Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Cutler »

T5-öt használok kb. 5 éve.
Az együtt töltött évek alatt tökéletesen meggyőzött, hogy (számomra) a minőségi szub csak zárt doboz lehet.
Ezzel egyet tudok érteni

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Használ itt valaki,REL T5,vagy REL T7 tipusú subwoofert?
T5-öt használok kb. 5 éve.
Az együtt töltött évek alatt tökéletesen meggyőzött, hogy (számomra) a minőségi szub csak zárt doboz lehet.
longkft.hu/audioblog/

1001gabor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: 1001gabor »

Használ itt valaki,REL T5,vagy REL T7 tipusú subwoofert?
EliteScreens:Manual135”16:9,Sony:VPL-HW65,Oppo:BDP-95,Lexicon:RV-5,Focal ChorusV:826,CC800,SR800,SW800,VandenHul:Surf,Integration,Clearwater,Inspiration,Mainsstream,Nordost:Wyrewizard,Audioquest:Carbon,Furutech:e-TP86,NcfClearLine:Lan,Usb,Rca,Ac,iFi:Lan,Usb,Hdmi,Gnd,Dc,iPower2,MiniDsp2x4,Soundcare

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 981

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ezen már én is gondolkodtam, nem lehet, hogy a tetejére rakott súly többet hoz, mint az alatta lévő bármi?
Azért ebben nem lennék olyan biztos, fordítva jobb hangot lehet elérni szerintem, de ez a saját tapasztalatom...:-)
"Az igazi barát szemből támad."

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

A tetejére mindenképp, úgy is próbáld ki + inkább a szobám belüli elhelyezésével, vágási frekivel játszadozz.
Azok tőbbet hoznak, mint alatta.

Ezen már én is gondolkodtam, nem lehet, hogy a tetejére rakott súly többet hoz, mint az alatta lévő bármi?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Szerintetek érdemes gránitlapot tenni egy Aviano 7 Sub alá, ha laminált padló van alatta? (előre sugárzó + a reflex az alján található)
A tetejére mindenképp, úgy is próbáld ki + inkább a szobám belüli elhelyezésével, vágási frekivel játszadozz.
Azok tőbbet hoznak, mint alatta.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Karesz 666
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Karesz 666 »

Megbeszéltem magammal...nameg megtaláltam a SUB kezelésijét is
Üdv,
K

Karesz 666
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Karesz 666 »

Sziasztok!

Segítségre volna szükségem, remélem jó helyen próbálkozom.
Szóval arendszer: Sony STR-DB 830 hajtja a két frontot, ami Wharfedale Pacific EVO30. Ezt támogatandó van egy Yamaha YST-SW160.
A kérdésem, hogy mi a legjobb bekötési módja a SUB-nak? Az erősítő melyik kimenete legyen a "nyerő", hogy jól összehangolható legyen?
Én arra gondoltam, hogy az erősítő SUB-PRE OUT -jára ( két darab RCA aljzat) kötném a SUB Input 2 mindkét (L-R) csatornáját. Vagy a SUB Input1-ére kellene kötnöm (és itt is L-R csatornákra)? Azért vagyok bizonytalan, mert ha RCA kimenetet szeretnék RCA bemenettel összehozni, akkor a SUB 2-es bemenetére kéne kötnöm. Ha az erősítő hangfalkimenetét használnám, az menne az Input 1-re, mert azok szorítós bekötések volnának mindkét oldalon? És akkor a SUB-ra kellene kötnöm a két frontot? Ez így akkor lenne jó, ha kis méretű frontok volnának és a SUB levágná az alsó frekit és azt már nem engedné a kis méretű frontokra?
Szóval bizonytalan vagyok...

Köszi,
k

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

egyébként sem árt, de mivel alsó refis különösen jó ha van.

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svan »

Szerintetek érdemes gránitlapot tenni egy Aviano 7 Sub alá, ha laminált padló van alatta? (előre sugárzó + a reflex az alján található)
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

kellemes mozit hozzá

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: thomyyyyy »

melyik típus, csak azért kérdem egy 900 ropis szettet milyen avr -el hajtanak?

egyébként grat a subhoz

Bocs, de a yamahákat nem ismerem annyira, hogy látásból tudjam melyik volt, kérdezni, meg nem kérdeztem. Volt ereje és szépen szólt.

Köszi!    
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

melyik típus, csak azért kérdem egy 900 ropis szettet milyen avr -el hajtanak?

egyébként grat a subhoz

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

és mi volt az avr, yamaha?

Ja, az volt!
TV: LG 49UB850V / Médialejátszó: DUNE HD Solo Lite / Receiver: Marantz SR7011 (AURO 3D) / Hangsugárzók: 2 db Dynavoice Challenger M-65 ex V4 (FL,FR) / Dynavoice Challenger c-5 xl (Center) / 2 db JBL ES20 (SHL,SHR) / 2 db Heco Ambient 22 F On Wall edition (SL, SR) / Sub: HECO Elementa 3830a

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

és mi volt az avr, yamaha?

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Sziasztok!

Megvettem az R-12SW-t...hát haljátok, már most tetszik!
Az előzőhöz képest ÚÚÚÚÚR- IS -TEEN!!!
Fülig ér a szám, pedig csak negyed hangerőn tolom!
Egy pár hétig járatás, de sokkal hangosabbra később sem kell vennem, mert elég az ereje.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, segítséget, a tanácsaitok segítségével egy szuper ládát vettem azt hiszem.
Elgondolkodtató, hogy milyen lehetne az RP-110 vagy 112 ha ez ilyen. Az eladó is himnuszokat zengett mellette. (erre sem panaszkodott!) Meghallgattam ezt az R-12-est egy 900 000-res Klipsch rendszerrel együtt...tyhűűű...na az adta!

Még egyszer köszi, majd lehet mesélek még ha nem bírok magammal!

Üdv: Tamás 

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Szia!

Ez a portzaj milyen amúgy, korábban nem hallottam erről. Le tudnád írni?

Lehet beadom a derekam és holnap megveszem az R-12-t.

Hallod, ahogy "suhan" a levegő a reflexcsövön, de mint írtam a Tf2-n kívül sehol nem tapasztaltam.
Lehet állítani a hangerőt és a frekvenciát is.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Még valami...gondolom lehet állítani a mély hangok hangerejét a mélyládán is ugye?

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Korábban említették a portzajt a reflexcsövesnél, a sajátomnál nem tapasztaltam ilyet, pedig teszteltem pár subnak való filmmel, egyedül a Transformers 2 legelején jelentkezett, máshol nem, de a Tf2-ben elég eltúlzott a mély szekció. Én egy 4 cm-es gránitlapot raktam alá, illetve az eredeti lábak helyett Soundcare tüskékek áll, ez a kis "tuning" sokat javított, "szelidített" a hangján.
A Klipsch ládákat hamar elkapkodják, én és egy barátom is kb. 1 hónapot várt rá. Sw-110-es nincs az országban, lehet egy későbbi szállítmánnyal lesz, ezt az infót kaptam. Az R-12SW-ből is csak 1 darab van Bp-en az Extreaudiónál, de onnan át tudod kérni Debrecenbe.
Szerintem elég lesz az R-12SW, egy jó subkábel, egy vastag gránitlap alá, esetleg tüske és hajrá... 

Szia!

Ez a portzaj milyen amúgy, korábban nem hallottam erről. Le tudnád írni?

Lehet beadom a derekam és holnap megveszem az R-12-t.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Hali!

Gondolkoztam. Arra jutottam, hogy hiába akciós a nagy 30-as, nem fogom megvenni. Ide, a nappalimba, ebbe a lakásba egyszerűen túlzásnak érzem még akkor is, ha nagyon jó. Nem beszélve az áráról...
Két versenyző maradt, az R-12SW és az Rp-110SW. A dilemma igazából a szubkivezetésen van. Az utóbbinak elől van, ami a lakásomat nézve előnyösebb lenne, mivel nincs nagy helyem a subnak, azaz a faltól nem tudom legalább 30-40 cm-re tenni. Ha jól tudom ebben az esetben jobban szólnak az elől kivezetésűek. (egyébként a jelenlegi subom is elől kivezetős, nem éreztem semmilyen rossz hangzást vele kapcsolatban sem) Tehát a jobb a 110SW lenne...
Viszont az R-12SW az akciónak köszönhetően gyakorlatilag majd a felébe kerül...
Hm...hm...
Ez itt a nagy bizonytalanság.

Ha a subkivezetést illetően rosszul tudom, amit gondolok, javítsatok ki!

Korábban említették a portzajt a reflexcsövesnél, a sajátomnál nem tapasztaltam ilyet, pedig teszteltem pár subnak való filmmel, egyedül a Transformers 2 legelején jelentkezett, máshol nem, de a Tf2-ben elég eltúlzott a mély szekció. Én egy 4 cm-es gránitlapot raktam alá, illetve az eredeti lábak helyett Soundcare tüskékek áll, ez a kis "tuning" sokat javított, "szelidített" a hangján.
A Klipsch ládákat hamar elkapkodják, én és egy barátom is kb. 1 hónapot várt rá. Sw-110-es nincs az országban, lehet egy későbbi szállítmánnyal lesz, ezt az infót kaptam. Az R-12SW-ből is csak 1 darab van Bp-en az Extreaudiónál, de onnan át tudod kérni Debrecenbe.
Szerintem elég lesz az R-12SW, egy jó subkábel, egy vastag gránitlap alá, esetleg tüske és hajrá... 
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hali!

Gondolkoztam. Arra jutottam, hogy hiába akciós a nagy 30-as, nem fogom megvenni. Ide, a nappalimba, ebbe a lakásba egyszerűen túlzásnak érzem még akkor is, ha nagyon jó. Nem beszélve az áráról...
Két versenyző maradt, az R-12SW és az Rp-110SW. A dilemma igazából a szubkivezetésen van. Az utóbbinak elől van, ami a lakásomat nézve előnyösebb lenne, mivel nincs nagy helyem a subnak, azaz a faltól nem tudom legalább 30-40 cm-re tenni. Ha jól tudom ebben az esetben jobban szólnak az elől kivezetésűek. (egyébként a jelenlegi subom is elől kivezetős, nem éreztem semmilyen rossz hangzást vele kapcsolatban sem) Tehát a jobb a 110SW lenne...
Viszont az R-12SW az akciónak köszönhetően gyakorlatilag majd a felébe kerül...
Hm...hm...
Ez itt a nagy bizonytalanság.

Ha a subkivezetést illetően rosszul tudom, amit gondolok, javítsatok ki!

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

Sziasztok!

Mélynyomó vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. JBL E szériához keresek mélyet. Elsőkörben a hozzávaló E150P-re gondoltam, most már csak használtan kapható, ha jól tudom. Egyelőre nem találtam eladó jó példányt, így lehet új, esetleg más márkájú szubba is befektetnék. Az ES szériából szintén nem nagyon találni, max 250-est, ami már nekem nagy és drága lenne szerintem. Nézegetve az internetet most találtam egy Klipsch R-12SW-t, vagy a kistesóját. Jókat olvasni róla és most le is vannak akciózva egy boltban.
Mi a véleményetek róla? Esetleg tudtok ajánlani nekem egy subot ehhez a rendszerhez? (A szoba méret 18-20 m2, a rendszer amiben használnám az aláírásomban megnézhető.)

http://www.klipsch.com/R-12SW/details

http://www.klipsch.com/R-10SW/details

Előre is köszönöm a véleményeket.

Tamás

Szia Tamás!

Én olyan 1 hónapja vagyok boldog tulaja egy Klipsch R12 sub-nak. Nálam 25nm-en van, de maga a mozi rész csak 20nm. Véleményem szerint ilyen áron egészen jó vétel lehet. Debrecenben nálam meg is hallgathatod :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

ha ennyi van rá akkor az is jó lesz de itt a doboz sokkal könyebb valszeg rezonálhat is.
na meg ez egy 25 cm amit én javasoltam 30, persze a pénz nagy úr ha tudsz várni akkor inkább a 140 est vedd mint a 120-ast hidd el az a 20 E ft difi megéri, nem véletlen javasoltam most ami akcióban van.

más az hogy mekkorát szól nem attól függ hány wattos, egy 100W  és 97 dB érzékenységű sub nagyobbat szól mint egy 200W os 90dB érzékenységű, bár mivel klipshről beszélünk itt általában mindegyik magas érzékenységű általában 90-93 dB feletti.

na meg az a baj sokszor nem lehet eldönteni mondjuk a 100W az zenei vagy szinuszos, mindig a szinuszos négyzetes közép értéket kell figyelembe venni RMS és az sem mindegy mekkora impedancián tudja 4 vagy 8 ohmon.

Mindegy nem akarlak rábeszélni semmire mert azt veszel ami neked tetszik és amire persze kereted futja:)

ha tudsz halgatózz

thomyyyyy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Értem, köszönöm!
Mit szólnátok ehhez: http://www.netdepo.hu/klipsch-sw-110-5492.html/hun/
Kissé kedvezőbb árú, első subkivezetésű és nekem a 200 W tuti elég lenne. Most 100-as van és inkább a tartaléka kevés mint a hangereje. Vagy az a 10 000 már mindegy?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szia!

Miért javaslod inkább ezeket, miben jobbak? Árban már elég húzós (most Az R-12-es akciósan 79e Ft), illetve vannak szomszédaim is és nem akarom, hogy egyik este hazafelé jövet kinyírjanak!

azért mert az a 80 E ft os 30cm aktív klipsch sub nem ugyanaz a minőség valamint mivel amit ajánlottam az első refis sokkal könyebb elhelyezni, mivel reflex portja van a portzaj is kevesebb lehet mint a refi cső esetében, persze ez sem mindig igaz mert az svs tud olyan reficsövet hangolni ami nem portzajos na de az meg megint más kategória.

én elsősorban első vagy alsó refi szubot javaslok, tapasztalatból mondom nekem azokat elhelyezni mindig könyebb kevésbé háklis a bebúgásra brummogásra is mint a hátsó refisek.

igaz az ikon2 hangfalaim hátsó refisek de nem is szub na meg nem is búg be de az meg megint egy más kategória

én csak azért is javasoltam az alábbit mert most akciós és mondjuk úgy valszeg egy elég hosszú megbízható társ lehet számodra, egy sub még mindig jobb ha nem tudod kihasználni mintha nem tudod már feljebb tekerni vagy elfogy a szufla vagy erölködik

Természetesen a legjobb az ha otthon tudnád meghallgatni, de ha el tudsz menni hallgatózni már az is nagy előrelépés, bár az sem garancia semmire mert mire hazaviszed a Te akusztikai környezetedben teljesen máshogy fog viselkedni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”