek milyen párosítás lehet az Advance Acoustic (x-i90/x-i120) erősítő az itt javasolt Davis Acoustics Matisse HD, vagy a máshol javasolt Monitor Audio (mondjuk valamelyik Silver álló) hangfalakkal.  

Köszi: kazán

LelkesJani

Hozzászólás Szerző: LelkesJani »

Mindenkeppen használtban gondolkozz ill keress!
150-ből már ki lehet hozni egy kellemes kis mozit!
20 nm még kezelhető monitorokkal!

Én a Warfikat annyira nem szeretem, vannak rossz tapasztalatok (olcsóbb kategória), de pl a Tannoy az sokunk szerint jó!

Itt is és más aprókban is vannak megfelelő dobozok és vasak!

Köszi. Igen, a 150-ből kellems élmény elég csábítóan hangzik. ÉS valszeg az asszony is előbb megemésztené.
Azért nem túrtam még a használtakat, mert kb. 1.5-2 hónap múlva költözünk, oda lesz majd, és a budgetet, lehetőségeket akarom addig kiaknázni. Ez újakkal könnyebben ment, mert az lesz még akkor is valszeg.

Megfigyeltem viszont a használt topikokban, hogy aki nem álló frontot használ, az állványozza a frontot. Befolyásolja a hangzást, ha a polcon van a falnál?
Mert ez esetben inkább legyen álló, mint állványozott.

A Wharfedaleket szerintem is felejtsd el, sokkal jobbat lehet kapni annyiért.

Pl.:
Frontnak, ez már zenére is jó lehet:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/

Center + surr. ATC akcióból:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/
CAV FI-70 C+R -49900 Ft 1szett
Sub és belépő AVR több is van az apróban.

Esetleg kompletten ez, bár itt többcsatornás hangkártya kell a PC-nél, szintén ATC akcióból:
Swans M60-5.1 -169000 Ft-2szett
Itt találsz képeket és kinti árat:
http://www.hiviusa.com/products/detail. ... 0131013891

Jó akkor Wharfedale-t elfelejtem

Erről a CAV-FI-ről még nem hallottam. Így hirtelen a neten se találtam semmi extrát, mondjuk rosszat sem. Oo
Ez a kombó talán tetszene is, de akkor már nem férek bele a 150k-ba, ami csábítónak hangzott
És kicsit sajnálom, h nem egy márkából lenne a szett. De köszi a tippet, ezt a topikot követni fogom!

A PC-s szetteket kerülném, pláne ebben az árban. Erről a Swans szettről sem olvastam még sok jót :S

/OFF
Mondjuk nemtom, hogy ha a hangkártyából egy optikaival vezetem az AVR-be a hangot, akkor is fog-e számítani a hangkártya minősége. Most ez van.
OFF/

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Amit szeretnék, az egy 20 nm-es (4x5 m) nappaliban polcokra helyezett hangfalakkal 5.1-et megoldani. Van egy régi PC-s szettem, ilyen.
Szoval ugy allok hozza, h ha ez is jo volt eddig valamire, ettol minden csak elorelepes lesz. Masik PC-s szettet akartam, de ezeknek van egy felso limitje, ami helyett sokak szerint jobb, ha belevagok egy normalis rendszer epitesebe.

A Wharfedaleket szerintem is felejtsd el, sokkal jobbat lehet kapni annyiért.

Pl.:
Frontnak, ez már zenére is jó lehet:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/

Center + surr. ATC akcióból:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/
CAV FI-70 C+R -49900 Ft 1szett
Sub és belépő AVR több is van az apróban.

Esetleg kompletten ez, bár itt többcsatornás hangkártya kell a PC-nél, szintén ATC akcióból:
Swans M60-5.1 -169000 Ft-2szett
Itt találsz képeket és kinti árat:
http://www.hiviusa.com/products/detail. ... 0131013891
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ami kimaradt:
PC-s input: Szoval jatekok es filmek, neha mindenféle zene. Mindez TV-s megjelenítéssel. A set végülis a TV-hez lenne építve, nem a PC köré.
Mindenkeppen használtban gondolkozz ill keress!150-ből már ki lehet hozni egy kellemes kis mozit!
20 nm még kezelhető monitorokkal!

Én a Warfikat annyira nem szeretem, vannak rossz tapasztalatok (olcsóbb kategória), de pl a Tannoy az sokunk szerint jó!

Itt is és más aprókban is vannak megfelelő dobozok és vasak!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

LelkesJani

Ami kimaradt:
PC-s input: Szoval jatekok es filmek, neha mindenféle zene. Mindez TV-s megjelenítéssel. A set végülis a TV-hez lenne építve, nem a PC köré.

LelkesJani

Sziasztok,

Teljesen kezdő vagyok a témában. Próbálom kicsit ásni a lehetőségeimet.
Amit szeretnék, az egy 20 nm-es (4x5 m) nappaliban polcokra helyezett hangfalakkal 5.1-et megoldani. Van egy régi PC-s szettem, ilyen.
Szoval ugy allok hozza, h ha ez is jo volt eddig valamire, ettol minden csak elorelepes lesz. Masik PC-s szettet akartam, de ezeknek van egy felso limitje, ami helyett sokak szerint jobb, ha belevagok egy normalis rendszer epitesebe.

Fokent PC-s inputot tolnek bele az uj 5.1-es kialakitasba tovabbra is, talan a set top box meg atmenne az erositon.
Keretem az limitalt erre a célra. Ezért úgy terveztem elobb az erősítő + 2 front, aztan majd jövőre a többi.

Konkrétabban: Eddig nem mentem el meghallgatni még, de netes low budgetes díjosztások//hype-ok alapján itt tartok:

Kezdetnek:
Yamaha RX-V377 erősítő + Wharfedale Diamond 220 pár frontnak (ez már kb. 150k Ft)

Később:
Wharfedale Diamond 210 pár hátra + 220c centernek (további 100k Ft)

Kérdéseim:
1/ Sub-ról még fogalmam sincs, ehhez kérnék tanácsot. A doboz helyett hely miatt inkább hosszúkás formát támogatnék, ha van ilyen.
2/ Az elképzelés maga működne-e a szobában ( polcokra szeretném pakolni a hangfalakat), illetve egyáltalán együtt ?
3/ Megoldható lenne olcsóbban is jól?

Bocs, hogy sokat vagy hülyeségeket kérdezek. :S
Köszi előre is bármit is mondtok.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6192

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Milyen monitorod volt eddig?"Ez 13 évig muzsikált egy JPW610MLI és egy Mission hangfal állvány volt az áldozat."
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

20 négyzetméteres nappali. Rock, jazz rock, jazz és igényes pop zene. 13 évig volt ugyanaz a monitor dobozom ami nem volt rossz, de úgy döntöttem , hogy kipróbálom az álló dobozokat is. Tudom, hogy nagyon jó minőséget csak bizonyos szint fölött érdemes venni, de az én monitorom után sok több lépéssel jobb.Azért kérdeztem ezt a két márkát mert ezek elérhető árban lennének.
Üdv:Attila

Milyen monitorod volt eddig?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

20 négyzetméteres nappali. Rock, jazz rock, jazz és igényes pop zene. 13 évig volt ugyanaz a monitor dobozom ami nem volt rossz, de úgy döntöttem , hogy kipróbálom az álló dobozokat is. Tudom, hogy nagyon jó minőséget csak bizonyos szint fölött érdemes venni, de az én monitorom után sok több lépéssel jobb.Azért kérdeztem ezt a két márkát mert ezek elérhető árban lennének.
100 - 150-ért használtban már elég jó párosokat találni az aprókban!De érdemes megfülelni őket!

20 nm-be már sok esetben jobbak az álló dobozok...

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Eszeki!

Mekkora terbe, milyen zenékhez keresel álló dobozokat?
Miért mondtal le a monitorokról?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”