Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Van valami negatív hatással a hangra az hogy ha az rca csati nem szorosan csatlakozik az aljzathoz?Elég sok kábelnél egy idő után előfordul ez.Nem arra gondolok hogy a szél is lefújja,de nem érezni hogy stabilan feszülne az aljzaton.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Te is szerelsz össze saját kábeleket, próbáltál valamit a pénzverdei dróttal tenni, hogy simább legyen a hangja ?
Speciális visszalágyítást kértem a cégtől,de a hang gyenge lett.Annyira gyenge volt,hogy nem volt kedvem barkácsolni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Lágyítással és "utána "eresztéssel lehet változtatni a hangján....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Kábelezzünk
Kipróbáltuk a pénzverdei 1mm-es ezüstöt kábelként.Egy szóval lehet jellemezni...katasztrófa.A Van den Hul MCS1000 kábel szintén 1mm-es ezüst és egy elképesztően jó kábel.
Úgyhogy azért nem olyan egyszerűek a dolgok.
Te is szerelsz össze saját kábeleket, próbáltál valamit a pénzverdei dróttal tenni, hogy simább legyen a hangja ?
Kábelezzünk
megette a fene ha csak referencia zenékkel szól jól, elfogadhatóan egy kábel, egy rendszer...
éppen a mai napon keveredett elő nálam a B&W Audiophile Recordings CD-je ... első néhány perc .. hú milyen gitár, vokál hang .. aztán 5perc, majd 2. 3. track után rosszul érzem magam, idegesítő a tulspilázott direkt hangzás...
Azt ugye tudod, hogy egy jó rendszer ismérve, hogy mindenevő, tehát a B&W anyagnak is jól kell szólnia... Bocs, ezt a labdát le kellet ütnöm!
Remélem nincs harag!
Amúgy egyetértek véleményeddel...
.
megette a fene ha csak referencia zenékkel szól jól, elfogadhatóan egy kábel, egy rendszer .... még ha csak tesztelni akarunk akkor is
aztán tesztelgetéshez messze kerülni kell a legtöbb teszt-demo lemezt, főleg ha azokat készülék gyártók adnak ki, azzal mindig biztosan jól szóljon ..
éppen a mai napon keveredett elő nálam a B&W Audiophile Recordings CD-je ... első néhány perc .. hú milyen gitár, vokál hang .. aztán 5perc, majd 2. 3. track után rosszul érzem magam, idegesítő a tulspilázott direkt hangzás, na ez jellemző a legtöbb demo-teszt-referencia lemezre.
demo-teszt lemez ≠ referencia lemez
Kábelezzünk
megette a fene ha csak referencia zenékkel szól jól, elfogadhatóan egy kábel, egy rendszer .... még ha csak tesztelni akarunk akkor is
aztán tesztelgetéshez messze kerülni kell a legtöbb teszt-demo lemezt, főleg ha azokat készülék gyártók adnak ki, azzal mindig biztosan jól szóljon ..
éppen a mai napon keveredett elő nálam a B&W Audiophile Recordings CD-je ... első néhány perc .. hú milyen gitár, vokál hang .. aztán 5perc, majd 2. 3. track után rosszul érzem magam, idegesítő a tulspilázott direkt hangzás, na ez jellemző a legtöbb demo-teszt-referencia lemezre.
demo-teszt lemez ≠ referencia lemez
Ha szabad egy megjegyzést tennem ebbe az indulatoktól sem mentes, őszinte vitába: Addig nem érdemes kábelek minőségéről vitatkozni, amig nem referencia felvételekkel történik az értékelés. Itt van a legnagyobb hiányosság az audio közösségben.
Kábelezzünk
Ha szabad egy megjegyzést tennem ebbe az indulatoktól sem mentes, őszinte vitába: Addig nem érdemes kábelek minőségéről vitatkozni, amig nem referencia felvételekkel történik az értékelés. Itt van a legnagyobb hiányosság az audio közösségben.
Kábelezzünk
Eladásra szánt kábelbõl átadás/postázás elõtt illik teljesen kihallgatni az adott, legutolsó tracket, nehogy kellemetlen meglepetése legyen az új tulajnak, nem biztos, hogy azonos ízléssel bír.
Kábelezzünk
Kipróbáltuk a pénzverdei 1mm-es ezüstöt kábelként.Egy szóval lehet jellemezni...katasztrófa.A Van den Hul MCS1000 kábel szintén 1mm-es ezüst és egy elképesztően jó kábel.
Úgy ám! Nagyon sokféle minőség létezik egyazon alapanyagon belül is. Ehhez még hozzájön, hogy nagyon nem mindegy az átmérő, az hogy mibe van öltöztetve, a végén leledző dugó és még lehetne sorolni. Amikor valaki - legyen az akár egy cég, akár egy szorgosan igyekvő aktívista Diyer - sok-sok órát és pénzt beleöl a fenti különbözőségek/variációk kipróbálásába - nyilván nem kevés zsákutca után - majd az eredményeit (ami számára szubjektíve bevált) megpróbálja értékesíteni - szvsz nem kell csodálkozni azon, hogy a kész portéka végül jóval többe kerül, mint maga a fém, amit valahol gyártanak és relatíve ócsón eladnak. El kéne tudni fogadni, hogy a fejlesztéssel együtt járó fizikai és szellemi munkát bizony illik megfizetni. Az más tészta, hogy vannak, akik jócskán túl lőnek a célon...
.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Kábelezzünk
Itt ülök egy kábelen percek óta és gondolkodom rajta, hogy mi mindenről feledkeztem meg életem során. Néhány felkiáltójelről biztosan!!!!!!!!!!!!
Úgy látom itt igen komoly értelmezési problémák vannak!!!
Bár igaz hogy egy mondatot sokféleképpen lehet értelmezni!!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11012
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
El kell rajta gondolkodni!!! Hogy mit akarunk hallani!!! Kábeleket vagy zenét!!! Mert erről sokan megfeledkeznek!!!
Itt ülök egy kábelen percek óta és gondolkodom rajta, hogy mi mindenről feledkeztem meg életem során. Néhány felkiáltójelről biztosan!!!!!!!!!!!!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11012
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Meglepne, ha a zenehallgató kollégák kizárólag "referencia felvételeket" szeretnének élvezni a rendszerük segítségével. Ennek fényében nem értem, miért ilyen anyagok hallgatása közben kellene döntést hozni. Családi autót sem a versenypályákon végzett tesztek alapján választanék.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Rá kell ülni? Vagy esetleg állni?
Ezt úgy hívják, wifi-hifi és már nincs is kábel.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- béres-jános
- Fórumlakó
Kábelezzünk
El kell rajta gondolkodni!!! Hogy mit akarunk hallani!!! Kábeleket vagy zenét!!! Mert erről sokan megfeledkeznek!!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Nem a kábelt kell hallgatni a zenében!!! Hanem a kábelen kell zenét hallgatni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8984
Kábelezzünk
Nem a kábelt kell hallgatni a zenében!!! Hanem a kábelen kell zenét hallgatni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- béres-jános
- Fórumlakó
Kábelezzünk
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Így látom én is.Nem pár referencia felvételt szeretnék nekem tetszően hallgatni, hanem a teljes lemezgyűjteményemet.
Pontosat! A kábel anyaga témához visszatérve, egy nézőpont erejéig. Számomra teljesen mindegy, hogy milyen anyagból van a vezető és szigetelő, ki gyártotta, mennyit ér és fog akkor, ha el akarom adni. Bőven elég, ha tetszik a hangja, valamint passzol a készülékeim műszaki színvonalához, és nem utolsó sorban esztétikus.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6215
Kábelezzünk
Nekem a komplett lemezgyűjteményem a referencia.Ha élvezem mindegyiket,jó a rendszer,és a kábelezés.
Így látom én is.Nem pár referencia felvételt szeretnék nekem tetszően hallgatni, hanem a teljes lemezgyűjteményemet.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Egy dologban egészen biztos lehet mindenki, a kábel a legnagyobb átverés a hifi-ben. Valaki kiszámolta már hányszor tízezer forintot fizet ki néhány gramm réz, vagy akárhánykilences ezüst drótért, és mennyiért lehet ugyanazt megvenni például a pénzverdében ? Monokristályos réz drótot is négy üzem képes gyártani a világon, mindenki más tőlük veszi .
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Vajon kinek mi a referencia felvétel? Stereo vagy sok pont egy ?
Nekem a komplett lemezgyűjteményem a referencia.Ha élvezem mindegyiket,jó a rendszer,és a kábelezés.
Kábelezzünk
Nekem a leganalógabb forrás az igazi referencia, az LP.
Kábelezzünk
Nekem a leganalógabb forrás az igazi referencia, az LP.
Kábelezzünk
"Az igazi barát szemből támad."
Kábelezzünk
Egy dologban egészen biztos lehet mindenki, a kábel a legnagyobb átverés a hifi-ben. Valaki kiszámolta már hányszor tízezer forintot fizet ki néhány gramm réz, vagy akárhánykilences ezüst drótért, és mennyiért lehet ugyanazt megvenni például a pénzverdében ? Monokristályos réz drótot is négy üzem képes gyártani a világon, mindenki más tőlük veszi .
Kábelezzünk
Nem tudom nekem szól-e, de akár igaz is lehet(ne) rám. : ) Amikor a Siltech hf és ic kábelem volt meg, és a "hogyantovåbbról" gondolkodtam, akkor hallgattam pl. 2,1MFt-os ùj árû vėgfokot az én erősítőm mellett és nem voltam tőle túl boldog. Vagy használtan 1,9MFt-os csöves integráltat, ami nekem egyáltalán nem volt reális, de egy barátom jóvoltából rá tudtam füleleni. Mi van akkor, ha egy többszörös árú, továbblépésre alkalmasnak tűnő erősítő olyan világba viszi az embert, amiről rájön, hogy nem neki való? És mi van akkor, ha rájön, hogy a jelenlegi készülėkei sajnos csak drágább kábelekkel teljesednek ki, csak azok nem fogják (csak kicsit) vissza? Amikor a Limarban egy demo alkalmával azt mondták a horror árû kábelezésre, hogy csak azért kell, hogy ne fogja vissza a rendszert, akkor magamban anyáztam ės úgy éreztem, hogy át akarnak verni. Nem olyan rég jöttem rá, hogy nem volt igazam. De ezek csak az én preferenciáim, lehet, hogy 5 év múlva Naim rendszert hallgatok ék egyszerű kábelezéssel... : )
Sokszor olvasom azt az érvelést drága kábelek esetében,hogy azok nem fogják vissza a rendszert,és ha valakinek ezek nem jönnek be,akkor a rendszerében van a hiba.Ez jó a kereskedőnek,a vásárlót viszont beviheti az erdőbe.Meg kell találni a rendszernek megfelelő kábeleket,és ezeket nem biztos hogy a drága kategóriákban fogjuk megtalálni,függetlenül a rendszer értékétől.Van ahová a réz jó,van ahová kell az ezüst,és van ahová ezek kombinációja,stb.Szerintem a viszonylag olcsóbb kábelek sem fogják vissza a rendszert ha megtaláljuk a megfelelőt a megfelelő helyre.
Kábelezzünk
Nem tudom nekem szól-e, de akár igaz is lehet(ne) rám. : ) Amikor a Siltech hf és ic kábelem volt meg, és a "hogyantovåbbról" gondolkodtam, akkor hallgattam pl. 2,1MFt-os ùj árû vėgfokot az én erősítőm mellett és nem voltam tőle túl boldog. Vagy használtan 1,9MFt-os csöves integráltat, ami nekem egyáltalán nem volt reális, de egy barátom jóvoltából rá tudtam füleleni. Mi van akkor, ha egy többszörös árú, továbblépésre alkalmasnak tűnő erősítő olyan világba viszi az embert, amiről rájön, hogy nem neki való? És mi van akkor, ha rájön, hogy a jelenlegi készülėkei sajnos csak drágább kábelekkel teljesednek ki, csak azok nem fogják (csak kicsit) vissza? Amikor a Limarban egy demo alkalmával azt mondták a horror árû kábelezésre, hogy csak azért kell, hogy ne fogja vissza a rendszert, akkor magamban anyáztam ės úgy éreztem, hogy át akarnak verni. Nem olyan rég jöttem rá, hogy nem volt igazam. De ezek csak az én preferenciáim, lehet, hogy 5 év múlva Naim rendszert hallgatok ék egyszerű kábelezéssel... : )
Sokszor olvasom azt az érvelést drága kábelek esetében,hogy azok nem fogják vissza a rendszert,és ha valakinek ezek nem jönnek be,akkor a rendszerében van a hiba.Ez jó a kereskedőnek,a vásárlót viszont beviheti az erdőbe.Meg kell találni a rendszernek megfelelő kábeleket,és ezeket nem biztos hogy a drága kategóriákban fogjuk megtalálni,függetlenül a rendszer értékétől.Van ahová a réz jó,van ahová kell az ezüst,és van ahová ezek kombinációja,stb.Szerintem a viszonylag olcsóbb kábelek sem fogják vissza a rendszert ha megtaláljuk a megfelelőt a megfelelő helyre.