Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Már munkába állt az új jövevény. Mi mással kezdhettem volna, mint a King Crimson Red albumával.

LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1197

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nekem akkor volt zajos, amikor a hangszedő nem megfelelően volt bekötve.

Ha időm engedi hétvégén a kar liftet felújítom

ragacs.jpg

Ne legyen igazam de ahogy már írtam sztem olaj nem lesz jó. Majd írd meg az eredményt.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

ragacs.jpg

Hej, ha a címkét is látnánk ! Majd számolj be az eseményekről !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Gyakran szokta a fali tv antenna okozni a zajt. a másik ami szokott működni, hogy hifi rendszert egy fali aljzatról táplálni, hosszabbítóról.

találtam egy hasznosnak tűnő pdf-et is: http://www1.electusdistribution.com.au/ ... umloop.pdf 
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Igen állómotornál is búg. Ez nem sistergés hanem egy folyamatos búgó alapzaj ami a hangfalakból jön. A hangereje úgy változik ahogy tekerem az erősítőn a hangerőszabályozót felfele.

Kezd a nulláról.
Csak az erősítőt és az Lp-t dugd be a konnektorba. A készülékek földpontjait kösd össze.
Ha igy is búg,akkor nincs ötletem.
Ha nem búg,akkor egyenként dugd vissza a cuccokat, amíg el nem kezd búgni.
Nekem a TV antennát kellett kihúznom a búgás megszüntetéséhez. Nem volt még időm galvanikus leválasztót beszerezni.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen állómotornál is búg. Ez nem sistergés hanem egy folyamatos búgó alapzaj ami a hangfalakból jön. A hangereje úgy változik ahogy tekerem az erősítőn a hangerőszabályozót felfele.Jó, a hangerőszabályzótól persze hogy függ.Kézzel közelítve a kar meg a karkábel felé változik az erőssége? Lemezjátszó földelőkábele bontható? Ha lekötött változik valami?

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Igen állómotornál is búg. Ez nem sistergés hanem egy folyamatos búgó alapzaj ami a hangfalakból jön. A hangereje úgy változik ahogy tekerem az erősítőn a hangerőszabályozót felfele. 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A lemezjátszó 220/250 v és 50Hz
Kipróbáltam az okosságot és felvátva kihúztam a vezetékeket.Egyszer az egyik oldalon búgott utána értelemszerűen a másik oldalon.
Ez a búgás természetesen nem fülsüketítő, de ha nagy csend van akkor hallja az ember a szünetekben és engem zavar.
Amúgy valamennyi alapzajának (búgásnak) kell lennie? Vagy ugyan úgy semmi mint a cd lejátszó esetében?
Kérdeztem hogy álló motorral is búg- e! Illetve ha megy a motor akkor felé fordítva/közelítve a hangszedőt van- e változàs?
Szerintem egy MC pickup segít majd a bajodon.
Az elektronika alapzaján kívül mást nem hallhatnál

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Kipróbáltam az okosságot és felvátva kihúztam a vezetékeket.Egyszer az egyik oldalon búgott utána értelemszerűen a másik oldalon. 
Ez a búgás természetesen nem fülsüketítő, de ha nagy csend van akkor hallja az ember a szünetekben és engem zavar. 
Amúgy valamennyi alapzajának (búgásnak) kell lennie? Vagy ugyan úgy semmi mint a cd lejátszó esetében?

van zaj (alapzaj,akár MM,akár MC) de nem búgás kéne hogy legyen..olyan mint egy csendes "sssssss"..amit még megnéznék,a hangszedő és shellben lévő vezetékek csatkozása,egy le-felhúzást megérne a dolog,akár a shell oldalon,akár a hangszedőoldalon...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 795

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Van-e valakinek tapasztalata az Ortofon MF15 hangszedőről?
Megint elkezdtem LP-ket hallgatni, és persze ilyenkor elindul a hifibogár is. A jelenlegi hangszedőmet még NJ ajánlása alapján vettem valaha, bár igazából nem Ortofon, hanem Dual. Nem tudom, mekkora a különbség, vagy hogy mennyivel lenne jobb egy M20FL, mint az M20E. A jelenlegi hanggal térproblémáim vannak elsősorban, nagyon szűk a színpadkép. Ezért kezdtem agyalni valamilyen jóárasított továbblépésen. Most látok egy jónak tűnő darabot, de semmit nem találtam róla. Ezért kérek tanácsot. Minden más ötletet is szívesen veszek ebben a tárgyban.
Tudom, hogy kábelcsere, meg Orbit, de az most nem játszik. 

Az M20FL egy Fine Line csiszolású tűvel szerelt változat, s sokkal jobban passzolna is a Rega karhoz. A 20E, az adati alapján nagyon nem illik a Rega-ba! Sokkal könnyebb kar kellene neki. Bár, hogy ez a színpadképet befolyásolja-e, azt nem tudom.
Az MF15 egy sokkal "gyengébb" tűprofillal szerelt hangszedő, szerintem visszalépés lenne. (Jó, a "Denonosok" biztos mást mondanak a kúpos csiszolásra...   )
Szóval, ezek közül az M20FL a legjobb elvben. De ezek csak a számok-adatok alapján, személyesen egyiket sem ismerem.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Egy önvallomás a kérdezőtől : "Annyira nem vagyok nagy ász műszaki téren"
Pontosítok : arra próbáltam utalni, hogy ha van legalább egy hozzáértőbb ismerőse, jobb lenne műszerrel végigmérni a dolgokat.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Van-e valakinek tapasztalata az Ortofon MF15 hangszedőről?
Megint elkezdtem LP-ket hallgatni, és persze ilyenkor elindul a hifibogár is. A jelenlegi hangszedőmet még NJ ajánlása alapján vettem valaha, bár igazából nem Ortofon, hanem Dual. Nem tudom, mekkora a különbség, vagy hogy mennyivel lenne jobb egy M20FL, mint az M20E. A jelenlegi hanggal térproblémáim vannak elsősorban, nagyon szűk a színpadkép. Ezért kezdtem agyalni valamilyen jóárasított továbblépésen. Most látok egy jónak tűnő darabot, de semmit nem találtam róla. Ezért kérek tanácsot. Minden más ötletet is szívesen veszek ebben a tárgyban.
Tudom, hogy kábelcsere, meg Orbit, de az most nem játszik. 
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha a motor nem megy akkor is folyamatosan búg? 230 voltos a motor?
MC - vel nem búgna szerintem. ☺️
De jó lenne meg egyszerűbb meg értékesebb infó ha műszerrel tudnád megmérni a földeléseit. Földelőkábelt hozzámérni az RCA kimenetek testéhez meg kartalpazathoz karcsőhöz shellhez motorhàzhoz tányér tengelyhez meg amúgy mindenhez ami fèm.
Nálam Rega kar de màs lemezjàtszó esetében a hangszedőtől a phono bemenetig árnyékolás nélkül ment a karkábel MC hangszedőről kb 1,5 m hosszúsàgban és nem búg ott akàrhol is fogtam meg a kábelt.

Egy önvallomás a kérdezőtől : "Annyira nem vagyok nagy ász műszaki téren"

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Sajnos a konstruktőr néhány napja vált meg a Fórumtól, vagy a Fórum Tőle, Őt már nem tudjuk megkérdezni.

Amennyiben Higanyról van szó, akkor az utóbbi esetről van szó, és természetesen továbbra is megkérdezhető emailben, személyesen vagy telefonon  
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen, mm hangszedő van benne és a gyári Rega. Természetesen van rajta külön föld kábel és az az rősítőhöz van bekötve. Folyamatos búgó hang. Ha a zene szól természetesen nem lehet hallani, csak az üres részeknél vagy, ha csak simán bekapcsolod a gépet. Ahogy emeled a hangerőt a búgás úgy erősödik.
A tetőket milyen összeg körül készítették? A zsanérokat viszont ami nem lenne az elkészült tetőhöz honnan és hogy fogom rávarázsolni?
Amúgy még pomntos ár nincs de olyan 50 font körüli a tető ára sajnos.
Üdv:Attila

Ha a motor nem megy akkor is folyamatosan búg? 230 voltos a motor?
MC - vel nem búgna szerintem. ☺️
De jó lenne meg egyszerűbb meg értékesebb infó ha műszerrel tudnád megmérni a földeléseit. Földelőkábelt hozzámérni az RCA kimenetek testéhez meg kartalpazathoz karcsőhöz shellhez motorhàzhoz tányér tengelyhez meg amúgy mindenhez ami fèm.
Nálam Rega kar de màs lemezjàtszó esetében a hangszedőtől a phono bemenetig árnyékolás nélkül ment a karkábel MC hangszedőről kb 1,5 m hosszúsàgban és nem búg ott akàrhol is fogtam meg a kábelt.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Tehát:
1./ Erősítőről lekötni a földelő kábelt, és így hallgatni.
2./ Vissza a földkábelt, és az egyik csatorna csatlakozóját kihúzni az erősítőből és fülelni, majd csere a másik oldlara.
3./ Ugyan ilyen próba, csak a földkábel is levéve.
Nálam anno egy ilyen próba hozta meg a megfejtését egy hasonló problémának.
De mindeközben lemezt nem kell ám feltenni, csak üresben hallgatni...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Azt még nem próbáltam, de kipróbálom úgy. Úgy gondoltad, hogy az erősítőre nem kötöm rá a föld kábelt. Igaz.
Annyira nem vagyok nagy ász műszaki téren és nem értem ,hogy mire gondoltál ( hogy csak az egyik csatorna van bekötve) mondattal?
Attila

Tehát:
1./ Erősítőről lekötni a földelő kábelt, és így hallgatni.
2./ Vissza a földkábelt, és az egyik csatorna csatlakozóját kihúzni az erősítőből és fülelni, majd csere a másik oldlara.
3./ Ugyan ilyen próba, csak a földkábel is levéve.
Nálam anno egy ilyen próba hozta meg a megfejtését egy hasonló problémának.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Azt még nem próbáltam, de kipróbálom úgy. Úgy gondoltad, hogy az erősítőre nem kötöm rá a föld kábelt. Igaz.
Annyira nem vagyok nagy ász műszaki téren és nem értem ,hogy mire gondoltál ( hogy csak az egyik csatorna van bekötve) mondattal?
Attila

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen, mm hangszedő van benne és a gyári Rega. Természetesen van rajta külön föld kábel és az az erősítőhöz van bekötve. Folyamatos búgó hang. Ha a zene szól természetesen nem lehet hallani, csak az üres részeknél vagy, ha csak simán bekapcsolod a gépet. Ahogy emeled a hangerőt a búgás úgy erősödik.
A tetőket milyen összeg körül készítették? A zsanérokat viszont ami nem lenne az elkészült tetőhöz  honnan és hogy fogom rávarázsolni?
Amúgy még pontos ár nincs de olyan 50 font körüli a tető ára sajnos.

Ha leveszed a földelő kábelt, akkor mi történik ?
Ill. ha csak az egyik csatorna van bekötve - és a földelő vezeték - akkor is hallatszik a búgás az éppen hallott csatornából ?

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Igen, mm hangszedő van benne és a gyári Rega. Természetesen van rajta külön föld kábel és az az rősítőhöz van bekötve. Folyamatos búgó hang. Ha a zene szól természetesen nem lehet hallani, csak az üres részeknél vagy, ha csak simán bekapcsolod a gépet. Ahogy emeled a hangerőt a búgás úgy erősödik.
A tetőket milyen összeg körül készítették? A zsanérokat viszont ami nem lenne az elkészült tetőhöz  honnan és hogy fogom rávarázsolni?
Amúgy még pomntos ár nincs de olyan 50 font körüli a tető ára sajnos.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen, ez az általam ajánlgatott is már ilyen impedancia-illesztéses változat, azaz a HFM 1.1-es verzió. Az eredeti változatban a következő erősítőfokozat bemenete szerencsétlen esetben befolyásolhatta a RIAA korrekció pontosságát. Itt ez már nem fordulhat elő, mert egy emitterkövetővel "megerősítették" a kimenetét.
Így korrekt, köszi ! Ez a ár nagyon megéri ! Biztos hogy sokkal jobb, mint bármely mai IC-s "skatulya" v. gyári beépített fonó !

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igen, ez az általam ajánlgatott is már ilyen impedancia-illesztéses változat, azaz a HFM 1.1-es verzió. Az eredeti változatban a következő erősítőfokozat bemenete szerencsétlen esetben befolyásolhatta a RIAA korrekció pontosságát. Itt ez már nem fordulhat elő, mert egy emitterkövetővel "megerősítették" a kimenetét.
Igen, anno nekem is így lett megépítve. Ma is megállja a helyét.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Te ... 90e HUF-os Rega planar 3-as ajánlatod meg elég kedvező (lenne).
Bezzeg amikor árultam, egy árva üzenetet sem kaptam... 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”