Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szepi mozi-demószobája Dolby Atmos 9.1.6
Moderátor: szepi0808
Szepi mozi-demószobája Dolby Atmos, DTS:X 7.2.4
Nem is tudom, hogyan kezdjem. Szerintem sokan ismernek és tudják ki vagyok és az utóbbi pár évben, nem csak hobbi szinten foglalkoztam a mozival, hanem projektorok, vásznak, kiegészítőket is értékesítettem. Egy jó ideje már az Avmax Hungary (konferenciatechnika) Kft-nél dolgozom, ezen belül is a házimozi üzletágat csinálom. Eddig inkább vetítéssel kapcsolatos dolgokat értékesítettem, de közös elképzelésünk, hogy a mozi más területén is szeretnénk jelen lenni, mint pl erősítők, lejátszók, kábelek, stb. amit eddig is tudtunk adni, de nem igazán ez volt a cég profilja. Majd ha készen lesz a mozis oldalunk, akkor mindenki betekintést kap a kínálatból, addig egy kis türelmet kérek.
A dolog úgy alakult, mivel a cégen belül én mozgok otthonosabban a mozis témában és nálam voltak olyan eszközök, amit az érdeklődőknek meg tudtam mutatni, ezért felajánlottam, hogy használjuk a szobámat demó szobának. Így kellemest a hasznossal kötöttem össze, hiszen a hobbim és a munkámat is egy helyen van.
Nem tudtam eldönteni, hogy kertopikot vagy saját topikot nyissak, mert igazából mindkettőről szó van, de én úgy éreztem, hogy ez inkább a saját szobám és akkor, ha kicsit a munkám is benne van, az annyira nem lesz gáz. Ha esetleg valakit ez zavar, akkor megkérem az adminokat, hogy moderáljanak, ahová gondolják a topikot.
Rengeteg emberrel állok kapcsolatban itt a fórumon is és akik már vásároltak ezt-azt tőlem(tünk) és mindenki elégedett volt az én hozzáállásommal, termékekkel és, ha nem is volt vásárlás, csak segítség kérés, iránymutatás, új vagy használt eszközökkel kapcsolatban én a legjobb tudásom szerint próbáltam segíteni. Gondolom ezért is kaptam a tanácsadó titulust. Ha már a titulusról van szó, akkor nem tudom, hogy a munkám, ami persze a hobbim is, és ami mögött úgy gondolom van egy kis tapasztalat is, összeférhetetlen a tanácsadói rangommal, akkor legyetek szívesek az adminoknál ezt is jelezni és töröljék a kinevezést, nem akarok senkivel konfliktust. Azért is mondom el mindezt őszintén, hogy mindenki tisztában legyen velem és később ne legyen ebből probléma.
Ha úgy gondoljátok, hogy maradhat a titulus, akkor én megpróbálok elfogulatlan lenni és olyan ajánlásokat adni. Szerintem mindenkiben van egy kis elfogultság, ezért is kell több embernél érdeklődni, mert mindenki a saját szemszögéből ad tanácsot és ajánlásokat. Ezt látni a saját rendszeréből, hogy amit szeret abból építi fel a rendszerét és természetesen azt ajánlja, amit ő jónak lát, hiszen azért is építkezett abból az anyagból.
Nálunk elég sok minden megtalálható vagy lesz, ezért nekem tökmindegy ki mit vásárol, persze vannak olyan dolgok, ami nekem jobban tetszik, mint Pl Epson T9200 vs Sony HW55 én a sonyt jobban preferálom, de ettől függetlenül ennek is annak elmondom az előnyeit és mindenki azt választ, amit maga jónak lát. Ép nem rég volt a fórumról egy kolléga Gimbó, akivel összemértünk a két gépet és az epsont vitte, nem álltam a háta mögött a kapával, hogy a sonyt válaszd Többféle projektor van a kínálatunkban, van választási lehetőség én mindig az ár érték arányában azt ajánlottam, amit jobbnak láttam. A mozi részével is hasonló a helyzet, több lehetőség van, de úgy gondoltuk olyan márkát választunk a demó, moziszobába, ami minden igényt kielégíthet, és ami nekünk is tetszik.
A választása Klipsch hangfalakra esett, ebben több kategória is megtalálható, széles a kínálata és mozira, zenére is sokan szeretik.
Meghajtás Yamaha lesz (ennek kell lenni) de hozott erősítőkkel is lehet majd tesztelni, meg persze saját igényeimnek is lehet, hogy lesz tartva egy összeállítás, amivel privátan is használom. De ha a Yamaha hozza azt amit én szeretek, akkor csak az lesz.
Nagyon köszönöm itt is Batman kollégának a Yamahás szaktanácsokat és Norbi kollégának a Klipschel kapcsolatos tanácsait. Folyamatos kapcsolatban vagyunk egymással és segítségükkel is kiválasztjuk a legmegfelelőbb szettet a szobába.
Van több felállás, akinek van tapasztalata vagy véleménye, ne tartsa vissza.
Első körben 5.4-es felállásra gondoltam. Nem kell megijedni a 4 subtól, az igényeket és a mélyeloszlást a szobába figyelembe véve, gondoltam erre a felállásra. Akinek sok, annak lekapcsolok belőle, aki így szereti, az örülhet
Első a drágábbik:
Demó szoba:
1, verzió:
1 pár Klipsch RP-280F (front)
1 db Klipsch RP-450C (center)
1 pár Klipsch RP-260F (surround)
4 db Klipsch R-115SW (subwoofer)
2, verzió:
4 db Klipsch R-28F (front, surround)
1 db Klipsch RP-450C (center)
4 db Klipsch R-115SW (subwoofer)
Összeállítok egy Atmos rendszerre valót is, csak nem tudom, milyen igény lenne rá, érdemes-e.
Yamaha erősítőt Bandi a 3040 ajánlotta, ami atmos, de végfokozható legalább az 5csatornája, amit én szeretnék.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
Vendég
Nagyon kiváncsi lettem.Követni fogom mi történik!
Gyökeres változások vannak, lesznek a moziban. Hamarosan írok egy nyitó szöveget, kis türelmet kérek.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.