Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Bar igy visszaolvasna, vannak akik evek ota alomvilagban elnek.

NAS-nak van kulon topicja, vagy megfer itt is?

Igazabol Logitech Media Servert hasznalok (amirol eddig azt gondoltam, hogy elegge haklis a tageles minosegere , de mobil miatt neha jol jon a Synology DSAudioja is. Komoly problemak mutatkoznak, leginkabb tobb darabra esnek az albumok. Valaki kuzdott hasonlo gondokkal? Valami tipp? MediaMonkey-val tagelek, jol bevalt a celra.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3216
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Kar, hogy meghalt ez a topic, pedig biztos osszegyult nemi tapasztalat a nyitas ota.

Él ez, csak a nyári álomból még nem ébredt fel.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Kar, hogy meghalt ez a topic, pedig biztos osszegyult nemi tapasztalat a nyitas ota.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Szevasztok,

a 2 Pioneer CS3070 hangfalam mellé szeretnék venni egy hálózati lejátszót. A Denon DRA-N4 -et néztem ki, mivel ez erősítőt is tartalmaz, kicsi,  usb-s, wifis, online rádiót lehet hallgatni rajta. 120 ezerbe kerül, kb ennyim is van rá.
Passzol e kettő egymáshoz? (Laikus vagyok a témában).
Van egy régi Pioneer VSX-415 erősítőm, de az túl nagy és nem használom. Kéne vmi mobilis hálózati eszköz...

http://manuals.denon.com/DRAN4/EU/EN/index.php

Köszi a segítséget.

Tamás

Ebben a műfajban ezeket is érdemes megnézni:

Pioneer XC-HM82-K/S:  144.900 Ft
Cambridge Audio Minx Xi: 159.900 Ft

Szebben is szólnak szerintem mint a DRAN4, ráadásul a DRAN4 specifikált teljesítménye 40 W 4 ohmon, ami kb 20-25 W lehet 8 Ohmon, ez kevésnek tűnik a hangfalaidhoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Mindkettő elég jó, hogy élvezni lehet a zenét.

panda maci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 72

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: panda maci »

Sziasztok!  Valaki tudna segiteni hogy melyik jobb? Ha minnél magasabb a jel/zaj  viszony, vagy alacsonyabb.  És a frekvencia átvitelnél  minnél több a különbség a 2 szám között annál jobb?  Jel/Zaj viszony (dB) 115 Frekvencia átvitel (Hz) 20 - 96000 Vagy ez jobb: Jel/Zaj viszony (dB) 108 Frekvencia átvitel (Hz) 20 - 20000  

solyomvari
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: solyomvari »

Szevasztok,

a 2 Pioneer CS3070 hangfalam mellé szeretnék venni egy hálózati lejátszót. A Denon DRA-N4 -et néztem ki, mivel ez erősítőt is tartalmaz, kicsi,  usb-s, wifis, online rádiót lehet hallgatni rajta. 120 ezerbe kerül, kb ennyim is van rá.
Passzol e kettő egymáshoz? (Laikus vagyok a témában).
Van egy régi Pioneer VSX-415 erősítőm, de az túl nagy és nem használom. Kéne vmi mobilis hálózati eszköz...

http://manuals.denon.com/DRAN4/EU/EN/index.php

Köszi a segítséget.

Tamás

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

"Esetleg érdemes lehet egy linux+mpd+real-time kernelt kipróbálni."

Tudnál adni egy saját értékítéleted szerint jó kombót erre? Kipróbálnám. 

Ds audió tud usb hangeszközt kezelni. Én hiface two-val hallgattam egy ideig. A minőségre vonatkozó megjegyzéseim erre vonatkoztak.
Valóban a média szervereknek eltérő hangjuk lehet. 
Esetleg érdemes lehet egy linux+mpd+real-time kernelt kipróbálni.
Ez nem használ média szervert, fájl alapú saját adatbázissal.
Ez nem érzékeny a hálózatra. És nagyon jól szól.
Ezekre az alapokra lehet dedikált lejátszót építeni.

rottweiler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: rottweiler »

Akkor az audio streamerek ( CA CXN, Pioneer N-70A, Lumin D1) kiesnek.
Marad a CA CXU, Oppo BDP-105D vagy a CA Azur 752BD (345.900 Ft).
Köszi! Jó az oppo 105D csak szerintem nem ér annyit, a CA CXU-ban is Darbee van már és olcsóbb is : )

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Szia zenére meg filmre is akarom használni

Akkor az audio streamerek ( CA CXN, Pioneer N-70A, Lumin D1) kiesnek.
Marad a CA CXU, Oppo BDP-105D vagy a CA Azur 752BD (345.900 Ft).
BARTIMEX AUDIO Honlap

rottweiler
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Csak zenére vagy filmezéshez is?
Ha csak zenére, akkor a CA CXN, ha többet is hajlandó lennél költeni akkor Pioneer N-70A (399.900 Ft) vagy Lumin D1 (499.000 Ft).

Ha zenére és filmezéshez, akkor CA CXU (409.900 Ft) vagy Oppo BDP-105D(549.000 Ft).
Az Oppo BDP-103D analóg kimenete jóval gyengébb mint a 105D-é, zenélésre nem javaslom.
Szia zenére meg filmre is akarom használni

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok! Venni akarok média lejátszót nem túl drágát kb 300ezerért, és azt szeretném kérdezni hogy a Cambridge audio cxn, vagy oppo 103D, vagy pioneer valamelyikét. Nem tudom melyik jobb hangban? Nekem a Cambridge audio cxn tetszik, ha valakinek volt már ilyen média lejátszója légyszíves írjon róla hogy megéri-e megvenni, vagy mást nézzek?

Csak zenére vagy filmezéshez is?
Ha csak zenére, akkor a CA CXN, ha többet is hajlandó lennél költeni akkor Pioneer N-70A (399.900 Ft) vagy Lumin D1 (499.000 Ft).

Ha zenére és filmezéshez, akkor CA CXU (409.900 Ft) vagy Oppo BDP-105D(549.000 Ft).
Az Oppo BDP-103D analóg kimenete jóval gyengébb mint a 105D-é, zenélésre nem javaslom.
BARTIMEX AUDIO Honlap

rottweiler
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok! Venni akarok média lejátszót nem túl drágát kb 300ezerért, és azt szeretném kérdezni hogy a Cambridge audio cxn, vagy oppo 103D, vagy pioneer valamelyikét. Nem tudom melyik jobb hangban? Nekem a Cambridge audio cxn tetszik, ha valakinek volt már ilyen média lejátszója légyszíves írjon róla hogy megéri-e megvenni, vagy mást nézzek?

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

Ez mind szép és jó, csak azt nem írtad milyen lejátszó, dac, esetén érvényesek a tapasztalataid.

Tudatosan nem adtam meg, milyen hálózati audió lejátszót használok, mivel a hozzászólásom témája a lejátszó előtt lévő eszközök ill. ezek installációja. Másrészt más rendszerekben (pl. olcsó Onkyo és Denon házimozi erősítők) is tapasztaltuk azokat, amiket leírtam.

2,5 éve, amikor átálltam CD-zésről hálózati audió lejátszásra, én is a legrosszabb setup-pal kezdtem: a router és a NAS egy hatalmas, nehéz íróasztalon, mindkettő szünetmentes tápegységbe dugva, ósdi CAT5 kábelek mindenhol, stb. A jelenlegi installációm lényegesen jobban szól, és ráadásul az AQ ethernet kábelek árán kívül nem került semmibe.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 115

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

A synology dsaudio szerintem sem minőségi rendszerbe való szoftver, inkább csak arra jó, hogy tableten, telefonon is lehessen zenét hallgatni. Nas esetében még érdemes lehet a különböző dlna szerverekkel is próbálkozni, synologyra a gyári mellett telepíthető a minim és a twonky server is.
Ds audió tud usb hangeszközt kezelni. Én hiface two-val hallgattam egy ideig. A minőségre vonatkozó megjegyzéseim erre vonatkoztak.
Valóban a média szervereknek eltérő hangjuk lehet. 
Esetleg érdemes lehet egy linux+mpd+real-time kernelt kipróbálni.
Ez nem használ média szervert, fájl alapú saját adatbázissal.
Ez nem érzékeny a hálózatra. És nagyon jól szól.
Ezekre az alapokra lehet dedikált lejátszót építeni.
Mindig, mindennél van jobb!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: NTX »

Ez mind szép és jó, csak azt nem írtad milyen lejátszó, dac, esetén érvényesek a tapasztalataid.
A  dsaudionak közepes hangja van. Kicsit mosott, picit tyúkneszes, kicsit döglött.
A synology dsaudio szerintem sem minőségi rendszerbe való szoftver, inkább csak arra jó, hogy tableten, telefonon is lehessen zenét hallgatni. Nas esetében még érdemes lehet a különböző dlna szerverekkel is próbálkozni, synologyra a gyári mellett telepíthető a minim és a twonky server is.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 115

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Hálózati audió lejátszással kapcsolatos „furcsa” tapasztalataimat szeretném megosztani. Ezen tapasztalatok hasonlóak néhány fórumtársunk által különböző topikokban leírtakkal.
A rendszeremben NAS (Synology DS411slim), hálózati audió lejátszó és PC van összekötve a routerrel különböző ethernet kábelekkel. Wifin keresztül csatlakozik a routerhez egy tablet.

Router
1) Két routert használtam eddig: TPLINK-TL-WR1043ND és TPLINK-TL-WDR4300 típusúakat. Ez utóbbi valamivel tisztábban és dinamikusabban szól.
2) Érdekes, hogy mindkét routernél a 4 port között van különbség hangilag, tehát nem mindegy, hogy melyik portból vezetjük a NAS-ba és a lejátszóba az ethernet kábelt.
3) Továbbá érdemes a router tápegységét mindkét állásban kipróbálni a fali konnektorban; hallható a különbség.  

NAS
1) A NAS különálló, kapcsolóüzemű saját tápegysége ugyanolyan érzékeny a beledugott tápkábelre, mint bármely hi-fi készülék. Átjön rajta a tápkábel saját hangja.
2) Nem mindegy, hogy ezen tápkábel a hi-fi ösvény elosztójából kapja a 230 Voltot (így a legjobb a hang), vagy „közönséges” szobai fali konnektorból, vagy szünetmentes tápegységből (sajnos ekkor a legrosszabb a hangminőség).
3) Lényeges, hogy hova és mire helyezzük a NAS-t. Ugyanúgy hallható a különböző tüskék, alátétek, rezgéscsillapítók, állványok stb. hatása, mint bármely hi-fi készülék esetén.

Ethernet kábelek
Az én rendszeremben ezek különböző típusai hangilag ugyanúgy különböznek egymástól, mint az analóg kábelek különböző típusai. Ez a NAS és a router között lévő ethernet kábelre is igaz. Az általam eddig használtaknál a minőségi sorrend a következő:
CAT5 (sodrott) < CAT5E (tömör) < AudioQuest Pearl < AudioQuest Forest < AudioQuest Carbon
Az ethernet kábeleknek is van bejáródási ideje, kell néhány nap, amíg beáll a hangjuk.

Control Point vezérlő szoftverek
A különböző vezérlő programokkal/appokkal lejátszott zene különböző módon szól. Pedig - pongyolán fogalmazva - ezeknek csak „számítástechnikai” (fájlmenedzselés ill. adatfolyam-továbbítás) funkciójuk van. Például a Synology NAS-hoz tartozik egy PC-n használható Audio Station nevű szoftver, valamint egy tableten használható DS Audio app. Ezen két vezérlővel lejátszott zene hangzása jól megkülönböztethető egymástól. Még nagyobb a különbség a a DS Audio és a hálózati audió lejátszómhoz tartozó gyári app között; ez utóbbi jobban szól.

Összefoglalva
A fent leírt - és egyéb - tapasztalataim alapján hálózati audió lejátszás esetén a NAS ugyanolyan hi-fi láncszemként működik, mint bármely hi-fi forráskészülék, pl. CD-játszó. Ugyanolyan mértékű hangbeli módosításokat lehet elérni különféle hi-fi praktikákkal egy NAS-on, mint egy hi-fi készüléken.
Hasonló tapasztalatokat szereztem az enyémnél lényegesen olcsóbb készülékekből álló rendszerek esetén is, tehát nem egyedi esetről van szó.

A  dsaudionak közepes hangja van. Kicsit mosott, picit tyúkneszes, kicsit döglött.
Mindig, mindennél van jobb!

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

Hálózati audió lejátszással kapcsolatos „furcsa” tapasztalataimat szeretném megosztani. Ezen tapasztalatok hasonlóak néhány fórumtársunk által különböző topikokban leírtakkal.
A rendszeremben NAS (Synology DS411slim), hálózati audió lejátszó és PC van összekötve a routerrel különböző ethernet kábelekkel. Wifin keresztül csatlakozik a routerhez egy tablet.

Router
1) Két routert használtam eddig: TPLINK-TL-WR1043ND és TPLINK-TL-WDR4300 típusúakat. Ez utóbbi valamivel tisztábban és dinamikusabban szól.
2) Érdekes, hogy mindkét routernél a 4 port között van különbség hangilag, tehát nem mindegy, hogy melyik portból vezetjük a NAS-ba és a lejátszóba az ethernet kábelt.
3) Továbbá érdemes a router tápegységét mindkét állásban kipróbálni a fali konnektorban; hallható a különbség.  

NAS
1) A NAS különálló, kapcsolóüzemű saját tápegysége ugyanolyan érzékeny a beledugott tápkábelre, mint bármely hi-fi készülék. Átjön rajta a tápkábel saját hangja.
2) Nem mindegy, hogy ezen tápkábel a hi-fi ösvény elosztójából kapja a 230 Voltot (így a legjobb a hang), vagy „közönséges” szobai fali konnektorból, vagy szünetmentes tápegységből (sajnos ekkor a legrosszabb a hangminőség).
3) Lényeges, hogy hova és mire helyezzük a NAS-t. Ugyanúgy hallható a különböző tüskék, alátétek, rezgéscsillapítók, állványok stb. hatása, mint bármely hi-fi készülék esetén.

Ethernet kábelek
Az én rendszeremben ezek különböző típusai hangilag ugyanúgy különböznek egymástól, mint az analóg kábelek különböző típusai. Ez a NAS és a router között lévő ethernet kábelre is igaz. Az általam eddig használtaknál a minőségi sorrend a következő:
CAT5 (sodrott) < CAT5E (tömör) < AudioQuest Pearl < AudioQuest Forest < AudioQuest Carbon
Az ethernet kábeleknek is van bejáródási ideje, kell néhány nap, amíg beáll a hangjuk.

Control Point vezérlő szoftverek
A különböző vezérlő programokkal/appokkal lejátszott zene különböző módon szól. Pedig - pongyolán fogalmazva - ezeknek csak „számítástechnikai” (fájlmenedzselés ill. adatfolyam-továbbítás) funkciójuk van. Például a Synology NAS-hoz tartozik egy PC-n használható Audio Station nevű szoftver, valamint egy tableten használható DS Audio app. Ezen két vezérlővel lejátszott zene hangzása jól megkülönböztethető egymástól. Még nagyobb a különbség a a DS Audio és a hálózati audió lejátszómhoz tartozó gyári app között; ez utóbbi jobban szól.

Összefoglalva
A fent leírt - és egyéb - tapasztalataim alapján hálózati audió lejátszás esetén a NAS ugyanolyan hi-fi láncszemként működik, mint bármely hi-fi forráskészülék, pl. CD-játszó. Ugyanolyan mértékű hangbeli módosításokat lehet elérni különféle hi-fi praktikákkal egy NAS-on, mint egy hi-fi készüléken.
Hasonló tapasztalatokat szereztem az enyémnél lényegesen olcsóbb készülékekből álló rendszerek esetén is, tehát nem egyedi esetről van szó.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

http://www.whathifi.com/forum/network-p ... ion-issues

Kellemetlen... Érdekes, hogy ha elvágom a routert a nettől, minden rendben működik. DLNA lejátszás közben miért megy ki egy ilyen lejátszó a netre?

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hubee »

szép, burkolt fizetett hirdetés lehet gondolom. de mindenki költsön nyugodtan lan kábelre... 
A rendszernek megfelelő szintű kábelt érdemes, igen. Ha 200at ér a rendszer nem kell 10e-s lan kábel se, nyílván. De én a belépő kategória LAN kábelei közt váltogatva is hallottam különbséget. Nem feltétlen a "kábelben" -mint ahogy írják is- hanem a zavar mikéntjének és szintjének változásában. Mert azt szerintem hallani..
ui.: én is ITban melózok

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hubee »

Szerintem korrektül leírja a cikk, amit itt már egy másik topicban részletesen kiveséztünk, hogy a TCP/IP protokoll biztosítja, hogy a digitális átvitel hibamentes legyen, ez nem kábelfüggő. Viszont az már kábelfüggő, hogy a környezetből mennyi elektromos zajt képes összeszedni a kábel, az meg készülékfüggő, hogy a kábelen keresztül érkező zajok mennyire hatnak a különböző áramkörök működésére, és végső soron a kapott hangra. Tehát valóban lehet hangzásbeli különbség két LAN kábel között, csak ez nagyon környezet és készülékfüggő, viszont semmi wodoot nem érdemes mögé gondolni, mérnöki logikával is megmagyarázható.

Sumit meg b.pityut is végiglikeolhatnám Érdemes volt olvasni a topicot srácok, köszi!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Szerintem nagyjából a Pioneer N50A vagy Cambridge Audio CXN szintjéig kellene nyújtózni.

es ezekkel DAC-ok közül mi van 1 szinten ? pl. emotiva stealth, MF M1, Audio-GD-kböl melyik, ... 

(es olyan DAC-kal SB Touch erösen hasonlot er el, mint N50A vagy akar N70A ? - azaz: csak DAC-ot nezzek, vagy uj lejatszot inkabb ?)

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Dehogy értettelek félre. tudtam én, hogy az ő pártján állsz 
Tévedsz, én a saját fülem pártján állok!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Félre értettél, neki van igaza.
Vannak rendszerek, ahol ilyen különbségek is simán érzékelhetők.....

Dehogy értettelek félre. tudtam én, hogy az ő pártján állsz 

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

nem is mondhattam volna szebben 
Félre értettél, neki van igaza.
Vannak rendszerek, ahol ilyen különbségek is simán érzékelhetők.....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”