Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Kábelezzünk
Szerény kis hazánkban senki sem forgalmaz ecccerű C7-et? Nem semmi!
TME.?
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
Kábelezzünk
IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel...
Szerény kis hazánkban senki sem forgalmaz ecccerű C7-et? Nem semmi!
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel. Az eddigi forrásom bedugult...
Köszi!
http://www.dienadel.de/Groneberg+Euro+2 ... ng,i16.htm
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Kábelezzünk
Sziasztok!
IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel. Az eddigi forrásom bedugult...
Köszi!
http://www.ebay.com/itm/2-PIN-FIG-8-AC- ... 232b883369
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszi!
.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Kábelezzünk
Ezt te tudod. Én is.
Akinek meg kellene tudnia,..: ???
Hagyjuk, mert csak megint gondom lesz belőle.
Nem tudom elképzelni, hogy egy Accuphase tulaj azért nem választja a powerR kábeleket, mert fordított a fázis az XLR kábelen belül.
Kábelezzünk
mi lenne, megfordul a fázis
Ezt te tudod. Én is.
Akinek meg kellene tudnia,..: ???
Hagyjuk, mert csak megint gondom lesz belőle.
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Kábelezzünk
És mi a helyzet az Accuphase-zel?
mi lenne, megfordul a fázis
Kábelezzünk
XLR csatlakozók bekötési változatai
És mi a helyzet az Accuphase-zel?
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Kábelezzünk
Igen, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok. Köszi a linket!
Arról van szó, hogy a barátom kinézett magának egy IC-t, ami eredetileg RCA volt, de a jelenlegi tulaj átszereltette (a gyártóval!!) XLR-re, tehát kicserélték rajta a csatikat. A kábelt nem bontották meg, csak a csatikat cserélték.
Én azt mondtam neki, hogy azért mert átcserélték rajta a csatikat, nem lesz teljes értékű xlr, hiszen ahogy te is írtad és én is említettem, annak 1-el több belső vezetője van..
A kérdés az, hogy egy ilyen gyári modifácikáció után, tekinthető-e, valóban szimmetrikus kábelnek, avagy sem? Szerintem nem.
Azért még lehet teljes értékű XLR, ugyanis léteznek olyan gyári kábelek, amikben van elegendő ér, csak ha rca-val szerelik, akkor duplázzák az egyik eret, ha XLR, akkor pedig használják önállóan az összes eret. Szóval a dolog attól függ, milyen is az a IC kábel pontosan. Ha jól emlékszem AAHG is árult itt olyan Siltech kábelt, amit kérésnek megfelelően dugózott, mert maga a kábel szerkezete lehetővé tette ezt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Kábelezzünk
Nem a csatlakozó a lényegi különbség.
http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html
A szimmetrikus előnye csak akkor tetten érhető, ha a készülékek belső áramköri kialakítása "tudja" ezt a jelátvitelt.
Igen, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok. Köszi a linket!
Arról van szó, hogy a barátom kinézett magának egy IC-t, ami eredetileg RCA volt, de a jelenlegi tulaj átszereltette (a gyártóval!!) XLR-re, tehát kicserélték rajta a csatikat. A kábelt nem bontották meg, csak a csatikat cserélték.
Én azt mondtam neki, hogy azért mert átcserélték rajta a csatikat, nem lesz teljes értékű xlr, hiszen ahogy te is írtad és én is említettem, annak 1-el több belső vezetője van..
A kérdés az, hogy egy ilyen gyári modifácikáció után, tekinthető-e, valóban szimmetrikus kábelnek, avagy sem? Szerintem nem.
Kábelezzünk
Konkrétan, ha egy gyárilag RCA dugós kábelt átszerelek xlr-re, az attól szimmetrikussá váli-e vagy sem?
Én idáig úgy tudtam, hogy az xlr összekötőkben eggyel több ér van, tehát attól, hogy xlr csatit szerelek rá, nem lesz valóban szimmetrikus. Tévedek?
Nem a csatlakozó a lényegi különbség.
http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html
A szimmetrikus előnye csak akkor tetten érhető, ha a készülékek belső áramköri kialakítása "tudja" ezt a jelátvitelt.
.
Kábelezzünk
Sziasztok,
Egyik fórumtárssal beszélgettünk ma és felmerült egy kérdés, amiben nem jutottunk dűlőre. A kérdés az, hogy az xlr, illetve rca kábeleknek azonos vagy eltérő a belső szerkezete avagy ugyanaz, csak a csatlakozó más rajta?
Konkrétan, ha egy gyárilag RCA dugós kábelt átszerelek xlr-re, az attól szimmetrikussá váli-e vagy sem?
Én idáig úgy tudtam, hogy az xlr összekötőkben eggyel több ér van, tehát attól, hogy xlr csatit szerelek rá, nem lesz valóban szimmetrikus. Tévedek?
Kábelezzünk
Most nézem: Van ilyen "anya" din csatlakozó, csavarozható formában...gondolom itt a csavarozható alatt azt értik h a megbontott hangfalkábelt csavarom oda nem forrasztom és már kész is.
A bibi az h nem tudom milyen vezetéket kössek össze majd a meglévővel, gobdolom egy középmegoldásnak egy 1 mm2 vtg kábel jó lesz...a hangfalak egyébként 4 ohmosak.
Kábelezzünk
Azzal nem hiszem, hogy gond lesz. Ezek a régebbi B&O hangfalak elég jók szerintem. Bár eddig olyat nem láttam, amin a hangfal oldalról fixen lett volna bekötve a hangfalkábel.
A gyári B&O hangfalkábel - amit láttam - mindkét végén DIN hangfalcsatlakozót tartalmaz.
Franz vesz normális hangfal kábelt és 2 DIN csatit. DIN csati a hangfalba, csupasz vezeték az erősítőbe.
Nem hiszem,hogy egy B&O-nak akkora a teljesítményigénye,hogy a régi DIN csati ne vinné át.
Mondjuk én lecserélném banános mamákra a hangfali oldalt, de akkor nem lesz "belepiszkálásmentes".
Engem mondjuk nem zavar, de van aki fontosnak tartja a gyári állapotot.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Vinkler!
Így van.
De a hangfalat még csak képen láttam, jövő héten jönnek a dobozok...előre tájékozódok csak h higyan tudnám őket csatlakoztatni.
Többeket megkérdeztem, mi denki a dugasz levagasat moondta és az igy dugasztol megszabaditott vezeteket rakotom az erositore, csak tartok attol ha lrvagom, a szigeteles alatt nem hagyomanyos rez hangfalkabelt talalok hanem mobdjuk vmi 4 eres csidat v mast, nem tudom.
Azzal nem hiszem, hogy gond lesz. Ezek a régebbi B&O hangfalak elég jók szerintem. Bár eddig olyat nem láttam, amin a hangfal oldalról fixen lett volna bekötve a hangfalkábel.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kábelezzünk
Vinkler!
Így van.
De a hangfalat még csak képen láttam, jövő héten jönnek a dobozok...előre tájékozódok csak h higyan tudnám őket csatlakoztatni.
Többeket megkérdeztem, mi denki a dugasz levagasat moondta és az igy dugasztol megszabaditott vezeteket rakotom az erositore, csak tartok attol ha lrvagom, a szigeteles alatt nem hagyomanyos rez hangfalkabelt talalok hanem mobdjuk vmi 4 eres csidat v mast, nem tudom.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kábelezzünk
Vinkler!
Így van.
Bang Olufsen Beovox 3702 hi fi hangfalpár
Erről lenne szó, de most h nézegetem, nem hiszem h kivitelezhető az amiről előbb beszéltünk, vagy igen?
Lehet elbeszélünk egymás mellett.
Szóval a hangfaladból kilóg egy gyárilag szerelt hangfalkábel, aminek a végén van a dugó, amit nem tudsz csatlakoztatni az általad írt erősítőkhöz?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kábelezzünk
Bang Olufsen Beovox 3702 hi fi hangfalpár
Erről lenne szó, de most h nézegetem, nem hiszem h kivitelezhető az amiről előbb beszéltünk, vagy igen?
Lehet elbeszélünk egymás mellett.
Szóval a hangfaladból kilóg egy gyárilag szerelt hangfalkábel, aminek a végén van a dugó, amit nem tudsz csatlakoztatni az általad írt erősítőkhöz?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Kábelezzünk
A boxer szerintem túl árazott kábel mint az AQ legtöbbje
Inkább az a túlárazott, ha ugyanazt olcsóbban is megkapod, mint a Black Lab, vagy az Iris Red esetében. Ahogy írtam, a Boxer előnye minőségi, zárt subnál jön elő, megfogottság, pontosság mellett a mély részletezőképessége is előjön. Ill. mély effektek térben helyezkednek el. Ez utóbbit 1 sub esetében nem is értettem hogyan lehet, de gondolom a frontok a subtartománnyal együtt megszólaló 80Hz feletti frekvenciákkal irányítják a pozíciót.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Én most vásároltam black labot aq usb-vel egyetemben.
Nálam okozott nem kis változást már a black lab is.
Sokkal megfogottabb lett a szub tartomány,és sokkal jobban együtt dolgozik a szub!
Nálam cordial rca-t váltott le amin furutech dugók voltak.
(egyiket sem bántam meg,még az usb kábel is hoz hangon )
Üdv
Gábor
Kábelezzünk
Köszi az infot!
Klotzból melyik???
A boxer szerintem túl árazott kábel mint az AQ legtöbbje
Kácsa szerint a saját subkábelük a BlackLab-et veri, majdnem az IrishRed szintjén van.
Más tapasztalat szerint pedig a Klotz van olyan jó, mint a kácsás sub.
Minőségi, zárt subhoz viszont legalább Boxer az ajánlott.
Kábelezzünk
Mélysugárzóhoz vennék összekötö kábelt
Olyan kevés tesztet találtam zekről.
Mivel újban gondolkodom így nem olyan jók a kilátások.
Wireworld Luna7, Solstice 7
Audioquest BlackLab és IrishRed
Kácsa KCO-sub
Kinek milyen véleménye lenne és mik atapasztalatok a sub kábelekkel?
Kácsa szerint a saját subkábelük a BlackLab-et veri, majdnem az IrishRed szintjén van.
Más tapasztalat szerint pedig a Klotz van olyan jó, mint a kácsás sub.
Minőségi, zárt subhoz viszont legalább Boxer az ajánlott.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda