Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni hangszedő beárazásához.
Milyen áron lehet eladni egy abszolút hibátlan, még bőven bejáratás alatt álló, kb. 2-3 órát üzemelt Ortofon Samba hangszedőt?
Igazából azért adnám el, mert van egy másfél éves gyerekem, aki mindenre kíváncsi, és mivel féltem, ezért inkább nem is használom, ahhoz pedig drága, hogy évekig álljon.
Egy másik kérdés, mennyit ér manapság egy használt ProJect Debut III lemezjátszó?
A segítségeteket előre is köszönöm!

Tedd jóval magasabbra a lemezjátszót tartó konzolt, és meg van oldva a probléma...

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni hangszedő beárazásához.
Milyen áron lehet eladni egy abszolút hibátlan, még bőven bejáratás alatt álló, kb. 2-3 órát üzemelt Ortofon Samba hangszedőt?
Igazából azért adnám el, mert van egy másfél éves gyerekem, aki mindenre kíváncsi, és mivel féltem, ezért inkább nem is használom, ahhoz pedig drága, hogy évekig álljon.
Egy másik kérdés, mennyit ér manapság egy használt ProJect Debut III lemezjátszó?
A segítségeteket előre is köszönöm!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1201

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Főleg, ha mondjuk abban a Technicsben lett volna egy SPU, az lett volna igen meglepő!
Igen, már beszéltük......

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Már irta hogy kerested.....    Szerintem nem jársz vele rosszul . Volt nálam meghallgatáson ......
Meg hallottam már Technics 1210-et is . Igaz Denon DL 110 volt benne de meglepően jó volt . 
Szerintem nem volt döbbenetesen rosszabb mint egy Roksan a BenzGlyder-el.Bár nem egyszerre voltak ott.......

Főleg, ha mondjuk abban a Technicsben lett volna egy SPU, az lett volna igen meglepő!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6194

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Eladóvá vált a képen látható ...
Szia
Mint látom új vagy a fórumon.A hozzászólásodat szerkesztettem.
Az eladó dolgoknak van saját fórumrésze, és azon belül topikja.Ennek a cuccnak például itt nyiss egy új topikot a jobb felső sarokban lévő új téma "gombbal":
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... 3%A1belek/
Sok sikert!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Eladóvá vált a képen látható ...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Már írtam is a srácnak, jó lesz ez nekem. Mindenhol elismeréssel írnak erről a HFM-ről. Köszi a tippet!
Már irta hogy kerested.....    Szerintem nem jársz vele rosszul . Volt nálam meghallgatáson ......
Meg hallottam már Technics 1210-et is . Igaz Denon DL 110 volt benne de meglepően jó volt . 
Szerintem nem volt döbbenetesen rosszabb mint egy Roksan a BenzGlyder-el.Bár nem egyszerre voltak ott.......

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Olyan jó lenne, ha ez a "bakelit" kifejezés végre kimenne a divatból, soha nem készítettek bakelitből semmilyen analóg hanglemezt. Vinil, analóg lemez, nagylemez, stb. csak ne bakelit. Tudom, manapság "trendi" kérkedni az alapvető műszaki ismeretek hiányával... brrr.
Hogy esne a lábára egy bakelit tömb annak, aki először leírta ebben az évezredben...
Részletes és korrekt infó. http://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemez

A találkozós topicban az ifjú titanicok már nagyon bakeliteznek !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Quimby zenekar is "bakelit"-ről énekel.

Azt meg inkább hagyjuk...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Hogy esne a lábára egy bakelit tömb annak, aki először leírta ebben az évezredben...

De valami jó nagy!  
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nils »

Szerintem ebbe a rendszerbe elegendő lehet az emlîtett hfm diy korrektor ha a bemenetválasztást meg tudod oldani.
Már írtam is a srácnak, jó lesz ez nekem. Mindenhol elismeréssel írnak erről a HFM-ről. Köszi a tippet!

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Olyan jó lenne, ha ez a "bakelit" kifejezés végre kimenne a divatból, soha nem készítettek bakelitből semmilyen analóg hanglemezt. Vinil, analóg lemez, nagylemez, stb. csak ne bakelit. Tudom, manapság "trendi" kérkedni az alapvető műszaki ismeretek hiányával... brrr.

Teljesen igazad van. De tényleg mindenhol így emlegetik, az ember már akaratlanul is így írja le.
Pont a minap olvastam egy cikket valahol, ahol épp ezt tárgyalták. Erre én is "bakelitet" írok :-)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Teljesen igazad van, én magam is küzdök ellen, erre a Quimby zenekar is "bakelit"-ről énekel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: fülelek »

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia!
Köszi a gyors választ!
A hangszedő Shure Whitelabel, ezzel vettem a lejátszót, egyelőre nem is tervezem cserélni.
Az erősítő 6Sz19p-V SE végfok, bemenetválasztó nincs, de hangerőszabályzó van.
Hangdoboz Canton CT-80 ( http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_CT_80 )

Nem tervezek nagyon komoly szintre jutni. Igazából a mostani rendszerhez szeretnék egy épp megfelelő korrektort, normális áron.

Szerintem ebbe a rendszerbe elegendő lehet az emlîtett hfm diy korrektor ha a bemenetválasztást meg tudod oldani.

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

"csöves erősítő - Technics SL 1210" ?
És tanácsot kérsz ?
Lentebb valaki belinkelte a saját maga által árult un. HFM1DIY fonó erősítőjét. javaslom. ha jó ennyiért lopás volt, ha nem ennyiért eladható bármikor. És amíg egy jobb nem érkezik hallgathatod, mert jó hangja van, szerintem a meleg csöves karaktert bármely pü-vel jól kiegészíti.
Szerk.:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/

Csöves erősítő régóta megvan, de csak cd lejátszóval (Philips CD-304 és Toshiba XR-Z90) hallgattam.
A bakelit lemez eddig teljesen kimaradt az életemből. De egy ideje nagyon piszkálta a fantáziámat. Nézegettem a lejátszókat, nem igazán tudtam eldönteni milyet vegyek. Ezt a Technics-et mindenhol nagyon dicsérik, ezért is esett rá a választásom. Teljesen amatőr vagyok ezen a területen, és igen, nem szégyen, tanácsot kérek. Valahol el kell kezdeni :-)

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ez több mindentől is függ. Pl milyen hangszedőt használsz milyen a végfok a hangdoboz Milyen minőségi szintet szeretnél elérni a jővőben ?
De pl alább linkeltek egy diy FHM korrektort.
Akára az is jó lehet. Ha van a végfokodon hangerőszabályozó meg szükség esetére bemenetválasztó. De ez csak egy ötlet/ példa.

Szia!
Köszi a gyors választ!
A hangszedő Shure Whitelabel, ezzel vettem a lejátszót, egyelőre nem is tervezem cserélni.
Az erősítő 6Sz19p-V SE végfok, bemenetválasztó nincs, de hangerőszabályzó van.
Hangdoboz Canton CT-80 ( http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_CT_80 )

Nem tervezek nagyon komoly szintre jutni. Igazából a mostani rendszerhez szeretnék egy épp megfelelő korrektort, normális áron.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!
Egy csöves erősítőhöz szeretném csatlakoztatni a frissen beszerzett Technics SL1210 mk2 lemezjátszómat. Ehhez ugyebár szükségem lesz egy phono előerősítőre. Tudnátok javasolni, hogy milyet érdemes beszerezni?
Köszi!
nils

"csöves erősítő - Technics SL 1210" ?
És tanácsot kérsz ?
Lentebb valaki belinkelte a saját maga által árult un. HFM1DIY fonó erősítőjét. javaslom. ha jó ennyiért lopás volt, ha nem ennyiért eladható bármikor. És amíg egy jobb nem érkezik hallgathatod, mert jó hangja van, szerintem a meleg csöves karaktert bármely pü-vel jól kiegészíti.
Szerk.:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok!
Egy csöves erősítőhöz szeretném csatlakoztatni a frissen beszerzett Technics SL1210 mk2 lemezjátszómat. Ehhez ugyebár szükségem lesz egy phono előerősítőre. Tudnátok javasolni, hogy milyet érdemes beszerezni?
Köszi!
nils

Ez több mindentől is függ. Pl milyen hangszedőt használsz milyen a végfok a hangdoboz Milyen minőségi szintet szeretnél elérni a jővőben ?
De pl alább linkeltek egy diy FHM korrektort.
Akára az is jó lehet. Ha van a végfokodon hangerőszabályozó meg szükség esetére bemenetválasztó. De ez csak egy ötlet/ példa.

nils
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!
Köszi!
nils

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: prando »

Pedig még kapható asszem.
Közben ismerős lett a neve. Láttam én már ilyet, rémlik.
Egyelőre marad az, hogy várjuk a csöpögést.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én meg nem is ismerem.

Pedig még kapható asszem.

prando
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

2 komponensűnél az Eporapidra gondoltam . Asszem a piros kupakos a sűrűbb.....de most "nincs előttem".
Én meg nem is ismerem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

prando
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szinte kizárt , hogy zárt . Valahogy biztosan bontható. Legfeljebb házilag csak roncsolással . Persze azt nem ajánlom.
Lithiumos csapágyzsír sztem kenésre való, nem ilyen csillapítási célokra . Bár valamennyit biztosan csillapít, ahogy írtam jelentősen lágyabb használatkor . Na a húzózsír állagára talán a kétkomponensű ragasztó egyik , sűrűbb komponense a jó minta . De csak mint állagösszehalítás miatt !!!!

Bocs, úgy értettem a zártat, hogy nem egy alul-felül nyitott csőben süllyed, vagy emelkedik a lift, hanem egy házban van, ami zárt, csak felül látni a liftet, ahogy le-fel/ki-be jár. De most jobban megnéztem, valószínűleg a teteje egy kis csavaros ...izé. Ebben van egy kicsi tömítésféle.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azt hiszem lítiumos csapágyzsír. A ház zárt. Lehet, hogy a Limar lesz a végállomás.
2 komponensűnél az Eporapidra gondoltam . Asszem a piros kupakos a sűrűbb.....de most "nincs előttem".

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”