Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni
Letölthető zenei anygok közül nagyon sok DTS vagy DTS HD anyag van amit szeretnék át konvertáni 2.0 Flac formátumba
Érdekes modon valahogy benne is van a 2.0 hang sáv de sajnos az én lejátszóm nem játsza le (meg miután csak 2db fülem van ezért elegendő lenen a 2.0 is)

Tudnátok ajánlani valami progit erre a célra?
Természetesen számítógépen meg tudom hallgatni Foobar 2000 de annak a minőségét inkább hanyagolnám

Segítségeteket előre is köszönöm Gábor

Hello, pedig epp a Foobar 2000 amin nalam jol szol es ezzel tudom kikonvertalni a 2.0-at, probald ki vele.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

memme
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: memme »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni
Letölthető zenei anygok közül nagyon sok DTS vagy DTS HD anyag van amit szeretnék át konvertáni 2.0 Flac formátumba
Érdekes modon valahogy benne is van a 2.0 hang sáv de sajnos az én lejátszóm nem játsza le (meg miután csak 2db fülem van ezért elegendő lenen a 2.0 is)

Tudnátok ajánlani valami progit erre a célra?
Természetesen számítógépen meg tudom hallgatni Foobar 2000 de annak a minőségét inkább hanyagolnám

Segítségeteket előre is köszönöm Gábor

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Épp hétvégén próbálgattam a raspberry pi2-met. Nem rendeltem hifiberryt. Beledugtam a hiface usb dac-omat és működött egyből. Sajnos openelec alatt elég gyenge minőséget produkált. Azután rátaláltam én is erre a volumio-ra. Na ezzel baromi jó. Úgy szól, mint win-en a saját asio-s driverével. Megy az asszinkron átvitel 384/24-et is tud elvileg. Sajnos itt is elmondható, hogy nem mindegy milyen progit használsz zenéhez. A kodi alatt nagyon nem tetszett.
Most két sd kártyám van a pi mellett. Az egyiken az openelec filmnézéshez, a másikon a volumio zenéhez. Csak lan-on samba-n keresztül hallgatok zenét, illetve nézek filmeket, usb vinyó nincs a pi-be dugva.
Nagyon tetszik a volumio-ban, hogy bármilyen okos eszközzel lehet irányítani, amin van wifi és webböngésző (telefon, tablet). Egyszerű a program, mint a faék. A hiface usb dac működéséhez meg kellett emelnem a raspi usb áramát 1.2 A-re. Alapon nem ment. Jól kihajtja a kimenetén a Sennheiser HD700-at is. Állítólag megy többféle dac-al is, a raspyfi.com-on lehet nézelődni.
Most van egy jól variálható hálózati lejátszóm jó hangminőséggel és még a régi képcsöves sony tévémhez is tudom csatlakoztatni.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Hello Mickey! Van esetleg további tapasztalatod a Raspberry Pi 2 kapcsán azóta? Állítólag Volumio is elérhető már rá: https://volumio.org/volumio-raspberry-pi-2/ 

Én most vettem egy pi 2-őt szórakozni. Egyelőre az openelec-el és a linux-al ismerkedem. Kiegészítőnek egy hifiberry digi+ szándékozom venni, amit majd a dac-omhoz csatlakoztatok. A pi2 sima analóg kimenete rosszabb mint a pc-m alaplapi audio kijárata, úgyhogy kell valami hangkártya. HTPC-nek fogom most használni, esetleg egy torrent progit is ráteszek.

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Sajnos nem ilyen egyszerű. Azt a tárolót csak gyüjtésre használta, albumonként tárolt rajta albumokat. Valamelyik most menő játékhoz kapcsolta hozzá (XBox, vagy PS) és az a játék nyúlt bele a fájlrendszerbe. Ilyet egyébként még én sem hallottam..
Ahogy elmondta úgy kell elképzelni,hogy volt pl egy mappa egy lemezcímmel, benne a flac fájlok, borító stb. Nos ezt teljesen összekeverve, ömlesztve lehet most megtalálni a vinyón. Mivel 1 teráról van szó, ezt számonként összeszedegetni szinte képtelen vállalkozás, bár a Total Commanderrel valóban megcsinálható volna....

Talán egy rendszer-visszaállítással eredményt lehetne elérni... az a fájlokhoz nem nyúl, de lehet hogy az "összekutyulást" kiváltó okot megszüntetné!
Természetesen csak újabb windows-okon (minimum win7 óta) működik a dolog.
Rendszer / Speciális rendszerbeállítások / Rendszervédelem / Rendszer-visszaállítás fülön talán megvan egy előbbi állapot, mint mikor még belenyúlt volna az a kiváló játék.
Ismétlem talán...
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sajna fájlkezelésben nem létezik "undo" azaz "vissza" parancs :-(((
Egyébként Total Commander a szerszám, amivel kiválóan lehet fájlrendezési műveleteket végezni.
Kicsit X-aktás ez a sztori, hogy felrakok egy játékot és az összekutyulja a zenéket...
Olyasmi gondotok van, hogy a zenelejátszó progi, - ami az ID3 tag-okból olvassa ki az albuminfókat - hibásan tölti be a számokat?
Hali!

Sajnos nem ilyen egyszerű. Azt a tárolót csak gyüjtésre használta, albumonként tárolt rajta albumokat. Valamelyik most menő játékhoz kapcsolta hozzá (XBox, vagy PS) és az a játék nyúlt bele a fájlrendszerbe. Ilyet egyébként még én sem hallottam..
Ahogy elmondta úgy kell elképzelni,hogy volt pl egy mappa egy lemezcímmel, benne a flac fájlok, borító stb. Nos ezt teljesen összekeverve, ömlesztve lehet most megtalálni a vinyón. Mivel 1 teráról van szó, ezt számonként összeszedegetni szinte képtelen vállalkozás, bár a Total Commanderrel valóban megcsinálható volna....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Sziasztok! Van egy problémám (pontosabban a barátomnak) . Valami játékprogramot töltött arra a winchesterre, amin a zenéit tárolja és az teljesen összegubancolta a fájlokat, tehát az albumokhoz tartozó fájlok szanaszét vannak. Nem tudtok valami okos progit, ami ezt az állapotot megszüntetné, és visszaállítana mindent eredeti állapotba?
Sajna fájlkezelésben nem létezik "undo" azaz "vissza" parancs :-(((
Egyébként Total Commander a szerszám, amivel kiválóan lehet fájlrendezési műveleteket végezni.
Kicsit X-aktás ez a sztori, hogy felrakok egy játékot és az összekutyulja a zenéket...
Olyasmi gondotok van, hogy a zenelejátszó progi, - ami az ID3 tag-okból olvassa ki az albuminfókat - hibásan tölti be a számokat?
Hali!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 740

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok! Van egy problémám (pontosabban a barátomnak) . Valami játékprogramot töltött arra a winchesterre, amin a zenéit tárolja és az teljesen összegubancolta a fájlokat, tehát az albumokhoz tartozó fájlok szanaszét vannak. Nem tudtok valami okos progit, ami ezt az állapotot megszüntetné, és visszaállítana mindent eredeti állapotba?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Foobar2000 controller
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare SofaBaton

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 121

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Sziasztok!

Szeretném kérdezni,hogy mivel tudom androidról irányítani a foobart?

A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Melyik a kamu?
Miért lenne kamu? Az LP RIP-ek általában igen jó minőségű lemezjátszóval és A/D konverterrel digitalizált anyagok.

Ha hivatalos DSD anyagot keresel, akkor a kb 12 ezerféle kiadott SACD és a róluk készült másolatok állnak rendelkezésedre, nem túl nagy merítés zeneileg és ezek többsége is analóg forrásból készült. Ha kivesszük közülük a Carmina Burana és a 4 évszak különböző verzióit, máris kiesett egy nagy részük, de azért maradnak érdekességek.

Hivatalos HD PCM anyagból sincs sok, ilyeneket csak néhány webshop forgalmaz, mivel nincs elterjedt, szabványosított fizikai adathordozója a formátumnak. A torrent oldalakról letölthető nagyobb felbontású anyagok többsége is LP RIP, elvétve akad köztük stúdió masterről digitalizált, vagy direktben másolt műsor.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: franz »

Hali!
Vettem nem rég egy külső dac-ot, gondoltam ismerkedek ezzel a hi-res lejátszással.
Van egy kis gondom.
Ajánlottak itt a fórumon egy oldalt ahol letölthető dsd, 192 khz flac stb.
Ezeknél oda van írva h Pl vinylről.

Most akkor ezek tényleg etek a formátumok?
A fizetős oldalakról ugyanilyen formátumok minősége jobb vagy az is ilyen rippelt?

Melyik a kamu?

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: O_S »

Ehhez mit szólsz?
http://www.jriver.com/jplay.html

Ez a két fejlesztő társaság nagyon utálhatja egymást. A két lejátszó  másképp szól: JPLAY sok apró részletet mutat meg, amit JRIVER alatt nem hallok, pl. a háttér énekesek sokkal jobban hallhatók JPLAY-vel. Egyébként a JPLAY-vel mindig úgy voltam - ez van a mostani verzióval is- , hogy először egy nagy húha érzés, de utána mindig van valami idegesítő a hangjában, ami fáraszt. JRIVER-t sokkal tovább tudom hallgatni.
Próbáltam JRIVER-t JPLAY-vel együtt is, de ez volt a legrosszabb hang.
JPLAY-ből JPLAYMini hozza ki a legjobbat, főleg hibernate módban. Néhány lemez fantasztikusan tud így szólni, de van olyan zeném is, amiből egy számot sem tudok így meghallgatni. Kicsit olyan ez mint a demo és zenehallgatás közötti különbség.
Ha valaki érti, hogy mitől van ez, kérem mondja el.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Az egesz Jplay honlap buzlik....
Mindenhol villog a memoriabol lejatszassal, utana meg jon a 400 dollaros "audiofil sata" kabellel. Hanyan beszophattak ezt is.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare SofaBaton

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ehhez mit szólsz?

"It adds a layer of sound processing that can degrade sound quality, performance, and stability."

Mondogatom egy ideje... de lassan talán kipufi a lufi.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5352

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Megjelent a JPLAY 6-os verzió. http://jplay.eu/
Az első benyomások biztatóak.

Ehhez mit szólsz?

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: O_S »

Megjelent a JPLAY 6-os verzió. http://jplay.eu/
Az első benyomások biztatóak.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Egy kis HTPC teszt. A szetszerelt PC-em. A teszt mar ott elbukott, hogy rossz lehet a HDD mert ha felhangositom az erositot mikor meg nem szol semmi zene akkor lehet hallani a HDD kattogasat es silopasat a hangfalakbol. Megint nem sikerult tesztelnem hol a hiba a rendszerben.

Visszaraktam a dobozba es jelentosen lecsokkent a zaj, lehet meg igy is hallani de ahoz mar nagyon fel kell hangositanom az erositot. Most kiszedtem mert ugy nem maradhatott de raktam ra foldelest es igy most nem annyira hallani a zajt ugyhogy segitett a foldeles.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tpetres
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tpetres »

Solier009
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Solier009 »

innen le tudod tölteni, az op rendszer kiválasztása után, nekem a Windows 7 64 bit azonnal lejött:
http://www.asus.com/hu/Sound_Cards_and_ ... _Download/

Audio alatt -> Verzió 7.0.11.10

Köszi ismét megpróbáltam de most sem jött le. Most elindította de nem töltötte le teljesen, tegnap el sem indította, csak annyit írt ki kezdés

Azért köszi Zoli próbálkozom

emzeperix
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: emzeperix »

Napokban sikerült vennem egy Asus Xonar Essence One külső hangkártyát. Viszont a telepítő cd nincs meg hozzá.
A kérésem az lenne ha valakinek van ilyen típusú hangkártyája és, hajlandó lenne átírni a telepítő lemezét, kérem küldjön pü-t. Természetesen a lemez árát és a postát kifizetem. Ha Debrecen és környéke személyesen is át tudom venni.
Vagy ha van tippetek, szívesen veszem.
Asus oldaláról próbáltam letölteni, de nem jártam sikerrel.

innen le tudod tölteni, az op rendszer kiválasztása után, nekem a Windows 7 64 bit azonnal lejött:
http://www.asus.com/hu/Sound_Cards_and_ ... _Download/

Audio alatt -> Verzió 7.0.11.10

Solier009
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Solier009 »

Napokban sikerült vennem egy Asus Xonar Essence One külső hangkártyát. Viszont a telepítő cd nincs meg hozzá.
A kérésem az lenne ha valakinek van ilyen típusú hangkártyája és, hajlandó lenne átírni a telepítő lemezét, kérem küldjön pü-t. Természetesen a lemez árát és a postát kifizetem. Ha Debrecen és környéke személyesen is át tudom venni.
Vagy ha van tippetek, szívesen veszem.
Asus oldaláról próbáltam letölteni, de nem jártam sikerrel.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Én meg tudtam oldani az mp3tag-gal, tudok segíteni, ha akarod.
Ez egy igen jo program pont ilyet kerestem egyszerre az egesz HDD-en levo zenet at tudja konvertalni es igy mar rendben mutatja az osszes lejatszo programban, nagyon szepen koszonom. 

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Engem is érdekelne egy Raspberry Pi audio felhasználási tapasztalat pld összevetve egy HTPC-vel...

Én most vettem egy pi 2-őt szórakozni. Egyelőre az openelec-el és a linux-al ismerkedem. Kiegészítőnek egy hifiberry digi+ szándékozom venni, amit majd a dac-omhoz csatlakoztatok. A pi2 sima analóg kimenete rosszabb mint a pc-m alaplapi audio kijárata, úgyhogy kell valami hangkártya. HTPC-nek fogom most használni, esetleg egy torrent progit is ráteszek.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

pár kép, hátha segít...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”