Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Nekem egyértelműen ez a tapasztalatom. Több  árnyékolt és árnyékolatlan digit kábelt összehasonlítva, az árnyékolatlanok előnye volt  egységesen a levegősebb, szeparáltabb színpadkép.
Akkor újra forrasztom az IC-ket,köszönöm az infót!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Eddig úgy tudtam,hogy a forrásponton kell csak bekötni az árnyékolást.
Ezek szerint ott sem jó? Beleszól a hangképbe?

Nekem egyértelműen ez a tapasztalatom. Több  árnyékolt és árnyékolatlan digit kábelt összehasonlítva, az árnyékolatlanok előnye volt  egységesen a levegősebb, szeparáltabb színpadkép.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Pontosan így van. Nálam is egy analóg IC egyik fele működik digit kábelként, mellesleg sokkal jobb minőséget nyújt, mint sok más, jóval drágább kábel.
Árnyékolni viszont csak akkor érdemes, ha tényleg van valami zavar az erőben, mert az árnyékolatlan kábelek színpadképe egyértelműen jóval levegősebb.

Eddig úgy tudtam,hogy a forrásponton kell csak bekötni az árnyékolást.
Ezek szerint ott sem jó? Beleszól a hangképbe?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

ELVILEG a digitkoaxok rendelkeznek bizonyos (asszem 75 Ohm, de már rég volt, h ez érdekelt, simán elfelejtettem) műszaki sajátosságokkal, de mivel sem az RCA-aljzatok, sem az RCA-dugók nem "szabványosak" ebben a tekintetben, szerintem tökmindegy. Érdemes árnyékolni a digit-IC-ket, de nem létszükséglet, ha nincs a környéken iszonyatos zavarás. Nálam pl. egy "sima" analóg IC egyik szálja a digit IC és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Meg kell hallgatni, ennyi a trükk.

Pontosan így van. Nálam is egy analóg IC egyik fele működik digit kábelként, mellesleg sokkal jobb minőséget nyújt, mint sok más, jóval drágább kábel.
Árnyékolni viszont csak akkor érdemes, ha tényleg van valami zavar az erőben, mert az árnyékolatlan kábelek színpadképe egyértelműen jóval levegősebb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Tudnátok segíteni abban, hogy egy kábel mitől digit IC, vagy analóg és fordítva?
Láttam már hogy többen -eredetileg- analógot használtak koax-nak, na de ez mitől függ hogy lehet-e vagy sem? A próba eldönti, vagy van valami akadálya ennek egyébként? Köszi

ELVILEG a digitkoaxok rendelkeznek bizonyos (asszem 75 Ohm, de már rég volt, h ez érdekelt, simán elfelejtettem) műszaki sajátosságokkal, de mivel sem az RCA-aljzatok, sem az RCA-dugók nem "szabványosak" ebben a tekintetben, szerintem tökmindegy. Érdemes árnyékolni a digit-IC-ket, de nem létszükséglet, ha nincs a környéken iszonyatos zavarás. Nálam pl. egy "sima" analóg IC egyik szálja a digit IC és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Meg kell hallgatni, ennyi a trükk. 

Denonáné
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Denonáné »

Tudnátok segíteni abban, hogy egy kábel mitől digit IC, vagy analóg és fordítva?
Láttam már hogy többen -eredetileg- analógot használtak koax-nak, na de ez mitől függ hogy lehet-e vagy sem? A próba eldönti, vagy van valami akadálya ennek egyébként? Köszi

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Valamelyik hifisón (vagy mindegyiken?  ) nem volt olyan szoba, ahol ne szólt volna Allan Taylornak ugyanaz a dala. Már csak összenéztünk, és nevettünk.

Ha hiszed, ha nem, itt is előkerült Allan Taylor :-))). Sokan néztek össze és nevettek :-))).

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Valamelyik hifisón (vagy mindegyiken? ) nem volt olyan szoba, ahol ne szólt volna Allan Taylornak ugyanaz a dala. Már csak összenéztünk, és nevettünk.
A halacska records népszerű, Sara K, Chris Jones és a többiek...de Taylor tényleg dobogós!
.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

A demózenék arra valók, hogy ELADJÁK a hangfalat/kábelt/erősítőt stb.
Valamelyik hifisón (vagy mindegyiken?  ) nem volt olyan szoba, ahol ne szólt volna Allan Taylornak ugyanaz a dala. Már csak összenéztünk, és nevettünk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A helyszínen remélhetőleg azért jobban szólt... Jó kis muzsikák egyébként - kellemes hatásvadász motívumokkal. A Demók legtöbbje hasonló...nagyon nincs min csodálkozni.

A demózenék arra valók, hogy ELADJÁK a hangfalat/kábelt/erősítőt stb. ott, a boltban, max 15 percet eltöltő, a téma iránt max. érdeklődő, pénzzel rendelkező, esetenként halláskárosodott ügyfeleknek. Szvsz. Otthon nem kell nyomatni, magunkat ne propagandával, demózenével győzzük meg :-))))

„Elvtársak, ne essünk abba a hibába, hogy elhisszük a saját propagandánkat!”

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Jó kis hifi zenével....

A helyszínen remélhetőleg azért jobban szólt... Jó kis muzsikák egyébként - kellemes hatásvadász motívumokkal. A Demók legtöbbje hasonló...nagyon nincs min csodálkozni.
.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nézd meg, hogy itt mivel kergetik:

Jó kis hifi zenével....
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

Ne kábelt vegyél még plusz ötvenezerért, hanem add el azt a Yamahát és vegyél egy normális erősítőt, mert ez csak játékszer.
Csak a saját fülednek higgy és csak otthoni sajáton való kipróbálás után dönts.Az ár sokszor sajna semmit nem momd.Minden mindennel összefügg.Ha csak alapszintű eszközökben gondolkodsz aránytalanul sok pénzt kell kábelre költeni hogy hallj valami különbséget.feljebb sajnos igaz,hogy minden ami  a láncban van külön egységnek kezelendő és itt már a kábel ára nagyon magas első nekifutásra is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ne kábelt vegyél még plusz ötvenezerért, hanem add el azt a Yamahát és vegyél egy normális erősítőt, mert ez csak játékszer.

Pontosan, bár ahogyan látom nála a Yamaha eléggé egy ALL IN ONE rendszer, ezért nehéz lesz eltántorítani annak ellenére, hogy azok a  Focal-ok jóval többet tudnak, mint amit a Yamaha küld nekik.

Nézd meg, hogy itt mivel kergetik:

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás...
Eléggé más irány a kettő, végül is mit szeretnél? Mi a gondod a jelenlegivel?
Komolyabb változásokat szerintem készülék cserétől várhatsz leginkább. Kábelek tekintetében én a semleges irányt preferálom, vagyis ha lehet, egyik véglet felé se húzzanak.

Kábel ügyben az immár megújjult helyen leledző DIY gyártók topikjaiban nézelődnék/érdeklődnék, ahol ár/érték tekintetében ált. jó arányokkal találkozni és a kipróbálási lehetőség vagy visszavásárlási gari sem ritka...
.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok! Yamaha Rn500 és Focal Cobalt 816 közé milyen kábelt ajánlanátok a jelenlegi Audioquest Type 2 helyett.

Nagyságrendileg 50eftig álldoznék rá 2,5 m-es kábelekkel számolva.

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás.

Legutóbbi tipp egy Supra PLY volt boltban az Audioquest Type 2 helyett.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Yamaha Rn500 és Focal Cobalt 816 közé milyen kábelt ajánlanátok a jelenlegi Audioquest Type 2 helyett.

Nagyságrendileg 50eftig álldoznék rá 2,5 m-es kábelekkel számolva.

Melegebb karakterűre vagy csilingelősre is jó lenne esetleg valami típus ajánlás.

Legutóbbi tipp egy Supra PLY volt boltban az Audioquest Type 2 helyett.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Segítséget szeretnék kérni. Milyen hangszórókábel passzolna Rotel ra 04 se, és Quad 11 L classic közé. Válaszokat előre is köszönöm.
Quad? Qed.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Segítséget szeretnék kérni. Milyen hangszórókábel passzolna Rotel ra 04 se, és Quad 11 L classic közé. Válaszokat előre is köszönöm.
Helló!
Ismerem a kis Rotelt és volt Quad-om is, csak nekem a 12L2. Nagyon szerethető és jó hang mindkettő, de ennek ellenére ne vidd "túlzásba" a kábelezést. Megdöbbentően jó hangot kapsz, ha veszel pár méter Supra Classic kábelt pl: 4.0 CLASSIC és ugyanazon anyagból, kicseréled a gyári jumper lemezeket a Quad-on. Nem kell semmilyen banándugó vagy villa sem. Csak szorítsd be a kábelek végét a megtisztított terminálok közé. Sokáig elégedett leszel, hidd el!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

pucok
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pucok »

szabolcsmolnar
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabolcsmolnar »

Ezekrol a kabelekrol mi a velemenyetek?
Probalta mar valaki? Van tapasztalat?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Akkor nincs más hátra próbáld ki....
Ja, de nincs most itthon ilyen kábelem 5m, vennem kellene. Próbálni viszont nem vennék. Ezért kérdezném, hogy van-e valakinek ilyennel tapasztalata?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Biztos. Fülre is és mikrofonozva is rendben van.
Akkor nincs más hátra próbáld ki....

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Biztos,hogy jótt tett neki?
Nem tolta el a hangképet?
Helyedben Én maradnék a Siren-nél...állítólag jó kábel.

Biztos. Fülre is és mikrofonozva is rendben van.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Éppen ezt a bikábelezést akartam kérdezni:
Mivel a magashoz a dobozon belül habia ezüstöt tettem (megjegyzem jót tett neki), érdemes volna ugyan ezt használnom az erősítőtől is? A mély-mélyközép, pedig maradna az evidence, mert alsóbb tartományban nagyon bevált a tömör kábel.

Biztos,hogy jótt tett neki?
Nem tolta el a hangképet?
Helyedben Én maradnék a Siren-nél...állítólag jó kábel.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”