Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

pár kép, hátha segít...

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 99

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Hello, valaki tud olyan programrol ami egyszerre tobb szamot tud ugy editalni, hogy pl az Album Artist-et atmasolja a Comment-be pl?
A jRiver es a Foobar-nal gond van mert nem egy albumba teszi ha az Artist Name es az Album Artist kulonbozo.

Én meg tudtam oldani az mp3tag-gal, tudok segíteni, ha akarod.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Engem is érdekelne egy Raspberry Pi audio felhasználási tapasztalat pld összevetve egy HTPC-vel...

Sziasztok!

Mivel alapvetően Squeezebox Touch-ot használok hálózati lejátszóként, az LMS mint médiaszerver adott volt. A Raspberryn piCorePlayer segítségével csináltam headless LMS klienst. Először Fiio X3-at próbáltam DAC-ként usb-n, aztán vettem játszani egy IQaudIO Pi-DAC+ hangkártyát, ami I2S buszon kommunikál. (Az I2S elvileg kevésbé problémás jitter szempontból). Vannak akik a RBP gyenge óráját látják a komolyabb audio alkalmazás akadályának, de az IQaudIO DAC pl. az általa használt PCM5122 belső óráját használja.
A cél alapvetően egy fejhallgatóval használható másodlagos lejátszó volt, támogatandó a lefekvés előtti  zenehallgatást. Az  IqaudIO hangja kicsit elnagyoltabb a Squeezebox-nál, de ár érték arányban (45$) szerintem rendben van, bár komolyabb összehallgatást még a Squeezebox-al sem tartottam, nemhogy komolyabb rendszerrel. Érdekesség, hogy alacsony impedanciájú fülessel (16Ω) hallok egy kis zajt a jobb csatornán, ami minimum furcsa

Ha nem alapvetés az LMS szerver, akkor érdemes megnézni a Volumio és a RuneAudio szervereket is.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Engem is érdekelne egy Raspberry Pi audio felhasználási tapasztalat pld összevetve egy HTPC-vel...

Sziasztok, kipróbálta már valaki a Raspberry PI -t zenére? 

straw
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: straw »

Segítséget szeretnék kérni!

Erősítőmön USB B bemenet van. Hogyan tudom használni?

A tervem: laptop+foobar+usb 3.0.
Ez így működhet? A Foobar tudja az "érintetlen" hangot az usb-n az erősítőre küldeni?

Köszönöm előre is.

meszeske69
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: meszeske69 »

Sziasztok !
Jelenleg egy audio gd NFB-11 tipusú dac-om van de gondolkodom hogy lecserélem egy audio gd nfb-28 tipusra.
Viszont ehhez már egy új pc - t kellene összeállítani mert a jelenlegi már nem mai darab. ( két tablet és okostelefon amelyet használok egyéb célokra )
Egyébként ez a régi pc kb. 8 éves és asus P5B alaplap, dual core 4600, sima integrált hangkártya amely részei a gépnek.
Amit néztem a Gigabyte G1. Sniper A88X . Szimpatikus volt a lapon hogy van olyan kimenete amelyre külső dac-ot lehet csatolni és cserélhető benne a műveleti erősítő processzor is és viszonylag komolyabb minőségű
Nichicon kondenzátorokat kapott.
Egyáltalán jó lehet egy alaplapra integrált hangmodul ?
Vagy külsőhangkártya egy stabil csendes átlagos asztali pc-vel?
Egyáltalán járható ez a pc+ dac zenehallgatás project ??
Ahogy számolgattam kb. 250 ezer egy jobb pc + az NFB 28 kb. 260 ezer. Ez már nem kevés !!!
Egy Oppo 95 eu vagy a fentebb említett pc + dac páros ? /Egyébként árban kevesebb is lenne nevezett blu ray -média lejátszó ! /
Az oppo nagyon komoly minőség és ugyan az a sabre ES9018 dolgozik benne mint a dacban.
Nincs jelátviteli gond ( kábelezés az egységek között ) ... stb
Ráadásul a 95 -ös mindenevő hírében áll !!
Viszont sokan azt állítják hogy egy pc+ dac /sokak által dícsért nfb -28 / megfelelő usb aszinkron adatátviteli kapcsolatban innovatívabb és jóval szélesebb lehetőségeket kínál legalább olyan vagy talán jobb minőségben.
Nézegettem az oppo BDP 103D tipust is. Bár nem mindenevő de talán alapgépnek jó lehetne !
Várom válaszotok!
Köszönöm!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tag&Rename
Igen ezt mar probaltam de sajnos az egesz oszlopot egy eloadora irja at es nem tudom ugy megoldani hogy az egesz oszlopot kulonbozo eloadokkal egy albumban atmasolni egyszerre egy masik oszlopba.
Albumnal azt irja ki hogy [Varies]. (jRiver Media Center 19)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11495
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hello, valaki tud olyan programrol ami egyszerre tobb szamot tud ugy editalni, hogy pl az Album Artist-et atmasolja a Comment-be pl?
A jRiver es a Foobar-nal gond van mert nem egy albumba teszi ha az Artist Name es az Album Artist kulonbozo.

Tag&Rename

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Másik szobában a router, de nyilván meg fogom csinálni, már csak kíváncsiságból is egyszer.
Csak azert kerdeztem, mert nekem a wifi nem jott be zenelejatszasnal.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nemt tudod vezetekkel bekotni?
Másik szobában a router, de nyilván meg fogom csinálni, már csak kíváncsiságból is egyszer.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Nekem sajnos Intel Atommal sem sikerül feléleszteni a régi laptopomat vele, mert valamiért nem találja a vezeték nélküli hálózatot (Toshiba T-115). Eddig jutottam vele, sajnos.
Nemt tudod vezetekkel bekotni?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

AMD procival nem működik. Kezelése valóban egyszerű, de nekem a Windows Server R12 jobban tetszik.
Nekem sajnos Intel Atommal sem sikerül feléleszteni a régi laptopomat vele, mert valamiért nem találja a vezeték nélküli hálózatot (Toshiba T-115). Eddig jutottam vele, sajnos.

screamy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: screamy »

Ifi nano kis daccal találkozott már vki, milyen hangja lehet?
Erősítő:  Arcam P85+Arcam A85
Hangfal: Wilson Benesch ARC
Forrás, DAC:   Bluesound Node => TIDAL
Phono: Project Debut Carbon Esprit
Kábelek: Xindak, Fapaci, Van Damme

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Sajnos nem forgalmazzák euròpában.
Ebay-rol rendelheto es el is kuldik mihozzank. 85.52,- $

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ez volt már? http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4485#ov
USB DAC-Up

Featuring a gold plated USB 2.0 port, GIGABYTE USB DAC-Up provides clean, noise-free power delivery to your Digital-to-Analog Converter. DACs can be sensitive to fluctuations in power from the other USB ports, which is why GIGABYTE USB DAC-Up takes advantage of an isolated power source that minimizes potential fluctuations and ensures the best audio experience possible. GIGABYTE USB DAC-Up also allows the port to be configured in BIOS for enthusiast system configurations which do not require USB power to the DAC. This makes it suitable for high-end audio enthusiasts building extreme fidelity audio systems.

Sajnos nem forgalmazzák euròpában.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Egy kölcsöntáppal érdemes lenne egy próbát tenni.Laptoppal jobb a helyzet mert legalább fizikailag jobban szeparált és nem mellesleg kisebb áramok folynak.
Laptoprol zenelek csak valami gond van a rendszerrel es ezert probalkozok a PC-vel is.

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: study »

Sajnos a pc tap az adott pedig nem volt olcso tobbit megprobalom privatban.
Egy kölcsöntáppal érdemes lenne egy próbát tenni.Laptoppal jobb a helyzet mert legalább fizikailag jobban szeparált és nem mellesleg kisebb áramok folynak.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 189

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Ez volt már? http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4485#ov
USB DAC-Up

Featuring a gold plated USB 2.0 port, GIGABYTE USB DAC-Up provides clean, noise-free power delivery to your Digital-to-Analog Converter. DACs can be sensitive to fluctuations in power from the other USB ports, which is why GIGABYTE USB DAC-Up takes advantage of an isolated power source that minimizes potential fluctuations and ensures the best audio experience possible. GIGABYTE USB DAC-Up also allows the port to be configured in BIOS for enthusiast system configurations which do not require USB power to the DAC. This makes it suitable for high-end audio enthusiasts building extreme fidelity audio systems.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

probald meg, hogy az usb arnyekolasat a pc oldalon celluxal leragasztod. volt eset, hogy segitett. A pc kapcsolouzemu tapja nem eppen egy audiofil szerkezet....
Sajnos a pc tap az adott pedig nem volt olcso tobbit megprobalom privatban.

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: O_S »

daphile-t próbálta már valaki? Milyen hangja van? Mennyire lehet bonyolult bütykölgetni vele?
AMD procival nem működik. Kezelése valóban egyszerű, de nekem a Windows Server R12 jobban tetszik.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

probald meg, hogy az usb arnyekolasat a pc oldalon celluxal leragasztod. volt eset, hogy segitett. A pc kapcsolouzemu tapja nem eppen egy audiofil szerkezet....
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare SofaBaton

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Egy kis HTPC teszt. A szetszerelt PC-em. A teszt mar ott elbukott, hogy rossz lehet a HDD mert ha felhangositom az erositot mikor meg nem szol semmi zene akkor lehet hallani a HDD kattogasat es silopasat a hangfalakbol. Megint nem sikerult tesztelnem hol a hiba a rendszerben.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

daphile-t próbálta már valaki? Milyen hangja van? Mennyire lehet bonyolult bütykölgetni vele?
Èn elègedetten használom, a legjobb amit idáig hallottam, pofonegyszerű használni. Fix ip cìmet állìts majd be rajta, mert a daphile.local címet nem hozza be nèmelyik telefon ès tablet sem.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”