Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nakamichi Dragon surgosen elado
A brutalis erdeklodesre valo tekintettel zarom a temat !!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6192
van amiben egyet értek veled de nekem több ponton más a véleményem.Nincs baj ezzel (és ez nem konkrétan neked szól, csak éppen a te hsz-edet idéztem be), de urak, miért nem a kazettás magnók saját topikjában tárgyaljátok ki ezeket a dolgokat?Ez egy eladási topik, ami konrétan egy Dragonról szól.
Peace.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Teljesen igazad van!
Ha legközelebb megyek a tulajdonoshoz, akkor megprószálom lencsevégre kapni az Uhert!
Up a Sarkanynak!
Szerezz már egy fotót róla, igen kíváncsi vagyok... (szvsz nem csak én!)
Én is keresgéltem anno mindenhol, amikor értesültem róla, hogy van ilyen magnó. A tulajjal többször is beszéltem - nem ezért - és mindig mondtam neki, hogy valamit félre értettem, ismételje már el nekem a típust. Mindig ugyanazt mondta és soha nem találtam róla semmit. Két hete voltam nála és személyesen láttam, valóban létezik, de soha életemben nem találkoztam vele. A típusszáma a stimmel. Ez egy nagyon, nagyon ritka darab lehet. Mondom ezt úgy, hogy végig magnóztam az életem nagy részét és csak ?????????
Uher HCC 500? Valami képet lehet látni róla? Nagyon furcsa, mert az uherek magnói CG-vel kezdődnek általában... A másik meg a nakamichi mechanika...
Már több gépről is hallottam ezt, de még sosem stimmelt, szvsz az összes ilyen "urbán legend"...
Nem a Dragon a legjobb magnó, de a legjobbak között van. Én spec. egy CR7-est is hajtok már rég óta, de nálam a Dragon hangja jobban bejön. Ízlés kérdése. A Dragon szerintem a régi Naka vonal hangja. Színezett hang, de a fülnek nagyon kellemes. Lágy, mély tónusú, ugyanakkor a nagyon finom részleteket is sajátos módon visszaadja. A CR7 nekem szárazabb. A cd-s korszak nagy magnója. Ami átjön rajta, azt is adja tovább. Nem színez. Talán nem sértek meg vele senkit - magamat sem -, de a Dragon karakteresebb hang, de mint említettem kinek a pap, kinek a papné.
Ha jobb manyó kell????? Van azért pár darab. Aztán ez is csak saját vélemény lesz, bár nem én írtam, hogy a legjobb. Szerintem A Tandberg 3014/a, A Naka 1000, 1000 II, a Naka 1000 ZXL. Lehet, hogy Luxman K04,05 és Alpine változatai is, de ezeket még nem hallottam. Azért olyan sokat már nem tudnék felsorolni. Persze ez is szubjektív!!!! Egy ismerősöm hajt eg UHER HCC500-at, amiben a mechanika Naka 1000-es állítólag. Nagyon nem szép darab. Most láttam nála, előtte még képet sem róla. Állítása szerint egy kategória az 1000-el, talán egy kicsit sterilebb hang. Fogalmam sincs, de hogy nagyon, nagyon ritka és meg van építve, az biztos.
Volt már pár magnócskám és azt kell, hogy mondjam, hogy előbb-utóbb elvándoroltak az otthonomból. Pld. nekem nagyon gyönyörűek a Pio-k (főként az urushi design), de még eddig mind gazdát cserélt, mivel a hangjuk nem jött be. Zárt, hangsúlyosan mély hangúak voltak. Brutál megépítés (pld CT93, 979, 9, 91a), de a zene nem szárnyalt! Valaki meg ezt szereti. Vagy az Aiwa (990, 770, 9000). Nagyon finom hang és csak azt hallgatva nagyon el is varázsol, de ha mellette egy Naka is szól, nagyon kevesen választanák az Aiwát. Aztán 6900 (II)-at megvallom, hogy nem hallottam még és lehet. Persze a Naka nem szép, de ha sokáig nézegeti az ember, azért nagyon meg tud szépülni..... ! De sorolhatnám a nagy Akaikat, aztán a Yamaha kx-1200 pld, amiről aztán megint csak legendákat adnak elő, de nekem az sem jött be, sőt nagyon nem és nem voltam vele egyedül. Már annyi manyó volt az évek során.........., de nem sok ellenfelet találtam. Még a Revox sem, ami megint nagyon jó magnó. Persze senkit nem akarok megsérteni. Pld itt hirdetek egy Mitsubishi DT40-est, ami szintén nagy gép és ritka is. Anno azt írták, hogy a Dragon miatt jött ki vele a Mitsu. Gyönyörű készülék, jó hang, de nem Naka. Talán ami most van és megközelíti az a Thorens PC650M. Én úgy vagyok vele, hogy ha kis pénzt akarnék magnóra költeni - mivel kellene egy -, akkor vásárolnék egy Naka 670ZX-et. Ronda, de jó hang és elég megbízható, strapabíró.
A teljesség igénye nélkül egy vélemény és nem bántó szándékkal írtam le. Ez a saját tapasztalat. Én így halottam az idők során és nem is kell, hogy igazam legyen , de nem is azért írtam. Szóval kis alkuval én bevállalnám azt a Dragont, aztán vagy meg tudják csinálni vagy sem, de egy kazira állítva is sok örömöt szerezne, abban biztos vagyok.
Egyébként azért írtam a Maxellt, mivel az egy viszonylag még elérhető, kis zajú, meleg hangú kazi és bizonyos szempontból szerethetőbb is mint egy metál. A nagy metál szalagok ára meg az egekben. Pld nehéz lenne egy magnót kiszolgálni csak Maxell Metal Vertexből, de kinek milyen mély a zsebe......., de ez vonatkozik a Sony SMM-re, de a TDK MA-R, XG (átlátszó) kazikra is, de a nagy Denonokra, stb-kre ugyancsak! Szóval nem elég csak a szuper manyó.....
CR7 Ne is mond, bizony hogy nagyon jó.
Üdv sajna nincs már kazettás magnóm amikor annak idején átértem a DAT okra eladtam most hogy megmaradjon valami szallag hogy forogjon van egy sony dtc-za5es magnóm ritkán hallgatom
de jobban szól minden kazettásnál, nincs zaj és minőségromlás hiába vettem fel a nakamichivel akkor abban a pillnatban jól szól aztál 1 év múlva már gyengébb a hangzása.
Bakelitet is hallgatok de az meg recseg. Igazi minőség tartósan az a cd arra ruháztam be nagyobb összeget.sok cd van szívesen hallgatom.
és hozzá lehet a neten jutni erdeti feltöltött (nem MP3) hoz is.
- Aiwa
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 138
Üdv tudod mindenki a saját lovát dícséri de a nakamichi között biztosan a legjobb, Bár nekem egy cr7e jobban bejön a dragon nekem nem tetszik.
nekem sok magnóm volt de a nakamichi cr7e tetszett legjobban meg is bántam hogy eladtam venni már nem tudok nincs is eladó meg ha van horribilis az ára
én még 160.000ft vetten a hi-fi barlangban.
CR7 Ne is mond, bizony hogy nagyon jó.
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
"Ez a magnó a legjobb"
Mekkora tévedés.
Mihez képest a legjobb ? Saját brandjén belül, más márkákkal szemben, vagy a gyenge felhozatalhoz képest ?
Üdv tudod mindenki a saját lovát dícséri de a nakamichi között biztosan a legjobb, Bár nekem egy cr7e jobban bejön a dragon nekem nem tetszik.
nekem sok magnóm volt de a nakamichi cr7e tetszett legjobban meg is bántam hogy eladtam venni már nem tudok nincs is eladó meg ha van horribilis az ára
én még 160.000ft vetten a hi-fi barlangban.
- Aiwa
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 138
Üdv nem biztos mert igaz azon a szallogon a legjobb lesz de ha mondjuk egy sony metal master szallggal ami jobb mint a maxell egy másik nagyon jó deck bekaribrál lehet jobban fog szólni.
És ezzel a hibával elveszti ez a készülék a magnosok filingjét azt hogy több féle szalaggal lehesen hallgatn. ez az egyéni véleményem. Ez a magnó a legjobb azt nem vitatom de csak akkor ha
jó is, egy hibás nem, tudod ez olyan mintha volna egy szép lovad de sánta lenne.Inkább egy gyengébb magnó de hibátlan.
"Ez a magnó a legjobb"
Mekkora tévedés.
Mihez képest a legjobb ? Saját brandjén belül, más márkákkal szemben, vagy a gyenge felhozatalhoz képest ?
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Csak annyit hozzá, hogy ha csak egy szalagra lesz lehetőség belőni és mondjuk az egy Maxell XLII vagy valami hasonló, akkor már más manyó nem is fog kelleni az új tulajnak, mivel még így is meg fogja verni a kazisok legtöbbjét !
Üdv nem biztos mert igaz azon a szallogon a legjobb lesz de ha mondjuk egy sony metal master szallggal ami jobb mint a maxell egy másik nagyon jó deck bekaribrál lehet jobban fog szólni.
És ezzel a hibával elveszti ez a készülék a magnosok filingjét azt hogy több féle szalaggal lehesen hallgatn. ez az egyéni véleményem. Ez a magnó a legjobb azt nem vitatom de csak akkor ha
jó is, egy hibás nem, tudod ez olyan mintha volna egy szép lovad de sánta lenne.Inkább egy gyengébb magnó de hibátlan.
Csak annyit hozzá, hogy ha csak egy szalagra lesz lehetőség belőni és mondjuk az egy Maxell XLII vagy valami hasonló, akkor már más manyó nem is fog kelleni az új tulajnak, mivel még így is meg fogja verni a kazisok legtöbbjét !
Az ebayen van ékszíj, görgő és idler. Ha elektronikusan jó a masina, azaz minden működik rajta, akkor másra nincs is szükség, legfeljebb egy jó szakemberre, aki átnézi és bekalibrálja. Olyan meg itt Magyarországon is van...
Üdv ha a kalibráló réssze rossz az tipushiba a proci romlik el benne nincs hozzá sajna úgy javítható csak hogy írnak bele egy procit de csak egy tipusú szalaghoz lesz jó tehát tökéletes soha nem lesz már tudom nekem is volt és sajna ez lett a baja mint mindegyiknek.
Tuti deck . !!!!! Alkatrészt ehhez a deckhez honnan lehetne beszerezni ? Valaki tudna segítwni ? Semmit nem találtam a neten szinte.
Az ebayen van ékszíj, görgő és idler. Ha elektronikusan jó a masina, azaz minden működik rajta, akkor másra nincs is szükség, legfeljebb egy jó szakemberre, aki átnézi és bekalibrálja. Olyan meg itt Magyarországon is van...
- Migee
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Tuti deck . !!!!! Alkatrészt ehhez a deckhez honnan lehetne beszerezni ? Valaki tudna segítwni ? Semmit nem találtam a neten szinte.
Ott a sorok között olvasható. 800"ojró"
oksa
- Adamskyy
- Törzsvendég
- Értékelés: 435
Egy szép kép erről a legendás deckről :
Mi pézé adá el?
Eladova valt egy Nakamichi Dragon kazettas deck,gondolom nem kell bemutatnom.Igazabol szamomra mindig is a ZX9 marad a nagybetus Nakamichi kazettasdeck.A Dragon allapota majdnem tokeletes,a kepeken latszik majd.Nagyon jol ad le es vesz fel.Az egyeduli gyenge pont a gepben a kalibralasnal a jel erossege,ami tul nagy mar manualis allitas nelkul is.Szerintem ez a hiba javithato.Az ar egyebkent tukrozi ezt a hibat.Erdeklodes eseten kuldok jopar kepet a Dragonrol,ide sajnos az 5MP kepeket nem tudom feltolteni.Az ara 800 euro,picit alkukepes is. Aradon,Romaniaban lehet megtekinteni/kiprobalni/atvenni.
Egy szép kép erről a legendás deckről :
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner <<<<< >>>>> Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700
Eladova valt egy Nakamichi Dragon kazettas deck,gondolom nem kell bemutatnom.Igazabol szamomra mindig is a ZX9 marad a nagybetus Nakamichi kazettasdeck.A Dragon allapota majdnem tokeletes,a kepeken latszik majd.Nagyon jol ad le es vesz fel.Az egyeduli gyenge pont a gepben a kalibralasnal a jel erossege,ami tul nagy mar manualis allitas nelkul is.Szerintem ez a hiba javithato.Az ar egyebkent tukrozi ezt a hibat.Erdeklodes eseten kuldok jopar kepet a Dragonrol,ide sajnos az 5MP kepeket nem tudom feltolteni.Az ara 800 euro,picit alkukepes is. Aradon,Romaniaban lehet megtekinteni/kiprobalni/atvenni.