Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ezt nem értem. Ha a doboz belső kábelezését közösítem belül egy pár banán aljzatra, az miben lehet rosszabb, mint kívül varázsolni jumperlemezzel, jumperkábellel, akármivel, egy csomó felesleges plusz érintkezést és miegyebet generálva?
Most esett le, mit javasoltál. Értem. Kezdőnek tűnő kérdezőnknek viszont nem biztos, hogy jó ötlet nekifognia...ráadásul ezzel kizárva a bikábelezés lehetősége. Valahol jobban beválik...
.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ha megtaláltatott a végleges nagy ő, akkor érdemes. Amíg képlékeny a dolog, értelmetlen. Ha több hét után is minden ok a "teszt vezeték"-el simán beszorítva...akkor jöhet a páka.

Ezt nem értem. Ha a doboz belső kábelezését közösítem belül egy pár banán aljzatra, az miben lehet rosszabb, mint kívül varázsolni jumperlemezzel, jumperkábellel, akármivel, egy csomó felesleges plusz érintkezést és miegyebet generálva?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Beforrasztva az igazi.....Vannak olyan hangfalak melyek jobban érzik magukat bi-wire módban.
Ki kell próbálni,ingyen van!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Éppen ezért sztem én inkább belül közösítem a kábeleket.
Ha megtaláltatott a végleges nagy ő, akkor érdemes. Amíg képlékeny a dolog, értelmetlen. Ha több hét után is minden ok a "teszt vezeték"-el simán beszorítva...akkor jöhet a páka.
.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nagyon köszönöm Nektek a tippeket, ki fogom próbáln, így meglesz az elfoglaltság :-)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Uraim, olyan is biztosan lesz, de fórumtársunk még ne nyúljon bele a dobozba, egyelőre elég, ha kábellel áthidalja, és NEM TESZ RÁ VILLÁT MEG DUGÓT, hanem a csupasz kábelvéget csipteti be az aljzatba.

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 334

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

+ 1

én is így csináltam!!
Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én a helyedben lecsípnék egy darabot a hs kábelből és megcsinálnám magam. Aztán néhány nap után visszatenném a gyári összekötőt. Mindenki mást mond majd, bár a többség álláspontja szerint a gyári összekötőnél minden jobb. Volt egy időszak, amikor többféle jumpert is kipróbáltam, tömör egyeres rezet, szigetelés nélkül, ezüstözött kábelt, más hs kábel darabot és sorolhatnám. Valamiben mindegyik jobb volt, de eltolta a hangképet vmely irányba. Összességében egyikre sem mondtam volna, hogy jobb, inkább más. Aztán visszakerült a gyári és egységesebb lett a hangkép. 
Ne higgy senkinek  , próbáld ki.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mindenki mást mond majd, bár a többség álláspontja szerint a gyári összekötőnél minden jobb. Volt egy időszak, amikor többféle jumpert is kipróbáltam, tömör egyeres rezet, szigetelés nélkül, ezüstözött kábelt, más hs kábel darabot és sorolhatnám. Valamiben mindegyik jobb volt, de eltolta a hangképet vmely irányba. Összességében egyikre sem mondtam volna, hogy jobb, inkább más. Aztán visszakerült a gyári és egységesebb lett a hangkép. 

Van benne igazság.  

@hukkle!

A személyes megtapasztalást - de sokszor leíródott már - semmi sem pótolhatja.
A bevált...hangsugárzó kábelből mindenképpen érdemes jumpert készíteni és megfülelni.
Jó magam a bikábelezést sem tartom elvetélt alternatívának - tudom sokan leminősítik - ami adott helyen/rendszerben, adott ízlést tekintve döntheti a mérleget jobbra vagy balra.
A lényeg, hogy tessék kipróbálni többféle opciót, oszt elválik... 
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi a választ, szóval jumperelés. Tisztára számítástechnika. Egy Focal Cobalt 816 hangfalról van szó, ami eleve egy picit nehezen meghajthatónak tűnik az eddigi tapasztalataim alapján. A hangfalkábel pedig Van Damme 2*6 mm 268-506-000. Előtte egy 4 eres Audioquest Type 2 volt bekötve bikábelezéssel. Megkérdezhetem, hogy milyen alkatrészek kellenek  a jumper elkészítéséhez, hol szerezhetők be (Kácsa?), és egyáltalán otthon is megcsinálható-e?
Én a helyedben lecsípnék egy darabot a hs kábelből és megcsinálnám magam. Aztán néhány nap után visszatenném a gyári összekötőt. Mindenki mást mond majd, bár a többség álláspontja szerint a gyári összekötőnél minden jobb. Volt egy időszak, amikor többféle jumpert is kipróbáltam, tömör egyeres rezet, szigetelés nélkül, ezüstözött kábelt, más hs kábel darabot és sorolhatnám. Valamiben mindegyik jobb volt, de eltolta a hangképet vmely irányba. Összességében egyikre sem mondtam volna, hogy jobb, inkább más. Aztán visszakerült a gyári és egységesebb lett a hangkép. 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...

OFF
szia, szeretnek Neked küldeni pü-et, de nem tudod fogadni.  kerlek segits, köszi.  
ON

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Köszi a választ, szóval jumperelés. Tisztára számítástechnika. Egy Focal Cobalt 816 hangfalról van szó, ami eleve egy picit nehezen meghajthatónak tűnik az eddigi tapasztalataim alapján. A hangfalkábel pedig Van Damme 2*6 mm 268-506-000. Előtte egy 4 eres Audioquest Type 2 volt bekötve bikábelezéssel. Megkérdezhetem, hogy milyen alkatrészek kellenek  a jumper elkészítéséhez, hol szerezhetők be (Kácsa?), és egyáltalán otthon is megcsinálható-e?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Buta kérdés, de ezt a megoldást, hogy hívják? Jobb lesz tőle a hang, mint a sarus megoldással összekötni a hangszóró 2+2 csatiját? Köszönöm szépen!

Szia!

A képen látható eljárás neve jumperelés, vagy magyarul dzsamperelés.

Igen, sokkal de sokkal jobb lesz a hang, ha egy normális kábeldarab lesz bekötve, mintha egy ötdekás tömör öntvényt kell átjárnia a villanynak, hogy eljusson az egyik sugárzóról a másikra. Szerintem, mivel a kábelhossz nagyon rövid, érdemes lenne valamilyen vastagabb kábellel kipróbálni. Pl. ezüsttel :-))).

Milyen hangfalakról van szó?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Buta kérdés, de ezt a megoldást, hogy hívják? Jobb lesz tőle a hang, mint a sarus megoldással összekötni a hangszóró 2+2 csatiját? Köszönöm szépen!

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 334

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Sziasztok!

STEALTH AUDIO Hybrid MLT JUNIOR

ezzel van valakinek valami tapasztalata?

használt már innen valaki ilyet?(jöhet privátban is)

Kép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K
Proc:??:Amp:Parasound Halo A51
Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30
Sub:JL Audio F112
Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Audioquest Wolf subkábel
Stb:IsoACOUSTICS

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

moderátor úr úgy tűnik túlspilázta a szerepét. Ha mást nem találunk itt akkor talán a pénzverde metallurgiai képességének rosszhírbe említését hozhatja fel, mintha az valaha is érdekelt lett volna nagytisztaságú fémek, huzalok, vagy még inkább hifi dolgok előállításában, mind ezt egy itteni DIY-er kábeles konkurens(?) részéről előadva.
ajaj!!

Szerintem rendben volt a fellépése.
Ha Cables topikjában utána olvasol, megtalálod az eredetileg ide írt gondolatait a Diy kontra gyári kábelek kapcsáni történetéről, melyben a saját portékája igen kedvező színben tündökölt.
Ez valóban nem ide való. (Igaz, egy jó kis perlekedés lett volna belőle, de ez gondolom a többségnek nem hiányzik.)
.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Melyik hozzászólásban jött elő marketing?  Én nem látom, pedig visszatekertem 2-3 oldalt, vagy nem lehet tőlük ezen a fórumon hozzászólás?
Üdv,
NL

moderátor úr úgy tűnik túlspilázta a szerepét. Ha mást nem találunk itt akkor talán a pénzverde metallurgiai képességének rosszhírbe említését hozhatja fel, mintha az valaha is érdekelt lett volna nagytisztaságú fémek, huzalok, vagy még inkább hifi dolgok előállításában, mind ezt egy itteni DIY-er kábeles konkurens(?) részéről előadva.
ajaj!!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Megtalálod Cables topikjában, oda lett áttéve.
okés, értem...nem voltam pár napig..

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

Melyik hozzászólásban jött elő marketing?  Én nem látom, pedig visszatekertem 2-3 oldalt, vagy nem lehet tőlük ezen a fórumon hozzászólás?
Üdv,
NL

Megtalálod Cables topikjában, oda lett áttéve.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Kedves Urak!

Legyetek kedvesek önmérsékletet tanúsítani, és a gyártók, ill. kereskedők, a saját fórumrészükön folytassanak marketing tevékenységet!

Köszönöm előre is!

N.

Üdv,
NL

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Kedves Urak!

Legyetek kedvesek önmérsékletet tanúsítani, és a gyártók, ill. kereskedők, a saját fórumrészükön folytassanak marketing tevékenységet!

Köszönöm előre is!

N.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Van valami negatív hatással a hangra az hogy ha az rca csati nem szorosan csatlakozik az aljzathoz?Elég sok kábelnél egy idő után előfordul ez.Nem arra gondolok hogy a szél is lefújja,de nem érezni hogy stabilan feszülne az aljzaton.

A rendes fémből készült WBT csatlakozóknál meg lehet hallani,hogy meg van-e szorítva vagy nincsen megszorítva.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Van valami negatív hatással a hangra az hogy ha az rca csati nem szorosan csatlakozik az aljzathoz?Elég sok kábelnél egy idő után előfordul ez.Nem arra gondolok hogy a szél is lefújja,de nem érezni hogy stabilan feszülne az aljzaton.

Véleményem szerint, ez a jelenség csak gyengébb minőségű csatlakozóknál fordul elő. Sajnos befolyásolhatja a hangminőséget is, éppúgy, mint a korrózió. Használj szorítós dugókat.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Te is szerelsz össze saját kábeleket, próbáltál valamit a pénzverdei dróttal tenni, hogy simább legyen a hangja ?

Speciális visszalágyítást kértem a cégtől,de a hang gyenge lett.Annyira gyenge volt,hogy nem volt kedvem barkácsolni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”