Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinkler-féle AVX Fonó találkozó csevegő.
Tehát azt "üzenem" Thunder fórumtársnak: ne látogasson el még a sírhoz!
Nem fogok. Egyenlőre még a cd a jobb nálam.
De azért látom a potenciált a fájl alapú megoldásokban is. Jelenleg egy Popcorn A400 médialejátszót használok erre a célra, aminek ugyan van jóféle Bodor Audio tápegysége, de a saját DAC-jával használom, ami jócskán lehúzza. Jól látszódik, hogy itt egy jó DAC-ra még nagyon szükség van a CD hang megugrásához.
Ezért érdekel Patice összehallgatása, a "kocka" vs. jó CD hang párharc.
Aurender X100L streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
Zidoo z9s lejátszó - Primare SPA25 erősítő - IQ 4180 AT, B&W HTM61, IQ 2240 AT hangfalszett
-
Vendég
Bőven meg is halad(hat)ja azt, csak vannak a bigott cd-sek akik képtelenek ezt elfogadni. A CD nem = LP, egy mára halott formátum, ugyanúgy mint a DVD/Videodisc/SACD vagy a kazetta satöbbi.
Én ahogy öregszem a bigottság felé haladok
Nálam nagyon jól elfér mindhárom formátum együtt. Kb fél évvel ezelőtt sikerült hozzájutnom egy számomra "igazi" pörgetőhöz ( Rega Planet) és nagyon szeretem.
Gyaluból csak egy régi - olcsó -darab van, egy belépő szintű hangszedővel, de khm... az elmúlt másfél évben vettem vagy 150-200 LP-t. Korábban Indy-től kérdeztem, mikor "érem" el azt, hogy jó az LP vonal? " Ha megugorja a dac-odat. " volt a válasz. Ugorja!
Igaz, hogy csak egy kis Asus laptopom van egy HRT-vel, de azt is nagy örömmel hallgatom, de nem érzem azt, hogy ezt a vonalat "fejlesztenem" , kellene, persze nem azért, mert ez nem az én világom, hanem mert már nekem így is megfelel a kapott hang.
Tehát azt "üzenem" Thunder fórumtársnak: ne látogasson el még a sírhoz!
Arra lennék kíváncsi, hogy hová lehet eljutni vele a CD-hez képest? Utolérheti-e? Megközelítheti-e? Tele vagyok kérdésekkel
Bőven meg is halad(hat)ja azt, csak vannak a bigott cd-sek akik képtelenek ezt elfogadni. A CD nem = LP, egy mára halott formátum, ugyanúgy mint a DVD/Videodisc/SACD vagy a kazetta satöbbi.
2012.04.19. hivatalos temetés a Gödörben:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
...
Ezért bátorkodnék élni a felajánlott lehetőséggel és szívesen összehallgatnám egy láncban, otthoni körülmények között a kockát egy CD-vel.
...
Ha számomra is elérhető időpontban tartanátok ezt az összehallgatást, akkor én is szívesen részt vennék rajta.
Nálam mindkét irányzat megtalálható, a CD és a fájl alapú lejátszás is. Nálam most még a CD vezet, de tudom, hogy a fájl alapún is még van mit fejleszteni. Arra lennék kíváncsi, hogy hová lehet eljutni vele a CD-hez képest? Utolérheti-e? Megközelítheti-e? Tele vagyok kérdésekkel
Aurender X100L streamer - Musical Fidelity A1008 CD Pro - Musical Fidelity A1008 - IQ 4180 AT
Nem szeretnék eretnekséget mondani, csak a véleményem.
Engem nem érdekel különösebben sem a kocka, sem a pc-alapú bármi, sem az egyebek: itt is egyszerűen csak a legjobb hangminőséget keresem, ami zenehallgatáshoz előállhat.
Próbálkoztam itt is rendesen, ezt elhihetitek, az én szerény tapasztalatom alapján a tuningolt cd-lejátszóknak van a legjobb hangja (divat, kényelem, modernitás kihagyásával persze, de vállalom).
Aki meg akar győzni, a saját rendszeremben ezt megteheti. A találkozón látott dbx elő- vagy végfokra olyan analóg bármit köt rá, amit akar
(Azzal együtt természetesen, hogy elfogadom, ha ezzel is a kisebbsége tartozom.)
Szerintem egyáltalán nem eretnekség, sőt.
Írtam is, hogy van kb. ez a három nagy irány (vinyl, CD, fájlok) az otthoni zenehallgatásban és meglátásom szerint szépen elvannak egymás mellett. És ez így jó.
Egyikre sem tudnám rásütni azt a bélyegzőt, hogy jobb, mint a másik, mert mindegyiknek megvan az előnye-hátránya. Körtét almához, meg szilvához nem érdemes hasonlítani.
Engem is az elérhető legjobb hangminőség hajt a folyamatos kutakodásban, mert egyszerűen szeretek jó minőségben zenét hallgatni, mert élményt ad.
A találkozón Mézga Aladárral beszéltünk is arról, hogy egy CD-vel való összevetés jó lett volna.
Ezért bátorkodnék élni a felajánlott lehetőséggel és szívesen összehallgatnám egy láncban, otthoni körülmények között a kockát egy CD-vel.
Az esélyek kiegyenlítése érdekében vinnék eszközöket egy (vagy akár több) kiválasztott CD bedigitalizálásához, amit utána a kockán és a CD lejátszóban kis különbséggel indítva, és utána a bemenetek között váltogatva meghallgathatnánk, hogy vannak-e különbségek és ha igen, akkor milyenek, mekkora mértékűek.
Akár több ember is részt vehetne, persze helytől függően.
Engem nem érdekel különösebben sem a kocka, sem a pc-alapú bármi, sem az egyebek: itt is egyszerűen csak a legjobb hangminőséget keresem, ami zenehallgatáshoz előállhat.
Próbálkoztam itt is rendesen, ezt elhihetitek, az én szerény tapasztalatom alapján a tuningolt cd-lejátszóknak van a legjobb hangja (divat, kényelem, modernitás kihagyásával persze, de vállalom).
Aki meg akar győzni, a saját rendszeremben ezt megteheti. A találkozón látott dbx elő- vagy végfokra olyan analóg bármit köt rá, amit akar
(Azzal együtt természetesen, hogy elfogadom, ha ezzel is a kisebbsége tartozom.)
Üdv Tanczi !
Nem dogmát nyilatkoztattam ki, benne volt a mondatban lehet szó: "lehet, hogy a nem túl távoli jövőben".
Nem akartam véleményt mondani a különböző források hangminőségéről sem. Azt gondolom, hogy a történet inkább a praktikumról szól.
A viniyl - analóg természetéből adódóan - jelenleg nem helyettesíthető. Veszteségmentes A-D-A konverzió - ismereteim szerint - jelenleg nincsen.
Ellenben a CD - mivel digitális - elméletileg helyettesíthető a "kockával".
PS: Mind tavaly ősszel, mind most hallottam a Tűű rendszert. Írtam pozitív véleményt is. Nekem kissé feszesnek tűnt, mely v.sz. abból adódik,hogy vinylt hallgatok ős csövessel és ős hangfallal - annak minden macerájával(pucol,csövet cserél,tűt tisztít, lemezt cserél, drága a lemez, stb.)
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Meghallgatva a Bodor előadást és elnézve Patice "kockáját", lehet, hogy a nem túl távoli jövőben a forrás oldalon marad a két véglet: a "kis kocka" + pendrive a korral haladóknak és a lemezgyalu + vinyl a konzervatívoknak.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
Így van!
Mi azon vagyunk, hogy minél érdekesebb és színvonalasabb legyen a találkozó, de ehhez a TI segítségetekre is szükség van!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nem vitaként éljük meg ezt, inkább csevegésként.
Sokszor nem csak az anyagi lehetőségek a korlátok. Nálam pl. nehezen férne el (viselne el az asszony) 5-6 komponens. Meg kell elégedni egy erősítő és egy mindenevő kombóval.
Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy nincs lehetőség különböző dolgokat egymással összehasonlítani egy ilyen találkozón.
Izgalmas lehetne egy Auralic + valamilyen dacot összeengedni egy Oppo 105-tel. Árban nagyjából megegyeznek.
Kiváncsi lennék, jobb-e annyival hangban az Auralic, hogy kompenzálja az optikai meghajtó és a képi megjelenítés hiányát?
Vagy kicsit feljebb lépve, ha valahol meg lehetne fülelni egy Lumin T1-et mondjuk egy Primare BD32-vel, ne hagyjatok ki a buliból! A bort természetesen én viszem.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Értelek ám,csak én azt látom hogy az egy lánc is egyre nehezebben jön össze nemhogy kettő.
Itt le is zárnám a további vitát.
Semmi sem kell feltétlenül,de azt látni kell hogy igencsak megváltoztak az elvárások/szokások.
Univerzális gépeket keresnek a népek.
Azt az egy két százaléknyi hifistát aki azt sem tudja mit akar én nem bántom.
Igen, az igények megváltoztak, nem is kicsit. Egyet értek.
Az univerzális gépre én azt szoktam mondani, hogy ami mindenre jó, az igazából semmire, mert egyszerűen nem lehet minden téren kimagasló. Valami mindig a másik funkció rovására fog menni.
Ezért ruháztam be a kockára. Külön gép zenére, külön gép mozira.
Zenére is más filozófiával építenék láncot, mint mozira. Két cél, két lánc. Akár belépő szinten is jobb eredmény születhet így.
Természetesen szerintem. Ez csak az én meglátásom.
Félreértés ne essék, nem trollkodni akarok, hanem segíteni. Ezért osztottam meg most ezeket az infókat.
Peace! És további szép napot!
Addig is készülődhetünk a következő találkozóra. Várom.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 123
Semmi sem kell feltétlenül,de azt látni kell hogy igencsak megváltoztak az elvárások/szokások.
Nem egyezik a véleményünk. Egy bizonyos szint felett az univerzális htpc hátrány. Akit érdekel az úgy is cél gépet vesz, épít.
A közös hobbi pedig a zene, és annak legjobb reprodukálása.
A Wadia/Linn/lumin/Auralic sem htpc-t gyárt hanem zenei streamert.
Szerintem.
Mindig, mindennél van jobb!
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Azt tapasztalom hogy kizárólag csak hangra ritkán vesznek pc forrást.
Egyre többen hallgatnak néznek koncert anyagot is.
Ehhez viszont kell a komoly vas.
Direkt játszottam cd-ről is vasárnap mert szerintem azzal sincs gond.
Pedig ha PC forrást választ az ember, akkor muszáj optimalizálni a jó hang, vagy a jó kép érdekében.
Együtt a kettő kemény dió, de én is épp ezen dolgozom.
A jó hang érdekében csak hangra kell optimalizálni egy gépet mind szoftveresen, mind hardveresen.
A jó kép megint más tészta. Oda tényleg kell a nagyobb teljesítmény, de nem a processzor oldaláról, hanem a GPU felől. DXVA-n kívül nagyon sok plusz renderelő szűrő elérhető már, amivel olyan mértékben testre, lánchoz, vetítőhöz, TV-hez szabható egy HTPC képe, amilyenre csak a gazdája akarja. Csak ez eléggé GPU számítási igényes feladat.
A koncert anyag tényleg kihívás, a jó kép is kell, a jó hang meg még inkább, főleg ha sokcsatornás. Sokcsatornás hangból a lossless tömörítésű ugye a DTS HD-MA meg a Dolby TrueHD. Ezek csak HDMI-n közlekednek. PC-s forrás esetén vagy egy alaplapi HDMI kivezetést tudunk erre használni, vagy egy diszkrét videókártyáét. A mostani, integrált VGA-s CPU-k (APU-k) egész jó megoldásnak tűnnek. Én még várok pár generációt, amíg az IGP-k odáig fejlődnek, hogy behozzák a diszkrét kártyákat. A kép miatt.
A hangot HDMI-n problémásabbnak érzem, mint USB-n a sztereót, vagy koaxon.
De eddig biztató tapasztalataim vannak KODIbuntuval a HTPC-men. Ezt sikerült már egy alkalommal egy kedves ismerősömnél is meghallgatni HDMI-n keresztül. Win-hez képest picivel jobb alapból.
HDMI-s mozivasak esetében is egyes gyártók már alkalmaznak jitter csökkentő reclock eljárást (NAD) egyes, magasabb kategóriás modelljeikben.
Mások a HDMI átviteli protokollja alapján még a jitter csökkentésben is kétkednek, hogy egyáltalán kell-e. Mert csak egyesek és nullák... (Igen, a kábelen ez úgy néz ki, hogy van áram, nincs áram. Innentől kezdve meg ugyan azok a hatások érvényesek lesznek a HDMi kábelre is, mint más kábelre.)
A kis kocka amúgy alkalmas videó lejátszásra is, hardveres gyorsítással a VGA-ja képes lejátszani BD50-es anyagokat is. HDMI szintén van rajta.
Ezzel cáfolnám egy kicsit azt, hogy nem kell feltétlenül komoly vas egy koncert megtekintéséhez sem otthon.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Azt tapasztalom hogy kizárólag csak hangra ritkán vesznek pc forrást.
Egyre többen hallgatnak néznek koncert anyagot is.
Ehhez viszont kell a komoly vas.
Direkt játszottam cd-ről is vasárnap mert szerintem azzal sincs gond.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 123
Én most ezt vallom és teszem.
Nálam a feltétel mondjuk nem vagylagos.
Patice írásához egy kis plusz.
Az elv, pici gép minimalista szoftver, mozgó alkatrészek hiánya, és minden erőforrás igényes rendszerfolyamat minimalizálása. Nálam egy pindurka x86 atom procis gép, egy ssd kizárólag a rendszernek adatbázisnak, az etetni való pedig ethernet kábelen a legkisebb erőforrás igényű nfs fájlrendszer csatolásával.
Azt sem szabad elfelejteni az usb aszinkron dac elengedhetetlen.
Egy ilyen rendszer legolcsóbb kivitelben megvan, dac nélkül, 100 e forint alatt. A legegyszerűbb hasonló képességű lejátszó is kb 3x ennyi forint.
Pl Auralic Aries LE
Mindig, mindennél van jobb!
Ős Revox+Ős hangfal: nagyon bejött, tudtak régen valamit.
Tűű: hozta szokásos formáját, mértéhez képest brutális erő és feszesség.
Heed: az AN-nel tetszett, de túl nagy volt neki a terem.
Bodor: lehet, hogy ez a jövő...........
Meghallgatva a Bodor előadást és elnézve Patice "kockáját", lehet, hogy a nem túl távoli jövőben a forrás oldalon marad a két véglet: a "kis kocka" + pendrive a korral haladóknak és a lemezgyalu + vinyl a konzervatívoknak.
Szerintem mindenkinek érdemes eldöntenie, hogy milyen forrást akar használni, mert legyen az vinyl, CD, vagy egy fájl mindegyikhez kell egy jó lejátszó.
Mindegyik irányból ki lehet hozni nagyon jó hangot. Hogy mennyiért, az már más kérdés.
Én amikor 2010-ben belevágtam a hifizésbe, az fájl alapút választottam forrásnak és csak tavaly év végén akadtam rá arra a vonalra, amivel Mézga Aladár fertőzött meg.
Ezt tovább gondolva ruháztam be a kockába, ami nagyon bevált eddig zenei forrásnak. Mivel egy viszonylag olcsó eszközből ki tudtam csalogatni elég jó hangot úgy éreztem, hogy ezt érdemes meg is mutatni. Kapóra jött ez a találkozó, és nagyon köszönöm szépen a lehetőséget, hogy tényleg meg is hallgathattuk.
Aki hasonló megoldáson, hasonló forráskészüléken gondolkodik, azoknak szerintem megfontolandó alternatíva, hiszen a hálózatos zenelejátszók csak most kezdenek megjelenni a piacon, és ahogy követtem ezeket, mindegyik kapásból 100.000 feletti árral nyitott bőven és ezeknek a gépeknek még egész korlátozott képességei vannak. Az igazi finomságok itt is a több százezres kategóriában játszanak. Még.
Idővel szerintem ez változni fog.
Bodorék azt mondták, hogy egy jó, PC alapú lejátszó is úgy 300.000-nél indul, főleg a ház miatt.
Ezzel a mondatukkal egyet tudok érteni.
A PC-s forrásnál is működnek azok a hifis technikák, amikkel egy készülék hangja jobbá tehető, pl.: vastag anyagú, nehéz készülékház, lineáris, stabil (akár toroid trafós) táp, jó minőségű vezetékek, csatlakozók, rezgéscsillapítás, állványra helyezés, stb. És ezt sajnos sok-sok Mátyásért mérik ezen a piacon is. PC-nél nem kívánatosak a mozgó alkatrészek (HDD, ventillátorok), ezért a passzív hűtésű konstrukciók népszerűek ilyen célra. (A fájlok tárolása hálózaton az megint egy másik, megoldandó kérdés. Inkább nem mennék bele.) Mostanában a hőcsövekkel a ház hűtőbordás oldalaira vezettet hőleadás a divatos megoldás. Ez szépen működik is, csak iszonyat drága. Egy ilyen ház kb. 100.00-nél kezdődik.
A problémám ezekkel az, hogy arra alapoz, hogy viszonylag nagy teljesítményű és ezzel együtt melegedő processzorokat használnak zenelejátszásra.
Windows alapon talán kell is ez a sok futó folyamat miatt, ami lehetővé teszi a grafikus felhasználói felület létrehozását. Holott a zenelejátszáshoz erre nincs szükség. És még több száz ilyen folyamat fut a háttérben egy átlagos PC-n. Tapasztalatok szerint annál jobb lesz egy PC zenei produkciója, minél kevesebb felesleges folyamat fut az adott PC processzorán, minél több proci időhöz jut a zenelejátszó alkalmazás. Ezért született sok olyan megoldás, amivel a Windowsban ki lehet lőni sok sok futó alkalmazást, de még nem okozza a rendszer összeomlását (ezek az ún. optimalizáló scriptek).
Amit én most megmutattam nektek a találkozón az a másik végéről közelíti meg a PC-s lejátszást:
"Rakjunk össze egy olyan rendszert, amiben csak azok a folyamatok vannak, amik tényleg szükségesek."
A Linux alap erre tökéletesen alkalmas. A kernel mellé csak azokat pakolták oda, amivel fut a rendszer. Ez az egyik ilyen rendszer a Volumio.
A szép az egészben az, hogy olyan kevés folyamatból sikerült ezt megoldaniuk a fejlesztőknek, hogy egy elég gyenge hardver, mint pl. a kockám is, képes futtatni ezt az egészet.
A Windowsos PC-k 50-60 W-os processzorokat használnak, nagy alaplapot, nagy RAM-okat, ami mind mind növeli a fogyasztást és a termelt hőt, amivel kezdeniük kell valamit.
OK, van a modern procikban is energiagazdálkodás, de felesleges a Volumio alá olyan erős vas.
A kockám két magos procija + 1 GB RAM-ja, meg az összes periféria, ami benne van max. 2 wattot kér. Ezt nem nehéz passzívan lehűteni.
Zenelejátszás közben magát a lejátszást végző program 1-5%-os terhelést okoz csak az ARM alapú procinak.
Ennél jobb megoldást, ilyen áron szerintem nem igen létezik ma.
Még nem volt alkalmam összevetni egy hagyományos(abb) PC-t a kockámmal, hogy hangban van-e difi. De rajta vagyok.
Van egy mozizáshoz használt PC-m (HTPC), és ezzel is folyamatosan próbálgatom a lehetséges megoldásokat, hogy egy készülékben legyen jó képem mozinál és legyen jó hangom zenénél.
A Volumio megoldását sikerült felraknom a HTPC-re, már csak a programokat kell összefűznöm, hogy együtt működjenek.
De közel járok már a megoldáshoz és szeretném majd a következő találkozóra elvinni ezt a példányt. Persze ha van rá igény.
(Ezzel a PC-vel pl. lesz elég nagy teljesítményem a DSD fájlok lejátszás közbeni PCM-mé alakításához, mert ezt sajnos nem bírja a Cubox-i. A DAC-om nem DSD kompatibilis. )
Ha a kocka vonalát nézem, ott is ki akarom még próbálni a lineáris táplálást (és/vagy tápszűrést), hogy annak milyen hatása van (van-e) a kapott hangra.
+ más disztribúciókat is még felvettem a listámra.
Most vettem észre, hogy kicsit bővebbre sikerült a hsz.-em, mint amilyenre az elején gondoltam, úgyhogy be is fejezem.
Szerintem is ez a jövő.
Tehénbőgést és ostorpattogtatást én sem szoktam itthon hallgatni, de egy bemutatón, ha elhangzik ilyesmi, az nem lehet véletlen, valami oka csak volt. Az ilyen jellegű hangok lejátszása jól demonstrálja az adott hangdoboz ( és erősítő ) tranziens viselkedését, ami zene megszólaltatásakor sokkal fontosabb, mint a mérve egyenletesnek tűnő frekvencia menet.
Ez így igaz, de azért nem mindegyikünknek bőg otthon a tehén, meg csattog az asszony ostora. mert ugye a jó demo hang az amit élőben hallunk, az a viszonyítás alapja.
A tehénbőgés nálam konkrétan kiverte a biztosítékot! Tényleg ez kell???
Tehénbőgést és ostorpattogtatást én sem szoktam itthon hallgatni, de egy bemutatón, ha elhangzik ilyesmi, az nem lehet véletlen, valami oka csak volt. Az ilyen jellegű hangok lejátszása jól demonstrálja az adott hangdoboz ( és erősítő ) tranziens viselkedését, ami zene megszólaltatásakor sokkal fontosabb, mint a mérve egyenletesnek tűnő frekvencia menet.
kié a Dazibao CD?
Az enyém. Mert...?
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Ma sikerült megjavítanom a cd-t.
A dacnál az egyik kondi lába elfáradt és úgygondolta hogy nem ragaszkodik többé a kondi testéhez.
Egy úttal javitottam a dac tápján is. Most újra a tda1540-re jellemző nyugodt kellemes a hangja.
Sajnos a reggeli pakolásnál nem tudtuk kipróbálni a rendszert, igy nem vettem észre a hibát csak amikor ránk került a sor.
utána meg nem számitottam rá hogy szükség lesz a cdre. Sajnos a hangfal ideális helyét is csak délutánra találtam meg.
Hát igen a zenéken sokat törtem a fejem olyan legyen-e amit valószinüleg mindenki ismer vagy valami különlegeség.
amúgy meg hirtelen zavaromban el sem tudtam dönteni hogy mi legyen a következő cd.
Szerintem a lehetöségekhez képest jól sikerült a találkozó. nehéz egy légtért ennyi rendszer közt megosztani.
Talán a délelötti órákban válthattuk volna egymást rövidebb idöközönként hogy az esetleges hibákat korrigálni lehessen.
A következő majd biztos még jobb lesz.
A kitűzőröl én is megfeledkeztem. A következő talira vissza viszem.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
lehet, hogy a nem túl távoli jövőben a forrás oldalon marad a két véglet: a "kis kocka" + pendrive a korral haladóknak és a lemezgyalu + vinyl a konzervatívoknak.
Én most ezt vallom és teszem.
Nálam a feltétel mondjuk nem vagylagos.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Ős Revox+Ős hangfal: nagyon bejött, tudtak régen valamit.
Tűű: hozta szokásos formáját, mértéhez képest brutális erő és feszesség.
Heed: az AN-nel tetszett, de túl nagy volt neki a terem.
Bodor: lehet, hogy ez a jövő...........
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
gondolkodó.doc
Bocs, nem bírtam kihagyni.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Ami számomra meglepő volt az a zenei felhozatal, ezt is már említették mások. Igazából ez volt számomra "a negatívum" az egész rendezvényen. Bizonyára sokan sokfajta zenét hallgatunk de én egy ismert számot sem hallottam (Megjegyzem a TrackID sem ismert csak párat..) kivéve a vége felé 1 db Queen számot. A tehénbőgés nálam konkrétan kiverte a biztosítékot! Tényleg ez kell???
Nem tudom ki hogyan vélekedik a kérdésről, kényes téma...
Alapvetően sok igazság van abban, amit írsz.
A múltkor ugye ugyanazokat a jól összeválogatott számokat hallgattuk végig minden rendszeren, most ez full randomly volt (megjegyzem, most kevesebb értelme lett volna ennek sztem, mert nem voltak egy szintűek a rendszerek).
Plusz: Károlyunk olyan "változatos" zenékkel (volt klasszikus, jazzes, de kétségtelenül tehénbőgős, ostorpattogattós is) mutatta meg a dobozai teljesítményét / hangminőségét, melyek az ő elképzelése szerint szemléltetnek olyan kvalitásokat, melyeket más dobozoknál nem igen hallani. (Sőt: inkább nem hallani.)
Ebben a nézőpontban is van igazság - de nagyon kell hozzájuk fülelni, hogy meghalljuk, miért is bőgetik nekünk azt a tehenet most... (Nem mindegy, hogyan és honnan bőg az a tehén, ill. ostorcsapás és ostorcsapás között is van különbség - de ehhez már kétségtelenül kell egy kis elborultság).
Az megint más kérdés, hogy ez az átlagos tűrőképességen bőven felül van. (Ne mondjátok meg neki, de sztem is
Különben ha valaki elhozta 1-2 cd-jét, simán be lehetett rakni (így kértem pl. Tori Amos egyik régi lemezét be az AN-Heed rendszerbe, és simán lement). Biztos vagyok benne, hogy Károly is betett volna bármilyen (nem csak saját) cd-lemezt, csak kérni kellett volna
+ igazából Rudolf lemezei között is volt jó pár olyan, amit simán betettem volna, de úgy voltam vele, ha minden résztvevő kér valamit, az már sok, így kettőt nem kértem :-)
De a mondandód lényegével (ha vannak olyan rendszerek, amiken érdemes végigmenni, mint a múltkor), egyetértek.
(A dobozok közötti őrületes különbséget ha nem mindenki hallotta, azt speciel úgy lehetett volna kidobatni, ha egy rendszeren belül hallgatjuk meg mind (magyarul dobozokat cserélgetünk).
A rendszerek közötti átjárás most csak kényszerűségből működött, ez is egy irány és lehetőség, amit érdemes előre átgondolni.) De majd a szervezők jól megszervezik legközelebbre is, mi most csak elmondjuk a véleményünket
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz