Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tegnap filmnézés közben a közelbe csapott be a villám, aminek következtében az erősítő (pioneer) HDMI kimenetéről eltünt a kép, a hang megmaradt. Nagy a gond, vagy könnyen javítható?
Ezt így szerintem nehéz lenne megmondani, sajnos valami szakihoz el kellene vinni, aki kiméri, a hiba okát, remélhetőleg nem nagy a gond (egy resetet megérne csinálni rajta)
Erősítők javítása
Egy ismerősöm régi Kenwood erősítőjét szeretné javíttatni. Tudnátok ajánlani valakit?
www.retroaudio.hu (Alisca Orange, VII. ker.)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Egy ismerősöm régi Kenwood erősítőjét szeretné javíttatni. Tudnátok ajánlani valakit?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tegnap filmnézés közben a közelbe csapott be a villám, aminek következtében az erősítő (pioneer) HDMI kimenetéről eltünt a kép, a hang megmaradt. Nagy a gond, vagy könnyen javítható?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható helyet egy Sugden A21a szervizelésére? Olyan kellene, ahol értenek hozzá és adott esetben alkatrészt is be tudnak szerezni. Mindezt Budapesten.
Előre is köszönök minden javaslatot.
www.retroaudio.hu
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható helyet egy Sugden A21a szervizelésére? Olyan kellene, ahol értenek hozzá és adott esetben alkatrészt is be tudnak szerezni. Mindezt Budapesten.
Előre is köszönök minden javaslatot.
Erősítők javítása
Sziasztok
Lenne egy kis próblémám egy cambridge audio 551r-el.Egyik napról a másikra kiírta,hogy "flash update start".Ezzel igazából nem tudtam mit kezdeni,ha bármit szeretnék hallgatni,ezt írja ki.Mindennel próbálkoztam már de semmi.Külföldi fórumokat is olvasgattam és írták,hogy előfordul ezzel a szériával ilyen gond és akkor szervízbe tudják elvileg javítani.
Budapesti vagyok,hova érdemes elvinni?
A válaszokat előre is köszönöm
Esetleg itt jártál már?
https://techsupport.cambridgeaudio.com/ ... ur-551R-V2
Erősítők javítása
Sziasztok
Lenne egy kis próblémám egy cambridge audio 551r-el.Egyik napról a másikra kiírta,hogy "flash update start".Ezzel igazából nem tudtam mit kezdeni,ha bármit szeretnék hallgatni,ezt írja ki.Mindennel próbálkoztam már de semmi.Külföldi fórumokat is olvasgattam és írták,hogy előfordul ezzel a szériával ilyen gond és akkor szervízbe tudják elvileg javítani.
Budapesti vagyok,hova érdemes elvinni?
A válaszokat előre is köszönöm
Erősítők javítása
Szia!
Salgótarjánban én itt érdeklődnék:
http://www.frontstudio.net/index.php?lng=hu
Köszi!
Írtam nekik.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Erősítők javítása
Salgótarján,vagy Ózd környékén tudtok normális szerelőt ajánlani?
Szia!
Salgótarjánban én itt érdeklődnék:
http://www.frontstudio.net/index.php?lng=hu
Erősítők javítása
Ha egy egyszerű felépítésű erősítőről van szó, akkor a tápellátás részben lehet a hiba, ami egyszerűen orvosolható, már ha nem kell cserélni egy esetlegesen nehezen beszerezhető alkatrészt. (pl hálózati kapcsoló)
Egy ilyen készülék javítását szívesebben vállalják a nem szakosodott szakik is.
Bízom benne...
Dunakeszi szerelõ is szóba jöhet.
Erősítők javítása
Bocsánat ha félreérthető voltam:
egy egyszerű felépítésű analóg végfokról van szó.
Semmi digitális kütyü,processzor stb
Ha egy egyszerű felépítésű erősítőről van szó, akkor a tápellátás részben lehet a hiba, ami egyszerűen orvosolható, már ha nem kell cserélni egy esetlegesen nehezen beszerezhető alkatrészt. (pl hálózati kapcsoló)
Egy ilyen készülék javítását szívesebben vállalják a nem szakosodott szakik is.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Bocsánat ha félreérthető voltam:
egy egyszerű felépítésű analóg végfokról van szó.
Semmi digitális kütyü,processzor stb
Erősítők javítása
Ennek a topicnak "Erősítők javítása" a címe...
Akkor valószínűleg nem hangfalat...
Egy szakinak meg mindegy,hogy Sony,Pio,vagy Onkyo.Nem márkaszervízt keresek.
Egyébként valószínűleg kapcsoló,vagy relé csere lenne.
Erősítő kb 1 hónapja "rosszalkodik" bekapcsoláskor.Volt amikor egyből bekapcsolt,volt amikor többször kellett be-kikapcsolni mire "áramhoz jutott"(behúzott a relé).
Már most nem húz be,és nem ég a visszajelző led.
A legkisebb esély az hogy a relé rossz. A relét egy Processzor vezérli, ami sok mindent figyel. S ha a visszajelző led sem világít, akkor a CPU sem megy. Persze ha ez az erősítő már 15-20 évnél idősebb, akkor más a helyzet.
Erősítők javítása
Erősítő kb 1 hónapja "rosszalkodik" bekapcsoláskor.Volt amikor egyből bekapcsolt,volt amikor többször kellett be-kikapcsolni mire "áramhoz jutott"(behúzott a relé).
Ha te úgy gondolod, hogy erősítő, és erősítő között nincs különbség, főleg annak javítása között, akkor szerintem tévedsz, egy analóg csöves erősítőt lehet megcsinál egy régi szaki, de a digitálishoz lehet nem fog hozzányúlni, és fordítva is igaz, egy digitális házimozi erősítőt, lehet megszerel, de egy csöveshez nem fog nyúlni.már csak az alkatrészek miatt sem.
Ha meg fusimisi professzort keresel, hogy kóklerkedjen, a te dolgod, bocs hogy egyáltalán hozzászóltam.
Erősítők javítása
Az újabb készülékeknél ritka a relé hiba.
A Yamaha bonyolult, mindent levédenek benne. Ezzel megelőzik a további drágább hibák kialakulását. Csak olyan tudja megjavítani, aki ismeri a működését. Sokszor javíthatatlannak ítélik meg, azért írtam, hogy javítható, 90%. És sejtem is mi okozza. Ózdi vagyok, de már csak ritkán járok arra, viszont,ha megyek akkor tudok segíteni.
Egyébként nem mindegy a márka. Mindegyiknek más a lelke, még ha ugyanazt csinálják is. Más a felépítés, más a védelmi rendszer. Mást tolnak el benne gyárilag. Legalábbis, a 10 év alatti erősítőknél. A régebbiek hasonlóak. A mostani erősítőknél több a gyártási hiba, kivéve a Yamahánál. Ők még mindig próbálnak percízek lenni. És ez nem a hangminőségre vonatkozik.
Van olyan ami bizonyos környezetben ön elő. Ilyen lehet páratartalom is. De lehet egy görbe polc is.
Erősítők javítása
azért azt írd le, mit is szeretnél javíttatni, mert csak úgy fognak tudni szakit ajánlani!
Erősítők javítása
azért azt írd le, mit is szeretnél javíttatni, mert csak úgy fognak tudni szakit ajánlani!
Erősítők javítása
Sziasztok!
Yamaha RX-V659 (kb 8éves) azt csinálja, hogy random időközönként nem lehet bekapcsolni. Aztán egy kis idő múlva már be tudom kapcsolni, és ilyenkor simán lehet ki-be kapcsolgatni, működik. Két napig járattam folyamatosan, nem volt semmi gond vele. Szerintem akkor hülyül meg, ha áll 1-2 napot bekapcsolás nélkül.
Belenéztem, de semmi feltűnő hibát nem láttam rajta.
Miskolcon hol tudnám megjavíttatni?
Ezt a kiszáradt kondenzátorok is okozhatják szerintem
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Sziasztok!
Yamaha RX-V659 (kb 8éves) azt csinálja, hogy random időközönként nem lehet bekapcsolni. Aztán egy kis idő múlva már be tudom kapcsolni, és ilyenkor simán lehet ki-be kapcsolgatni, működik. Két napig járattam folyamatosan, nem volt semmi gond vele. Szerintem akkor hülyül meg, ha áll 1-2 napot bekapcsolás nélkül.
Javítható a készülék!
Sziasztok!
- _Lacos_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Erősítők javítása
Sziasztok!
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2
Erősítők javítása
sziasztok,segítség kéne.
pio sc lx 76, a probléma néhány hónapja kezdődött:bekapcsolás után random idő elteltével (5 mp.-3 óra) az összes hangfal hirtelen elkezd recsegni,majd kis idő elteltével a gép kikapcsol,ipod lámpa villog.néhány ki-be kapcsolás után ipod lámpa és macc lámpa egyszerre villog,bekapcsolni már nem lehet a masinát,csak resettel.az összes kábel eltávolítása után is kikapcsol egy idő után,tehát hangfal,-kábel problémát kizárhatunk.szervizbe vittem (totel),ahol nagyon normálisak voltak,viszont náluk több órán keresztül sem produkálta a problémát,így a hibát sem találták meg.hazahoztam a gépet,újra bekötöttem mindent,hibátlanul müködött két napig.ma bekapcsoltam,recsegés,kikapcs.tanácstalan vagyok,ha van bármi ötletetek,megköszönném.
bene
Erősítők javítása
Üdv!
H/K avr 132 erősítő tréfálgat meg az utóbbi időben rendszeresen. Hirtelen fogja magát és lehalkul. A számláló elkezd lefele szaladni. A távirányítóra reagál mikor vissza "tekerem" a hangot. Video 1 és optikai bemenet van rákötve. A hangot Wd live streaming küldi neki filmnézéskor az 5.1. Totális kikapcsolást csináltam neki kb 24 órásat. De nem oldotta meg a gondot. Régebben pár alkalommal eljátszotta azt, hogy felerősítette a hangot. De akkor a totál kikapcsolás megszüntette a problémát....
Valakinek van valami tippje, hogy hol lehet a gond?
Szerelőt tudtok ajánlani Békés v. Csongrád megyében?
2 tipikus hibája szokott lenni, szerintem az egyiket kapta el. Olyan szerelőt keress aki ismeri. Mert a haját fogja tépni, ha e kettő közül valamelyik. Ha még nem látott ilyen erősítőt.
- aprilia racing
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: -1
Erősítők javítása
Lenne egy Marantz Sr 6200 hibás amit meg akarok venni 28ezerbe adná az eladó
azt mondja annyi baja van hogy házimoziban nem lehet használni effektek se müködnek rajta valószinü szoftverhibás.
Más alkatrész nem szokott ilyen esetben tönkre menni benne?
Csak sztereóban lehet használni igy.
Vagy sokáig elmegy még egy ilyen erösitö?
Nekem amugy is sztereóra kell csak ez miatt nem merem megvenni.