Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati szűrők
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Hálózati szűrők
:-) Ez egy jó tipp, köszönöm!
Az aljzat nem túl régi, a hálózatot is mostanában újították fel (tehát nem 20 éves), de rendszer állítás előtt kapott Deoxit-ot.
Alces ügyben pedig - hm... lehet, hogy hamarosan összefutunk valahol?!
Elsőre a szobatermosztátot kell szétkapni (feszültségmentesítés után), és az ott levő zavarszűrő kondenzátort kicserélni egy újra. Így máris megoldódik egy probléma kb. 100 forintból.
Aztán a fali aljzatokat érdemes alaposan megtisztítani, ha régi az aljzat, érdemes kicserélni újra, pár száz forintért is lehet normálisat kapni, esetleg duplát is.
Az Alces elsősorban hang és képminőség javításra van, januárban szívesen adok kipróbálásra.
Újratervezés
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Hálózati szűrők
Üdvözletem!
Új albérlet - új gondok!
A szobai áramellátás egy megszakítón van a fűtést szabályozó termosztáttal. A fűtés ki és bekapcsolásakor egy puffanó hang hallatszik a hangsugárzókból. Amellett, hogy aggaszt, mennyire (nem) tesz jót ez a rendszernek, jó lenne megszüntetni.
Első verzió: a villanyóránál van egy aljzat. Onnan 10 méter kábellel tudnám a rendszerhez vinni az áramot. Gondolom, nem filléres dolog, számolva egy minőségi kábellel és csatlakozókkal.
Második verzió: elsőre egy Alces ugrott be - arról tudnám táplálni a Viba-t, onnan pedig a többi készüléket.
Vélemény/javaslat?!
Köszönöm!
Elsőre a szobatermosztátot kell szétkapni (feszültségmentesítés után), és az ott levő zavarszűrő kondenzátort kicserélni egy újra. Így máris megoldódik egy probléma kb. 100 forintból.
Aztán a fali aljzatokat érdemes alaposan megtisztítani, ha régi az aljzat, érdemes kicserélni újra, pár száz forintért is lehet normálisat kapni, esetleg duplát is.
Az Alces elsősorban hang és képminőség javításra van, januárban szívesen adok kipróbálásra.
- kasumi
- V.I.P.

Hálózati szűrők
Köszi srácok!
Zoli nagyon segítőkész, ezt tudom/tudjuk. Első körben azért írtam ide, mert lehet, hogy vannak olyan megoldások, amik nem jutottak eszembe. Ilyen például az átkötés is. De én biztosan nem nyúlnék hozzá és... szóval abba be kell vonni másokat is.
Viszont ha mégis ez a verzió marad, akkor nem a fűtés vezérlést köttetném át, hanem azt az egy vagy két konnektort, amiről a rendszer kapja az áramot.
Kérj egy Alces-t kölcsön, ha tudsz, de szerintem Zoltán is ki tudna segíteni, hogy megnézd, használ-e az adott helyzetben...
Lehet, hogy nem épp erre van kitalálva, ezt nem tudom.
Talán egyszerűbb lenne egy másik megszakítóra kötni azt a fűtés vezérlést.
Újratervezés
Hálózati szűrők
Üdvözletem!
Új albérlet - új gondok!
A szobai áramellátás egy megszakítón van a fűtést szabályozó termosztáttal. A fűtés ki és bekapcsolásakor egy puffanó hang hallatszik a hangsugárzókból. Amellett, hogy aggaszt, mennyire (nem) tesz jót ez a rendszernek, jó lenne megszüntetni.
Első verzió: a villanyóránál van egy aljzat. Onnan 10 méter kábellel tudnám a rendszerhez vinni az áramot. Gondolom, nem filléres dolog, számolva egy minőségi kábellel és csatlakozókkal.
Második verzió: elsőre egy Alces ugrott be - arról tudnám táplálni a Viba-t, onnan pedig a többi készüléket.
Vélemény/javaslat?!
Köszönöm!
Talán egyszerűbb lenne egy másik megszakítóra kötni azt a fűtés vezérlést.
Hálózati szűrők
Üdvözletem!
Új albérlet - új gondok!
Vélemény/javaslat?!
Köszönöm!
Kérj egy Alces-t kölcsön, ha tudsz, de szerintem Zoltán is ki tudna segíteni, hogy megnézd, használ-e az adott helyzetben...
Lehet, hogy nem épp erre van kitalálva, ezt nem tudom.
- kasumi
- V.I.P.

Hálózati szűrők
Üdvözletem!
Új albérlet - új gondok!
Vélemény/javaslat?!
Köszönöm!
Újratervezés
Hálózati szűrők
Az audio-rendszeremben évek óta nem használok semmiféle aktív-, passzív-szűrőt, de még elosztót sem. Végigjárva az "utat" - különféle minőségi elosztók, kisebb-nagyobb passzív szűrők, majd PS-Audio PPP kiegészítve egyenáramú leválasztással - jutottam erre a döntésre.
Nemrég Menyus2 (Laci) fórumtársunk nálam járt, itt hagyott egy kicsi fémdobozt, melyből egy rövid AC-kábel jött ki. Azt mondta, majd zenehallgatás, vagy filmnézés közben dugjam be valamelyik szabad fali konnektorba.
Kicsit mosolyogtam magamban, de nyitott lévén minden új dologra, megtettem... aztán rohantam a telefonhoz, hogy megalkudjak Lacival, miként maradhat nálam a kis doboz.
Ekkor már ő mosolygott magában, majd elmondta, mi ez a tárgy, nagyjából hogyan működik, valamint azt, hogy többet használva halmozódik a hatásuk. Megegyeztünk, hogy készít nekem egy második példányt is, addig pedig keressem meg az első legjobb "helyét". Megtaláltam, bekötöttem közvetlenül a villanyórához.
Néhány hét múlva megkaptam a második dobozomat, valamint a "játék" kedvéért egy harmadikat is, ami egy kicsit más volt belül.
Bedugtam egy szabad konnektorba a második dobozt, majd az emeleten, a fiam mindenféle elektromos kütyüvel telezsúfolt szobájában a harmadikat is... marad az is!
Tehát most van három darab fémdobozom a lakás különböző helyein az elektromos hálózatra kötve, amiért a villanyórától kiépített külön "ösvényről" táplált video- és audio-készülékeim rendkívül hálásak.
Ezt a tv-m (plazma) nagyobb képfelbontással, szélesebb színskálával, jobb mélységélességgel fejezi ki, a hangért "felelős" készülékek pedig nagyobb térrel, szélesebb, simább frekvenciamenettel, emberibb, valódibb hanggal, hihetőbb jelenlétérzettel...
Egyenlőre még "magam előtt" is csak óvatosan írom le, úgy látszik, mégis létezik olyan megoldás az elektromos hálózat zavarainak csökkentésére, aminek nincsenek negatív hatásai - legalábbis a készülékeim által nyújtott minőségi szinten, "felbontáson" ilyesmit nem tapasztaltam.
longkft.hu/audioblog/
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
Hálózati szűrők
Nagyon jól néz ki!
Meg nehéz is. Olyan 6 kg lehet.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
Valami kimaradt...publikus, hogy mivel kábelezted? Amúgy pofás kis darab.
Az Esoteric olcsóbb kábele
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Hálózati szűrők
Végre elkészült a "kicsike" . Érdemes volt megcsinálni . Már így frissen , elsőre is nagyot szól.
Nagyon jól néz ki!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Hálózati szűrők
Amennyit egy jó alkatrész is hozhat.... Tömörebb a hangzás. A lecsengések gyorsabbak. Elcsendesedik a hang nem folyik össze minden mindennel. Jobb a tér, a pozicionálás. Nincs rikoltozás , de ütősebb minden. Mélyebbre lemegy. Ritmikusabb. Ilyen dolgok....
Valami kimaradt...publikus, hogy mivel kábelezted? Amúgy pofás kis darab.
Hálózati szűrők
Akkor megérte a befektetés, ha ennyit hozott a konyhára, a hangja fog még finomodni a bejáratást alatt .....-
"Az igazi barát szemből támad."
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
Első ránézésre komolynak tűnik, vajon milyen a belső kábelezése, a hangkép vajon mennyit változott ?
Amennyit egy jó alkatrész is hozhat.... Tömörebb a hangzás. A lecsengések gyorsabbak. Elcsendesedik a hang nem folyik össze minden mindennel. Jobb a tér, a pozicionálás. Nincs rikoltozás , de ütősebb minden. Mélyebbre lemegy. Ritmikusabb. Ilyen dolgok....
Hálózati szűrők
Első ránézésre komolynak tűnik, vajon milyen a belső kábelezése, a hangkép vajon mennyit változott ?
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Hálózati szűrők
Végre elkészült a "kicsike" . Érdemes volt megcsinálni . Már így frissen , elsőre is nagyot szól.
Titkos, hogy mit tartalmaz vagy publikus?
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
na, ez ebben a formában téves meghatározás. A szűrők minden formája passzív addig, amíg saját maga nem kap külső táplálást. a külső táplálás ezzel képes a passzívaknál szokásos rajta átfolyó szűrendő átfolyó jel veszteségét, feszültségben, áramban pótolni. jellemzően az aktív szűrőben nagyfeszültségű félvezető teljesítmény tranzisztorok vannak.
Szóval ha nincs benne szűrő és passzív , akkor az " csak" elosztó.
Nekem ez a változat a szimpatikus.
Hálózati szűrők
Nincsen benne szűrő azért passzív , ha kipróbálnád az elosztót nem ez lenne a véleményed hidd el nem nagyon akarnád kihúzni belőle egyik dugót sem
na, ez ebben a formában téves meghatározás. A szűrők minden formája passzív addig, amíg saját maga nem kap külső táplálást. a külső táplálás ezzel képes a passzívaknál szokásos rajta átfolyó szűrendő átfolyó jel veszteségét, feszültségben, áramban pótolni. jellemzően az aktív szűrőben nagyfeszültségű félvezető teljesítmény tranzisztorok vannak.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
Nincsen benne szűrő azért passzív , ha kipróbálnád az elosztót nem ez lenne a véleményed hidd el nem nagyon akarnád kihúzni belőle egyik dugót sem
Amikor elkezdtem én is a hifi-s őrületet akkor nekem is Kontavilles volt az elosztóm de ezeken hamar továbbléptem mert nem volt számomra megfelelő.....
azért ha kész az elosztód írd meg légyszíves a tapasztalatodat...
Ok majd megírom. Hallottam egyébként a harmatgyenge piros vdH -t meg ezüstkábeles Furutechdugós maszekot ami állítólag nagyon drága gyáriFurutecheknél sokkal jobb. De remélem az enyém jobban sikerül mire kész lesz.
A t dugó nem olyan rossz pedig. Több ismerősömnél is bevált. Egy szintig mindenképp jó az. Az ára meg főleg.
Hálózati szűrők
És mi a szűrő benne? Néztem a belső képeket, de én is csak egy elosztónak titulálom, mint Soundmania. Én utoljára cirka 8pénzért vettem szűrővel és villámvédelemmel ellátott elosztót, ami külön tápösvényre van kötve direktben egy saját kismegszakítóval a biztosítékdobozból. Na azt nem igen adnám oda érte.
Az árról nem beszélve, a fórumozók 90%-ának ennyibe került a komplett hangrendszere. Ha valakinek megér annyit, akkor jó neki.
Más fejlesztések háttérbe szorították, de ami késik, nem múlik...szólok, ha aktuális...
Mivel abszolút rizikómentes a kipróbálás ( nem kell letét avx tagoknak, vagy régebbi ismerősöknek), emiatt szinte bárkinek ajánlható az Alces elosztó kipróbálása, bár volt már néhány olyan eset, amikor egy beszélgetés során kiderül egy s más az illető ízlésvilágáról, ami alapján inkább nem ajánlok semmit. nem szeretem olyanoknak sem odaadni, akiknek túl sok pénz áll a hifiben, mert ők egyszerűen nem hiszik el/nem akarják elhinni, hogy egy több milliós rendszeren lényegesen (minden zenén jól kivehetően) tud változtatni egy pár tízezerbe kerülő komponens. Van, aki notóriusan a drága holmikat keresi -lehetőleg olyan olcsón, hogy érezze, milyen jól járt.
Persze senki sem járhat igazán jól. De ez már nem ide való...
Nem vagyunk mindenben egyformák de ez így van rendjén azért érdekes , hogy a hifis-ták nagy többsége gondolkodás nélkül kiad több százezret egy komponens cseréjére egy kicsi javulásért ami sajna elavul egy idő ( pl: hm erősítő ) után de egy elosztóra sajnálja a zsetont pedig azzal több komponens minőségén javít nem is kicsit egyszerre. Főleg, hogy ha van már több jó tápkábelünk is.
Ráadásul ez nem avul el semennyire se még a belső kábelezésen is lehet javítani ha kell az idő folyamán.
Ha a szűrő ott van beépítve az iec altatban akkor kételkedem a magas minőségében.
Továbbra is az a véleményem egy tápkábel meg egy normális hangú elosztó sokkal jobb mint az olcsó gyáriak, vagy a drágákkal versenyben lehet a hangjuk de töredék árért. Szerintem a tescós, Kontavilles t- elosztó ár minőség arányban verhetetlen. Elég jó rendszerekben is helytállhat. Nekem is még ilyen van , vagy 3 egymásba dugva. de lassan elkészül egy kísérleti elosztóm. Majd ott kiderül mi az igazság.
Amikor elkezdtem én is a hifi-s őrületet akkor nekem is Kontavilles volt az elosztóm de ezeken hamar továbbléptem mert nem volt számomra megfelelő.....
azért ha kész az elosztód írd meg légyszíves a tapasztalatodat...
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
Passzív tápszűrő és elosztó......
Ha a szűrő ott van beépítve az iec altatban akkor kételkedem a magas minőségében.
Továbbra is az a véleményem egy tápkábel meg egy normális hangú elosztó sokkal jobb mint az olcsó gyáriak, vagy a drágákkal versenyben lehet a hangjuk de töredék árért. Szerintem a tescós, Kontavilles t- elosztó ár minőség arányban verhetetlen. Elég jó rendszerekben is helytállhat. Nekem is még ilyen van , vagy 3 egymásba dugva. de lassan elkészül egy kísérleti elosztóm. Majd ott kiderül mi az igazság.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Hálózati szűrők
Nem is neked ajánlottam, ha a kérdésnél akarunk maradni....... hidd el van olyan hálózat ahol használják......
Egyébként tömör alumínium ötvözetből van kimarva a ház, minőségi csatlakozókkal van ellátva és tiszta ezüst a belső kábelezése, ipari kivitel
Megnézném mit kapsz ennyiért az üzletben..
Kedves Fülelek mester ajánlottál meghallgatásra egy újfajta elosztót amit mostanában fejlesztettél ki egy tesztre azzal mi van, ki lehet próbálni?
Elnézést te hogyan szoktad ajánlani az elosztódat vagy a többi kiegészítődet?
Nekem semmi hasznom nincs a dologban mert nem én árulom csak nagyon jók a tapasztalataim és meg akartam osztani itt a fórumon....
Más fejlesztések háttérbe szorították, de ami késik, nem múlik...szólok, ha aktuális...
Mivel abszolút rizikómentes a kipróbálás ( nem kell letét avx tagoknak, vagy régebbi ismerősöknek), emiatt szinte bárkinek ajánlható az Alces elosztó kipróbálása, bár volt már néhány olyan eset, amikor egy beszélgetés során kiderül egy s más az illető ízlésvilágáról, ami alapján inkább nem ajánlok semmit. nem szeretem olyanoknak sem odaadni, akiknek túl sok pénz áll a hifiben, mert ők egyszerűen nem hiszik el/nem akarják elhinni, hogy egy több milliós rendszeren lényegesen (minden zenén jól kivehetően) tud változtatni egy pár tízezerbe kerülő komponens. Van, aki notóriusan a drága holmikat keresi -lehetőleg olyan olcsón, hogy érezze, milyen jól járt.
Persze senki sem járhat igazán jól. De ez már nem ide való...
Egyébként tömör alumínium ötvözetből van kimarva a ház, minőségi csatlakozókkal van ellátva és tiszta ezüst a belső kábelezése, ipari kivitel
És mi a szűrő benne? Néztem a belső képeket, de én is csak egy elosztónak titulálom, mint Soundmania. Én utoljára cirka 8pénzért vettem szűrővel és villámvédelemmel ellátott elosztót, ami külön tápösvényre van kötve direktben egy saját kismegszakítóval a biztosítékdobozból. Na azt nem igen adnám oda érte.
Az árról nem beszélve, a fórumozók 90%-ának ennyibe került a komplett hangrendszere. Ha valakinek megér annyit, akkor jó neki.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Hálózati szűrők
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hálózati szűrők
De ez nem szürö hanem elosztó, nem ?
Hát nemtomm, de hogy 250eFt-ért szűrjek hálózatot, az teljesen ki van zárva. Olyan hálózat nem létezik, amit ennyiért kell szűrni...
Nem is neked ajánlottam, ha a kérdésnél akarunk maradni....... hidd el van olyan hálózat ahol használják......
Megnézném mit kapsz ennyiért az üzletben...
A legnagyobb jóindulat mellett sem lehet anélkül javasolni semmit, hogy ne ismernénk a másik hangzási preferenciáit. Néhány órás együttes zenehallgatás és beszélgetés után már lehet (halkan) ajánlani ezt-azt, de pusztán a használatos cuccok listája alapján interneten keresztül nem.
Kedves Fülelek mester ajánlottál meghallgatásra egy újfajta elosztót amit mostanában fejlesztettél ki egy tesztre azzal mi van, ki lehet próbálni?
Elnézést te hogyan szoktad ajánlani az elosztódat vagy a többi kiegészítődet?
Nekem semmi hasznom nincs a dologban mert nem én árulom csak nagyon jók a tapasztalataim és meg akartam osztani itt a fórumon....
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati szűrők
Nekem ez a passzív tápszürő nagyon bejőtt , mondjuk nem tesco gazdaságos de
a kép és a hang nagyon sokat javult tőle de ahogy elnézem a rendszeredet nálad biztos, hogy rengeteget javítana minden téren. Egy próbát bőségesen megér ne hagyd ki......-
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %B3/page-2
De ez nem szürö hanem elosztó, nem ?