Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: NTX »

UPC hálózaton (UTP-n) a webplayeren és Squeezeboxon szakadozás nélkül működik
A kábelneteken rendben megy, de nálam Telekom van, azzal nem működik teljesen együtt a sávszélességtő függetlenül.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Picabia »

A Linn Ds/Dsm tulajdonosok számára még jobb hír, hogy integrálva van ez is a Linn szoftverébe és a 7 nap helyett 60 napig kipróbálható!
http://news.linn.co.uk/news/2014/12/lin ... -tidal.php
Én kipróbáltam, de nekem szakadozik, pedig a net sebessége 20 Mbs, azzal simán mennie kellene. Nagyon remélem, hogy ez csak ideiglenes probléma.

UPC hálózaton (UTP-n) a webplayeren és Squeezeboxon szakadozás nélkül működik

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv. az lenne a kéedésem hogy egy Oppo 95-ös előfokként is használva hangminőségre felveszi e a "versenyt" mondjuk ezekkel :

Audio GD NFB-28
Audio GD NFB-10.33
Pio U05S 
TEAC UD501  

a dac pc-ről lenne etetve usb-n keresztül az Oppo mondjuk külső vinyoról.

Erre esetleg valaki? vagy hasonló dachoz viszonyítva?

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Kérem, ha valaki a Tidalt Telekom hálózaton használja, és rendben megy neki a hifi flac lejátszás is, írja be milyen típusú Telekom router van nála. Úgy néz ki, hogy csak Telekom hálózaton van gond, de a Tidalnál is van valami, tudnak a problémáról és dolgoznak rajta.

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Bizonyos routerek állítólag nem túl jók UPnP kapcsolatra. P. a Linn és az Aurlaic is megad pár routert amivel jó eséllyel nem lesz semmi gond.
Ez lenne a Linn listája és ezek az Auralic által ajánlott routerek...
Képkivágás.JPG

DSD, DSD128. DXD átlövésére kimondottan az 5GHZ-es tartományt ajánlják. A D-Link egyes routerein külön kapcsolható az UPnP kapcsolathoz a router. Gondolom más termékeknél is meg van többé kevésbé ez az opció.

Én csak végszükség esetén használnék wifi-t. Az 5GHz valóban gyorsabb és lényegesen kevesebb eszköz zavarja, mint a 2,4GHz -es tartományt, cserébe sokkal érzékenyebb a tereptárgyakra. Szerintem a 10.000Ft feletti routerek belső erőforrásainak már ki kell tudnia szolgálni ezt az átivteli teljesítményt. Hibát inkább hibás software verzió okozhat.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ezt kifejtenéd bővebben?

Bizonyos routerek állítólag nem túl jók UPnP kapcsolatra. P. a Linn és az Aurlaic is megad pár routert amivel jó eséllyel nem lesz semmi gond.
Ez lenne a Linn listája és ezek az Auralic által ajánlott routerek...

DSD, DSD128. DXD átlövésére kimondottan az 5GHZ-es tartományt ajánlják. A D-Link egyes routerein külön kapcsolható az UPnP kapcsolathoz a router. Gondolom más termékeknél is meg van többé kevésbé ez az opció.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Szakadozásnál valószínűleg baromi sokat számít  a router minősége és az, hogy van konfigurálva.

Ezt kifejtenéd bővebben?
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

A Linn Ds/Dsm tulajdonosok számára még jobb hír, hogy integrálva van ez is a Linn szoftverébe és a 7 nap helyett 60 napig kipróbálható!
http://news.linn.co.uk/news/2014/12/lin ... -tidal.php
Én kipróbáltam, de nekem szakadozik, pedig a net sebessége 20 Mbs, azzal simán mennie kellene. Nagyon remélem, hogy ez csak ideiglenes probléma.

Délután felmondtam az angol előfizetésemet, de megy tovább az Ariessel, mintha mi sem történt volna. Szerintem low fidelity lett és műkődik tovább... majd utána olvasok. Nálam nincs szakadozás, de azért az feltünt hogy esténként megnövekedet a várakozási idő egy-egy album indításánál.

Szakadozásnál valószínűleg baromi sokat számít  a router minősége és az, hogy van konfigurálva.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

A tidal support oldalán a következőket írják, ez alapján jól tippeltem és rendben működnie kellene:

5 Mbs is the minimum broadband speed required to stream FLAC from TIDAL on Sonos. If streaming different FLAC music to multiple speakers, we recommend a higher broadband speed. This requirement can vary based on your internet usage (large file downloads, gaming, video streaming, etc.).

5.0 Megabits per second - 1 FLAC stream
7.5 Megabits per second - 2 FLAC streams
10 Megabits per second - 3 or more FLAC streams

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Hm...   Én is Kazoo-ból nyúzom már 2 órája és nem akadt meg. Esetleg a Linn Konfig-ban próbáld meg, hogy FLAC lossless-ről átállítod 320 kb/s MP3-ra (vagy alacsonyabbra..) csak próbaképp...
Azzal működik, és érdekes, hogy a számítógépes programja egyszer megy egyszer meg azt írja ki, hogy kevés a sávszélesség a hifi minőségnek, közben meg a netről folyamatosan 20-30 Mbs sebességgel tudok letölteni, ha elindítok egy letöltést, nem szakadozik, nincs vele gond.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

A Linn Kazoo-ból hallgatod? Én is kb. 1 órája hallgatom, de még nem akadt meg...
Most annyit változott a helyzet, hogy ipadről már folyamatosan megy, de a kazooról még mindig szakadozik, a net meg továbbra is stabil, azzal nincs gond.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: andarson »

Igen, pedig már újraindítottam a routereket is, hátha valami hálózati gond van, de nincs, a speedtest 25/5 sebességet mér mindenhol.
Hm...   Én is Kazoo-ból nyúzom már 2 órája és nem akadt meg. Esetleg a Linn Konfig-ban próbáld meg, hogy FLAC lossless-ről átállítod 320 kb/s MP3-ra (vagy alacsonyabbra..) csak próbaképp...
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

A Linn Kazoo-ból hallgatod? Én is kb. 1 órája hallgatom, de még nem akadt meg...
Igen, pedig már újraindítottam a routereket is, hátha valami hálózati gond van, de nincs, a speedtest 25/5 sebességet mér mindenhol.

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Én kb 1 órája próbálgatom, de nem folyamatos se a Linnen, se a számítógépen. Elvileg 1-2 Mbs sávszélességet foglal el, ezért normál netezés mellett már egy 5-10 Mbs sávszélességű net is bőven elegendő kellene, hogy legyen hozzá. A weboldala is lasabban jön be a többi oldalhoz képest. Remélem megjavul!
Linn Majik DS
JBL 4333

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Pont ezt akartam írni... hogy Linn tulajdonosként egyrészt 60 nap free trial járt... másrészt beépítve van a Linn lejátszójába, így hát ki is kipróbáltam és nekem teljesen akadásmentes (mondjuk nekem 50Mbs-es netem van, de szerintem nem ez, hanem a Linn integrációja lendíthet sokat a folyamatosságban)

Egyébként ezeket a média lejátszókat támogatja a Tidal: https://tidalsupport.zendesk.com/hc/en- ... io-Players

Lehet más médialejátszó tulajoknak is adnak hosszabb trialt...

Én kb 1 órája próbálgatom, de nem folyamatos se a Linnen, se a számítógépen. Elvileg 1-2 Mbs sávszélességet foglal el, ezért normál netezés mellett már egy 5-10 Mbs sávszélességű net is bőven elegendő kellene, hogy legyen hozzá. A weboldala is lasabban jön be a többi oldalhoz képest. Remélem megjavul!

andarson
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Pont ezt akartam írni... hogy Linn tulajdonosként egyrészt 60 nap free trial járt... másrészt beépítve van a Linn lejátszójába, így hát ki is kipróbáltam és nekem teljesen akadásmentes (mondjuk nekem 50Mbs-es netem van, de szerintem nem ez, hanem a Linn integrációja lendíthet sokat a folyamatosságban)

Egyébként ezeket a média lejátszókat támogatja a Tidal: https://tidalsupport.zendesk.com/hc/en- ... io-Players

Lehet más médialejátszó tulajoknak is adnak hosszabb trialt...
Linn Majik DS
JBL 4333

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Ha már van egy Auralic Aries vagy hasonló minőségű lejátszó, akkor ahhoz dukál egy CD minőségi online zeneszolgáltató előfizetés is.http://tidalhifi.com/hu

Screen shot 2015-03-10 at 14.43.12.png
A Linn Ds/Dsm tulajdonosok számára még jobb hír, hogy integrálva van ez is a Linn szoftverébe és a 7 nap helyett 60 napig kipróbálható!http://news.linn.co.uk/news/2014/12/lin ... -tidal.php

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

Ha már van egy Auralic Aries vagy hasonló minőségű lejátszó, akkor ahhoz dukál egy CD minőségi online zeneszolgáltató előfizetés is.http://tidalhifi.com/hu 

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Hálózati audio lejátszók

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv. az lenne a kéedésem hogy egy Oppo 95-ös előfokként is használva hangminőségre felveszi e a "versenyt" mondjuk ezekkel :

Audio GD NFB-28
Audio GD NFB-10.33
Pio U05S 
TEAC UD501  

a dac pc-ről lenne etetve usb-n keresztül az Oppo mondjuk külső vinyoról.

kapocsi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: kapocsi »

Sziasztok, 

Szeretném hálózati lejátszóval bővíteni a rendszeremet. Kb. 200e Ft szánnék rá max.

Eddig két lejátszó tetszett meg:

Marantz NA6005
Pioneer N50A

Eddig sajnos egyiket sem tudtam meghallgatni. Esetleg tudtok valahol ilyen lehetőséget?
Illetve, ha van ajánlás, akkor azt szívesen veszem!

Jelenleg egy Panasonic BDT500 lejátszót használok zene streamelésére, ami hangban nekem megfelelne, de a kezelhetősége az kiábrándító!

Jelenleg ezt a rendszert használom:

NAD T747
Pana BDT500
Boston Accustics M340
Monster Z1 series

Javaslatokat/tapasztalatokat szívesen veszek!

Köszi!

I.

NAIM NSC 222 - Arcam 850 - Primare BD32 - PS Audio P15 - Power cable: TARA LABS THE ONE, Harmonic Technology AC10, XLR: Chord, Music Timbre, Harmonic Technology Magic Link, Speaker: Front: ATC SCM100A - Center: ATC SCM50A - Back: Boston Acoustics, Projector: EPSON LS12000

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Hétvégén a Lumin D1-t is meghallgattam. Meglepően kis méretű készülék, közel fele akkora csak  mint a nagy tesói.
Hangban azonban alig marad le mögöttük, tiszta, sallangmentes megszólalás, kiegyensúlyozott frekvenciaátvitel, jó felbontás, és gyönyörű három dimenziós szinpadkép. Persze nem éri el azt a szintű tökéletességet amit az S1 nyújt, de hát kevesebb mint a hatodába kerül. Ki merem jelenteni, hogy jelenleg ez a legmegfizethetőbb árú, de már highend kategóriájú hálózati lejátszó.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Megfüleltem a Cocktail Audio legkisebb modeljét az X12-t.
Patent kis készülék, egy merevlemezt belerakva komplett hifi rendszert kapunk, CD lejátszás, CD rippelés!, hálózati és merevlemez lejátszás, bluetooth audio, internetrádió, DAC, beépített 60W-os erősítő, már csak két hangfal kell hozzá. Könnyen kezelhető, és egészen jó hangja van, 156ezerért ezt így kompletten más készülék nem tudja szerintem.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Szia!

Köszönöm a visszajelzést.
Ha marad, akkro kap egy MF M1 DAC-ot játszótársnak.
A gondom vele, hogy Dlink a NAS és nem annyira szeretik egymást.
Meg lett ugyan erőszakolva, működik, de az mégsem szerelem. Ha marad valószínűleg NAS-t is kell cserélnem.
Habár most húzok az MF M1 Click felé, ha találok akkor inkább arra cserénlém az egész motyót.

Köszi

Balázs

Esetleg érdemes lenne meghallgatnod egy erősen átalakított SB- t is. Sajnos addig hiába teszel utána DAC- ot amíg alap a cucc. Nem lesz katarzis. Ha gondolod tudok egy srácot akinél talán meghallgathatod. Átalakításmentes állapotban lényegesen kevesebb az élvezet. Éppen azokat a dolgokat nem tudja amiktől audiofil hangzása lesz.

bazsx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: bazsx »

Ezt az ismerők az egyik legjobb digitális hálózati lejátszónak tartják a megfizethető kategóriában. A tápegységét szokták tuningolni, állítólag sokat dob rajta.
Szerintem nem nagyon érdemez másfelé nézelődnöd.

Szia!

Köszönöm a visszajelzést.
Ha marad, akkro kap egy MF M1 DAC-ot játszótársnak.
A gondom vele, hogy Dlink a NAS és nem annyira szeretik egymást.
Meg lett ugyan erőszakolva, működik, de az mégsem szerelem. Ha marad valószínűleg NAS-t is kell cserélnem.
Habár most húzok az MF M1 Click felé, ha találok akkor inkább arra cserénlém az egész motyót.

Köszi

Balázs

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”