Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
HIVI B3S
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Erőteljesen elgondolkodtam azon, hogy építenem kellene a Bose Panaray "banánsugárzók" ihletésével egy kültéri hangsugárzó párt. Nyaranta viszonylag sokat vagyunk esténként a kertben, sütögetés sörözgetés stb. céljából, és mindig gondot okozott, hogy valami megfelelő, de nem túl nagy hangosítást kitelepíthessünk az élmény fokozásához. Ez nyilván idén nyáron már nem igazán lesz aktuális, viszont a következő szezonra összejöhet!
Abban kérnék segítséget, hogy legyetek kedvesek, ajánljatok nekem jó minőségű, de nem túl drága, kis, kb. 8cm átmérőjű szélessávú hangszórókat, amik mondjuk 100-150Hz-től 5-6kHz-ig viszonylag egyenletesen átvisznek!
Ezeket érzem talán kültérre a legkényesebb résznek.
Előre is köszi a javaslatokat!
Sensing The Progressive Feeling...
Hangsugárzó építés
Szia!
Mit vársz a cserétől? Miben lenne jobb a kevlár? Miért nem keresel gyári kevlárosat
Mert nem gyártanak tűrhetőt elfogadható áron.
Ha a T-S paraméterek nem változnak, nem változik a mélytartomány sem, szóval igaz, itt sem a membrán anyaga számít.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Kef Reference K207 hangsugárzó dobozt milyen hangszórókkal lenne èrdemes beèpíteni?
Hangsugárzó építés
Szia!
Mit vársz a cserétől? Miben lenne jobb a kevlár? Miért nem keresel gyári kevlárosat
- PrinceHerceg
- Fórumlakó
- Értékelés: 95
Hangsugárzó építés
Halihó Uraim!
Vki nem vállal esetleg közületek membráncserét véletlenül?
Konkrétan egy 12"-os papír mélyet kéne kevláros variánsra varázsolni, de csakis szakértelemmel, szép munkavégzéssel!
Ha akadna vki a témában kompetens és Bp-i - merem remélni, hogy jó helyen kajtatok - úgy kérem, hogy keressen P.Ü-ben!!
Köszönöm!
Hangsugárzó építés
Brávó! Perfect!!!
Hangsugárzó építés
Kész is...
Hangsugárzó építés
Hosszú szünet után újra feléledt a barkácskedv. 1-2 hét és megszólal...
Hangsugárzó építés
Az újabb áldozat.
Fél éve a ferrites változat járt nálam, most ennek kell hangváltó és dobozterv.
(szerencsére a B&C oldalán is van - csak az nem tetszik)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5244
Hangsugárzó építés
A képen bekeretezett tartomány érdemel némi figyelmet, ugyanis ebben a frekvenciatartományban, ahol pont nagyon érzékeny a hallásunk, ekkora egyenetlenség (7dB) igen durva hibának számít. Ráadásul a gyártók igyekeznek minél jobban kisimítani a méréseket...
Hangsugárzó építés
Én is pontosan így gondoltam.
Hangsugárzó építés
audioline
És hány főnek kell hájendnek hallani?
Hangsugárzó építés
Úgy érzem, vakvágányra futott a beszélgetés
Hangsugárzó építés
Ráírni könnyű. Épp ezért köveznek meg az adásvételben valakit.
Hangsugárzó építés
Mert a katalógusban az volt írva
A Focal 8V416J.
Hangsugárzó építés
Remek. Köszi Miért high end?
Hangsugárzó építés
Itt van egy kis infó, és a saját hangfalam.
Visaton G20FFL high end magas, és Focal mély.
Hangsugárzó építés
A hangszóró Sawafuji DP-12.
50Hz-20000Hz. Dinamikus síkmembrános hangszóró a minimális torzítás érdekében.
A hangfalat a Lajos utcai Best Hifi készítette 1996 körül. Talán Best 4.2 a típusa. Volt nekik egy másik fajta is, amiben 3 ilyen hangszóró volt. Szerintem annak nem volt olyan jó hangja. Az ebay-en most is kapni 100EUR körül van a hangszóró darabja. Nekem is van négy...meg hanfal belőle.
Hangsugárzó építés
És ezt honnan lehet tudni?
Hangsugárzó építés
No, ilyenről sem hallottam
Beguglizva kicsit más külalakú képeket dob ki, de lehet ez valami különc kiadás.
Elsőre nekem az AMT Heil ribbon magassugárzója ugrott be, de utólag rákeresve, az sem így néz ki igazán....
Ja, és ez a 2 motor + a dinamikus magas-sugárzó egy lapba van szerelve, olyan open-baffle szerű, elöl hátul hangszóróselyemmel van takarva, a hangfal alsó részén viszont már doboz van, abban van 2 dinamikus mély-közép sugárzó, nagyon spéci az egész.
Ja, és nattyon tisztességesen szólt, egy teljesen alapszintű rendszerben.
(nem, nem lesz eladva, jól néz ki és jól szól, a tulaja nagyon boldog vele)
Nem is sejti milyen mázlija van, ez egy igen értékes és sajnos szinte beszerezhetetlen középsugárzó, az a doboz komoly rendszerben is erőssége a láncnak.
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 235
Hangsugárzó építés
Ez egy nagyon jó középsugárzó, ha jól emlékszem orthodinamikus elven működik és igen jó hangja van, talán japán gyártmány . Mit akarnak a dobozzal, eladják?
No, ilyenről sem hallottam
Beguglizva kicsit más külalakú képeket dob ki, de lehet ez valami különc kiadás.
Elsőre nekem az AMT Heil ribbon magassugárzója ugrott be, de utólag rákeresve, az sem így néz ki igazán....
Ja, és ez a 2 motor + a dinamikus magas-sugárzó egy lapba van szerelve, olyan open-baffle szerű, elöl hátul hangszóróselyemmel van takarva, a hangfal alsó részén viszont már doboz van, abban van 2 dinamikus mély-közép sugárzó, nagyon spéci az egész.
Ja, és nattyon tisztességesen szólt, egy teljesen alapszintű rendszerben.
(nem, nem lesz eladva, jól néz ki és jól szól, a tulaja nagyon boldog vele)
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Hangsugárzó építés
Nem találtam jobb topikot, így itt tenném fel kérdésemet.
A minap volt alkalmam egy érdekes hangfallal megismerkednem, a tulaja egy hozzátartozójától kapta ajándékba, mivel használaton kívül volt.
Csak annyit tudott, hogy Mo.-on készült, több, mint 20 éve, és "BEST" névre volt keresztelve (hogy ez a gyártó fantázianeve, vagy magát a hangfalat nevezték így, nem tudni, csak ez van rágravírozva a táblácskára, ami a hangfalon volt)
Ismeri valaki ezt a nevet?
Ami még számomra ismeretlen volt, az az, hogy 2 ilyen motor is van 1 hangfalban:
(Továbbá még egy csipogó, plusz még két mélyközép)
Ez milyen hangszóró?
Ez egy nagyon jó középsugárzó, ha jól emlékszem orthodinamikus elven működik és igen jó hangja van, talán japán gyártmány . Mit akarnak a dobozzal, eladják?