Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Karesz 666
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Karesz 666 »

Szia!

A jelenlegi kínálatból a következőket javaslom meghallgatni:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nter-es25/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lp%C3%A1r/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... audio-br5/

Köszi!
Bizony a három közül az utolsó tetszene leginkább, barnában. Az első nem fog meg. A másodikat viszont lehet, hogy meghallgatom Budapesti, közel van, barna is, meglátjuk...megpróbálom holnap elérni őt telefonon...addig pedig gyűjtök még egy kis infót róla a neten...
Köszi mégegyszer a tippeket!

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

Esetleg Elac FS 67.2 124.000 HUF/pár akciósan, garanciával, boltból? Még ez is szóba jöhet az említett három doboz mellett.
Vagy tudtok mondani a leírtak alapján "tutit" ~100.000-ig?

Szia!

A jelenlegi kínálatból a következőket javaslom meghallgatni:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nter-es25/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lp%C3%A1r/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... audio-br5/

Karesz 666

Jogos, hiszen valószínűleg a profit érdekében költségcsökkentésen esik át az adott termék. Így valószínűleg silányabb is lesz, mint egy-egy békebeli társa.
Ha üres hangfaldobozt keresnék, akkor biztosan egy régebbi modell dobozát választanám. Nade vajon a hangszórók membránjaira mi igaz? Silányabb a minőségük? A gyártók érdeke itt is a "hamarabb tönkre megy gyorsabban vesznek másikat" elv?

És visszatérve a Wharfedale modus one-three dobozára: egy ilyen darabért (illetve párért) szabad adni 66-ot?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3167
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

azt gondolom, hogy az újabb széria sokszor visszalépés. most általánosságban beszélek. gyakran ugyanannyi pénzért, gyengébb mint az előd. vagy ugyanolyan csak többe kerül. elég gyakoriak a modellváltásokkal takart áremelések. az hogy valami új, nem feltétlen jobb. sokszor nem az.  a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom érezteti hatását erőteljesen. persze vannak üdítő kivételek, de kevés.

Hát én már hifiztem a kommunizmusban is. A kapitalizmus hatása az, hogy választhatsz több száz márka több ezer terméke közül. Kapitalizmus nélkül meg volt Videoton, Orion, Beag, és a pofa be, ha ez nem tetszett.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Karesz 666

Jogos, hiszen valószínűleg a profit érdekében költségcsökkentésen esik át az adott termék. Így valószínűleg silányabb is lesz, mint egy-egy békebeli társa.
Ha üres hangfaldobozt keresnék, akkor biztosan egy régebbi modell dobozát választanám. Nade vajon a hangszórók membránjaira mi igaz? Silányabb a minőségük? A gyártók érdeke itt is a "hamarabb tönkre megy gyorsabban vesznek másikat" elv?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

azt gondolom, hogy az újabb széria sokszor visszalépés. most általánosságban beszélek. gyakran ugyanannyi pénzért, gyengébb mint az előd. vagy ugyanolyan csak többe kerül. elég gyakoriak a modellváltásokkal takart áremelések. az hogy valami új, nem feltétlen jobb. sokszor nem az.  a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom érezteti hatását erőteljesen. persze vannak üdítő kivételek, de kevés.

Karesz 666

Ja, a KEF-et időközben én is kihúztam. A Wharfedale-t pedig megkapom egy próbára
Így az már biztosan meg fog ismerkedni az erősítőmmel és a nappalimmal

Karesz 666

Köszi a véleményt! A nm-t átszámoltam pontosan: 36nm-es a helység. Így már nem is olyan észvesztően nagy.
Ez a quadral elég régi. Félnék tőle, hogy a hangszórói nincsenek e elöregedve...gondolom még valami régebbi eljárással készülhetett, nem annyira korszerű. És kívülről sem olyan tetszetős számomra...
A JBL doboz típusa L60. Ez is elég régi konstrukció, állítólag a kettővel őt követő utód az ES80. Bár én ebben kételkedem, az ES80-ra és az L60-rs ránézve, laikusként. Azért mert egészen már design jellemzi őket, még csak nyomokban sem fedezhető fel az utódon az előd...
Az Elac jónak tűnne egyébként, csakhát újat venni nem annyira szeretnék. Jobban járnék használttal, amiért nem veszít az értékéből annyit, mint egy új.
Mit gondolsz?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A kefet kihúznám. nem egy nagy szám. főleg nem rockra. 45 nm szerintem egyébként is sok lenne neki. A JBL doboz L60 vagy L60T? Szerintem az ELAC jobb lehet. de 45nm-re lehet az is kicsi. sőt. Van az aprón egy quadral phonologue. Azt esetleg érdemes lenne megnézned.

Karesz 666

Esetleg Elac FS 67.2 124.000 HUF/pár akciósan, garanciával, boltból? Még ez is szóba jöhet az említett három doboz mellett.
Vagy tudtok mondani a leírtak alapján "tutit" ~100.000-ig?

Karesz 666

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni!
Három hangfal közül szeretném eldönteni, hogy melyiket válasszam: JBL L60 (90.000 HUF), KEF IQ4 (75.000 HUF), Wharfedale one-three (66.000 HUF). Mindhárom használt és szép állapotú.
Az erősítő amivel hajtanám Sony STR-DB 830, QS minősítésű. A szoba járólapozott, szőnyeg a közepén, ~45 nm, nappali jellegű bútorzattal. A zene pedig rock-hard rock leginkább.
Szóval érdekelne a tapasztalatotok ezen hangfalakról, valamint, hogy ár-érték arányban a 3 közül melyiket tartjátok a "legjobb vétel"-nek?

Köszönöm ha válaszoltok!

Üdv,
k

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

azért a 905 és 906 sem ugyanaz na, én annó azért vártam a 876 ra és nem a 905 öt vettem meg újonnan, igen a tetves dynamic eq dynamic vol miatt

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Dede! Saqjnos de! Dinamikában mindíg is volt hiányérzetem akár mit csináltam, állítottam ide-oda, sajna de.  De! Ilyenkor nem szakadékot kell elképzelni a készülékek között, hanem valamilyen szintű,de hallható különbségeket. Pl. a Terminátor bevezető szakaszánál a kalapács ütések nem voltak eléggé ütősek-kemények, a bevezető rész cúcspontjánál nem volt olyan nagy hangerő kiugrás, mint pl. a CA 640R, Marantz 9600, Myryad proci, és, hogy el ne felejtsem pl. az 5010-nél. Ezekhez képest laposabban szólalt meg a 905. Ettől még nem rossz avr, de a megjelenése óta az Onkyok dinamika jellemzői fejlődtek. Ezt a hiányosságot, szerintem proci  része okozza és nem a végfok egység. Erről a tulajdonságáról már korábban is írtam az AV-n. Amikor a 905 megjelent a piacon ár-tudás-teljesítmény arányban szerintem a legjobban között volt(hanem a legjobb), de azóta van változás Onkyoéknál is.  Pl. a 9600-as Marantz is kb. akkoriban született, de más árcédula lógott rajta ami a hangján még manapság is érződik, de sajnos szolgáltatás terén eljárt felette(is) az idő. Dögösnek dögösen szóltak a 905-ösök(gondolom a 906 is dettó), de a dögösség nem keverendő a dinamikai kiugrásokkal(pl. még a Drumline dobos végjáték). A dögösség mindenre jellemző volt akármilyen filmet-kocertet is néztem rajta(minden egyformán dögösen szólt), de az 5010-nél durva különbségek vannak  a filmek koncerteknél. Ami hangilag nagyon jó az nagyon-nagyon jól szól, ami nem az "látványosan" nem szól jól. A mély kezelése nem volt kifinomult, de a fiatal társait már más fából faragták.
Oksa! Összehozzuk az egyik délelőtt!     

Azért arra kiváncsi lennék,ha nem lenne semmi erősítőd,s eléd tennének egy 906ost vagy egy 809est,hogy válassz egyet,akkor is így vélekednél e.Nyílván most nem fogod szembehugyozni magad,de a választ tudom.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

AKAI AM 59 HEZ VENÉK HANGFALT JBL RE GONDOLOK..
    JBL ND 310 JBL L60 JBL es 90 vagy yahama ns 777
    Ez a négy jöhetne szoba,disco pop rock,és mostani haus zenék,ezeket halgatom.
    Kérdés az hogy melyiket vegyem kösszi elöre is.A jbl forúmba senki nemondott semmit ,így inkább    itt  teszem fel a kérdést még egyszer

Kaptál pár segítő véleményt a választáshoz. Szerintem a döntést helyetted senki nem fogja meghozni!

"Melyiket vegyem?"
Ennyi infó gyűlt össze, rágd át, ha tudsz, akkor hallgatózz és dönts. Ilyen "egyszerű".  

Vendég

AKAI AM 59 HEZ VENÉK HANGFALT JBL RE GONDOLOK..
    JBL ND 310 JBL L60 JBL es 90 vagy yahama ns 777
    Ez a négy jöhetne szoba,disco pop rock,és mostani haus zenék,ezeket halgatom.
    Kérdés az hogy melyiket vegyem kösszi elöre is.A jbl forúmba senki nemondott semmit ,így inkább    itt  teszem fel a kérdést még egyszer

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3167
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Szegény Pityke, egymással szöges ellentétben álló javaslatokkal árasztjuk el…
De többek közt ezért is szép ez a hobbi, nincsenek benne abszolút igazságok.

Én továbbra is azt gondolom, hogy a puffogós mélyek, dinamikátlan, nem feszes hangzás egyértelműen a Jamo sub gyengeségeire utal, és azt kellene első körben kicserélni.

Akkor Én is:-P

Első körben ha a mozi a lényeg és az Onkyo tudása megfelel még Neked tehát a szolgáltatásai elégnek bizonyult neked akkor azt első körben megtartanám.
A Phonart meneszteném.
Az oka egyszerű.
Lehet szeretni meg kiállni mellette de ez a doboz sosem lesz arról ismert hogy dinamikusan és feszesen szóljon.Sok hifista szereti a hangképét amit prezentál de szerintem meg pont hogy egy kreált mű hangú doboz ami mindenen ugyan úgy szól.
Nem segit rajta sem a kábelezés sem a mőgé kötött drága vasak.Valójában olyan alapkaraktere van a doboznak amit soha nem fog még döggel feszességgel és dinamikával és a legfontosabb pontossággal kiegészíteni meghajtás oldalról.
Ezt sajnos el kell fogadni ez nem olyan doboz.
Mozira szerintem nem jó választás.
Esetleg egy JBL 580/590es a helyére aztán már kezdődhet a mozi.

Aztán egy sub csere és ha elkapott a gép szíj a Warfi is repülhet.
Én a Phonarral kezdeném.
De ha Te nem mered akkor elsőnek egy JBL 580/590-est probálj kölcsön kunyizni és ki tudod probálni.

A Phonart megtartva sajnos mindegy lesz mit változtatsz.
Sosem leszel elégedett és pont azért mert leírtad Te is pont az Ő gyengeségeit.Tehát tudod Te hol a hiba már csak megoldás kell rá.
Én a JBL 580/590-ben látom a megoldást.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Azért a 906 nem volt dinamikátlannak mondható Laci,egy 809-es mellett????ne vicceljünk.Sőt volt itt már egy két olyan komment is,hogy pont a régebbi onkyok voltak igazán dögösek.Sosem puffogott a mély vele...Sőt!!!Az inkább a szub gyengesége.Ezt majd átbeszéljük személyesen Szepinél ...szerveződni kellene már
Dede! Saqjnos de! Dinamikában mindíg is volt hiányérzetem akár mit csináltam, állítottam ide-oda, sajna de.  De! Ilyenkor nem szakadékot kell elképzelni a készülékek között, hanem valamilyen szintű,de hallható különbségeket. Pl. a Terminátor bevezető szakaszánál a kalapács ütések nem voltak eléggé ütősek-kemények, a bevezető rész cúcspontjánál nem volt olyan nagy hangerő kiugrás, mint pl. a CA 640R, Marantz 9600, Myryad proci, és, hogy el ne felejtsem pl. az 5010-nél. Ezekhez képest laposabban szólalt meg a 905. Ettől még nem rossz avr, de a megjelenése óta az Onkyok dinamika jellemzői fejlődtek. Ezt a hiányosságot, szerintem proci  része okozza és nem a végfok egység. Erről a tulajdonságáról már korábban is írtam az AV-n. Amikor a 905 megjelent a piacon ár-tudás-teljesítmény arányban szerintem a legjobban között volt(hanem a legjobb), de azóta van változás Onkyoéknál is.  Pl. a 9600-as Marantz is kb. akkoriban született, de más árcédula lógott rajta ami a hangján még manapság is érződik, de sajnos szolgáltatás terén eljárt felette(is) az idő. Dögösnek dögösen szóltak a 905-ösök(gondolom a 906 is dettó), de a dögösség nem keverendő a dinamikai kiugrásokkal(pl. még a Drumline dobos végjáték). A dögösség mindenre jellemző volt akármilyen filmet-kocertet is néztem rajta(minden egyformán dögösen szólt), de az 5010-nél durva különbségek vannak  a filmek koncerteknél. Ami hangilag nagyon jó az nagyon-nagyon jól szól, ami nem az "látványosan" nem szól jól. A mély kezelése nem volt kifinomult, de a fiatal társait már más fából faragták.
Oksa! Összehozzuk az egyik délelőtt!     

Vendég

Akkor Én is:-P

Első körben ha a mozi a lényeg és az Onkyo tudása megfelel még Neked tehát a szolgáltatásai elégnek bizonyult neked akkor azt első körben megtartanám.
A Phonart meneszteném.
Az oka egyszerű.
Lehet szeretni meg kiállni mellette de ez a doboz sosem lesz arról ismert hogy dinamikusan és feszesen szóljon.Sok hifista szereti a hangképét amit prezentál de szerintem meg pont hogy egy kreált mű hangú doboz ami mindenen ugyan úgy szól.
Nem segit rajta sem a kábelezés sem a mőgé kötött drága vasak.Valójában olyan alapkaraktere van a doboznak amit soha nem fog még döggel feszességgel és dinamikával és a legfontosabb pontossággal kiegészíteni meghajtás oldalról.
Ezt sajnos el kell fogadni ez nem olyan doboz.
Mozira szerintem nem jó választás.
Esetleg egy JBL 580/590es a helyére aztán már kezdődhet a mozi.

Aztán egy sub csere és ha elkapott a gép szíj a Warfi is repülhet.
Én a Phonarral kezdeném.
De ha Te nem mered akkor elsőnek egy JBL 580/590-est probálj kölcsön kunyizni és ki tudod probálni.

A Phonart megtartva sajnos mindegy lesz mit változtatsz.
Sosem leszel elégedett és pont azért mert leírtad Te is pont az Ő gyengeségeit.Tehát tudod Te hol a hiba már csak megoldás kell rá.
Én a JBL 580/590-ben látom a megoldást.

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg kicsit elégedetlen vagyok a rendszerem hangzásával és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen irányba kellene tovább lépnem.
Röviden megpróbálom leírni, hogy mivel is van problémám és hogy egész pontosan milyen rendszert használok.

Rendszer:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
Front: Phonar P30s
Center: JBL Studio 520c
Surround: Wharfedale WH-2
Sub: Jamo E8 sub.5

A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene..
Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem.

Amúgy hangfal kábelek terén teljesen normál, hétköznapi hangfalkábeleket használok, illetve forrásként PC-t, illetve A.C. Ryan médialejátszót használok HDMI kábellel.

A problémám az, ami természetesen szubjektív, hogy nem érzem elég dinamikusnak, feszesnek a hangzást.
Illetve azt is hozzáfűzném, hogy nem szeretem üvöltetni a rendszert, szóval valami olyan hangzást keresek, ami alacsonyabb hangerőn is elég dinamikával rendelkezik.

Az tény, hogy a hangzásvilágom kicsit a mély kiemelést szereti, de hiába állítok be több mély hangzást a rendszerben,
a mélyek csak pufogósak lesznek és abszolút nem lesz dinamikus, feszes a hangzás.

Véleményetek szerint milyen irányba kellene elmennem?
Esetleg aki vállalkozó kedvű és Veszprém környékén lakik, azzal szívesen egyeztetnék, hallgatóznák személyesen is.

Előre is köszi a segítséget!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Rendszer:
Házimozi erősítő: Onkyo TX-NR 906
Front: Phonar P30s
Center: JBL Studio 520c
Surround: Wharfedale WH-2
Sub: Jamo E8 sub.5

A környezet ~25 m2 és magas belmagassággal és 70%-ban mozizni szoktam és csak 30% a zene..
Tudom, a rendszer elég vegyes és lehet ebből is fakad a hiányérzetem.

Írok privit, úgy igyekszem tanácsot adni.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Vendég

Sajnos igen ...
Dinamika terén a régi Onkyo-k nem mondhatóak dinamikusnak. Nekem is állandó hiányérzetem volt. A mélyei puffognak, közép hang dinamika nem eléggé ütős a térleképzése sem a legjobb ui. a háttereket nem használja ki a lehetőségekhez képest. A mai Onkyo nagyvasak már másként szólnak. Dinamikában, térleképzésben pl. a 905 elmaradt egy UMC1-XPA5 mellett, de az 5010 megelőzte ezt a párost.

Azért a 906 nem volt dinamikátlannak mondható Laci,egy 809-es mellett????ne vicceljünk.Sőt volt itt már egy két olyan komment is,hogy pont a régebbi onkyok voltak igazán dögösek.Sosem puffogott a mély vele...Sőt!!!Az inkább a szub gyengesége.Ezt majd átbeszéljük személyesen Szepinél ...szerveződni kellene már

Vendég

Mivel használtál szmájlit ezért azt gondolom, hogy megértettél ...
Nem igazán mivel már azt sem értem, hogy amit Te objektívnek nevezel azt én miért gondolom szubjektívnek. Lehet már itt kezdődnek a problémáim.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen nagyon erős a lobbi tevékenység:)
Bár nem tudom, hogy pontosan melyik csoportra gondolsz mert volt onkyom, marantzom, emotivam meg most megint marantzom:) gondolom a marantzra gondoltal...

Mivel használtál szmájlit ezért azt gondolom, hogy megértettél ... 

Vendég

Nem számít az ár(használtan majdnem egyforma árban vannak). Részemről nem elvárás, hogy egyetérts, megértsd engem vagy hogy a hasonlataimat elfogadd (más lobbi hatások alatt élünk mi ketten/ én SENKI hatása alatt nem vagyok ellenben .../).
A 905-906 még ma sem rossz képességű készülékek, hiszen ár-érték(szolgáltatás-teljesítmény) alapon nézve egyenesen kiválóak, de dinamika terén sajnos elmaradnak a mostani nagyvasak mellett( pl. tx-nr 809). Ugye lejött, hogy nem a hangerőről beszéltem?
Az objektív dolgokat(artikuláltabb mélyek, nyíltabb-részletezőbb hangkarakter, dinamikusabb/keményebb/ hangzás, teresebb térleképzés /ugye ezeket a jellemzőket keresi mindenki és nem a fordítottját?/) nehéz szubjektívan nézni. Az a lényeg, hogy az emotiva tulaj velem együtt hallotta és egyformán is értékeltük a hallottakat.
Az, hogy ezeket a tényszerű dolgokat melyik lobbi hogyan éli meg vagy kommunikálja le a saját ízléskarakteréhez mérten-képest, egy ideje abszolúte nem érdekel.

Igen nagyon erős a lobbi tevékenység:)
Bár nem tudom, hogy pontosan melyik csoportra gondolsz mert volt onkyom, marantzom, emotivam meg most megint marantzom:) gondolom a marantzra gondoltal...

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Hát ebben a meglehetősen eklektikus rendszerben pont a Phonar az egyetlen jobb hangú elem, én ezt nem dobnám ki a helyedben.
A Jamo subbal kezdeném inkább, ide egy komolyabb, preciz, feszes basszusokat produkáló mélyláda kellene, de ilyet 200.000 alatt nem nagyon találsz. Utána cserélném a centert, Phonarra természetesen, márha megtartod a Phonar frontokat.
A hátsó hangszórók szerintem kevésbé érdekesek, akár maradhatna is Wharfeldale, én inkább egy komolyabb házimozi erősítőre upgradelnék előbb.

Valóban, a Phonar mint márka "jó" hangú hangfalnak számít, csak az a kérdés hogy mire.
Az én tapasztalatom és véleményem alapján sajnos nem abban a hangzásvilágban és anyagoknál, amiket én hallgatok.

A komoly és hangszeres zenében valóban jól domborít, részletgazdag a hangzása, de a házimozinál, a dinamikus, feszes mély hangoknál véleményem szerint elég visszafogott.
De lehet én gondolom rosszul..........

Amúgy köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat, de ebből is látszik mennyire nem egyszerű és objektív a házimozi építés.
Van aki az erősítőt cserélné le, van aki a frontokat és van aki a sub-tól válna meg első körben.

Abszolút nem kritika, hiszen én kértem a segítségetek és tanácsotokat és véleményem szerint ebből is lehet tanulni, ha az ember megosztja a véleményét, tapasztalatát.

Szóval köszönöm!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Mar bocs az 5010onkyo pontosan ketszer annyibe kerul mint az umc-xpa paros szoval nem ertem az osszehasonlitasi alapot...egyebkent meg nem vitatom, hogy Te ugy hallottad de biztosan vannak olyanok akik maskent hallottak.

Szerintem egy 905 onkyo azert nem olyan rossz meg ma sem!

Nem számít az ár(használtan majdnem egyforma árban vannak). Részemről nem elvárás, hogy egyetérts, megértsd engem vagy hogy a hasonlataimat elfogadd (más lobbi hatások alatt élünk mi ketten/ én SENKI hatása alatt nem vagyok ellenben .../).
A 905-906 még ma sem rossz képességű készülékek, hiszen ár-érték(szolgáltatás-teljesítmény) alapon nézve egyenesen kiválóak, de dinamika terén sajnos elmaradnak a mostani nagyvasak mellett( pl. tx-nr 809). Ugye lejött, hogy nem a hangerőről beszéltem?
Az objektív dolgokat(artikuláltabb mélyek, nyíltabb-részletezőbb hangkarakter, dinamikusabb/keményebb/ hangzás, teresebb térleképzés /ugye ezeket a jellemzőket keresi mindenki és nem a fordítottját?/)  nehéz szubjektívan nézni. Az a lényeg, hogy az emotiva tulaj velem együtt hallotta és egyformán is értékeltük a hallottakat.
Az, hogy ezeket a tényszerű dolgokat melyik lobbi hogyan éli meg vagy kommunikálja le a saját ízléskarakteréhez mérten-képest, egy ideje abszolúte nem érdekel. 

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”