Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
fodesz moziszobája
Gratula a cuccokhoz !
Látom egyre többen leszünk akinek Klipsch dobozai vannak.
Mondjuk ahogy Cecil mondta én is inkább az RF-82II , RC-62II , és RB-61II-öt vettem volna meg.
De biztos , hogy ezek sem lehetnek rosszak.
Erősitő is jó választás volt.
Ebben igazatok van Cecillel, de sajnos csak az RF-82II kerül annyiba vagyis inkább még többe mint itt az 5.0
fodesz moziszobája
Én a z7es miatt gratuláltam.Elég rég óta élek vele ismerem és igen gondolkodok végfokban mögé de anélkül is eléggé meg tud indulni.
Pedig az én dobozaim nem is érzékenyek annyira.Csak jól tud együtt működni a legtöbb masinával.
Mondjuk segít neki ebben a rengeteg nagy hagszoró ami bennük van.
A nagy centert nehéz utolérni 1 kicsivel ez igaz.
De max ha nem jön be neki van még clarus.
Ezt gondolom lerendezitek egymás között.
Én visszakanyarodnék Fodeszhez.
Kérdések elhangzottak az összehasonlítással kapcsolatban. Kíváncsi leszek, hogy mit szól Fodesz, amikor beüzemelte a rendszert.
Sokan gratuláltak és azt szeretném kérdezni, hogy mihez?
Látatlanban nehéz persze bármit mondani, de ezek a Klipsch hangfalak az én szememnek visszalépésnek tűnnek.
Eltűnt a nagy center. A Klipsch center freki átvitele egészen más.
Eltűnt a nagy háttér. Ez is érdekes lesz - két kicsike bipól sugárzó a két hatalmas Clarus helyett.
A szub meg most lett a legnagyobb Clarus - a Klipsch nem lesz rossz, de más lesz az biztos.
Az erősítő pedig egy AVR a proci-végfok után.
Amit tippelek. A Klipsch kicsit nyers hangját a Yamaha jól fogja korrigálni és a térhatás kitűnő lesz, de a nagy center és a nagy hátterek hiányozni fognak! Mivel könnyen hajtható hangfalak, a Yamaha erejével nem lesz gond, de a tank szerű megindulás nem lesz jelen. Fodesz, majd írd meg, hogy igazam lett-e!
fodesz moziszobája
Gratula a cuccokhoz !
Látom egyre többen leszünk akinek Klipsch dobozai vannak.
Mondjuk ahogy Cecil mondta én is inkább az RF-82II , RC-62II , és RB-61II-öt vettem volna meg.
De biztos , hogy ezek sem lehetnek rosszak.
Erősitő is jó választás volt.
fodesz moziszobája
Ezt gondolom lerendezitek egymás között.
Én visszakanyarodnék Fodeszhez.
Kérdések elhangzottak az összehasonlítással kapcsolatban. Kíváncsi leszek, hogy mit szól Fodesz, amikor beüzemelte a rendszert.
Sokan gratuláltak és azt szeretném kérdezni, hogy mihez?
Látatlanban nehéz persze bármit mondani, de ezek a Klipsch hangfalak az én szememnek visszalépésnek tűnnek.
Eltűnt a nagy center. A Klipsch center freki átvitele egészen más.
Eltűnt a nagy háttér. Ez is érdekes lesz - két kicsike bipól sugárzó a két hatalmas Clarus helyett.
A szub meg most lett a legnagyobb Clarus - a Klipsch nem lesz rossz, de más lesz az biztos.
Az erősítő pedig egy AVR a proci-végfok után.
Amit tippelek. A Klipsch kicsit nyers hangját a Yamaha jól fogja korrigálni és a térhatás kitűnő lesz, de a nagy center és a nagy hátterek hiányozni fognak! Mivel könnyen hajtható hangfalak, a Yamaha erejével nem lesz gond, de a tank szerű megindulás nem lesz jelen. Fodesz, majd írd meg, hogy igazam lett-e!
fodesz moziszobája
A mai napig halvány lila fingod/fingotok nincs a dolgokról. Ismételjétek meg ugyanazt Szepinél az RP / R dobozzokkal, egyik 32 a másik 35 Hz +- 3dB a gyátói specifikációk szerint.
Aztán ugyanúgy mutogassatok hülyeségeket....
Ja, és kérjetek ki véleményt a gazdától melyik megy "mélyebbre". Vagy esetleg formálj saját véleményt ha nem vagy süket.
Látom elég nehezen érti meg az a tudálékos hülye fejed,hogy az volt a lényeg vajon a Titánokon megszólal a 20 környéki frekvencia vagy nem!Az nem volt fontos,hogy ezt mégis hány db eséssel teszi! Mivel Én is ott voltam ezen a mérésen akkor jó tudni ,hogy fingom sincs az egészhez és a hülyeséget mutogatom!Jó ,hogy olyan oktat ki aki beb*ssza a sarokba a mélynyomót és a hátsó reflexes hangfalait 10 centire a falra rakja és csodálkozik,hogy a Yamahát nem lehet -20-nál jobban feltekerni a hangerőt,mert sok a mély! Más ilyen hangnembe írogatna óriási felháborodás lenne!Hány embernek nyalogathatod itt a golyóit?Tudom nem nekem szólt de azt is tudod ki süket és ki nem?! Doktor is lettél Te gyökér?
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
fodesz moziszobája
fodesz,
Vissza kanyarodva a lényeghez! Hova szeretnéd a háttereket feltenni? Oldal vagy hátsó falra? Ha még nincs meg a végleges helye lehet érdemes lenne mind két verziót kipróbálni!
fodesz moziszobája
Hogy a francba lehet leszedni a Yami fedeléről a műanyag fehér "rovarhálót" ??
Valószínűleg le kell szedni az erősítő tetejét és alulról kell kipattintgatni. Denonnál legalábbis így volt.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
fodesz moziszobája
Akkor máris segíts nekem! Hogy a francba lehet leszedni a Yami fedeléről a műanyag fehér "rovarhálót" ??
Nálam a feketén rikít az a fehér védőrács,nálad gondolom nem zavaró.
Az ilyen "tartozékok" helyett inkább mellékelnének egy tábla piros mogyoróst és nincs gond
Persze gondoltam majd priviben vagy skype-on megkereslek a beállításokkal kapcsolatban.Köszi hogy szóltál!
Nálad már belenőtt a konnektorban a Z7.Csak az áramszolgáltató tudja kikötni ha nem fizetsz
Bibi, az enyémen kevésbé zavaró, bibi .
Elméletileg azért van műanyagból meg más színre lefestve, hogy megóvjon meg figyelmeztessen az égési sérülésektől... gyakorlatban meg csak esztétikai környezetszennyezés.
Gondolom kezedben a szatén spray, elvileg könnyen "kinyítható", de még sosem próbáltam.
Ne kímélj majd .
A megalomán méretek,böhömnagy hangszórók,20hz és tököm tudja még mi és az ezzel való tollaskodásokban azért annyira nem vettem részt.
Az tény hogy az óriási Monaudio frontjaim ganéjjul megrontottak,elnáspágoltak néhány szubomat ezt sosem fogom vitatni.Tették ezt "nem diszkós" stílusban azért.
Másik oldalról tudom,hogy nem képviselte azt a szintet mint sok más brand.Ettől függetlenül szerettem,még akkor is ha Videoton hangszórók voltak benne.
Volt igazság és ellenpélda is a történtekre. A nagy center varázsa azért a legtöbb embert valljuk be azonnal leveszi a lábáról.Ezért lesz nekem is majd olyan ha felnövök hozzá
A szükségessége és a kinek miért a fontosabb kérdés inkább.
Én ezt itt a hülye "párhuzamot" itt le is zártam. Továbbléptél, sikerült, haladjunk. Én amúgy sem vagyok az a múltból táplálkozó forma.
Meg túlságosan is ismerjük egymást . Én tuti azon leszek hogy sikerüljenek a további terveid és ahol tudok segítek.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
fodesz moziszobája
Igen tényleg valóban agyhalál volt az amikor a megélt tapasztalatokat, pár száz kilométerre lévő fórumosok kétségbe vonták, felülbírálták az általunk hallottakat. Többek között ez is jellemző erre a fórumra ...
A mai napig halvány lila fingod/fingotok nincs a dolgokról. Ismételjétek meg ugyanazt Szepinél az RP / R dobozzokkal, egyik 32 a másik 35 Hz +- 3dB a gyátói specifikációk szerint.
Aztán ugyanúgy mutogassatok hülyeségeket....
Ja, és kérjetek ki véleményt a gazdától melyik megy "mélyebbre". Vagy esetleg formálj saját véleményt ha nem vagy süket.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
fodesz moziszobája
Mindíg a pénz dominál,illetve az is hogy valóban meddig akarsz elmenni.És akkor ezek mellett még a családi viaskodás is fennállhat a háttérben:D
Az SVS szubok ínyencek,szerintem nem sokan mondanának ellen nekik. Ráadásul a kisebb kompakt ládáiról is csettintve írnak.
A Heco Victa szub-tól bőven van feljebb majd meglátod.
A Focal-okat is sokan kedvelik,akik használták mindíg pozitívan nyilatkoztak a "hátrahagyott" szettekről is upgrade esetén.
100 pénzért ha használtan nézelődsz foghatsz ki jó erősítőket.Mindíg van az AVX-en jó gép eladó és lehet követni az előéletét is általában,nem úgy mint a vakerán vagy az isten tudja hol....
Igen az. Sajnos nem az én számlámon van az az 5 milliárd.
Hát jah az asszony is ott van még a pakliban. Megmutattam neki képen a kinézett Klipsch szettet meg a MA-t is, és az MA-t választotta, tetszik neki a fehér hangszóró.
Persze tudom, hogy van jobb a Heco-tól. Nekem sem volt bajom a Focal-okkal csak ugye úgy alakult az életem, hogy el kellett adnom...
Most pl egy Piot néztem ki, igaz kicsit több mint 100 ezer de talán még beleférne. Egy Pio SC-2022-es, igaz nem sokat tudok róla, hogy milyen lehet.
Nah meg nem tervezget majd cserélni az erősítőket sem, mint a hangfalakat sem.
Pl a Focal-ok is megmaradtok volna, max a Heco-t meg az 920-as Pio-t cseréltem volna idővel és the end.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
Elég arra gondolni, hogy: Pár hónapja az omnimózus 20 Hz agyhalálnál valaki pont ezekre a dobozokra gondolt. Én éreztem a válaszokból, hogy már feszülök is a kereszten...
Igen tényleg valóban agyhalál volt az amikor a megélt tapasztalatokat, pár száz kilométerre lévő fórumosok kétségbe vonták, felülbírálták az általunk hallottakat. Többek között ez is jellemző erre a fórumra ...
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Hát igen a pénz behatárol, mert ugye most majd teljesen 0-ról építem újjá a rendszert.
A kinézett két szett a következő lenne, ezekre lesz kb pénzem (legalábbis remélem. ) http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... teszt_1368
Vagy egy Monitor Audio MR4 + MR center + MR1
Szubban még gondolkodom, így hirtelen azt mondom, hogy lehet, jó lesz egy Klipsch kisebb, de igazából egy SVS SB-1000 már teljesen jó lenne nekem. Eddig egy Heco Vista 25-öm volt, azzal sem volt bajom.
Ha azt a szintet hozzák ezek a hangfalak, mint amit a Focal-ok hoztak akkor nekem már teljesen rendben van. NEm vagyok egy high-endes vájtfülű. Nah meg sokkal többet nem is tudok beletenni ebbe a hobbiba.
Erősítőben meg valami 100 ezer körülire gondoltam majd, hogy egy picit feljebb lépjek, mint amim volt, a Pioneer VSX-920-as.
Nah de bocsi az OFF-ért.
Mindíg a pénz dominál,illetve az is hogy valóban meddig akarsz elmenni.És akkor ezek mellett még a családi viaskodás is fennállhat a háttérben:D
Az SVS szubok ínyencek,szerintem nem sokan mondanának ellen nekik. Ráadásul a kisebb kompakt ládáiról is csettintve írnak.
A Heco Victa szub-tól bőven van feljebb majd meglátod.
A Focal-okat is sokan kedvelik,akik használták mindíg pozitívan nyilatkoztak a "hátrahagyott" szettekről is upgrade esetén.
100 pénzért ha használtan nézelődsz foghatsz ki jó erősítőket.Mindíg van az AVX-en jó gép eladó és lehet követni az előéletét is általában,nem úgy mint a vakerán vagy az isten tudja hol....
- Spiky03
- Fórumlakó
fodesz moziszobája
A frontsugárzókat a legtöbb cég a szettjeiben a sztereó zenehallgatásra (is) szánja.ezért készülnek méretesebbre.(erre jó ellenpélda a kifejezetten házimozira készült LCR rendszer)
Sok esetben nemcsak a hangszóró méret hanem az impedancia is eltér a dobozokon belül.Az utóbbit mái napig sem értem miért,de biztos van erre is ésszerű magyarázat a szakzsűritől valahol...
A vágással tudsz korrigálni és a mélyebb hangokat már nem a kisebb hangszórók sugározzák le.Ehhez nagyon jól kell hogy összedolgozzanak a hangfalak.
Ezért beszélnek mindíg homogenitásról ,hogy mennyire lényeges a házimoziban.
Ettől függetlenül van amikor lehet érezni ha nem egyeznek meg a dobozok ,vagy a hangszórók.Ezt már lehet a térleképzés számlájára is írni azért.
Van amikor annyira jól összeérik a hangkép hogy nem érezhetőek "méret különbségek" a hangok áramlásaval a hangfalak között.Ha ilyennel találkozol akkor az a cucc már jól össze van lőve,valószínűleg tökéletes szinergiával és minden elem jól harmonizál egymással.Akkor pedig főleg ha ezt egy kiszélesített frontoldalon éled át ahol vannak távolságok a két front között ,közpen a centerrel.
A nagyobb kategóriában ahol már a center és a háttér is nagyobb méretű a gyártók azokat már a nagyobb helyiségekhez igazítják ezzel (is) magyarázzák azt hogy miért készülnek nagyobbra.
Ettől függetlenül én azt a meglátást is elfogadom mikor elfektetett frontsugárzót használ valaki centernek,mert azt úgy érzi jónak
Kis centerben is létezik drágább kategória,ahogy kisebb háttérsugárzóban is.
Biztosan tudsz majd választani ha oda érsz. De azért soha ne úgy dönts hogy neked úgyis elég a kisebb is.
A pénz dominál többnyire.de a lehetőségeidhez mérten próbálj hallgatózni és segítséget kérni ha bizonytalan vagy..
Köszönöm ismét csak a kimerítő választ.
Hát igen a pénz behatárol, mert ugye most majd teljesen 0-ról építem újjá a rendszert.
A kinézett két szett a következő lenne, ezekre lesz kb pénzem (legalábbis remélem. ) http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... teszt_1368
Vagy egy Monitor Audio MR4 + MR center + MR1
Szubban még gondolkodom, így hirtelen azt mondom, hogy lehet, jó lesz egy Klipsch kisebb, de igazából egy SVS SB-1000 már teljesen jó lenne nekem. Eddig egy Heco Vista 25-öm volt, azzal sem volt bajom.
Ha azt a szintet hozzák ezek a hangfalak, mint amit a Focal-ok hoztak akkor nekem már teljesen rendben van. NEm vagyok egy high-endes vájtfülű. Nah meg sokkal többet nem is tudok beletenni ebbe a hobbiba.
Erősítőben meg valami 100 ezer körülire gondoltam majd, hogy egy picit feljebb lépjek, mint amim volt, a Pioneer VSX-920-as.
Nah de bocsi az OFF-ért.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Teee SzePista
Először is gratulálok Fodesznek a cuccokhoz.
Fogyaszd őket egészséggel, a yamit meg türelemmel . Szólj ha a fejedre nő, segítek megrántani a gyeplőt.
Én benne vagyok egy haszontalan EQ beállítás varázslásban is, mint nálam - végre másnál is lesz haszna a yamaha kocka oldalamnak .
Szia Bandi!
Akkor máris segíts nekem! Hogy a francba lehet leszedni a Yami fedeléről a műanyag fehér "rovarhálót" ??
Nálam a feketén rikít az a fehér védőrács,nálad gondolom nem zavaró.
Az ilyen "tartozékok" helyett inkább mellékelnének egy tábla piros mogyoróst és nincs gond
Persze gondoltam majd priviben vagy skype-on megkereslek a beállításokkal kapcsolatban.Köszi hogy szóltál!
Nálad már belenőtt a konnektorban a Z7.Csak az áramszolgáltató tudja kikötni ha nem fizetsz
A megalomán méretek,böhömnagy hangszórók,20hz és tököm tudja még mi és az ezzel való tollaskodásokban azért annyira nem vettem részt.
Az tény hogy az óriási Monaudio frontjaim ganéjjul megrontottak,elnáspágoltak néhány szubomat ezt sosem fogom vitatni.Tették ezt "nem diszkós" stílusban azért.
Másik oldalról tudom,hogy nem képviselte azt a szintet mint sok más brand.Ettől függetlenül szerettem,még akkor is ha Videoton hangszórók voltak benne.
Volt igazság és ellenpélda is a történtekre. A nagy center varázsa azért a legtöbb embert valljuk be azonnal leveszi a lábáról.Ezért lesz nekem is majd olyan ha felnövök hozzá
A szükségessége és a kinek miért a fontosabb kérdés inkább.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Igaz itt pl a beszédre gondoltam volna, hogy elüt-e a különféle hangfalakból ha ott szól?
Pl amikor valaki "körbejár" és úgy beszél. De akkor azt mondod, hogy nincs ezzel baj. Mert mind a két szett amit kinéztem ilyen hangszóró készletű elenne, hogy a frontokban nagyobb lenne, és a centerben és a hátsókban lenne egységes.
A frontsugárzókat a legtöbb cég a szettjeiben a sztereó zenehallgatásra (is) szánja.ezért készülnek méretesebbre.(erre jó ellenpélda a kifejezetten házimozira készült LCR rendszer)
Sok esetben nemcsak a hangszóró méret hanem az impedancia is eltér a dobozokon belül.Az utóbbit mái napig sem értem miért,de biztos van erre is ésszerű magyarázat a szakzsűritől valahol...
A vágással tudsz korrigálni és a mélyebb hangokat már nem a kisebb hangszórók sugározzák le.Ehhez nagyon jól kell hogy összedolgozzanak a hangfalak.
Ezért beszélnek mindíg homogenitásról ,hogy mennyire lényeges a házimoziban.
Ettől függetlenül van amikor lehet érezni ha nem egyeznek meg a dobozok ,vagy a hangszórók.Ezt már lehet a térleképzés számlájára is írni azért.
Van amikor annyira jól összeérik a hangkép hogy nem érezhetőek "méret különbségek" a hangok áramlásaval a hangfalak között.Ha ilyennel találkozol akkor az a cucc már jól össze van lőve,valószínűleg tökéletes szinergiával és minden elem jól harmonizál egymással.Akkor pedig főleg ha ezt egy kiszélesített frontoldalon éled át ahol vannak távolságok a két front között ,közpen a centerrel.
A nagyobb kategóriában ahol már a center és a háttér is nagyobb méretű a gyártók azokat már a nagyobb helyiségekhez igazítják ezzel (is) magyarázzák azt hogy miért készülnek nagyobbra.
Ettől függetlenül én azt a meglátást is elfogadom mikor elfektetett frontsugárzót használ valaki centernek,mert azt úgy érzi jónak
Kis centerben is létezik drágább kategória,ahogy kisebb háttérsugárzóban is.
Biztosan tudsz majd választani ha oda érsz. De azért soha ne úgy dönts hogy neked úgyis elég a kisebb is.
A pénz dominál többnyire.de a lehetőségeidhez mérten próbálj hallgatózni és segítséget kérni ha bizonytalan vagy..
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
fodesz moziszobája
Gratulálok fodesz, szerintem nagyon jó döntést hoztál!
Az új hangfalak dobozból való kibontásának varázsáról nem esett szó, pedig az is fontos...
Építkezni meg bőven lehet ezekre a Klipschekre, mert új szériák és fogod tudni bővíteni a későbbiekben.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Spiky03
- Fórumlakó
fodesz moziszobája
sokunknál így van ez, nekem 20-as ok vannak a frontokban, a centeremben 2 x 13+1 x 10-es, a hátsókban oldalanként 2 x 13.. nem érzem ,hogy gond lenne itthon bármivel is nagyon kevés gyártónál lehet úgy megvenni a dolgokat hogy mindenben ugyanaz a készlet legyen és még is jól összeillenek..
Köszi a megerősítést.
Akkor megnyugodtam.
Igaz itt pl a beszédre gondoltam volna, hogy elüt-e a különféle hangfalakból ha ott szól?
Pl amikor valaki "körbejár" és úgy beszél. De akkor azt mondod, hogy nincs ezzel baj. Mert mind a két szett amit kinéztem ilyen hangszóró készletű elenne, hogy a frontokban nagyobb lenne, és a centerben és a hátsókban lenne egységes.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
Ámen Atyám!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
fodesz moziszobája
Teee SzePista
Először is gratulálok Fodesznek a cuccokhoz.
Fogyaszd őket egészséggel, a yamit meg türelemmel . Szólj ha a fejedre nő, segítek megrántani a gyeplőt.
Én benne vagyok egy haszontalan EQ beállítás varázslásban is, mint nálam - végre másnál is lesz haszna a yamaha kocka oldalamnak .
-
Én örülök a váltásnak. Több hete tudom\tudtam már hogy merre tart ez a szekér is.
Sajnos megjegyzés a nyitó Uraknak jogos észrevételeik vannak, ha tetszik ha nem. Sok év mítoszgyártást, nagyotmondást nem lehet csak úgy átlépni.
Ez van, erre sosem kellene hogy szükség legyen. A tényeket mindig felesleges és nevetséges felülkozmetikázni.
Van itt sok olyan fórumtárs aki esetleg tisztább célokkal operál. Ez nem bűn kedves falka, csak ezt fel kéne ismerni és el kéne fogadni.
És igen falka, sajnos sok önálló gondolatot osztottatok meg egyszerre ugyanúgy ami példás, csak egyszerre ugyanúgy marhaságot.
És hogy valami pozitívat is mondjak ; a sok fals mítosz mellett, elvesztek az esetleges tényleg jó tulajdonságok is - bekerültek a "reakció" darálóba.
Elég arra gondolni, hogy: Pár hónapja az omnimózus 20 Hz agyhalálnál valaki pont ezekre a dobozokra gondolt. Én éreztem a válaszokból, hogy már feszülök is a kereszten...
És még sajnos számtalan hasonlót előlehetne ásni a múltból. Pedig tények voltak, a tények meg a szobátokban járnak most .
Én merem remélni hogy az új "arculat" már mentes lesz ezektől, és inkább a tényszerű higgadt hifi-s erények dominálnak majd. + ha szerencsénk lesz készül értelmezhető beszámoló is.
Nincs a mítoszgyártásra a fórumnak se szüksége, a választott márkáknak meg főleg nem.
Remélem ez így fog alakulni .
fodesz moziszobája
sokunknál így van ez, nekem 20-as ok vannak a frontokban, a centeremben 2 x 13+1 x 10-es, a hátsókban oldalanként 2 x 13.. nem érzem ,hogy gond lenne itthon bármivel is nagyon kevés gyártónál lehet úgy megvenni a dolgokat hogy mindenben ugyanaz a készlet legyen és még is jól összeillenek..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Spiky03
- Fórumlakó
fodesz moziszobája
Grarula Fodesz a cuccokhoz.
Várom majd a beszámolódat, hogy milyen ez a szett mozin, mert én is nézegettem ezt, igaz én kisebb frontokkal (26F) mert azok is bőven elegek nekem majd.
Ez a szett is az egyik kiszemeltem ha újra építem a rendszerem.
Az eltérő hangsugárzó készlettől tartok én is, hogy a centerben meg a hátsókban ugye kisebb, mint a frontokban és, hogy ez milyen lesz a filmeknél, mert ugye a Focal-okban amik voltak ott szerencsére egyforma volt az összes hangfalban.
Nah még egyszer gratula és csak írd bátran a tapasztalataidat.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
fodesz moziszobája
Nekem már csak az maradt, hogy gratuláljak.
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Akkor lehet félre értettétek amit mondani akartam... és sorry Fodesz, hogy ez most itt nálad csapódik le amit Szepi generált a homokba dugom a fejem hozzáállásával...
Én nem tudom elfogadni azt, hogy felejtsük el a múltat és nem beszéljük róla, fura és kész. Jó persze másrészről érthető a dolog mert ebből Szepi nagyon jól nem tud kijönni akármit is mond mert ha:
1., egy közel annyiba kerülő (igen számolgattam, kb meg lehet venni annyiból amennyiért elment a Clarus cumó) vadi új neves gyártó szettje simán jobb mint az eddig "bomba" Clarus szett amit istenített és hogy ennyiért mozit nem tudsz neki mutatni, stb, stb....
2., ha meg mégse ugye azt nem írhatja le mert hisz ő már kereskedő és ezt kell eladnia
Szóval azért durva az elmúlt évek hallgatásai után ez a huszárvágás!
Arról persze már ne is beszéljünk hogy jönnek már most a marhaságok amit le tud írni, ha meg rácáfolsz megint mi a válasz: hát az importőr mondta ezt ő csak tudja...
Ha én akarok valamivel kereskedni akkor igen is utána járok minden oldalról, minél több lehetőséget kihasználók hogy máshol más környezetben más típusát is meghallgassam, olvasgatok tesztetek és felhasználói véleményeket, nem pedig elloholok az importőrhöz és név alapján "ez jó lesz" elven belevágok...
Na tehát a Klipschekkel semmi bajom, ha nem ML vonal lenne most már nekem is az lett volna a másik irány (RF7 mkii és RC64 mkii).
DE azért lássuk már hogy a mostani R széria a Klipsch ranglétra legalján van (Synergy utód) és még ez is pikk-pakk cserére készteti a Clarus tulajokat?
Én mondjuk inkább vettem volna ennyiért RF-82mkii szettet akár az RC62 vagy RC64 centerrel és RS hátsókkal.
Arról már ne is beszéljünk, hogy az S14-eket atmos sugárzóként használni, vagy 6-7 csatornaként olyat mondani hogy ott fenn a proji mellett jól szól...
Nekem a fő bajom ezzel a szituval Szepi hozzállása és hogy kicsit már megint kezdődik a nagyotmondás mint Clarusnál és szédítés volt...
Arra azért kiváncsi leszek ,hogy most hány "Szepi féle" Clarus tulaj vált Klispch-re és főleg úgy hogy meg se hallgat mást esetleg ebben az árban csak rohan Szepihez
bevásárolni... csak azért mert...
A downgrade pedig nem szólt egyáltalán az AVR felé a Z7 nekem is tetszik és simán elfogadnám, itt inkább a Klispch belépő - Clarus "nagyágyú" kontextusra gondoltam...
Sorry Fodesz hogy itt bukott ki belőlem ez a dolog és ha kicsit kusza amit írtam
1.Annak idején neked is voltak Clarusok. Te sem ML dobozokkal kezdtél.Sosem beszélsz róla,szóval...
2. csipkebokor vessző
3. Ez a mostani "R" széria lehet nem dombmorít akkorát mint a korábbi sorozatok,de írtam is hogy "ezzel indulnék el a Klispch úton" aztán majd haladok az árral ahogy tudok.
Erre reagáltál teljesen érthetően akkor, hogy down vagy Upgrade??
Az autó vásárlás állít meg szóval Fish-nek is válaszolva egyúttal, most meg kell állnom és élveznem azt ami van. Nem sírok én sem a sarokban
4. időközben volt nálam pár napig egy Arcam AVP-700 is. Rekord volt mert csak pár napot töltött a fodesz moziban. Pazar sztereó és baromi nagy mozi coax-al.
Fapad by alapszint a fjúcsörökben,de amit kellett azt tolta rendesen a clarusokkal.
5. Bár leírtam hogy annyira érett már egy Klipsch vásárlás hogy akár meghallgatás nélkül bevállalom, de előzetesen én is meghallgattam egy fórumtársunknál,majd talán tölt fel egy két képet is a megfelelő helyre.
6 A Pio LX-81/83 lett volna még a Z7 mellett melyet bevállaltam volna. Komarlaci nem ajándékozta nekem a 83-asát ezért jött a Z7
7. Végfok? Meglátjuk. Egyelőre nem lesz, aztán ha "hízna" a hangrendszer, vele párhuzamosan meglátom majd hogy lesz-e szükség rá.
fodesz moziszobája
A downgrade pedig nem szólt egyáltalán az AVR felé a Z7 nekem is tetszik és simán elfogadnám, itt inkább a Klispch belépő - Clarus "nagyágyú" kontextusra gondoltam...
Sorry Fodesz hogy itt bukott ki belőlem ez a dolog és ha kicsit kusza amit írtam
Akkor félreértettelek bocsi
- fodesz
- V.I.P.
fodesz moziszobája
Teljesen jogosak a vélemények ,kérdések az alakulásokkal kapcsolatban, szóval mindenkinek köszönöm hogy posztolt.
Soha nem álltam olyan kapcsolatban a Clarus gyártójával és a termékeivel,hogy az örök pecsétet nyomjon rám ,mást majd soha nem is használhatok,próbálhatok ki az évek során.
Kb 2003-ban hallottam először Clarust a korábbi Titan szettet és azt követően megfogadtam egyszer lesznek nekem is.
Bár kellett várnom éveket és elfogyasztottam addig sok márkát,de így is lett és sokáig használtam is őket. Időközben váltottam,majd vissza.Tudom voltak nehezen követhető lépéseim de nem kell arra gondolni azért,hogy a süllyedő hajót hagytuk el.Továbbá ha még bárkinek kérdése lenne ezzel kapcsolatban beszélhetünk róla.
Azért azt fontos megjegyeznem hogy ha nem szepi lett volna az aki kapcsolatban kerül a Klipsch-el hanem mondjuk bárki más itt a fórumról ,még aznap megkerestem volna
Kb ahogy bubu és Robertó leírta,mert velük korábban beszéltem már a márkát illetően az elképzeléseimről.De másokkal is egyébként.
Szó sincs arról sem, hogy a Clarusnak vége lenne,nem tudnék róla hogy a Clarus nem gyárt már hangfalakat,ez badarság.Persze nem épp gördülékeny módon mentek a dolgok náluk ,mert ennek is voltak viszhangjai már.Azt tudom hogy a gyártó a hangfalak építése mellett mással is foglalkozik,de egyébként nemrég készítettek el egy über mozit valahol,csak hát ugye ez is homályos mert az oldalukat nem frissítik,nem foglalkoznak túlságosan vele,pedig érdemes lenne.
Nem emlékszem hogy írtam volna hogy csak a passzív szubok lehetnek a jók.Volt aktív ládám igen sok és képes lettem volna bármilyen időszakban másokat is kipróbálni ha úgy alakult volna.
A Deimos szub melyre már kb vagy három éve vártam most itt van.Akár maradhatna is mert én kedvelem,nekem tetszik a hangja függetlenül attól,hogy ki hogyan vélekedik róla.
Viszont a hangrendszer cserével már szeretném az R-115SW-t beszerezni a jövőben ,leginkább a (nem csak vizuális) harmónia miatt.
Ezért döntöttem hogy eladom.
Mikor Cutler árulta a Deimost hozzá is szóltam hogy 500e alatt nem sok ellenfele van.Akkorra már sokadszor hallottam őt.Azért megjegyzésként írta is rá hogy így van.
Vagy most már hogy neki sem az van nem így vélekedne róla? Bárki megkereshet itt vagy privátban aki a jövőben érdeklődne a Clarus után,simán leírom a pro/kontra véleményem a termékeivel kapcsolatban,hogy ajánlom-e vagy sem. Bár már nem használom őket attól még kedves emlékek maradnak.
A homogenitás kérdése az én teóriám szerint változatlan,igenis annak vagyok híve hogy nagy frontsugárzók ,ha nem is teljesen azonos,de méretes centersugárzó és hátterek.
A nagyobb brand-ek kategóriái is ahogy egyre a vége felé közelednek ,úgy olvadnak össze a dobozok méretileg és teljesítményben is.
A Klipsch-nek is van LCR rendszere melyek azonos sugárzókból állnak,csak fodesznek meg vékony pénztárcája ahhoz
Egyébként a Klispch mellett a másik cég a Paradigm melyet szintén gondolkodás nélkül bevállalnék.
Nagyon csípem ezt a két gyártót.
A mostani szettemnél a centersugárzó poszt azért alakult így,mert nem bírtam jelenleg többet invesztálni az új dobozokban,ezért anyagi okok miatt tudtam csak az R25C típust venni.
Szívem szerint azonnal egy RC-64-est szereztem volna be,de már ugye nem gyártják.Ez a center régóta kedvenc és próbáltam is az idők során ráakadni.
Volt mikor itt szettben árulták Onkyo 906 AVR-rel,de az akkor is magas labda lett volna..
Az RP-450C lenne a kiszemelt majd ,ha sínen leszek teljesen ,de ez majd később következik be.
Már az állványom átalakítását is úgy tervezem hogy az ő méretei lesznek a mérvadóak.
A surround R14S-re azért esett a választásom,mert azt a párost mindenképp megvettem volna ,akkor is ha hátul pl két R-28F front állna.
Szóval azokat meg is tartom majd akkor is ha esetleg hátul feljebb szeretnék lépni.
Egy időben az LCR rendszerek is felkeltették az érdeklődéseimet,nem is olyan régen majdnem megvettem Robertó Jamo-it,szóval nagyon rajta voltam egy más irányú elképzelésen már.
Ezt csupán azért írom ,mert a dolgok mögött egyáltalán nem foglalkoztatott az hogy a nagy szekrény méretű dobozaim kellene esetleg értük odaadnom.Nincs egy éve talán,hogy ez az üzlet majdnem nyélbe üttetett.
Szóval sosem volt kőbe vésve hogy 80kg/1,5 méter magas hangfalakra tartok csak igényt.Tény hogy bírom a nagy dögöket ,a látványukat és a hangjukat is.
A homogenitás vagy az egységesség kérdése azért lényegesebb ,a hangfalak méretei mellett.
Kivétel a szubsugárzó.De ott is van pro és kontra, mert már van aki váltott "két fürgére" a "nagy lusta" helyett és bevált.
Van akinél nem így van.Tökéletesen elfogadom.
A filmekkel pedig úgy vagyok,hogy azért nem fogom 20× megnézni a Terminátort,mert váltottam párszor, de vannak kivételek melyeket akár évente megnézek,ami még nem olyan sok.
Én is sokat elmélkedtem már azon hogy egyáltalán megéri komoly rendszereket építeni az olyan felhozatal mellett amik az elmúlt években jöttek?
Azért meg mert az indítékok nem csak arra hajaznak.
Bár évente jön két-három igazán jó film,jó lenne több is,de ez van,ez a kínálat és eldönti mindenki hogy milyen minőségben nézi azt.
10-ből kb 5 filmért érdemes vetítőt kapcsolni.
Upgrade/downgrade? Meglátjuk. Azért is írtam hogy ez számomra egy új korszak,mert ezzel a szettel indulnék el a Klipsch útján.Aztán meglátjuk melyik doboz hogyan vállik be.
Ha úgy érzem valamelyik kilóg a sorból akkor a jövőben majd próbálom korrigálni.Valószínűleg a két frontsugárzó alapok lesznek illetve a szub ha egyszer sikerül majd beszerezni.
Ezért most erre konkrétan hogy visszalépés vagy feljebblépés még nem tudok válaszolni.
Igen beklipszesedtem ahogy fehérlaci is írta Én örülök neki ,régi vágyam vált valóra az biztos Talán még azt is ki merem mondani,hogy lehet még meghallgatás nélkül is "átlépek" a brandhez,olyannyira vágytam már rájuk.
A véletlen véletlene az ,hogy épp szepi került kapcsolatban a gyártóval,ezért azt is elfogadom,megértem ha valakinek olyan vélemények fogalmazódnak meg hogy biztosan ő vitt bele.Semmi gond ezzel.
Ismerhettek,hogy alapvetően higgadt, jámbor ember vagyok,attól hogy tudok hatalmasat ütni Szóval egyetlen kritikát sem vélek negatívnak,jöhet bármi.
Egyébként a háttérben "most töröm be" a Klipsch-eket, a nejem kedvenc lemezével Usher-confessions.
Nemsokára jön haza ezért kicsit kedveskedem neki vele