Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Az Eurosport-on azért tolják magukat a reklámokban ezerrrel.
Alig lehet nézni a Giro-t mindig el kell kapcsolni.

http://index.hu/sport/futball/2015/05/2 ... penzmosas/
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10168

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

No, ma megrendeltem egy garnitúra Formula C1-es tárcsaféket.
Jövő héten megkapom, remélem jó lesz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Egy kis hazai. Nagyon jó eredmények születtek a hétvégén, érdemes követni. Benkó Barbi újra zseniális formában 21. Nove Mestoban a világkupa első fordulójában. Hihetetlen akaraterővel. Nagyszerű érzés újra top formában látni. Csak hogy érzékeltessem, nemrég csaknem egy napon buktunk hasonlót edzés közben (ilyen varrásos komolyabb), hétvégén ki se mentem arra versenyre, ő ugyanezt megnyerte.
nove_mesto_xco_vilagkupa12.jpg
Liszi Attila szlovák kupa 1. Hely. Extrém sárban.
https://youtu.be/ANmV86gQG1c

Bizony!
Mindketten komoly eredményt értek el.
A szlovák DH pálya brutál saras volt.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Egy kis hazai. Nagyon jó eredmények születtek a hétvégén, érdemes követni. Benkó Barbi újra zseniális formában 21. Nove Mestoban a világkupa első fordulójában. Hihetetlen akaraterővel. Nagyszerű érzés újra top formában látni. Csak hogy érzékeltessem, nemrég csaknem egy napon buktunk hasonlót edzés közben (ilyen varrásos komolyabb), hétvégén ki se mentem arra versenyre, ő ugyanezt megnyerte.

Liszi Attila szlovák kupa 1. Hely. Extrém sárban.
https://youtu.be/ANmV86gQG1c

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

Kedvencem a témakörben a legendás:
https://youtu.be/D3rZphEtzSM
Aki kevésbé ismeri ekkor még mem volt csapatrádio. Furlanék inggatya nyomták, és egy "csapatidőfutamban" felrakták az egész bolyt.
Gyöngyszemek:
Gewiss szépen lanctalpaz, a full boly szétszakadva az életben maradásért küzd.
Szökevények maguk sem hiszik, hogy így felraktak mindenkit, érdemes nézni az arcokat.
2:50 operatőr svenkel nem találja az úton a szökevényeket.
Végén a dobogó

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A mai Giro szakasz sem volt semmi.Nem vagyok Contador fan, de amit a Mortirolo első szakaszán felfelé megcsinált (a defektje után) az nem volt semmi.Aztán az élet kissé igazságos volt vele, Aru is kapott egy defektet...  Mindemellett Landa és Krjiswijk teljesítménye is nagyon komoly volt!

Sztem túl jól sikerült Contador formaidőzítése. Ha van valaki, aki még emléxik arra a Tourra, amit a végén a kis Schleck nyert, az tudja, ez mit jelenthet... Nem beszélve arról, hogy mit lötykölnek ki az Astana mintáiból, és mi (volt) ez a gyenguskodás Arunál éppen most... 

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6706

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A mai Giro szakasz sem volt semmi.Nem vagyok Contador fan, de amit a Mortirolo első szakaszán felfelé megcsinált (a defektje után) az nem volt semmi.Aztán az élet kissé igazságos volt vele, Aru is kapott egy defektet...  Mindemellett Landa és Krjiswijk teljesítménye is nagyon komoly volt!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kerékpározás

a fenti reszen akadt meg a szemem.
regota - mondjuk 30+ eve - tekergetek orszagutikat, jelenleg a 4.-et (a korabbiak leamortizalodtak, eses, baleset, ...), evi nehany ezer km, 6000km 1 evben meg nem lett meg sosem. Jelenleg Trek 1500T Ultegraval, kicsit jobb is, mint venni keszültem (105-ös is eleg lett volna), de mikor 2008-ban vettem, mar nem volt "divatos a Discovery Channel" festes, igy az eredeti ar 60%-aert jo vetel volt.

..sajnos idöközben gerincserv diagnosztizalva is lett nalam, igy ovatosan kell terhelnem (a mindennapi gerninctorna mellett), es ehhez nyilvan nagyon fontos az ülespozicio

- esetleg ismertek helyeket, ahol ilyennel foglalkoznak (komoly meres, vizsgalat, ülespozicio, beallitasi javaslat ..plane gerincserves esetben) ?
- mennyire komolyan vegeztek kiegeszitö, alapozo tornat/erösitest ? pl. core training, törzsizmok, illetve nyujtast ? ki milyen gyakorlatsort csinal ? pl. link  ...en erösen javaslom öket

Budapesten a Bringaland foglalkozik a BG-Fit beállítással, -->http://bringaland.hu/bg-fit.html
és elvileg a Berguson is, de náluk nem találom az oldalon (talán egy telefon és megmondják) -->http://www.berguson.hu/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

regota - mondjuk 30+ eve - tekergetek orszagutikat, jelenleg a 4.-et (a korabbiak leamortizalodtak, eses, baleset, ...), evi nehany ezer km, 6000km 1 evben meg nem lett meg sosem. Jelenleg Trek 1500T Ultegraval, kicsit jobb is, mint venni keszültem (105-ös is eleg lett volna), de mikor 2008-ban vettem, mar nem volt "divatos a Discovery Channel" festes, igy az eredeti ar 60%-aert jo vetel volt.

..sajnos idöközben gerincserv diagnosztizalva is lett nalam, igy ovatosan kell terhelnem (a mindennapi gerninctorna mellett), es ehhez nyilvan nagyon fontos az ülespozicio

- esetleg ismertek helyeket, ahol ilyennel foglalkoznak (komoly meres, vizsgalat, ülespozicio, beallitasi javaslat ..plane gerincserves esetben) ?
- mennyire komolyan vegeztek kiegeszitö, alapozo tornat/erösitest ? pl. core training, törzsizmok, illetve nyujtast ? ki milyen gyakorlatsort csinal ? pl. link  ...en erösen javaslom öket

A jó üléspozi nagyon fontos. És ebbe beleértendő minden. Nem mindegy milyen előrenyúlású kormányt választasz, ehhez képest mekkora a stucni, mennyi a nyeregcső offset. És a nyereg! Aki sokat teker idő után azért tudja mit keressen, de ahhoz tényleg nagyon sokat kell tekerni.
Van a házi módszer (http://bringasandras.blog.hu/2014/05/11 ... beallitasa)

Van számítógépes beállítás, szerintem Csabáéknál is működik (http://www.velo.hu/megnyilt-a-velencei- ... video.html). Vagy http://bringaland.hu/bg-fit.html.
Szerintem a leghatékonyabb ha beállsz egy csapatba mivel azért görgőn más a mozgás mint úton. Ha egy félórát nézik hogy tekersz egyből elmondják mit hogy kell állítani hogy jó legyen.

Nagyon komolyan megy a törzsizomzat erősítés, a téli felkészülés jelentős része ide megy. Fitball, és trx. Van külön edző erre, ő állítja össze a gyakorlatokat. Nyújtás minden edzés után.

Amiket leírtam azok elsősorban a versenyzőkre állnak, hobbiból, munka mellett kérdés az idő/anyagi ráfordítás. Szerintem az erősítés miatt érdemes néhány edzésre elmenni, az alapján már önállóan is végezhetőek a gyakorlatok. A bringabeállítást mindenképp érdemes megcsináltatni jelentős örömfaktor tud elveszni fájó testrészek miatt. 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... Robi (http://www.rob4bike.com/) komoly profizmussal vett méretet, de görgőztem is nála hogy belőjük a pontos speckót. ...

GeriB
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 110

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: GeriB »

Köszönöm, mindenkinek. Visszaolvastam a beszélgetést a fékekről, nem tudom mennyire segít, leírom a saját tapasztalataim. Szerintem a féknél nem az erő a legfontosabb hanem a kontroll. Állóra ugye sose fékezünk, hanem csak lassítunk amire éppen kell. XC versenyen, meg edzésen általában 160-as tárcsákkal megy mindenki, ennek alapvetően súly oka van, meg azért aki egy XC pályán versenytempóban közlekedik az tud annyira, hogy elég legyen a fék. Az se mellékes, hogy így 1-2 pár kerékkel az egész csapatot el lehet látni verseny közben pótkerékkel. Én hazai átlag terepre vagy szórakozni elöl 180 hátul 160-at javasolnék. Az bőségesen elég elöl eleget fog, hátul meg úgyis elcsúszik a nagyobb fék. Sokkal fontosabb a jó gumi. Más kérdés a DH, szakág azt nem ismerem. Nálam nagy tempójú lefelében XT fék már égett be teljesen elvesztettem a féket. A Formula szerintem nagyon jó, én azt használom, az Avid jól szerelhető megbízható.
Cyclocrossban volt egy szezon mikor felkerültek a tárcsák, majd le, itthon értelmetlennek látom. Ha sár/hó van a gumi is csúszik, mit kezdenék a nagy fékerővel? Nehéz is, meg macerás is - kanti sokkal jobb. Országúton tárcsást próbáltam bár sokat nem mentem, teljesen értelmetlen. Egy Campa fék fog bőven eleget, nagyobb fékerő megint csak nem kell. Shimano necces, itthon elég lehet (bár én csak lassítónak hívom ), de külföldön edzőtáborban azért klasszul be tud égni a fékgumi, és cserélni kell, ezzel szemben Campa bírja. Inkább a felni a kérdés annyira beforrósodik, hogy le tud égni a gumikülső, vagy kevés fékkel tempót megy le a bringás, vagy időnként kis hűtő pihenő kell neki. Edzőgumik bírják, inkább a versenygumik szoktak elrepedni, de ez is nagyon ritka.

Ügyes munka a bringa.
DH-nál a gumi és a fék nagyon fontos, de a többi alkatrész is (mondhatjuk, hogy minden). Gyors lefeléknél kevés fék bírja a hőhatást, sok elfüstöl.
Ha csúsztatni akarod terepen a gép farát, akkor használod leginkább a blokkolást. A jól adagolható fékerő nagyon fontos és a blokkolás pont is. Van olyan fék, ami nagyon harap, de hirtelen, nem jól adagolható, az ilyenekkel hamar fejre lehet állni.
A jó szerviz háttér nagyon fontos. Az Avid szerviz háttere nagyon jó és a Formula-é is. Ár terén a Formula felső kategória, de minőség terén is. A Hope nem tudom, hogy milyen szervizháttérrel rendelkezik belföldön jelenleg, de a legjobb fékerő, adagolhatóság, strapabírás szempontjából szerintem jóideje a piacon.
A szerviz háttérről még annyit, hogy fontos, ha a féket nem magad szereled, hogy olyan szervizt találj, ahol le tudják normálisan légteleníteni a féket és feltölteni olajjal.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

Köszönöm, mindenkinek. Visszaolvastam a beszélgetést a fékekről, nem tudom mennyire segít, leírom a saját tapasztalataim. Szerintem a féknél nem az erő a legfontosabb hanem a kontroll. Állóra ugye sose fékezünk, hanem csak lassítunk amire éppen kell. XC versenyen, meg edzésen általában 160-as tárcsákkal megy mindenki, ennek alapvetően súly oka van, meg azért aki egy XC pályán versenytempóban közlekedik az tud annyira, hogy elég legyen a fék. Az se mellékes, hogy így 1-2 pár kerékkel az egész csapatot el lehet látni verseny közben pótkerékkel. Én hazai átlag terepre vagy szórakozni elöl 180 hátul 160-at javasolnék. Az bőségesen elég elöl eleget fog, hátul meg úgyis elcsúszik a nagyobb fék. Sokkal fontosabb a jó gumi. Más kérdés a DH, szakág azt nem ismerem. Nálam nagy tempójú lefelében XT fék már égett be teljesen elvesztettem a féket. A Formula szerintem nagyon jó, én azt használom, az Avid jól szerelhető megbízható.
Cyclocrossban volt egy szezon mikor felkerültek a tárcsák, majd le, itthon értelmetlennek látom. Ha sár/hó van a gumi is csúszik, mit kezdenék a nagy fékerővel? Nehéz is, meg macerás is - kanti sokkal jobb. Országúton tárcsást próbáltam bár sokat nem mentem, teljesen értelmetlen. Egy Campa fék fog bőven eleget, nagyobb fékerő megint csak nem kell. Shimano necces, itthon elég lehet (bár én csak lassítónak hívom ), de külföldön edzőtáborban azért klasszul be tud égni a fékgumi, és cserélni kell, ezzel szemben Campa bírja. Inkább a felni a kérdés annyira beforrósodik, hogy le tud égni a gumikülső, vagy kevés fékkel tempót megy le a bringás, vagy időnként kis hűtő pihenő kell neki. Edzőgumik bírják, inkább a versenygumik szoktak elrepedni, de ez is nagyon ritka.

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: yura »

Nagyon szép, gratula!
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kerékpározás

Szép gép lett, használd egészséggel!

Vendég

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Régóta szemezgetek méretre készített bringákkal, idénre belevágtam a megépítésbe. Megosztom, hátha másnak is hasznos lesz a tapasztalat. Sokféleképpen lehet személyre szabni a bringát, átlag fogyasztó megpróbálja a saját testméreteihez leginkább passzoló geometriát gyártó cégek kínálatából szemezgetni. A műanyag (pardon karbon) bringák korában a piacot uraló nagy gyártók jelentősen beszűkítették az elérhető geometriaválasztékot. Így marad a stucni, nyeregcső szenvelgés. Általában a bringáimat magamnak építem, mivel elég sok időt töltök nyeregben bőven van tapasztalat mi a jó és mi nem. Úgyhogy idén megálomdtam egy bringát. A váz Tomassini (http://www.tommasini.it/eng/index.php). A Tomassini vázak kézzel készülnek, igazi manufaktúra. Robi (http://www.rob4bike.com/) komoly profizmussal vett méretet, de görgőztem is nála hogy belőjük a pontos speckót. Kiválasztottam a színeket, és a mintákat, majd megálmodtam a szettet. Keréknek Fulcrum Racing Zero került fel, szigorúan szingós változatban. Jó hazai utakra alapgumi a Conti Gator lett. A szett nem volt kérdés, Campa Chorus, ami a komolyabb gondot okozta a vadi új 10-es szett begyűjtése, jópár éve nem gyártják már. Most 11-es elérhető, de az kevésbé megbízható, meg elég macerás karbantartani, az marad a versenygépre. Összegyűjtögettük... Összeszerelést Robi műhelyében végeztük, ugyan én is össze tudom rakni, de az a profizmus ahogy ott készül átlagsportolónak nem megy. És akkor a menettapasztalat. Elcsépelt séma de olyan mint mikor konfekció öltönyt veszel vagy csináltatsz. Acél miatt nehezebb a bringa (fullosan pedállal 7,8 kg - a versenygép 6,6). Ez ugyan messze jobb a forgalmazott átlagtól, és a könnyű kerekek miatt haladás közben nem érződik. Olyan mint egy Porsche Panamera. Megy mint a rakéta, de végtelenül kényelmes. Lefelé nagyon stabil, kiváló az utazósebessége, hegyi sprintekben érződik kicsit a rugalmas acél, de nyomatós hosszúban nem érezni. Egész nap el lehet kényelmesen bringázni vele, kiváló edzésre, de komoly tempóban sem okoz csalódást. És végtelenül kényelmes. Régen alu országútim volt (ma görgőzöm vele), na az maga a szenvedés, üvegkemény kényelmetlen. A karbongép sok szempontból jó egy bringának kézenfekvő választás. Aki vonzódik az egyéni géphez, a manufaktúrához, egy olyan géphez amelyet tényleg mesterek raknak össze, és nem egy futószalagról hányják halomba érdemes meggondolni.
tomassini.jpg
tomassini2.jpg

Nagyon szép lett, gratula! Még van, aki értékeli a mestermunkát ezek szerint. A 7,8 nem is olyan rossz még aluból se, hát még acélból. Frankó.
Mindjárt jön GeriB, hogy jó-jó, de hol vannak a 4 dugós tárcsafékek a Goodridge fékcsövekkel meg a fémes betétek, hogy ne legyen nyúlós a fék és tutira meg lehessen állni vele. :D Bocsánat, nem tudtam kihagyni.
Még 1x grat a géphez, sok balesetmentes km-t hozzá!
UI: a fényezése is zsivány,

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kerékpározás

Régóta szemezgetek méretre készített bringákkal, idénre belevágtam a megépítésbe. Megosztom, hátha másnak is hasznos lesz a tapasztalat. Sokféleképpen lehet személyre szabni a bringát, átlag fogyasztó megpróbálja a saját testméreteihez leginkább passzoló geometriát gyártó cégek kínálatából szemezgetni. A műanyag (pardon karbon) bringák korában a piacot uraló nagy gyártók jelentősen beszűkítették az elérhető geometriaválasztékot. Így marad a stucni, nyeregcső szenvelgés. Általában a bringáimat magamnak építem, mivel elég sok időt töltök nyeregben bőven van tapasztalat mi a jó és mi nem. Úgyhogy idén megálomdtam egy bringát. A váz Tomassini (http://www.tommasini.it/eng/index.php). A Tomassini vázak kézzel készülnek, igazi manufaktúra. Robi (http://www.rob4bike.com/) komoly profizmussal vett méretet, de görgőztem is nála hogy belőjük a pontos speckót. Kiválasztottam a színeket, és a mintákat, majd megálmodtam a szettet. Keréknek Fulcrum Racing Zero került fel, szigorúan szingós változatban. Jó hazai utakra alapgumi a Conti Gator lett. A szett nem volt kérdés, Campa Chorus, ami a komolyabb gondot okozta a vadi új 10-es szett begyűjtése, jópár éve nem gyártják már. Most 11-es elérhető, de az kevésbé megbízható, meg elég macerás karbantartani, az marad a versenygépre. Összegyűjtögettük... Összeszerelést Robi műhelyében végeztük, ugyan én is össze tudom rakni, de az a profizmus ahogy ott készül átlagsportolónak nem megy. És akkor a menettapasztalat. Elcsépelt séma de olyan mint mikor konfekció öltönyt veszel vagy csináltatsz. Acél miatt nehezebb a bringa (fullosan pedállal 7,8 kg - a versenygép 6,6). Ez ugyan messze jobb a forgalmazott átlagtól, és a könnyű kerekek miatt haladás közben nem érződik. Olyan mint egy Porsche Panamera. Megy mint a rakéta, de végtelenül kényelmes. Lefelé nagyon stabil, kiváló az utazósebessége, hegyi sprintekben érződik kicsit a rugalmas acél, de nyomatós hosszúban nem érezni. Egész nap el lehet kényelmesen bringázni vele, kiváló edzésre, de komoly tempóban sem okoz csalódást. És végtelenül kényelmes. Régen alu országútim volt (ma görgőzöm vele), na az maga a szenvedés, üvegkemény kényelmetlen. A karbongép sok szempontból jó egy bringának kézenfekvő választás. Aki vonzódik az egyéni géphez, a manufaktúrához, egy olyan géphez amelyet tényleg mesterek raknak össze, és nem egy futószalagról hányják halomba érdemes meggondolni.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Érdemes megnézni:

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

A tegnapi, vagy tegnapelőtti (esős) szakaszon Contador levette a bukóját, hogy felvegyen egy sapkát a sisak alá. A közvetítők szerint az UCI szabályok értelmében sisak levételéért azonnali kizárás járna. Nem tudom ez valóban így van-e, de az biztos, hogy nem történt semmi...
Nem következetesek.
Bár lehet szóltak neki, hogy ma essen el!

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Állj!   Én sem drukkolok Porte-nak. Én annak drukoltam, amikor megláttam Aru-Contador-Porte hármast, hogy ez de jó lesz! Ez a hármas nagyon nagyot fog küzdeni!
A bajom csak annyi, hogy ez a 30 éves szabály teljesen idejét múlta, semmi realitása nincs (kb annyira, mint a magyar kresz előírása a kerékpárokra, szóval remélem mindenkinek van az első keréken borostyán színű prizma, csengő, 2 lámpa...). Amikor ezt a szabályt hozták, még 10-20-30 perc volt a versenyzők között most meg másodpercek döntenek. Azt is tudjuk, hogy ez a szabály arra vonatkozott, hogy egy pénzesebb csapat ne álljon fel még egy fiókcsapattal, akik segítik a fő csapatot. Itt most szintén nem erről volt szó. A szabályokat át kell gondolni. Azt ugye tudjuk, hogy az idei Paris-Roubaix-n a mezőny felét ki kellett volna zárni, mert átmentek a piros jelzésen. Ez is egyértelműen meg le van írva, még sem történt semmi! Amikor a zsűri úgy dönt, hogy kiveszi a csapatautókat, hogy ne érjenek fel könnyebben a leszakadt versenyzők néha meg nem, az is fura. Persze egyértelműen a csapat hibázott, mert nekik figyelni kellett volna, de akkor a csapatot büntessék és ne a versenyzőt! Szóval át kellene gondolni és SZERINTEM az nincs jól, hogy ezzel konkrétan beleszóltak a végkifejletbe, csak ennyi!

A tegnapi, vagy tegnapelőtti (esős) szakaszon Contador levette a bukóját, hogy felvegyen egy sapkát a sisak alá. A közvetítők szerint az UCI szabályok értelmében sisak levételéért azonnali kizárás járna. Nem tudom ez valóban így van-e, de az biztos, hogy nem történt semmi...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Mennyire igaz, hogy az idei Giro-n  nincs unalmas szakasz! Aru-nak ma hihetetlen szerencséje volt a bukás helyével, (na meg azzal, hogy Contador is belekerült) így holnapra is lesz izgalom bőven.
Ha van vér a pucájában bevárja Contadort. Tegnap majdnem bőgött a befutó után. Holnap ennél többet fog kapni remélem!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kerékpározás

Mennyire igaz, hogy az idei Giro-n  nincs unalmas szakasz! Aru-nak ma hihetetlen szerencséje volt a bukás helyével, (na meg azzal, hogy Contador is belekerült) így holnapra is lesz izgalom bőven.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

es - szerintem - ez is korrekt reakcio / indoklas:

"Brian Cookson ...Ich kenne die Diskussion, die im Internet geführt wird. Es [Clarkes Verhalten] war zwar eine sportliche Geste, aber sie könnte auch als unfaire Geste gesehen werden: Es gibt pro Team neun Fahrer, und nicht zehn. Hätte ein Australier sein Laufrad an Fabio Aru oder an Contador verschenkt? Darum gibt es solche Regeln, eine Mannschaft ist eben eine Mannschaft.""

a lenyeg szabad ferditesben a lenyeg: Clarke tette termeszetesen sportszerü volt, ...de vajon egy ausztral odaadta volna a kereket Aru-nak vagy Contadornak is ?

...Porte pechjere elöbb vele fordult ilyen elö, mert ha Contador-ral, akkor ausztral nem, de masik csapatban tekerö spanyol könnyen elkepzelhetöen szeretett volna Neki segiteni, es akkor (ha korrekt a jury) Contador került volna barat segitö szandeka miatt hatranyba 

..lattunk mar 3hetesen is nemzetek szerint összefogast tekeresi strategiaban/taktikaban ...es persze mas alapjan is lehet jobb illetve kevesbe jo haver valaki es ennek megfelelöen megy, legyen ez szökevenyt befogni segites merteke, stb.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Kerékpározás

Állj!   Én sem drukkolok Porte-nak. Én annak drukoltam, amikor megláttam Aru-Contador-Porte hármast, hogy ez de jó lesz! Ez a hármas nagyon nagyot fog küzdeni!
A bajom csak annyi, hogy ez a 30 éves szabály teljesen idejét múlta, semmi realitása nincs (kb annyira, mint a magyar kresz előírása a kerékpárokra, szóval remélem mindenkinek van az első keréken borostyán színű prizma, csengő, 2 lámpa...). Amikor ezt a szabályt hozták, még 10-20-30 perc volt a versenyzők között most meg másodpercek döntenek. Azt is tudjuk, hogy ez a szabály arra vonatkozott, hogy egy pénzesebb csapat ne álljon fel még egy fiókcsapattal, akik segítik a fő csapatot. Itt most szintén nem erről volt szó. A szabályokat át kell gondolni. Azt ugye tudjuk, hogy az idei Paris-Roubaix-n a mezőny felét ki kellett volna zárni, mert átmentek a piros jelzésen. Ez is egyértelműen meg le van írva, még sem történt semmi! Amikor a zsűri úgy dönt, hogy kiveszi a csapatautókat, hogy ne érjenek fel könnyebben a leszakadt versenyzők néha meg nem, az is fura. Persze egyértelműen a csapat hibázott, mert nekik figyelni kellett volna, de akkor a csapatot büntessék és ne a versenyzőt! Szóval át kellene gondolni és SZERINTEM az nincs jól, hogy ezzel konkrétan beleszóltak a végkifejletbe, csak ennyi!

teljesen egyetertek (az elsö +1 nyomas a hozzaszolasodra is tölem van :-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Tegnap tekertem egyet. Senki sem állíthat meg!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kerékpározás

Vinkler:+1 
Egy régi szabály amit még a versenyzők többsége sem ismer.Tény, hogy a csapat is hibázott,és Porte-ék is, én egy max. 30 mp-es büntetést tartanék reálisnak ebben az esetben.
Egyébként ha annyira a UCI szabályok betűjét akarná követni a versenybírói csapat, akkor Contador a mai szakaszon már rajthoz sem állhatna, hiszen a tegnapi szakaszon levette a sisakját ez pedig azonnali kizárással jár.Az más kérdés, hogy csak egy száraz sapit vett fel alá, mert elázott a feje a szakadó esőben-de könyörgöm nála lehet ennyire rugalmas egy szabály-másnál nem?

Így van, ezt a példát már nem akartam felhozni és lehetne még ezret...

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”