Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6675

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Régebben volt egy üzletem vele majdnem,szerencsére nem jött össze,szerintem drága.

Viszont vásároltam Fapacitól hangfal csatlakozót,szuper minőség és olcsó ár.

A normál verziót 1000 körül adja, ha hármat vagy többet veszel akkor 900.Én három-négy éve vettem 8-900 környékén őket (nem tőle).Szerintem nem annyira drága, és a minősége tényleg jó.
Fapaci cuccait nem ismerem, tőle még nem vásároltam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 338

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Sziasztok!

Vásárolt valaki tőle?

http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... akozok,882

A minőségre lennék kíváncsi!

Előre is köszönöm!

Régebben volt egy üzletem vele majdnem,szerencsére nem jött össze,szerintem drága.

Viszont vásároltam Fapacitól hangfal csatlakozót,szuper minőség és olcsó ár.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!

Vásárolt valaki tőle?

Előre is köszönöm!

Szerintem Faló ajánlatával jobban jársz...

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Sziasztok!

Vásárolt valaki tőle?

Előre is köszönöm!

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Üdv Mindenkinek!

Szeretném megosztani hogy jártam minap!
Egy ismerősöm szerette volna az erősítőt összekötni a laptoppal hogy néha tudjon a nagy megosztó portálról zenét hallgatni.
Nincs komoly rendszere és neki teljesen megfelel ami van ezt hozzátenném!
Felajánlottam hogy csinálok neki egyet, mert kifestet nálam és nem kért pénzt érte.
Megvettem 1 pár rcat meg 3.5 jack csatlakozót és 2 méter kábelt hozzá.
Nem nagy összeg volt.Rca 1200ft a 2 db 450ft a jack a kábel 300ft métere.
Itthon szépen nekiálltam kipakoltam mindent ami kell.A csatikat szétszereltem a kábelt blankoltam és csak forrasztani kellett.
Az istené nem akarta az ón befutni a kábelt, párszor óvatosan megkapartam és még mindig nem ment az ón rá!
Újra blankoltam hiába.Még egyszer csupaszítottam és meg néztem hogy mi van ezzel a kábellel.
Nagyon halovány sárga színe volt!Nagyítóval is megnéztem és bizony gyanús volt a kábel hogy ez réz lenne!
A forrasztó páka hegyét hozzáérintettem és levált a halovány sárga réteg!!!
Magyarán az alumínium kábel gyenge réz futtatással volt el látva!
Kész voltam ettől hogy minden szart el lehet ebben az országban adni!
Végül vettem kácsás vezetéket 350ft méterét amivel megcsináltam.
Jó drágán vettem az alumínium vezetéket!!!

Kellemes hétvégét mindenkinek

Egyre több aluval lehet találkozni. Én is futottam bele alu árnyékolófóliásba. Az RCA pedig valami lakkozott spiater anyag volt. szétcsavarva szét is eset az egész palifogó, ultragagyi kivitel.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Üdv Mindenkinek!

Szeretném megosztani hogy jártam minap!
Egy ismerősöm szerette volna az erősítőt összekötni a laptoppal hogy néha tudjon a nagy megosztó portálról zenét hallgatni.
Nincs komoly rendszere és neki teljesen megfelel ami van ezt hozzátenném!
Felajánlottam hogy csinálok neki egyet, mert kifestet nálam és nem kért pénzt érte.
Megvettem 1 pár rcat meg 3.5 jack csatlakozót és 2 méter kábelt hozzá.
Nem nagy összeg volt.Rca 1200ft a 2 db 450ft a jack a kábel 300ft métere.
Itthon szépen nekiálltam kipakoltam mindent ami kell.A csatikat szétszereltem a kábelt blankoltam és csak forrasztani kellett.
Az istené nem akarta az ón befutni a kábelt, párszor óvatosan megkapartam és még mindig nem ment az ón rá!
Újra blankoltam hiába.Még egyszer csupaszítottam és meg néztem hogy mi van ezzel a kábellel.
Nagyon halovány sárga színe volt!Nagyítóval is megnéztem és bizony gyanús volt a kábel hogy ez réz lenne!
A forrasztó páka hegyét hozzáérintettem és levált a halovány sárga réteg!!!
Magyarán az alumínium kábel gyenge réz futtatással volt el látva!
Kész voltam ettől hogy minden szart el lehet ebben az országban adni!
Végül vettem kácsás vezetéket 350ft méterét amivel megcsináltam.
Jó drágán vettem az alumínium vezetéket!!!

Kellemes hétvégét mindenkinek

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Köszi mindenkinek! A KáCsánál van egy-két ígéretes darab, kicsit jobban utánuk járok, és majd azt is meglesem, Fapaci miből szerel!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 91/page-51
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Köszi mindenkinek! A KáCsánál van egy-két ígéretes darab, kicsit jobban utánuk járok, és majd azt is meglesem, Fapaci miből szerel!

Sensing The Progressive Feeling...

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Egyedi készítésű IC kábelemhez keresek jó minőségű RCA csatlakozókat, lehetőleg nem ebay-ről. Olyan érdekelne, aminek nem az a szürke (ki tudja milyen) fém a belseje (alapanyaga), hanem sárga, vagy inkább vörösréz, és ez van bevonva ezüsttel vagy arannyal, esetleg ródiumozott. Mivel pár külföldi rendeléssel már befürödtem, ezért lehetőleg csak megbízható, "bejáratott" tippeket kérnék! A 4db-ra max. 20k-t szánok, többet nem! Olcsóbbak jöhetnek, természetesen! Az sem gond, ha alacsony (pl. KLEI Copper Harmony), vagy magas fémtömegű típusokat mondotok, csak a fentieknek feleljenek meg!

Előre is köszi a válaszokat!
Faló árul Gofeit vagy mit, az vörösréz.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok!

Egyedi készítésű IC kábelemhez keresek jó minőségű RCA csatlakozókat, lehetőleg nem ebay-ről. Olyan érdekelne, aminek nem az a szürke (ki tudja milyen) fém a belseje (alapanyaga), hanem sárga, vagy inkább vörösréz, és ez van bevonva ezüsttel vagy arannyal, esetleg ródiumozott. Mivel pár külföldi rendeléssel már befürödtem, ezért lehetőleg csak megbízható, "bejáratott" tippeket kérnék! A 4db-ra max. 20k-t szánok, többet nem! Olcsóbbak jöhetnek, természetesen! Az sem gond, ha alacsony (pl. KLEI Copper Harmony), vagy magas fémtömegű típusokat mondotok, csak a fentieknek feleljenek meg!

Feladtad a leckét.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az én diy ic kábeleimen ez vált be legjobban, én ezt ajánlanám: Furutech fp126g
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audi ... 126g.p.732

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Sziasztok!

Sensing The Progressive Feeling...

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Sziasztok!

QED QUDOS Silver Speical 25th Anniversary Edition 

Valaki ismeri, vagy esetleg birtokol ilyen kábelt?

Mi a piaci ára?

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv!

Vendég

Kábel készités házilag

Az MBL kábel egy német hi-end termékeket gyártó cég terméke .
Annyira ritka (már mint a kábel) , hogy minimális infó van róla a neten .
Nem tömeg áru ! ! !
Az MBL hangfalakat pedig nem lehet felűl mulni .
Szépség és HIGH-END hang egyben .
www.mbl.de

A Sun Leiste elosztót pedig a Sun Audio cég forgalmazza többek között Krell , Madrigal , Bryston és Mark Levinson
termékek közt . A Mark Levinson kábel pedig magában rohadt drága .
Ezek sem mindennapi cuccok . Sokan nem is ismerik .

Köszönöm a megerősítést !

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok !
Valaki tud-e információt adni az alábbi termékek kvalitásáról , minőségéről , hasznosságáról :
Sun Leiste 6-os High-end elosztó 2m-es Mark Levinson kábellel .
MBL PC1 High-end tápkábel . A kettőt meg tudom venni (leelőlegeztem) 45e-ért .
Ezeket működtetném róla : CA 651R , DUNE HD BASE , CA DVD89 , Canton AS 85.2 sc SUB-2X , Philips 52" Led TV .
Akinek van tapasztalat kérem ossza meg velem , hogy a mostani "mezei" elosztókhoz képest várhatok minőségi változást kép/hang tekintetében ill. kompatibilitás fontos-e ?

KÖSZÖNÖM !
Privát válaszokat szívesen veszek !

Lowrider.

Az elosztót nem ismerem, ha a tápkábel a különleges minőségű, véleményem szerint a legjobb hangsugárzót gyártó MBL cég terméke, de ide sorolhatjuk az erősítőiket is, akkor az önmagában is megér ennyit. Ha így van, nagy rizikója nincs a vásárlásnak, nagyon nem lehet mellé nyúlni. Hozzáteszem én a hangsugárzóikat ismerem igazán, aki egyszer hallott ilyet, az nem tud szabadulni a hallottaktól, csak ne lenne olyan bitang az ára.

Vendég

Kábel készités házilag

Sziasztok !
Valaki tud-e információt adni az alábbi termékek kvalitásáról , minőségéről , hasznosságáról :
Sun Leiste 6-os High-end elosztó 2m-es Mark Levinson kábellel .
MBL PC1 High-end tápkábel . A kettőt meg tudom venni (leelőlegeztem) 45e-ért .
Ezeket működtetném róla : CA 651R , DUNE HD BASE , CA DVD89 , Canton AS 85.2 sc SUB-2X , Philips 52" Led TV .
Akinek van tapasztalat kérem ossza meg velem , hogy a mostani "mezei" elosztókhoz képest várhatok minőségi változást kép/hang tekintetében ill. kompatibilitás fontos-e ?

KÖSZÖNÖM !
Privát válaszokat szívesen veszek !

Lowrider.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Érdekes megfogalmazásokat olvasni itt az érvéghüvelyről, és  szigetelt változatáról, nem beszélve a szemes sarukról. Ugyanis érvéghüvelyt nem láttam még alumíniumból, pedig pár ezret már krimpeltem.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 177

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Majik »

érvéghüvelyt sok féle anyagból lehet csinálni de eddig csak réz és ezüst Volt amivel találkoztam az acél egy kicsit Combos lenne összenyomni
Az érvéghüvelyt bekötés elött egy nyomó fogóval össze kell nyomni rá préselni a vezetékre (pár ezer forintos szerszám)
Az aluból is csinálnak de az inkább légkábel szereléshez Aluminium vezetékekhez használják és egy egésszen más technológia

Sziasztok!

Óvatosan az érvéghüvellyel!
Ipari elektronikában elterjedt, és sok helyen kötelező a használata. Ónozott rézcső egy kis műanyag peremmel kiegészítve, de létezik műanyag perem nélkül is. Kötelező speciális fogóval felpréselni a vezeték végére bekötés előtt!
Bizonyos helyeken (Profibus, Ethernet) főként adatátviteli kábeleknél a használata tilos!

Van Damme kábelből van nálam 4 féle, hangfalkábel. Szívesen odaadom kipróbálásra. Győrben vannak.

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 208

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: xilop »

Az én tápkánelem talán még különlegesebb, szénszálas , forrás készülékekhez, futómű-dac-hoz használom.

Vendég

Kábel készités házilag

Korábban már belinkeltem az első általam készített diy ic-t, ez egy újabb próbálkozás volt

Itt pedig már egy barátom munkája, ugyan azon vezetőkből, de már szép is, nem csak 

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Ígéretes olvasmány, bár én inkább mozizok, és gondolom a zenehallgatók már tudnak erről a kábelről,

de aki mégsem, annak tessék elolvasni:

http://audiolife.blog.hu/2014/07/16/az_ ... ek_bagoert

Fórum társak közül van valakinek tapasztalata a VDC Van Damme kábelekkel?
Esetleg ezzel: 278-582-080

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Még inkább meghallgatni, és az alapján egyetérteni a leírtakkal ( vagy nem... )
Igen, a vélemény szubjektív, ár miatt érdemes kipróbálni, megfülelni....

Vendég

Kábel készités házilag

.... a zenehallgatók már tudnak erről a kábelről,

de aki mégsem, annak tessék elolvasni...

Még inkább meghallgatni, és az alapján egyetérteni a leírtakkal ( vagy nem... )

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Ígéretes olvasmány, bár én inkább mozizok, és gondolom a zenehallgatók már tudnak erről a kábelről,

de aki mégsem, annak tessék elolvasni:

http://audiolife.blog.hu/2014/07/16/az_ ... ek_bagoert

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Köszi,valami ilyesmire gondoltam.Az olcsóbb kopp-nak mintha nem lenne tömör a csatlakozó része,látszik valami vágás rajta.Ez gond,és inkább a másik drágább legyen,vagy jó ez így?
Ment PÜ! 

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”