Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Vajon kinek mi a referencia felvétel? Stereo vagy sok pont egy ?
Nekem a komplett lemezgyűjteményem a referencia.Ha élvezem mindegyiket,jó a rendszer,és a kábelezés.
Kábelezzünk
Nekem a leganalógabb forrás az igazi referencia, az LP.
Kábelezzünk
Ha szabad egy megjegyzést tennem ebbe az indulatoktól sem mentes, őszinte vitába: Addig nem érdemes kábelek minőségéről vitatkozni, amig nem referencia felvételekkel történik az értékelés. Itt van a legnagyobb hiányosság az audio közösségben.
"Az igazi barát szemből támad."
Kábelezzünk
Egy dologban egészen biztos lehet mindenki, a kábel a legnagyobb átverés a hifi-ben. Valaki kiszámolta már hányszor tízezer forintot fizet ki néhány gramm réz, vagy akárhánykilences ezüst drótért, és mennyiért lehet ugyanazt megvenni például a pénzverdében ? Monokristályos réz drótot is négy üzem képes gyártani a világon, mindenki más tőlük veszi .
Kábelezzünk
Ha szabad egy megjegyzést tennem ebbe az indulatoktól sem mentes, őszinte vitába: Addig nem érdemes kábelek minőségéről vitatkozni, amig nem referencia felvételekkel történik az értékelés. Itt van a legnagyobb hiányosság az audio közösségben.
Kábelezzünk
Nem tudom nekem szól-e, de akár igaz is lehet(ne) rám. : ) Amikor a Siltech hf és ic kábelem volt meg, és a "hogyantovåbbról" gondolkodtam, akkor hallgattam pl. 2,1MFt-os ùj árû vėgfokot az én erősítőm mellett és nem voltam tőle túl boldog. Vagy használtan 1,9MFt-os csöves integráltat, ami nekem egyáltalán nem volt reális, de egy barátom jóvoltából rá tudtam füleleni. Mi van akkor, ha egy többszörös árú, továbblépésre alkalmasnak tűnő erősítő olyan világba viszi az embert, amiről rájön, hogy nem neki való? És mi van akkor, ha rájön, hogy a jelenlegi készülėkei sajnos csak drágább kábelekkel teljesednek ki, csak azok nem fogják (csak kicsit) vissza? Amikor a Limarban egy demo alkalmával azt mondták a horror árû kábelezésre, hogy csak azért kell, hogy ne fogja vissza a rendszert, akkor magamban anyáztam ės úgy éreztem, hogy át akarnak verni. Nem olyan rég jöttem rá, hogy nem volt igazam. De ezek csak az én preferenciáim, lehet, hogy 5 év múlva Naim rendszert hallgatok ék egyszerű kábelezéssel... : )
Sokszor olvasom azt az érvelést drága kábelek esetében,hogy azok nem fogják vissza a rendszert,és ha valakinek ezek nem jönnek be,akkor a rendszerében van a hiba.Ez jó a kereskedőnek,a vásárlót viszont beviheti az erdőbe.Meg kell találni a rendszernek megfelelő kábeleket,és ezeket nem biztos hogy a drága kategóriákban fogjuk megtalálni,függetlenül a rendszer értékétől.Van ahová a réz jó,van ahová kell az ezüst,és van ahová ezek kombinációja,stb.Szerintem a viszonylag olcsóbb kábelek sem fogják vissza a rendszert ha megtaláljuk a megfelelőt a megfelelő helyre.
Nem tudom nekem szól-e, de akár igaz is lehet(ne) rám. : ) Amikor a Siltech hf és ic kábelem volt meg, és a "hogyantovåbbról" gondolkodtam, akkor hallgattam pl. 2,1MFt-os ùj árû vėgfokot az én erősítőm mellett és nem voltam tőle túl boldog. Vagy használtan 1,9MFt-os csöves integráltat, ami nekem egyáltalán nem volt reális, de egy barátom jóvoltából rá tudtam füleleni. Mi van akkor, ha egy többszörös árú, továbblépésre alkalmasnak tűnő erősítő olyan világba viszi az embert, amiről rájön, hogy nem neki való? És mi van akkor, ha rájön, hogy a jelenlegi készülėkei sajnos csak drágább kábelekkel teljesednek ki, csak azok nem fogják (csak kicsit) vissza? Amikor a Limarban egy demo alkalmával azt mondták a horror árû kábelezésre, hogy csak azért kell, hogy ne fogja vissza a rendszert, akkor magamban anyáztam ės úgy éreztem, hogy át akarnak verni. Nem olyan rég jöttem rá, hogy nem volt igazam. De ezek csak az én preferenciáim, lehet, hogy 5 év múlva Naim rendszert hallgatok ék egyszerű kábelezéssel... : )
mire nem képes a butaság, vagy szűk látókörűség.
A kábelek ilyen értelmű megközelítése miatt sikerült egy kedves és aktív fórum társ fajgyűlöletét kiérdemelnem, mert szerinte azok az emberek akik nem csak DIY kábeleket próbáltak, használnak, azok nem hogy ellenségesek, hanem a nagyképűek is, ezzel befolyásolva DIY-er kábelek kedvelőit, főleg az alsó büdzsé kategóriában.
Kábelezzünk
mire nem képes a butaság, vagy szűk látókörűség.
A kábelek ilyen értelmű megközelítése miatt sikerült egy kedves és aktív fórum társ fajgyűlöletét kiérdemelnem, mert szerinte azok az emberek akik nem csak DIY kábeleket próbáltak, használnak, azok nem hogy ellenségesek, hanem a nagyképűek is, ezzel befolyásolva DIY-er kábelek kedvelőit, főleg az alsó büdzsé kategóriában.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Kábelezzünk
Pont gyengébb rendszerek esetén van szükség arra, hogy kábelekkel hangolgassuk a rendszert (ott az egyéb alkotóelemek gyengeségeiből fakadóan rosszabb is lehet egy olyan kábel ami nem fed el bizonyos hibákat), ami aztán belevihet a sötét erdőbe, ahol aztán - mivel kábeleket csereberélni a legegyszerűbb, borzasztó túlzásokba lehet esni - a végén a kábelezés többe kerül majd, mint az aktív alkotóelemek. Ez pedig elég beteg dolog, persze van aki élvezi. Aki nem, annak javaslom, hogy cseréljen jobbra a rendszerében valami aktív alkotóelemet, aztán átértékeli a kábelcserebere értékét.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezzünk
Sajnos ez nagyon rendszer függő de ha van egy jó rendszered akkor biztos nem az alap kábelek fognak jól szólni ebben biztos vagyok, de azt hozzátenném a csatlakozó is sokat számít de ebbe a vitába nem mennék most bele.
De a táp hsz vagy ic hdmi kábellal remekül lehet hangolni a rendszert az biztos ....kábelra fel :-)
Pont gyengébb rendszerek esetén van szükség arra, hogy kábelekkel hangolgassuk a rendszert (ott az egyéb alkotóelemek gyengeségeiből fakadóan rosszabb is lehet egy olyan kábel ami nem fed el bizonyos hibákat), ami aztán belevihet a sötét erdőbe, ahol aztán - mivel kábeleket csereberélni a legegyszerűbb, borzasztó túlzásokba lehet esni - a végén a kábelezés többe kerül majd, mint az aktív alkotóelemek. Ez pedig elég beteg dolog, persze van aki élvezi. Aki nem, annak javaslom, hogy cseréljen jobbra a rendszerében valami aktív alkotóelemet, aztán átértékeli a kábelcserebere értékét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Kábelezzünk
Amíg nem hallgatott meg valaki min. vagy fél tucat DIY csodát hasonló árú gyáriakkal összevetve, addig nehéz e témában eligazodni.
Szerintem a dolog egyszerű: van jó gyári és van jó DIY kábel is, és mindkettőből van felejtős is. Az ár/érték arány mérlege - a jóval olcsóbb "sufni" költségek okán - általában a DIY irányába dől. A drágább kategóriákban (kb 50e-től felfelé) pedig általában borul a képlet... Az eladhatóság/értéktartás egy jó nevű gyári terméknek - akármilyen is valójában - mindig is előnye lesz a "fabrikálthoz" képest. A kivétel pedig erősíti a "szabályt"!
Nem találkoztam még olyan DIY kábellel, ami igazán jó lenne ės olyannal sem, ami akár csak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyûjtana. A 20eFt-os kategóriában hallottam olyat, ami érte az árát, de a 100eFt-osban mår nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mind hallgathatalan, (nem mondhatom, hogy minden hazai gyártó kåbelét próbáltam, de miután a leginkább ajnårozott és agyon ünnepelt gyártók kábeleiből hallottam néhányat, úgy gondolatam, ennyi nekem ezekből bőven elég volt) de néhány próbálkozás után az érett meg bennem, hogy ha tisztelem azt a pénzt, amit kerestem és (több) szåzezres nagyságrendű kábelekre költöm, akkor tegyem ezt olyannal, ami nagy valószínűség szerint 5 év múlva is pénzt ér, akár itthon, akár külföldön.
Másfelől közelítve ez az egész hifizés, zenehallgatás egy nagy fejlődési folyamat, ės sajnos hatalmas önismeret is szükségeltetik hozzá. Amikor 5 ėve teljesen vaktában, totál hibás feltételezésekből kiindúlva elkezdtem építgetni a rendszeremet, teljesen jók voltak a DIY kábelek. Aztán amikor kb. 1 éve olcsósítani akartam, mert túlzónak éreztem az összeget ami a gyári kábelekben állt, (pláne a többi készülékem és hangfalam árához képest) akkor próbáltam 1-2 agyon hype-olt DIY darabot, siralmas eredménnyel. Az eredmény még drágább gyári kåbelek lettek és bizony volt a folyamat során olyan pont, amikor majdnem kib@sztam az udvarra az egész motyót, mert annyira kiszólt a rendszerből 1-1 darab. Igen-igen, ez már megint a párosítás művészetéről szól, és mindezt tudva is majdnem elgurult a gyógyszerem. : )))
Az első részben leírtakat úgy vegyétek figyelembe, hogy nem szeretem az igazán semleges hangú kábeleket, (bár a hangfalkábelem épp ilyen, -ekkor landolt majdnem az udvaron a cucc- : ))) ezért nagyon nehéz volt megfelelő IC kábelt találnom hozzá) inkább az élményt keresem úgy, hogy számomra az hihető és hiteles legyen.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezzünk
De azért akad olyan olcsó diy fabrikált,amit nem is akarunk eladni,mert úgy jó ahogy van.Tudod miről beszélek.
Igen, tudom!
.
Kábelezzünk
Sajnos ez nagyon rendszer függő de ha van egy jó rendszered akkor biztos nem az alap kábelek fognak jól szólni ebben biztos vagyok, de azt hozzátenném a csatlakozó is sokat számít de ebbe a vitába nem mennék most bele.
De a táp hsz vagy ic hdmi kábellal remekül lehet hangolni a rendszert az biztos ....kábelra fel :-)
Kábelezzünk
A kábelezés tekintetében egyébként sokaknál van az a tévhit,hogy az olcsó az nem is lehet olyan jó,holott aki tapasztalta már ennek az ellenkezőjét,az már nem is keres drága kábeleket,ha nem a rendszerébe illő olcsóbb de jó megoldások után fog kutakodni.Sokszor a drágább kábel tesz kifejezetten rosszat egy rendszernek,az olcsó rendszerbe illővel meg boldogan lehet zenét hallgatni.
Kábelezzünk
Szerintem sem általános, mert sosem készült olyan statisztika, hogy mennyit költ egy "átlagos hifista" kábelezésre. Esetedben azt is mondhatnánk, hogy nem az egyes kábelek drágák, hanem a sok készülékedből eredő végösszeg teszi a kábelezést azzá. Amit esetleg te soknak tartasz, azt valaki meg sem veszi, mert túl olcsó a számára és ebből arra következtet, hogy az a kábel bizony eleve rossz.
Hát ja,van akinek az "olcsó" is drága,és van akiknek a drága sem elég drága.Vajon kiből lehet több kis hazánkban?
Kábelezzünk
Nem hinném hogy ez általános lenne,viszont tényleg nagyon drágák Ákos belépő szintű tápkábelei is már.Nekem az öt készülék kábelezése 300000ft-ba fájna,és ez is csak az alap lenne.Még jó hogy egy fórumtárs ajánlására (köszönet is érte) találtam olyat amivel maximálisan meg vagyok elégedve,és szinte bagóért elkészíthető.
Szerintem sem általános, mert sosem készült olyan statisztika, hogy mennyit költ egy "átlagos hifista" kábelezésre. Esetedben azt is mondhatnánk, hogy nem az egyes kábelek drágák, hanem a sok készülékedből eredő végösszeg teszi a kábelezést azzá. Amit esetleg te soknak tartasz, azt valaki meg sem veszi, mert túl olcsó a számára és ebből arra következtet, hogy az a kábel bizony eleve rossz.
Kábelezzünk
Amíg nem hallgatott meg valaki min. vagy fél tucat DIY csodát hasonló árú gyáriakkal összevetve, addig nehéz e témában eligazodni.
Szerintem a dolog egyszerű: van jó gyári és van jó DIY kábel is, és mindkettőből van felejtős is. Az ár/érték arány mérlege - a jóval olcsóbb "sufni" költségek okán - általában a DIY irányába dől. A drágább kategóriákban (kb 50e-től felfelé) pedig általában borul a képlet... Az eladhatóság/értéktartás egy jó nevű gyári terméknek - akármilyen is valójában - mindig is előnye lesz a "fabrikálthoz" képest. A kivétel pedig erősíti a "szabályt"!
Szerintem nem olyan bonyolult ez. Egy kis nyitottság, hajlandóság és elhatározás szükségeltetik a témában. Az itt jelenlévő "DIY-kábelesek"-től letét ellenében lehet kérni kábeleket próbára. Néhány kereskedőnél szintén adott az a lehetőség, hogy "gyári" kábeleket is hazavihessünk megfülelni. Az eladhatóság/értéktartás nem szempont akkor, ha a kábel annyira beválik, hogy nem akarok tőle megválni. Drágább kategóriában (ahol már előjön a misztikum és ezotéria) meg szerintem fordítva borul az a képlet. A kivétel meg erősítse csak azt a szabályt.
Kábelezzünk
Miközben ez egy "nagy átlag" sokkal szívesebben költ (a kommersz készülékei ellenére) jóval nagyobb összeget "gyári" kábelezésre.
Nem hinném hogy ez általános lenne,viszont tényleg nagyon drágák Ákos belépő szintű tápkábelei is már.Nekem az öt készülék kábelezése 300000ft-ba fájna,és ez is csak az alap lenne.Még jó hogy egy fórumtárs ajánlására (köszönet is érte) találtam olyat amivel maximálisan meg vagyok elégedve,és szinte bagóért elkészíthető.
Kábelezzünk
De azért akad olyan olcsó diy fabrikált,amit nem is akarunk eladni,mert úgy jó ahogy van.Tudod miről beszélek.
Kábelezzünk
A "vérlázítás" valóssága akkor igazolódik, vagy sem, ha meg is hallgatod a "DIY termékeket" a "gyáriak" ellenében.
.
Kábelezzünk
Csak elmondanám a véleményemet a diy gyártókkal kapcsolatban. Először is ők nem kábelgyártók hanem csak kábel kísérletezők akik a végeredményt itt adják el a fórumon nekünk. Nem mondom azt, hogy rossz kábelek de vajon miért teszik bombabiztos csomagolásba és vajon miért nem látunk semmiféle jelzést sem a kábelokon? Azért mert ha szétszeded akkor rájössz, hogy töredék áron meg tudnád venni a boltban. A csatikra meg meg , hogy ilyen olyan kezelt, de a technikai háttér még az országban talán csak néhány adott de sztem az se foglalkozna ilyen kis tétellel.
Aki diy kábelt vesz az legtöbbször nem tudja összehasonlítani egy jobb gyári kábellal sajnos persze, hogy a másik kábel lesz a nyerő.
Kellő odafigyeléssel azért használtban már igen jó áron lehet venni gyári kábelt amit el tudunk adni továbblépés esetén. Volt már nálam elég sok diy kábel neveket nem írók de az igazi jó kábelt ők is igen borsos áron adják amiért a boltban is kapok jó kábelt és ha el akarom adni akkor nem csak egy zárt közösségnek tudom ajánlani.
Nem akarok senkit sem megbántani de ez a személyes véleményem a diy kábel kapcsolatban.
....:-)
Kábelezzünk
Ákos kábelei jók,csak sajnos már az alapkábelei is szinte a megfizethetetlen kategòriába esnek a nagy átlag számára.
Miközben ez egy "nagy átlag" sokkal szívesebben költ (a kommersz készülékei ellenére) jóval nagyobb összeget "gyári" kábelezésre.
Kábelezzünk
Valamit nagyon nem értek!!!!!!
Ezer éve hallgatok Zenét....ilyen és olyan rendszerben.
Nagyon "divatba" jött a saját készítésű kábelek.
Itt már mindenki kábelgyártó kisiparos!!!
Minden házilag gyártott kábel,minimum lealázza.megveri a hasonló kategóriájú kábeleket.
Valamit nagyon nem tudnak a cégek,és valamit nagyon tudhatnak a kábelgyártó guruk!
Lehet,hogy tévedek,de elképzelhető,hogy saját kábelgyártó soruk van.......
Félelmetes összegek repkednek,,,,
Már régóta leakartam írni......lehet minuszolgatni.....
Kicsit vérlázítónak tartom...
A "vérlázítás" valóssága akkor igazolódik, vagy sem, ha meg is hallgatod a "DIY termékeket" a "gyáriak" ellenében.
Kábelezzünk
Én most adtam el egy Valhalla AgIV-est fórumon kívülinek az új ára 70%-áért 4 év használat után. Örült, mint majom a farkának. Ha valami jó és meghallgatva is tetszik valakinek, akkor el lehet adni.
Ákos kábelei jók,csak sajnos már az alapkábelei is szinte a megfizethetetlen kategòriába esnek a nagy átlag számára.
Kábelezzünk
Ejjj , de negatívok vagytok! Olvassátok már végig a topicokat. Ennyi elégedett ember egy fórumon sincs. Mindenhová jó, aztán lehet "márkán belül" feljebblépni.
Tessék csak az apróra pillantani. ( de szigorúan csak itt, máshol ismeretlen - eledhatatlan.)
Én most adtam el egy Valhalla AgIV-est fórumon kívülinek az új ára 70%-áért 4 év használat után. Örült, mint majom a farkának. Ha valami jó és meghallgatva is tetszik valakinek, akkor el lehet adni.
Kábelezzünk
Ejjj , de negatívok vagytok! Olvassátok már végig a topicokat. Ennyi elégedett ember egy fórumon sincs. Mindenhová jó, aztán lehet "márkán belül" feljebblépni.
Tessék csak az apróra pillantani. ( de szigorúan csak itt, máshol ismeretlen - eledhatatlan.)