Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

2. Fapaci kicsit másra reagált, röviden összefoglalva arra a jelenségre gondoltam, hogy sokszor elég, ha "mosolyog a Nap" vagy gyönyörű a virágoskert és már meg is van véve a nőnemű delikvens, tökmindegy, hogy mellé milyen ordenáré B környezet van, mégfájdalmasabb B szereplőkkel. Akinek ez az érzékenység... Az igényesebbeket pedig a teremtő áldja és tartsa meg sokáig!

1. Elbeszéltek egymás mellett. Időnként jól esik megszökni saját maximalizmusunk elől. Nem összekeverendő az átlag, kevésbé igényes felhasználó által produkált tevékenységekkel. Ott a kitérések amplitúdói az általuk technikailag maximálisan elérhető élménytől teljesen véletlenszerűek, egyáltalán: nem is merül fel a dolog, nincs milyen lett volna ha-faktor, hiányoznak aggályok ilyen irányban. MIt nem adnánk sokan, nem igaz...? Sok kitérés és random mértékű. Ezzel szemben a mozizó, hifiző vénájú már hajlamosabb bekeretezni magát (már mielőtt észrevenné), így idővel kell a kitörés. Ettől az alapelvek nem csorbulnak, bármennyire is szereti ezt félni az ember. Meg amúgy sem megy ez ilyen egyszerűen, nem lehet csak úgy letenni a lantot, ez egy halálig tartó kór.

Nincs kifogásom a mellékszálak ismertetésével kapcsolatban, mert mindig szinesít, de hogy jött ide a kisdolog végzése a kisfürdőszobában?

Chappie. Inkább szólt az angol prolizmusról (aminél, mint tudjuk, nem sok szebb van) számomra, mint bármi másról. Túlhangsúlyos volt, hiába a történet kötelező része és alapja. Egyelőre végig sem néztem, azt a fajta erőszakbemutatást választotta kifejezésként, ami számomra emészthetetlen. Esetleg csak túl realista nekem. Máskor szóljatok, ha ilyen van. Azt meg nem tudom ki használ citromsárga fegyvert bárhol is, mert még a vásznon is hülyén mutat. A szintén túlgondolt bugyuta hűtőtetkók és falfirkák szerintem lepipálták a gyenge alakításokat. Nem gondoltam volna, hogy a Kisváros egy epizódjában (nem volt már akkor vasfüggöny, de bőven úgy hatott) a rosszfiúkat hasonló graffitykkel való alátámasztását tudják hozni egy nagykaliberű, más országbeli moziban is, ám sikerült. Fak Da World, tesó. Nagy kalibert említettem, biztosan Hugh Jackman miatt. Sajnáltam, hogy ilyen gonosz szerepet kapott, ami valljuk be ráadásul nem is kívánt túl sűrűn bárdolt alakítást.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

fehérlaci a Whiplash "odacuppantott" a képernyőre végig,nagyon penge film volt! Le a kalappal!

Nem haragszol meg ha azt mondom, hogy ez így nettó hülyeség?

Ha azt írod, hogy " nem feltétlen kell " szavam sincs.
De így kerekenperec kijelenteni...

Szerintem meg VAN szükség hogy ha már ott van az a rendszer, és van mit nézni általa, akkor azzal is feljebb lehet tornázni az élményfaktort, hogy jóval nagyobb képen, és sokcsatornás hanggal megturbózva a jó film is lehet
még - na nem jobb - hanem nagyobb élmény.

rengeteg jó filmet láttam már nagykép-vászon, és utána nemigen akarózott tv-n megnézni újra még akkor sem ha nem voltak szétnyiszálva reklámokkal.

Ráadásul a Whiplash az a film,amit érdemes DTS-HD MA -ban nézni!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

fehérlaci a Whiplash "odacuppantott" a képernyőre végig,nagyon penge film volt! Le a kalappal!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

Fapacinak tökéletesen igaza van! A jó filmekhez nem kell látvány kép/hang technikát felvonultatni, nincs szükség 4-8K felbontásra!

Nem haragszol meg ha azt mondom, hogy ez így nettó hülyeség?

Ha azt írod, hogy " nem feltétlen kell " szavam sincs.
De így kerekenperec kijelenteni...

Szerintem meg VAN szükség hogy ha már ott van az a rendszer, és van mit nézni általa, akkor azzal is feljebb lehet tornázni az élményfaktort, hogy jóval nagyobb képen, és sokcsatornás hanggal megturbózva a jó film is lehet
még - na nem jobb - hanem nagyobb élmény.

rengeteg jó filmet láttam már nagykép-vászon, és utána nemigen akarózott tv-n megnézni újra még akkor sem ha nem voltak szétnyiszálva reklámokkal.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

mert a komoly mondandóval, lebilincselő történettel rendelkező filmek megállják a helyüket letaglózó látvány nélkül is. 

A nők érzékelésével kapcsolatban én erősen mást gondolok, eszembe nem jutna leszólni, mert szinte minden szempontból érzékenyebbek nálunk.

1. Ma kajálás közben úgy döntöttem, hogy megnézek valamit. Valamit, hogy evés közben mégse  legyen csend. Vasöklű férfi… 10 perc múlva delete. Eddig bírtam …
Néztem a tárolón mást amiről azt gondoltam, hogy nem igényel nagy technikát. Rábökés szerűen találtam is egyet. Leírom, hogy mi nem volt:
-       nem dedikált mozi szobában néztem ( ettől a jelzőtől mindig feláll a hátamon a szőr … A film után a fürdőszobában végeztem el a kis dolgomat. Nincs róla alászignózott igazolásunk, de azért arra használjuk amire készült … )
-       nem volt bekapcsolva a vetítő (elég régóta áramtalanítva pihen …)
-       nem volt leeresztve a redőny, ezért teljes világos volt a nappaliban
-       a hangrendszer nincs bekalibrálva
-       a tv nincs középen
-       a tv mérete csupán 40”, felbontása 720p lcd,  a képe nincs kalibrálva (hétköznapi felhasználásra így is tökéletes eszköz)   
-       a filmmel kapcsolatban elvárásom nem volt

Fapacinak tökéletesen igaza van! A jó filmekhez nem kell látvány kép/hang technikát felvonultatni, nincs szükség 4-8K felbontásra! A filmet 720p-ben “kölcsönöztem” ki, de amit adott így is szuper élmény volt! A film nézése közben nem érdekeltek a pixel-frekvencia mizériák, nem foglalkoztam azzal, hogy nem zenei minőségben szól a Magyar szinkron, egyszerűen ÉLVEZTEM a FILMET!
Biztosan van olyan ember akinek nem jött be, de különösebben ez nem izgat engem …
Aki látta tudja, hogy melyik ez a film, aki nem látta járjon utána! Engem lenyűgözött !!! 

2. Tökéletesen igazad van!!!!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Én is mindig röhögtem a hangeffektjein és emlékszem, a környezetemben már akkor is infantilisnek számított ez, de nem baj. Mai napig szükséges elemnek tartom a sorozatban.
okozott

Könnyű csukott szemmel élni. Napfényes, akusztikus gitárjátékkal gazdagon barázdált, kosztümös szocioroadmovie a napfényes délről, széplánnyal. Megtörtént eseten alapulva. Hihetetlen dinamizmussal és optimizmussal élő angoltanár feltett célja, hogy találkozik a nemsokára közelben forgató John Lennonnal, persze könnyű az ilyet futóbolondnak nézni. Jogosan? Aki terhes internátusba megy, a stoppolókat pedig büntetik. Sok tasli, orsós magnó és fura postaládák. A film egésze rendkívül bájos, a kaland erejéig összeverődött szereplőkön keresztül az egészséges értékrend bemutatása is ez, amit kontrasztba is állít a film.

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Nem filmajánló, de nekem nagyon tetszik ez a rövid jammelés.

Gondolom közülünk sokaknak beugrik, honnan ismerős Michael Winslow, ha névről talán nem is,

de gyerekkorunkban sok örömet okozott nekünk, VHS-en csodáltuk alámondással a Rendörakadémiákat!!! 

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Kingsman. Filmbe ennyi mindent már rég pakoltak! Még a zabolátlan, saját szavába vágó kisgyerek izgatott élménybeszámolója is majd' kitör belőlem. Kellően beteg, kellően vígjáték, megfelelően dráma, nem aránytalanul, nem ízléstelenül, letisztult, egyben van az egész. Az elején és a templomi hepajnál nagyon együtt volt a zene és jelenet, az ilyen részek megérdemlik a jó rendszert és ugye a betétdalokat sem felejtjük el végighallgatni! Tetszett, hogy igazi horrorelemeket, képeket is láthattunk, ami pedig az ilyen filmeknek egyáltalán nem sajátja, ügyesen, jól lett ötvözve lövöldözés és a keményebb vonulat is, ritkán látni ilyet igényes körítéssel. Vagy 12 olyan jelenet volt, amit azon frissiben visszatekertem, mert nem volt elég egyszer. A történet alappilléreinek demagógiája bőven elvész a kivitelezés, a jól kombináltság és a részletekre kiterjedő igényes kivitel, ritmika miatt. Mondhatom, hogy műfaján belül abszolút díjnyertes mozit kap az, aki benevez erre a filmre. Az erőszakot engedi helyén kezelni, amolyan rock&rollos formában kínálja, szintén ügyesen csomagolva a kerek egészbe, de itt pont ez is áll jól, bármi finomkodás visszavetette volna a lendületet, az ízt és idegenül hat, így ez a vád sem érheti szerintem, hogy túl nyers.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Mai szemmel nézve ugyan kicsit szegényes, hangulatban viszont szuperül visszakalauzol és elszórakoztat, ez az ízig-vérig 90-es évekbeli interpretáció, a 4 részes Végítélet, szintén a mestertől. Tetszik, hogy helyet kap benne az emberség. A könyvet egyszer meg kellene lépnem gondolom. 
habár

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sajnos csak jövőre!

ez zsír
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Este egy régi filmet nézek meg habár könyvben jobb volt !
Hasznos holmik.
Aki nem látta nem és olvasta annak nagyon élvezetes lesz.
http://www.port.hu/hasznos_holmik_needf ... lm_id=2841

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: QBB »

Sajnos csak jövőre!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tony, vannak újabb trailerek.Remélem lesz valamikor időnk az új malacodat is tesztelni velük.

Kedves Blackbird.

Én, az akit bulldózerrel kezdtem a rajongásomat.Gyerekként ha vacsiztam mindíg indítottam a vhs-en a kajálós jeleneteket.
Rajongásom töretlen,sőt a két életem (4,7 évesek) is rajongók lettek.Nem hal meg szinte senki,nem folyik vér,nem beszélnek csúnyán.
Örülök,hogy sok rajongó van itt a fórumon is.
üdv

Benne vagyok, húzzuk meg a farkát, biztos fog visítani.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Atléta
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 224

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Tony, vannak újabb trailerek.Remélem lesz valamikor időnk az új malacodat is tesztelni velük.

Kedves Blackbird.

Én, az akit bulldózerrel kezdtem a rajongásomat.Gyerekként ha vacsiztam mindíg indítottam a vhs-en a kajálós jeleneteket.
Rajongásom töretlen,sőt a két életem (4,7 évesek) is rajongók lettek.Nem hal meg szinte senki,nem folyik vér,nem beszélnek csúnyán.
Örülök,hogy sok rajongó van itt a fórumon is.
üdv

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Egyet értek, szinte majdnem az összes filmjük megvan eredeti dvd -n mégis képes vagyok nézni a tv ben ha nagy ritkán bekapcsolom és elcsípem  
Édesanyám mesélte mekkora szám volt mikor idehaza adták őket a moziban. Jópofa lehetett

Koromnál fogva láttam jó párat anno, nagyon szórakoztatóak voltak. Mára nekem kicsit megkoptak, pont mert rengeteget nyomják a különböző adókon. Én még Gojko Mitić filmeket is láttam moziban. Vagy olyan címet, mint A Tűz háborúja, vagy a 2001: Űrodüsszeia, vagy Feltámad a vadnyugat, Támadás a Krull bolygó ellen, Hegylakó, Fortress, stb.  
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Egyet értek, szinte majdnem az összes filmjük megvan eredeti dvd -n mégis képes vagyok nézni a tv ben ha nagy ritkán bekapcsolom és elcsípem  
Édesanyám mesélte mekkora szám volt mikor idehaza adták őket a moziban. Jópofa lehetett
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Gondolom kilógok a sorból,de én imádom az előzeteseket főleg a hd-s és 5.1-t.Eszméletlenűl tudnak szólni és nekem kimondottan nagy kedvet tudnak csinálni egy-egy film megnézéséhez.
Bud Spencer Terence Hill filmjeit pedig minden nap megtudom nézni.
Előre a puffin lekvárral!!!!

Szép estét mindenkinek!!

Erre tanú vagyok, már, h szereted a bemutatókat.

Atléta
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 224

Hozzászólás Szerző: Atléta »

Sziasztok!

Gondolom kilógok a sorból,de én imádom az előzeteseket főleg a hd-s és 5.1-t.Eszméletlenűl tudnak szólni és nekem kimondottan nagy kedvet tudnak csinálni egy-egy film megnézéséhez.
Bud Spencer Terence Hill filmjeit pedig minden nap megtudom nézni.
Előre a puffin lekvárral!!!!

Szép estét mindenkinek!!

Blackbird1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Blackbird1 »

Igaza van Fodesznek, sokszor egy jó film teljesen közömbös ha az ember nincs megfelelő hangulatban. Bezzeg egy jó Bud Spencer&Terence Hill    bármikor...
Processzor : Emotiva UMC-1 Erősítő/végfok: Yamaha DSP-AZ1 , Projektor : Panasonic PT-AE900e, Lejátszó : Dune HD Smart D1, Pioneer PL640 (Lp), Hangfalak : DIY Front, 2x Elipson Prestige Facet Sub 12”, JmLab Chorus 700 Center, JmLab Chorus 706 háttér.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

az előzeteseket én sem nézem meg ,max olyat amiről tudom még hosszú hónapok mire elé ülhetek,pld, új star wars.. olyan sokára fogom látni ,hogy addigra arra sem emlékszem ,hogy mit láttam az előzetesekben,sőt már most sem emlékszem pedig tudom,hogy megnézetem!   Kavinton?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11328
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A mai napig nem tudok megbarátkozni a trailerekkel...
Én meg szándékosan elkerülöm őket, mert ma már nagyjából semmit nem árulnak el egy film minőségéről, mondandójáról, színvonaláról, hangulatáról. Viszont egy film első 3 perce után tudjuk már, mire számítsunk a következő 2 órában.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11328
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az, hogy itt ajánlanak filmeket azért jó dolog, mert ...
... megtanulod, kik azok a megbízható hozzászólók, akik ha szidalmaznak egy filmet, Neked valószínűleg tetszeni fog a mozi, illetve ha ajnározzák, akkor nem érdemes megnézned.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A mai napig nem tudok megbarátkozni a trailerekkel. Hiába nem csak kertévé színvonalúak vannak, amikben módszeresen lelövik az összes poént, lényegi fordulatot, olyan felemássá lesz az egész filmélmény. Láttam, de mégsem, ismerem, de mégsem, dejavu-e vagy nem. Tartani attól, melyik logikai szálat metélik el eleve, amire esetleg én, magamtól lettem volna kíváncsi azon a ponton tapasztalva 1st time és úgy ahova, ahogy rendezték. Nem kell ez. Szoros hasonlóságot mutat a zokniban való langyosvízben fürdés félálomban címre hallgató idétlen állapottal nálam.
Külön köszönet, hogy spoiler nélkül beszélgettek a múviról, ügyes lurkók vagytok. Mostmár igazán kíváncsi vagyok ilyen két ellenvélemény után.
[quote name="fodesz" post="17841
Végül a trailer-e döntött ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Kingsman nekünk kicsit sem tetszett. Úgy ültem le, hogy ilyen magas értékeléssel nem lehet rossz. De, lehet.

Ezért nem lesz soha semmiben eggyesség ,megértés stb,mert nem vagyunk egyformák,így az ízlés sem az.
Csak azért nem tetszett mert komolyan vettétek Vagyis nem jó hangulatban ültetek le elé.
Volt már ilyen nálam is.El kell kapni olykor a kellő hangulatot az ilyen filmekhez..

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Ennél azért bonyolultabb sztem. Én külön kategóriánként kezelem az értékelést. Egy akció filmet nem hasonlítanék össze egy mély emberi drámával. Ilyen szempontból sosem kaphatna egy tisztességes popcorn mozi 10-et. A könnyebb műfajból is kategórián belül vannak gyöngyszemek amik megérdemlik tőlem a 10/10-et. Egy Vissza a jövőbe sorozatban semmi mélység nincs, mégis 10/10 minden perce. 

Jaj ne érts félre, én sem vennék egy kalap alá egy Predator-t az Isaura-val
Szóval a műfajokat nem keverve gondoltam,de úgy értettem,hogy nálam leginkább a mélyebb,eredetibb filmek kerülnek előtérben és azt követik a csatázós,akciók,sci-fi-k stb..

Ha összeállítanék egy listát akkor műfajra bontanám rendesen,mert nem is lehetne másképp.
Ha egyszer lesz időm nekiülök és a western-től a háborús alkotásokig készítek egy Toplistát. 1-5-ig tudnék (top 5) műfajonként kb,mert van sok kedvenc filmem azért,így nagyon nem lenne könnyű választani...

Vissza a jövőben? Nagyon nagy kedvenc itthon hosszú évek óta!!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”