Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Szeretnék egy ösvényt kiépíteni a kismegszakítótól a készülékeimhez. Ehhez kérnék segítséget, tanácsot, már mint kábel ügyben. Milyen átmérő, tömör vagy sodort? Olyat szeretnék ami könnyen beszerezhető. A végén csatlakozó nélkül menne az elosztóba amire szintén jöhet javaslat. Kácsás Furutech beépíthető aljzattal esetleg van tapasztalat?
Durván 10m kellene plusz az elosztó. Ja és persze a kismegszakítót se feledjük el, ha már egyszer belevágok.
Előre is köszönöm a segítséget.    

Szia!

Nekem,tömör 4-es MCU-val van kiépítve csak a fázis és a nulla,földelés nélkül.
Furutech FI-E30G van a végükön...
én a kismegszakítót kihagytam,tehát csak a villanyóra mellett található fő biztin keresztül halad át csak az áram

http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... e30g.p.718

ahogy a cikkben is írták:

Tisztább, nyugodtabb, zeneibb hifi

Remélem tudtam  valamit segíteni
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

1. Tudtommal itthon nem forgalmazzák ( bár vannak akik már felfedezték és keresik )
2. Sok minden nem kerül fórumra...

Pont ilyen kábelt keresek , ha nem publikus írd meg légyszíves privátba. ...:-)
Szívesen kipróbálnám
"Az igazi barát szemből támad."

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Darvas László: Az ideális hálózat http://www.hifipiac.hu/audio/cd-erosito ... zat-v15-75

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Szeretnék egy ösvényt kiépíteni a kismegszakítótól a készülékeimhez. Ehhez kérnék segítséget, tanácsot, már mint kábel ügyben. Milyen átmérő, tömör vagy sodort? Olyat szeretnék ami könnyen beszerezhető. A végén csatlakozó nélkül menne az elosztóba amire szintén jöhet javaslat. Kácsás Furutech beépíthető aljzattal esetleg van tapasztalat?
Durván 10m kellene plusz az elosztó. Ja és persze a kismegszakítót se feledjük el, ha már egyszer belevágok.  
Előre is köszönöm a segítséget.    
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, IsoTek Aquarius, Anthem P5, Emotiva XMC-1, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

1. Tudtommal itthon nem forgalmazzák ( bár vannak akik már felfedezték és keresik )
2. Sok minden nem kerül fórumra...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

nálam Siltech New York-ot váltott, másoknál csak e felettieket... 
Eszemben sincs árulni, de mikor felmerült, én is úgy gondoltam, annak a harmadárát kérném, amelynek a helyére bekerült.

Na ezt a kábelt szívesen kipróbálnám ha ennyire dicséred...
Ha ennyire jó akkor miért nem hallottunk róla?
"Az igazi barát szemből támad."

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

IMG_0139ss.jpg

A la Naim.
Pedig ott nincs kábelhisztéria, de ettől még kábeltörténeti érdekesség.
Az előfok végfok között nem úgy megy a drót, hogy előfok - végfok, hanem az előfokból a drót (jel) bemegy az előfok tápjába, úgy, hogy mellette (értsd. egy vezetékben) ott megy az előfok DC tápfeszültsége is, innen, egy másik csatlakozón megy tovább a jel a végfokok felé.
A Naim 1,15cm hosszakat használ, tehát a jel ennek kpásból a dupláján halad.

Így elsőre ez baromságnak tűnik. Aztán két dolog után már nem annyira; az első, hogy páran biztosan emlékeztek, hogy vannak olyan méregdrága összekötők, hogy a jel-ér mellett ott egy vékony másik ér, melyben folyamatosan pici áramot futtatnak, amelyet egy 9V telep állít elő; itt a két megoldás hasonlónak tűnik; a másik, hogy kipróbálva a kábelezést közvetlen elő -végfok kapcsolattal, a hang rosszabb lesz, bármennyire is az ellenkezőjét várnánk.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Vendég

Kábelezzünk

Mit értesz "rendes" kábelen?
Talán azt, hogy nem tompa, nem harsány, nem fed el információt és nem hangsúlyoz?
No de mindezt mihez képest és mennyire? -kérdezi az örök kábelszkeptikus, vagy ahogy már hallottam -kábelszeptikus (ez olyan, mint a halogén tök!)
Eljátszom a gondolattal, hogy mondjuk van ilyen kábelem, (amúgy tényleg van) és úgy bocsájtanám áruba, hogy mindenki annyit fizet, amennyit megér neki, vajon megkapnám összességében az igazi értékét, vagy csak jóval kevesebbet? Vajon aki ilyet vesz, és eladja egyszer,  nyer rajta, vagy veszít? Hiszen nincs hivatalos ára, nincs mihez viszonyítani, ugyanakkor igen jól szól.

Véletlenül nekem is van  . ( csak ic-nek jó). Teljesen véletlenül akadtam rá. Hasonló gondalatokat fogalmaztam meg magamban, mint amit leírtál. Már ismeretségi körömben bekerült néhány rendszerbe és ott is ragadt. Ne csak lila köd legyen , nálam Siltech New York-ot váltott, másoknál csak e felettieket... 
Eszemben sincs árulni, de mikor felmerült, én is úgy gondoltam, annak a harmadárát kérném, amelynek a helyére bekerült. 

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

IMG_0139ss.jpg

Mi ez Félix, lecserélted a komplett kábelezésed? 
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Talán azt, hogy nem tompa, nem harsány, nem fed el információt és nem hangsúlyoz?
No de mindezt mihez képest és mennyire? -kérdezi az örök kábelszkeptikus, vagy ahogy már hallottam -kábelszeptikus (ez olyan, mint a halogén tök!)
Eljátszom a gondolattal, hogy mondjuk van ilyen kábelem, (amúgy tényleg van) és úgy bocsájtanám áruba, hogy mindenki annyit fizet, amennyit megér neki, vajon megkapnám összességében az igazi értékét, vagy csak jóval kevesebbet? Vajon aki ilyet vesz, és eladja egyszer,  nyer rajta, vagy veszít? Hiszen nincs hivatalos ára, nincs mihez viszonyítani, ugyanakkor igen jól szól.
Elmondok egy sztorit: nemrég egy érdeklődő felhívott, azt mondta, vett használtan egy Hivox szénszálas készülék-összekötő kábelt, olcsó volt, vidékről küldték, hát megvette, meg is érkezett, de valami miatt nem szólt egyik csatorna sem, gondolta, megkérdezi tőlem, a gyártótól, mi lehet az oka? Megkaptam, megnéztem, szétszedtem, és láss csodát, a plusz szál nem volt odaforrasztva, a minusz szál pedig egész egyszerűen hiányzott. Értitek? EGY szál drót volt a kábelben, és még az sem volt beforrasztva, csak úgy spontán odaillesztették a rca dugó középponti pöcséhez.  Megáll az ész, és visszanéz! Remélem, aki ezt elkövette, három hétig egyfolytában csuklik egy jóízűt.

A szén a füst fontos része...
Lehet, hogy csak elfüstölt. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mert nincs rendes kábel ...:-)  
Elmondok egy sztorit: nemrég egy érdeklődő felhívott, azt mondta, vett használtan egy Hivox szénszálas készülék-összekötő kábelt, olcsó volt, vidékről küldték, hát megvette, meg is érkezett, de valami miatt nem szólt egyik csatorna sem, gondolta, megkérdezi tőlem, a gyártótól, mi lehet az oka? Megkaptam, megnéztem, szétszedtem, és láss csodát, a plusz szál nem volt odaforrasztva, a minusz szál pedig egész egyszerűen hiányzott. Értitek? EGY szál drót volt a kábelben, és még az sem volt beforrasztva, csak úgy spontán odaillesztették a rca dugó középponti pöcséhez.  Megáll az ész, és visszanéz! Remélem, aki ezt elkövette, három hétig egyfolytában csuklik egy jóízűt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Összeszámoltam, hogy mind az erősítők, mind a hangsugárzók adásvételi topikjában 3-szor annyi böngésző fórumtag van, mint a kábeles adásvételi topikban.
Ez azért sugall egy s mást...

Mert nincs rendes kábel ...:-)  
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

20-tól 20-ig bűvszó de ezt kb mindegyik erősítő tudja a hangfalakkal ellentétben.

A 42-es cipők többsége jó 42-es lábra, csak jó részük kényelmetlen! 
.

Vendég

Kábelezzünk

na máris vita helyett igazat adtál nekem
nagy membránfelület a kis monitornál valóban nem életszerű a nagy állónál meg igen és máris kicsit megint igazam van
Amúgy szerintem a kismonitor még jó ha 60 Hz de azért egy nagyobbacska állónál nem annyira elképzelhetetlen a 30Hz
az esése meg nagyjából mindnek benne van a 3-6 dB tartományban tehát ezt is kb egyenformán vehetjük

Miért ne adhatnék igazat?  A "nagy állót" inkább a hölgyek preferálják. Én inkább maradnék egy nagy membránfelületű monitornál. Az "esés" esetén szerintem szívesebben füllentenek a gyártók. Akár nagyságrendeket is.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Vitázhatunk szubjektív dolgokról, állok elébe.  Az általad említett "nagy" hiába megy le "30-ig" ha ezt csak -6-12 dB esés mellett tudja. Szvsz, többet számít a membránfelület nagysága. Nagy felület mellett sokkal több teste, húsa van a hangoknak(hangszereknek) azonos "Hz" esetén.
na máris vita helyett igazat adtál nekem
nagy membránfelület a kis monitornál valóban nem életszerű a nagy állónál meg igen és máris kicsit megint igazam van
Amúgy szerintem a kismonitor még jó ha 60 Hz de azért egy nagyobbacska állónál nem annyira elképzelhetetlen a 30Hz
az esése meg nagyjából mindnek benne van a 3-6 dB tartományban tehát ezt is kb egyenformán vehetjük

Vendég

Kábelezzünk

Azért ezzel vitáznék... bár mindenkinek más a fontos, de

szerintem egy egy erősítő hangja közel s távol sem esik olyan messzire egymástól, mint pl a hangsugárzóké.
Vegyünk például egy kis monitort meg egy nagy állót a kicsi nagyjából 60Hz alatt néma, a nagy meg 30-ig lemegy
milyen erősítővel lehet produkálni ilyen hatást? nagyjából semmilyennel hacsak nem valami elbarmolt gyári vagy épített vacak.
20-tól 20-ig bűvszó de ezt kb mindegyik erősítő tudja a hangfalakkal ellentétben.
kell a jó forrás de kell a jó hang végére a jó hangfal is. a köztes részek sokkal nüanszabb változásokat hoznak a hangba
pl érvényes ez a kábelekre is, mert egy milliós kábel sem fog soha a monitor hangfalból nagy állót csinálni de még a hangját sem fogja közelíteni hozzá.

Vitázhatunk szubjektív dolgokról, állok elébe.  Az általad említett "nagy" hiába megy le "30-ig" ha ezt csak -6-12 dB esés mellett tudja. Szvsz, többet számít a membránfelület nagysága. Nagy felület mellett sokkal több teste, húsa van a hangoknak(hangszereknek) azonos "Hz" esetén.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Vaaaagy, az is simán megeshet, hogy rájön az ember, hogy a jóval drágább erősítőt nem neki gyártották, ilyen vagy olyan okból kifolyólag és a meglévő erősítője viszont igényli és meghálálja a jó kábelezést. Ez vagyok én. : )
És én...:-) 
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: chord »

Ez a pálcika-sorrend tipikus statisztikai dolog.
Jónak tűnik, sőt, nagy eseményszámnál nem kizárt, hogy ilyesmi kép alakul pl. a fórumtagok összességénél.
Ez a 'soure first' teória (mert csak teória!!) - ezzel különösen egyetértek.

Viszont az egyes tagokat vizsgálva, vagyis, konkrétan nálam, vagy nálad, itt is lenyűgöző, mennyei összevisszaság bontakozik ki.

Még annyi, hogy a talán a tápkábelek tűnnek igazán megfoghatatlannak; az, hogy a jelkábeleknél fizetni kell keményen, szerintem sokan megtapasztaltuk még akkor is, ha arra hajlunk olykor, hogy idiotizmus az egész kábelezés.

Ezen a területen a kapcsolástechnikák bizonyosan nem mellékesek.
Csak arra gondoljatok, hogy csövesnél az elektronfolyam 'kirepül', komoly mm -ek, ahol semmi sincs, csak vákuum, a hőmérsékletek brutálisan eltérnek, aztán a kimenő még teljesen szétcsatolja a dolgokat - a  tranzisztorosnál a tápfeszültség meg a hangjel közti kapcsolat  egészen másképp alakul.
Mint pl. emlékeztek még a Gaincard klónjára?, hát ott messziről úgy tűnt, hogy a tápfeszültséget rákötjük a kimenetre úgy, hogy az egyik ágba egy IC -t, meg pár vicik-vacak alkatrészt teszünk, aztán csók...

Miért is viselkednének hasonlóan egy adott tápkábellel?

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Ez most komoly, hogy van 1 db tápkábel hazánkban bolti áron 577 ezer FT-ért???

http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... 18e-detail

Kissé nyugatabbra "csak" 1400 €.
Ennyi pénzből az egész rendszeremet "falovasítom" (IC+táp+elosztó+hangfal+hütőszekrény). Nem hiszem,hogy rosszabbul szólna.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Vendég

Kábelezzünk

A fórumon is vehetsz e körüli árfekvésűt... 

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Nyilvan letezik az a rendszer, ami ezzel teljesedik ki!

Vendég

Kábelezzünk

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hasonló valós esettel is találkoztam. Egy pécsi hifista ismerősöm már egy éve munkanélküli volt, a családja már komoly pénzügyi problémákkal küzdött, az úriembernek konkrétan szakadt volt a cipője, de 180 ezerért vett egy egzotikus összekötő kábelt. Éppen a boltban voltam a vásárlás idején és végignézhettem, ahogy remegő kézzel átveszi a sok héttel korábban megrendelt díszdobozos portékát. Mindez a 90-es évek elején történt, de a mai napig meghatározza a kábelekhez köthető hozzáállásomat.

Egyébként gyakran felmerül itt kérdésként, miért pont a kábelek váltják ki a legtöbb vitát a hobbitársak között. Azt gondolom erről, hogy a kábelcserélgetés a szegény (magyar) ember tuningja. Egy elektronika, vagy hangsugárzó működésével nagyjából tisztában vagyunk, ezeket nehéz misztifikálni, de a kábelekbe bármit bele lehet magyarázni és hát sokan meg is teszik. Van itt olyan kolléga is, aki a kábeleket tartja egy rendszer legfontosabb elemének. Az általam látogatott angol és amerikai fórumokon is fontos téma ez, de messze nem kavar olyan indulatfelhőket, mint nálunk. A jobbra törekvés számomra tisztelendő tulajdonság, de néha igazán ijesztő példákkal is lehet találkozni. Bár én is foglalkozom kábelek gyártásával, de amikor valaki 40-50e forintért vásárol egy csatlakozót, az már nálam is túlkapásnak minősül.

Szerintem NEM a kábelek váltják ki a LEGTÖBB vitát, kivéve, ha felkészületlen és tapasztalatlan szakkollégák gyanútlanul feszegetni kezdik a dolgot  .

Magyar ember tuningja dolog: más országokban is van DIY-kedés, nyilván a hanyatló, koncepciótlan és félálomban tévelygő nyugaton jóval több pénzt tudnak erre költeni, de ettől még nagyon gyakori sportág, sőt, nem egy vagy két online oldalon, ahol drótot árulnak, komplett összeszerelési leírást adnak minden aprósággal, amire szerintük figyelni kell (kábelcsavarás iránya, menetek száma/méter, dugók, szigetelések, stb.). Illetve talán még arról is lehet olvasni, hogy az adott konstrukcióval mely gyári kábeleket lehet megszorítani.

A kábel a lánc legfontosabb tagja? :-))))))) Ez a szuperlatívusz kicsit megvisz :-))))))))))))))))). Mondjuk, ha arra gondolok, hogy tápkábelek nélkül biztos, h nem szólal meg a lánc, és hiába áll az 50 000 darabos vinyl-gyűjtemény... 

Természetesen a túlmisztifikálás is bejön a képbe, de azt hiszem, ahhoz a túlmisztifikáláshoz képest, amit a PROFI-gyártók folytatnak, a DIY-szint kiscserkészek májkrémuzsija. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Összeszámoltam, hogy mind az erősítők, mind a hangsugárzók adásvételi topikjában 3-szor annyi böngésző fórumtag van, mint a kábeles adásvételi topikban.
Ez azért sugall egy s mást...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”