Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszi szépen a válaszokat! Nulláról indulna az LP nálam. Amit mostanában hallgatok, klasszikusok, zongora, jazz, akusztikus vonal. Ha jól értem, így igazából értelme se lenne belevágni, mert sokáig lenne kudarc, megelégedetlenség élmény belőle?
Szerintem mindig van értelme. az esetleges kudarc fogalmát meg törölni kell. hallgatni a zenét megfigyelni minden mozzanatát, kiismerni,és idővel szépen fokozatosan - gyakran észre se veszi az ember - és elkezd finomodni a rendszer. Cserélődnek a komponensek jönnek a komolyabb lemezek, különböző kiadások összehasonlítása, értékelése. Én anno Pioneer PL-2 vel kezdtem, utána volt sok Dual, jöttek a Lenco L75-ök, rengeteg átépítés...stb. A komoly vízválasztó az volt amikor elkezdtem a témával üzletszerűen foglalkozni.
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- Bartfay
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Azon gondolkodom, hogy vajon hogy rögzíted a karokat és a tányércsapágyat? Bebetonozod, vagy csak simán cementöntettel? Egyáltalán mi a koncepció? A karoknak és a csapágynak egy nagy tömegű alapot biztosítani, amibe valami rugalmas anyaggal rögzíted? Akkor viszont a saját rezgési energiájukat nincs hová "leadni", rezegni fog. Vagy az egész egy masszív rendszert képez (beton kiöntés)?
Ezen én is sokat gondolkoztam, a gyakorlat majd megmutatja mi a legjobb megoldás;. átmenő csavar, epoxy valami két komponensű, még utána akarok nézni, kísérletezni tesztelni. most kezdődik csak igazán a munka izgalmas része szerencsére mindent pontosan vágtak, így a tengely és a karok hézag mentesen mennek a helyükre.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1217
Lemezjátszó
Az utolsó mondatoddal egyszerűen nem értek egyet. De annyira azért árnyalnám a képet, hogy megfelelő tisztítással halálra itélt lemezekből is csodát lehet kihozni. Viszont az agyonjátszott lemezek folyamatos recsegésszerű torzítása(általában az egyik csatornán erősebben) tényleg zavaró tud lenni,természetesenaz ilyen lemezeket kerülni kell, de ez már a művészet ebben a hobbiban...
A korai 50-60-as évekbeli jazz és komolyzenei felvételektő akár a 90-es évek eleji pop-rock lemezekig rengeteg maradandó lemez készült. Most pedig a régen nem kapható ritkább dolgokat is kezdik újra megjelentetni-változó minőségben.
Azzal hogy nem feltétlenül , utaltam arra hogy nem minden lemez velejárója a zavaró sercegés és a pattogás. Amúgy pedig minél jobb a rendszer az embert egyre kevésbé is zavarja mert szinte " másik dimenzióban" érzi.
Mondhatnám azt is hogy kicsit pattog de már kit zavar.
Mosással persze akár nagyon sokat lehet ezen javítani. Meg antisztatizáló használatával.
De az örökre erősen sercegéssel maradó lemezeknél a megelőzés lett volna az egyetlen lehetőség. Ez egyébként lemeztísztításra vonatkozóan a mottóm hogy legfontosabb a megelőzés. Azaz a tisztántartása.
Lemezjátszó
Nem kell olyan nagyon régiekre gondolni.
Az újabb lemezek között is sok a jó hangú.
Bár egy ismerősöm " bevásárolt" a Joydivisionokkal. ( lehet nem jól írtam az együttest) de ECM , RCA, DECCA , Melodya, Hungaroton meg egyéb jól ismert kiadók lemezeit meg lehet venni. Aztán hogy milyen állapotú az már szerencse kérdése is.
Bár az egyik friss kedvencemet bolhapiacon vettem tok és borîtó nélkűl. Mégis sok új mellé oda lehetne tenni pattogás tekintetében is.
A sercegés nem feltétlenűl zavaró velejárója a hanglemezhallgatásnak!!!!!!
Az utolsó mondatoddal egyszerűen nem értek egyet. De annyira azért árnyalnám a képet, hogy megfelelő tisztítással halálra itélt lemezekből is csodát lehet kihozni. Viszont az agyonjátszott lemezek folyamatos recsegésszerű torzítása(általában az egyik csatornán erősebben) tényleg zavaró tud lenni,természetesenaz ilyen lemezeket kerülni kell, de ez már a művészet ebben a hobbiban...A korai 50-60-as évekbeli jazz és komolyzenei felvételektő akár a 90-es évek eleji pop-rock lemezekig rengeteg maradandó lemez készült. Most pedig a régen nem kapható ritkább dolgokat is kezdik újra megjelentetni-változó minőségben.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Azt senki sem mondta, hogy nem érdemes elkezdeni. Az LP igazából egy életérzés. Van akinek bejön, és van akinek nem. Olyan, mint a csöves erősítő. Én nem húznék olyan merev határvonalat mint SoundMania a "hallgatható" és "nem hallgatható" lemezjátszó közé. Van aki sokkal magasabbra teszi a mércét, és van aki alacsonyabbra.
Amit leírtál, annak ismeretében pár dogot tanácsolnék, ha megengeded:
- A DJ (szerű) lemezjátszókat felejtsd el. Nem arra való, amire Te használnád.
- Mielőtt bármit is veszel, előbb hallgass meg 2-3 lemezjátszót, hogy egyáltalán van-e igényed erre a hangzásra? (ezzel az árkategóriát is nagyjából belőheted)
- Régi kiadású lemezeket keress, ne olyat, amit eleve digitálisan rögzítettek, és az LP érzést csak a sistergés és pattogás adja...
Nem kell olyan nagyon régiekre gondolni.
Az újabb lemezek között is sok a jó hangú.
Bár egy ismerősöm " bevásárolt" a Joydivisionokkal. ( lehet nem jól írtam az együttest) de ECM , RCA, DECCA , Melodya, Hungaroton meg egyéb jól ismert kiadók lemezeit meg lehet venni. Aztán hogy milyen állapotú az már szerencse kérdése is.
Bár az egyik friss kedvencemet bolhapiacon vettem tok és borîtó nélkűl. Mégis sok új mellé oda lehetne tenni pattogás tekintetében is.
A sercegés nem feltétlenűl zavaró velejárója a hanglemezhallgatásnak!!!!!!
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
- Régi kiadású lemezeket keress, ne olyat, amit eleve digitálisan rögzítettek, és az LP érzést csak a sistergés és pattogás adja...
Továbbá a zeneiséget és az érzelmeket. Nálam mondjuk sistergés és pattogás nélkül,de ez a lemezmosógépemnek is köszönhető.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Köszi szépen a válaszokat! Nulláról indulna az LP nálam. Amit mostanában hallgatok, klasszikusok, zongora, jazz, akusztikus vonal. Ha jól értem, így igazából értelme se lenne belevágni, mert sokáig lenne kudarc, megelégedetlenség élmény belőle?
Azt senki sem mondta, hogy nem érdemes elkezdeni. Az LP igazából egy életérzés. Van akinek bejön, és van akinek nem. Olyan, mint a csöves erősítő. Én nem húznék olyan merev határvonalat mint SoundMania a "hallgatható" és "nem hallgatható" lemezjátszó közé. Van aki sokkal magasabbra teszi a mércét, és van aki alacsonyabbra.
Amit leírtál, annak ismeretében pár dogot tanácsolnék, ha megengeded:
- A DJ (szerű) lemezjátszókat felejtsd el. Nem arra való, amire Te használnád.
- Mielőtt bármit is veszel, előbb hallgass meg 2-3 lemezjátszót, hogy egyáltalán van-e igényed erre a hangzásra? (ezzel az árkategóriát is nagyjából belőheted)
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ezt neked kell eldöntened. Lp t hallgatni szinte életforma. Nagyban tudja növelni a zenehallgatásra kedvét akinek bejön a hozzá kapcsolódó nehézségek elviselése.
Mert azért van vele macera. Lemezek tisztántartása pl hogy csak egy alap dolgot kiemeljek.
Továbbá az a tapasztalatom hogy belépőszintű készülékek minden esetben csalódáshoz vezetnek és hamar használaton kívül vagy eladásra kerülnek. Ezért ajánlottam alább amit. Azon a szinten már nem ér csalódás. De még ottmaradt a felhasználói élmény kérdése.
Tütisztítás lemeztisztántartás cd- nél nehézkesebb kezelés.
De ha inkább könyvet szeretsz olvasni mint e-book ot akkor ezzel is megbarátkoznál.
Szerintem.
De a végső döntés a Tiéd !
Lemezjátszó
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Azt látom, hogy ezeket a Pro-ject pörgetüket ezerrel marketingelig...
Vannak itt nálam hozzáértőbb emberek is, de engedd meg, hogy leírjak néhány gondolatot. A professzionális célra készült lemezjátszók közt akad nagyon sok jó hangú gép is, azonban sajnos az üzembiztosság és robosztusság oltárán feláldoznak némi hangminőséget. (pl. merev felfüggesztés, DD hajtás, stb. miatt) Persze vannak kellemes kivételek amelyek megszólalása hihetetlenül jó, de általában hiányzik belőlük a zeneiség. (pl. SONY PS-X9 csatolt kép) Otthoni zenehallgatáshoz azokra a képességekre amit a pro nyújt, nem nagyon van szükség, eltekintve egy-két szélsőséges felhasználási igénytől. Az audiophile zenehallgatás koncepciója mentén megalkotott lemezjátszók, inkább kifinomult és "érzékeny" gépeknek tűnhetnek az előbb említett pro készülékek mellett, azonban ezek olyan pluszt adnak a hanghoz, amit egy gyakorlatlan hallgató is abszolút pozitívan értékel. Persze ehhez elengedhetetlenül szükséges a "sikeres" futómű, kar, hangszedő, fonó választás, ami gyakran hosszú évek alatt megy végbe és még nem is beszéltünk a rendszer többi komponenséről.
Egy picit elrugaszkodva ettől a témától, így a legelején talán tisztázni kellene néhány dolgot. Mekkora LP gyűjteménnyel rendelkezel? Milyen zenei stílust ölel fel leginkább ez a gyűjtemény? Te magad miért szeretnél LP hallgatni?
Üdv,
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Azt látom, hogy ezeket a Pro-ject pörgetüket ezerrel marketingelig (pld: What hifi), viszont a DJ boltok meg már külsőre is tök más lemezjátszókat forgalmaznak (Numark, Audiotech).
Ennyire más lenne ez a két felhasználás?
Abban kérném a tanácsot, hol nézelődjek,
1) DJ bolt,
2) old school cuccok vaterán, vagy
3) egy belépő Pro-ject pörgető
Jómagam - restellem is - nem vagyok műszaki ember, de úgy szeretnék lemezjátszót venni, hogy nem szeretnék pénzt kidobni. Mennyi összeget érdemes mininálisan ráhagyni phono + pörgető vagy egyben?
Jelenlegi rendszer Egy integrált Yamaha R-N 500 erősítőm van. Specifikáció szerint van phono bemenet rajta, MM hangszedőhöz, Groundolással, persze csodákat nem várok. A hangdobozok Focal Cobalt 816-os állók és van még Focal 706s monitor is egyelőre.
Amennyiben otthoni zenehallgatásra kell én nem vennék gyengébbet mint egy Systemdeck+Rega kar+ egy jobb MM hangszedô vgy Linn Akito+MC hangszedő összeállítás. Ez használtan kijöhet kb 120-140 környékén de ezt a szintet már lehet használni hosszú távon megbánás nélkül.
Szerintem már a hangdobozaid is kiszolgálná és ha valami cserére szorulna akkor már csak az erősítődre lehetne gyanakodni. De az majd későbbi történet lehetne.
- elektrorudi
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ennyire. Szerintem, ha végiggondolod, magad is rájössz, mi lehet a külömbség, ezért nem sorolom fel.
Viszont az nem derült ki a leveledből, hogy Te melyik felhasználás felé orientálódsz? Mi a célod?
- elektrorudi
- V.I.P.
Lemezjátszó
A tányér még igen magasan van, azon még kell finomítani, de már kezd összeállni.
Ha minden kész, lehet tesztelni a hangszedőket. egyelőre két versenyző van, egy Grado Statement Master 1 és a Kiseki Milltek.
Azon gondolkodom, hogy vajon hogy rögzíted a karokat és a tányércsapágyat? Bebetonozod, vagy csak simán cementöntettel? Egyáltalán mi a koncepció? A karoknak és a csapágynak egy nagy tömegű alapot biztosítani, amibe valami rugalmas anyaggal rögzíted? Akkor viszont a saját rezgési energiájukat nincs hová "leadni", rezegni fog. Vagy az egész egy masszív rendszert képez (beton kiöntés)?
Lemezjátszó
Azt látom, hogy ezeket a Pro-ject pörgetüket ezerrel marketingelig (pld: What hifi), viszont a DJ boltok meg már külsőre is tök más lemezjátszókat forgalmaznak (Numark, Audiotech).
Abban kérném a tanácsot, hol nézelődjek,
1) DJ bolt,
2) old school cuccok vaterán, vagy
3) egy belépő Pro-ject pörgető
Jómagam - restellem is - nem vagyok műszaki ember, de úgy szeretnék lemezjátszót venni, hogy nem szeretnék pénzt kidobni. Mennyi összeget érdemes mininálisan ráhagyni phono + pörgető vagy egyben?
Jelenlegi rendszer Egy integrált Yamaha R-N 500 erősítőm van. Specifikáció szerint van phono bemenet rajta, MM hangszedőhöz, Groundolással, persze csodákat nem várok. A hangdobozok Focal Cobalt 816-os állók és van még Focal 706s monitor is egyelőre.
- Bartfay
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
A tányér még igen magasan van, azon még kell finomítani, de már kezd összeállni.
Ha minden kész, lehet tesztelni a hangszedőket. egyelőre két versenyző van, egy Grado Statement Master 1 és a Kiseki Milltek.
- Bartfay
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
eltelt egy év és végre eljutottam odáig, hogy feldaraboltattam a gránit lapot:
Rég óta halasztott és többszörösen módosított, áttervezett két karos lemezjátszót végre elkezdtem összerakni.
elsőnek levágattam az alapanyagot, 30mm vastag Tropical Green gránit. Az alap ötlet és félig donor a Pro-Ject RPM-1 lemezjátszó.
Jövő héten viszem a víz sugarashoz, ahol kivágják a végleges formát, utána már csak szereli és beállítani kell.
A fő kar egy Jelco SA-250ST az új és sztereó lemezeknek, míg a mono lemezeknek egy Tesla P1101 lesz (A kar TOYBOY fórumtárstól érkezik) Ortofon OM D25M hangszedővel.
ahogy haladok küldök új képeket és írom a tapasztalatokat
Lemezjátszó
Köszi a tippet, de ha mégis el szeretném adni, akkor mennyi körül lehet érte kérni reálisan?
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Tedd jóval magasabbra a lemezjátszót tartó konzolt, és meg van oldva a probléma...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Lemezjátszó
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hangszedő beárazásához.
Milyen áron lehet eladni egy abszolút hibátlan, még bőven bejáratás alatt álló, kb. 2-3 órát üzemelt Ortofon Samba hangszedőt?
Igazából azért adnám el, mert van egy másfél éves gyerekem, aki mindenre kíváncsi, és mivel féltem, ezért inkább nem is használom, ahhoz pedig drága, hogy évekig álljon.
Egy másik kérdés, mennyit ér manapság egy használt ProJect Debut III lemezjátszó?
A segítségeteket előre is köszönöm!
Tedd jóval magasabbra a lemezjátszót tartó konzolt, és meg van oldva a probléma...
Lemezjátszó
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni hangszedő beárazásához.
Milyen áron lehet eladni egy abszolút hibátlan, még bőven bejáratás alatt álló, kb. 2-3 órát üzemelt Ortofon Samba hangszedőt?
Igazából azért adnám el, mert van egy másfél éves gyerekem, aki mindenre kíváncsi, és mivel féltem, ezért inkább nem is használom, ahhoz pedig drága, hogy évekig álljon.
Egy másik kérdés, mennyit ér manapság egy használt ProJect Debut III lemezjátszó?
A segítségeteket előre is köszönöm!
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Főleg, ha mondjuk abban a Technicsben lett volna egy SPU, az lett volna igen meglepő!
Igen, már beszéltük......
Lemezjátszó
Már irta hogy kerested..... Szerintem nem jársz vele rosszul . Volt nálam meghallgatáson ......
Meg hallottam már Technics 1210-et is . Igaz Denon DL 110 volt benne de meglepően jó volt .
Szerintem nem volt döbbenetesen rosszabb mint egy Roksan a BenzGlyder-el.Bár nem egyszerre voltak ott.......
Főleg, ha mondjuk abban a Technicsben lett volna egy SPU, az lett volna igen meglepő!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6203
Lemezjátszó
Eladóvá vált a képen látható ...
Szia
Mint látom új vagy a fórumon.A hozzászólásodat szerkesztettem.
Az eladó dolgoknak van saját fórumrésze, és azon belül topikja.Ennek a cuccnak például itt nyiss egy új topikot a jobb felső sarokban lévő új téma "gombbal":
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... 3%A1belek/
Sok sikert!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- eszeky
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Eladóvá vált a képen látható ...