Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: study »

Szerény kis hazánkban senki sem forgalmaz ecccerű C7-et? Nem semmi!
TME.?
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel...
Szerény kis hazánkban senki sem forgalmaz ecccerű C7-et? Nem semmi!
.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Sziasztok!

IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel. Az eddigi forrásom bedugult...

Köszi!

http://www.dienadel.de/Groneberg+Euro+2 ... ng,i16.htm
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok!

IEC C7 (borotva) szerelhető dugó beszerzési forrás érdekelne, olcsóbb, de tűrhető érintkezőkkel. Az eddigi forrásom bedugult...

Köszi!

http://www.ebay.com/itm/2-PIN-FIG-8-AC- ... 232b883369
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Köszi!
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

.
.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Ezt te tudod. Én is.
Akinek meg kellene tudnia,..: ???
Hagyjuk, mert csak megint gondom lesz belőle.

Nem tudom elképzelni, hogy egy Accuphase tulaj azért nem választja a powerR kábeleket, mert fordított a fázis az XLR kábelen belül.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mi lenne, megfordul a fázis
Ezt te tudod. Én is.
Akinek meg kellene tudnia,..: ???
Hagyjuk, mert csak megint gondom lesz belőle.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

És mi a helyzet az Accuphase-zel?

mi lenne, megfordul a fázis

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

???

Vendég

Kábelezzünk

XLR csatlakozók bekötési változatai
És mi a helyzet az Accuphase-zel?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

XLR csatlakozók bekötési változatai

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Igen, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok. Köszi a linket!
Arról van szó, hogy a barátom kinézett magának egy IC-t, ami eredetileg RCA volt, de a jelenlegi tulaj átszereltette (a gyártóval!!) XLR-re, tehát kicserélték rajta a csatikat. A kábelt nem bontották meg, csak a csatikat cserélték.
Én azt mondtam neki, hogy azért mert átcserélték rajta a csatikat, nem lesz teljes értékű xlr, hiszen ahogy te is írtad és én is említettem, annak 1-el több belső vezetője van..
A kérdés az, hogy egy ilyen gyári modifácikáció után, tekinthető-e, valóban szimmetrikus kábelnek, avagy sem? Szerintem nem.

Azért még lehet teljes értékű XLR, ugyanis léteznek olyan gyári kábelek, amikben van elegendő ér, csak ha rca-val szerelik, akkor duplázzák az egyik eret, ha XLR, akkor pedig használják önállóan az összes eret. Szóval a dolog attól függ, milyen is az a IC kábel pontosan. Ha jól emlékszem AAHG is árult itt olyan Siltech kábelt, amit kérésnek megfelelően dugózott, mert maga a kábel szerkezete lehetővé tette ezt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Vendég

Kábelezzünk

Nem a csatlakozó a lényegi különbség.
http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html
A szimmetrikus előnye csak akkor tetten érhető, ha a készülékek belső áramköri kialakítása "tudja" ezt a jelátvitelt.

Igen, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok. Köszi a linket!
Arról van szó, hogy a barátom kinézett magának egy IC-t, ami eredetileg RCA volt, de a jelenlegi tulaj átszereltette (a gyártóval!!) XLR-re, tehát kicserélték rajta a csatikat. A kábelt nem bontották meg, csak a csatikat cserélték.
Én azt mondtam neki, hogy azért mert átcserélték rajta a csatikat, nem lesz teljes értékű xlr, hiszen ahogy te is írtad és én is említettem, annak 1-el több belső vezetője van..
A kérdés az, hogy egy ilyen gyári modifácikáció után, tekinthető-e, valóban szimmetrikus kábelnek, avagy sem? Szerintem nem.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Konkrétan, ha egy gyárilag RCA dugós kábelt átszerelek xlr-re, az attól szimmetrikussá váli-e vagy sem? 
Én idáig úgy tudtam, hogy az xlr összekötőkben eggyel több ér van, tehát attól, hogy xlr csatit szerelek rá, nem lesz valóban szimmetrikus. Tévedek?

Nem a csatlakozó a lényegi különbség.
http://www.sommerkabel.hu/mi_a_klnbsg_a ... _kztt.html
A szimmetrikus előnye csak akkor tetten érhető, ha a készülékek belső áramköri kialakítása "tudja" ezt a jelátvitelt.
.

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok,
Egyik fórumtárssal beszélgettünk ma és felmerült egy kérdés, amiben nem jutottunk dűlőre. A kérdés az, hogy az xlr, illetve rca kábeleknek azonos vagy eltérő a belső szerkezete avagy ugyanaz, csak a csatlakozó más rajta?
Konkrétan, ha egy gyárilag RCA dugós kábelt átszerelek xlr-re, az attól szimmetrikussá váli-e vagy sem?
Én idáig úgy tudtam, hogy az xlr összekötőkben eggyel több ér van, tehát attól, hogy xlr csatit szerelek rá, nem lesz valóban szimmetrikus. Tévedek?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: franz »

Most nézem: Van ilyen "anya" din csatlakozó, csavarozható formában...gondolom itt a csavarozható alatt azt értik h a megbontott hangfalkábelt csavarom oda nem forrasztom és már kész is.
A bibi az h nem tudom milyen vezetéket kössek össze majd a meglévővel, gobdolom egy középmegoldásnak egy 1 mm2 vtg kábel jó lesz...a hangfalak egyébként 4 ohmosak.

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Azzal nem hiszem, hogy gond lesz. Ezek a régebbi B&O hangfalak elég jók szerintem. Bár eddig olyat nem láttam, amin a hangfal oldalról fixen lett volna bekötve a hangfalkábel.
A gyári B&O hangfalkábel - amit láttam - mindkét végén DIN hangfalcsatlakozót tartalmaz.
Franz vesz normális hangfal kábelt és 2 DIN csatit. DIN csati a hangfalba, csupasz vezeték az erősítőbe.
Nem hiszem,hogy egy B&O-nak akkora a teljesítményigénye,hogy a régi DIN csati ne vinné át.
Mondjuk én lecserélném banános mamákra a hangfali oldalt, de akkor nem lesz "belepiszkálásmentes".
Engem mondjuk nem zavar, de van aki fontosnak tartja a gyári állapotot.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vinkler!
Így van.
De a hangfalat még csak képen láttam, jövő héten jönnek a dobozok...előre tájékozódok csak h higyan tudnám őket csatlakoztatni.
Többeket megkérdeztem, mi denki a dugasz levagasat moondta és az igy dugasztol megszabaditott vezeteket rakotom az erositore, csak tartok attol ha lrvagom, a szigeteles alatt nem hagyomanyos rez hangfalkabelt talalok hanem mobdjuk vmi 4 eres csidat v mast, nem tudom.

Azzal nem hiszem, hogy gond lesz. Ezek a régebbi B&O hangfalak elég jók szerintem. Bár eddig olyat nem láttam, amin a hangfal oldalról fixen lett volna bekötve a hangfalkábel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: franz »

Vinkler!
Így van.
De a hangfalat még csak képen láttam, jövő héten jönnek a dobozok...előre tájékozódok csak h higyan tudnám őket csatlakoztatni.
Többeket megkérdeztem, mi denki a dugasz levagasat moondta és az igy dugasztol megszabaditott vezeteket rakotom az erositore, csak tartok attol ha lrvagom, a szigeteles alatt nem hagyomanyos rez hangfalkabelt talalok hanem mobdjuk vmi 4 eres csidat v mast, nem tudom.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Bang Olufsen Beovox 3702 hi fi hangfalpár

Erről lenne szó, de most h nézegetem, nem hiszem h kivitelezhető az amiről előbb beszéltünk, vagy igen?

Lehet elbeszélünk egymás mellett.
Szóval a hangfaladból kilóg egy gyárilag szerelt hangfalkábel, aminek a végén van a dugó, amit nem tudsz csatlakoztatni az általad írt erősítőkhöz?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A boxer szerintem túl árazott kábel mint az AQ legtöbbje

Inkább az a túlárazott, ha ugyanazt olcsóbban is megkapod, mint a Black Lab, vagy az Iris Red esetében. Ahogy írtam, a Boxer előnye minőségi, zárt subnál jön elő, megfogottság, pontosság mellett a mély részletezőképessége is előjön. Ill. mély effektek térben helyezkednek el. Ez utóbbit 1 sub esetében nem is értettem hogyan lehet, de gondolom a frontok a subtartománnyal együtt megszólaló 80Hz feletti frekvenciákkal irányítják a pozíciót.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

zebra405
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zebra405 »

Én most vásároltam black labot aq usb-vel egyetemben.
Nálam okozott nem kis változást már a black lab is.
Sokkal megfogottabb lett a szub tartomány,és sokkal jobban együtt dolgozik a szub!
Nálam cordial rca-t váltott le amin furutech dugók voltak.

(egyiket sem bántam meg,még az usb kábel is hoz hangon )

Üdv
Gábor

Vendég

Kábelezzünk

Köszi az infot!
Klotzból melyik???
A boxer szerintem túl árazott kábel mint az AQ legtöbbje

Kácsa szerint a saját subkábelük a BlackLab-et veri, majdnem az IrishRed szintjén van.
Más tapasztalat szerint pedig a Klotz van olyan jó, mint a kácsás sub.

Minőségi, zárt subhoz viszont legalább Boxer az ajánlott.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mélysugárzóhoz vennék összekötö kábelt

Olyan kevés tesztet találtam zekről.
Mivel újban gondolkodom így nem olyan jók a kilátások.
Wireworld Luna7, Solstice 7
Audioquest BlackLab és IrishRed
Kácsa KCO-sub

Kinek milyen véleménye lenne és mik atapasztalatok a sub kábelekkel?

Kácsa szerint a saját subkábelük a BlackLab-et veri, majdnem az IrishRed szintjén van.
Más tapasztalat szerint pedig a Klotz van olyan jó, mint a kácsás sub.

Minőségi, zárt subhoz viszont legalább Boxer az ajánlott.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”