Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangelnyelő eszközök zenehallgató szobákba
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Erről az oldalról eddig hangosabbnak hallottam a zenét. Eddig...
A kutyuket sem lehet konnyu kapcsolgatni a szekreny tetejen..
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5374
Szia!
A basszus elnyelő sarokhenger az nem szivacsból van, hanem (nem tudom milyen sűrűségű) ásványgyapotból.
De ezekről kérdezd nyugodtan Fülelek mestert, neki szakmája is...http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9sek/
Esetleg itt is nézelődhetsz: http://www.audmaxbroadcast.hu/CMProduct ... e36e3abb7c
Azért hagytuk abba néhány éve a sarokhengerek készítését, mert megszűnt a megfelelő sűrűségű és vastagságú alapanyag, külföldről meg nem rentábilis beszerezni.
A linken jelzett, sarokba javasolt szivacslap meg mélyhangok tartományában gyakorlatilag hatástalan.
Sokkal célszerűbb és eredményesebb a hangsugárzók és a hallgatási hely megfelelő kiválasztása.
Erről az oldalról eddig hangosabbnak hallottam a zenét. Eddig...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Szia!
A basszus elnyelő sarokhenger az nem szivacsból van, hanem (nem tudom milyen sűrűségű) ásványgyapotból.
De ezekről kérdezd nyugodtan Fülelek mestert, neki szakmája is...http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9sek/
Esetleg itt is nézelődhetsz: http://www.audmaxbroadcast.hu/CMProduct ... e36e3abb7c
Ez ?: http://www.muszker.hu/49-pvc-kg-kpe-ido ... os-200/2m/
Vagy rögtön szivacsból gondolod a hengert? Akkor minek a fa , de a 20cm átmérő kevés meg kevés, ~40cm kellene, és basszus elnyelésre szolgál. A "zengést", visszhangot inkább valamilyen diffusor-al kezeld szvsz...
Szia!
Igen, rögtön szivacsból gondoltam a hengert.
A fa mihez kell: lehet hogy ördögtől való az elképzelés, de az eredeti gondolatom szerint ötvözni akarnék egy kisállványt a hangdiffúzorral. Abból a célból hogy a henger tetejére egy kislámpát vagy virágcserepet rakjak. Szóval két köralakú fenyőlap közé egy egyszerű kisgerenda menne, ez lenne a "kisasztal", és a gerenda köré meg valahogy a szivacsot gondoltam. Az aljára lenne egy súly rakva valahogy, hogy ne boruljon fel.
A műanyag lefolyócső nem rossz, nekem olyanból van most is a hangfalállványom. Asszem 10 vagy 11 cm átmérőjű. A csatolt képen így néz ki a jobb oldali, most fotóztam.
A kislámpát akartam a diffúzorra rakni hogy ne a dobozon legyen.
A másik oldalon lehet egy virágcserép rámenne, nem tudom az mennyire befolyásolja a hangot.
40 cm átmérő kellene a basszushoz? hmmm az elég vastag...
Plusz akusztikai fejlesztésem még be van tervezve:
- szőnyeg
- oldalfalra vastagabb felvédő. OBI-ban láttam olyan szőnyeget, ami tetszik, terra színű, kb 2 cm vastag.
- hangfalvány felső lapjára gránit. Már készül.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Sziasztok!
Panellakás 5,5m x 3,5m szoba. A hangot hosszában hallgatom és pár hangfal nincs teljesen a sarokba tolva.
A hangfal mögé, a sarokba gondoltam egy DIY szivacshengert rakni, hogy kicsit finomítsam a zengést.
Hol találok olcsón egy kb 100-110 cm magas hengert, amely kb 20 cm átmérőjű?
Alját és tetejét megcsinálnám fenyőfából, szóval csak maga a szivacs kellene.
Ötlet?
Kösz!
Ez ?: http://www.muszker.hu/49-pvc-kg-kpe-ido ... os-200/2m/
Vagy rögtön szivacsból gondolod a hengert? Akkor minek a fa , de a 20cm átmérő kevés meg kevés, ~40cm kellene, és basszus elnyelésre szolgál. A "zengést", visszhangot inkább valamilyen diffusor-al kezeld szvsz...
Sziasztok!
Panellakás 5,5m x 3,5m szoba. A hangot hosszában hallgatom és pár hangfal nincs teljesen a sarokba tolva.
A hangfal mögé, a sarokba gondoltam egy DIY szivacshengert rakni, hogy kicsit finomítsam a zengést.
Hol találok olcsón egy kb 100-110 cm magas hengert, amely kb 20 cm átmérőjű?
Alját és tetejét megcsinálnám fenyőfából, szóval csak maga a szivacs kellene.
Ötlet?
Kösz!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Technics SL-PG 490, Oppo DV-983H, Panasonic DP-UB824, Sony UBP-X800M2, Sony ST-SB 920QS, Technics RS-BX404, Squeezebox Classic V3, Dune Homatics Box R 4K Plus, Zgemma H17, Panasonic TX-P42UT50E, Taga Harmony PF2000, Topping D90 III Sabre, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Kis setíséget kérnék akusztika javítására.
Sikerült vennem egy lakást, ahol a hifi egy 22 négyzetméteres, 2,9 méter belmagasságú szobába került. A plafonon álmennyezet van, de baromi sok az egybefüggő festett falfelület. az épület téglából készült.
Az oldalsó, valamint a hallgató pozíció mögötti falra kellene nekem akusztikai panel szobaárát modern kivételben.
Tudom, hogy mérni kellene, de az nem igazán oldható meg Mi8skolcon, így a visszhang csökkentésére kell törekednem, úgy érzem.
Naim-ZU
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5374
45kg/m3 sűrűség felett érdemben nem változik már az elnyelési tényező a szokásosan használt nyílt pórusú elnyelő anyagoknál, legyen az kőzet -vagy üveggyapot, vagy akár poliuretán habszivacs. Ezt nem olvastam, hanem mértem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Megnéztem ezt a Green Glue-t. Elég érdekes. Nem folyik ez le idővel(évek)?
Néztem csillapító anyagot is. Van a sima kőzetgyapot (30kg/m3), van kifejezetten akusztikai üveggyapot(isover ultimate piano 14kg/m3) és vannak nagy sűrűségű kőzetgyapotok( 70 kg/m3, 90 kg/m3).
Van aki azt mondja minél nagyobb a sűrűség annál jobb, bár ennek ellentmond hogy az isover csak 14kg/m3 sűrűségű, illetve valaki azt mondja 70 kg/m3 fölött se jó.
Próbáljuk elfelejteni a "jobb" jelzőt! A különböző sűrűségű anyagok másként viselkednek, ezért másra használjuk. Egyik sem jobb a másiknál, csak egyszerűen más.
Bármelyik komolyabb gipszkartonos céget megkeresheted, sok van.
A szigetelendő fal elé építhetsz előfalat két réteg gipszkartonból, közé Green Glue paszta. A fal és a gipszkarton közé csillapító anyagot kell tenni, ez lehet kőzetgyapot. Fontos, hogy a gipszkarton légtömör legyen, tehát a réseket, illesztéseket tömíteni kell valamilyen rugalmas anyaggal.
Egy ilyen szerkezettel a léghangok nagy részét meg lehet fogni, de ne feledd, a testhangok (pl. lépészajok) nem csak azon a falon jönnek át, az egész épületszerkezetben utaznak rezgésbe hozva azt. Továbbá arra is gondolnod kell, hogy a zajgátló szerkezet hatásfokát a leggyengébb pontja határozza meg, tehát figyelni kell a kivitelezés minőségére, hogy szépen működjön.
Megnéztem ezt a Green Glue-t. Elég érdekes. Nem folyik ez le idővel(évek)?
Néztem csillapító anyagot is. Van a sima kőzetgyapot (30kg/m3), van kifejezetten akusztikai üveggyapot(isover ultimate piano 14kg/m3) és vannak nagy sűrűségű kőzetgyapotok( 70 kg/m3, 90 kg/m3).
Van aki azt mondja minél nagyobb a sűrűség annál jobb, bár ennek ellentmond hogy az isover csak 14kg/m3 sűrűségű, illetve valaki azt mondja 70 kg/m3 fölött se jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Szeretném az egyik falat hang-szigetelni a zenehallgató szobában.
Két okból, ne menjen át a szomszédba zaj/zene és ne jöjjön át zaj(beszédhang, dübörgés(járkálás)) hozzánk.
Pár megoldást már néztem.
Például a legtöbb úgy kezdődik, hogy 5cm kőzet vagy üveggyapot a falra, utána légrés, utána valami hangzáró anyag (pl fagyapot lap) utána gipszkarton.
(azt tudom, hogy a dübörgést kb lehetetlen lesz megszüntetni értelmes összegért)
A gond az hogy nagyon sokféle termék van és nehéz dönteni. (pl kőzetgyapotból van sima, de van direkt hanggátlós üveggyapot is, gipszkartonból is van hanggátlós is)
A másik, hogy nem nagyon ismerek szakértelemmel rendelkező kivitelezőt.
Tudnátok ajánlani (akár privátban) olyan kivitelezőt, aki csinált már hangszigetelést és ért is hozzá?
Bármelyik komolyabb gipszkartonos céget megkeresheted, sok van.
A szigetelendő fal elé építhetsz előfalat két réteg gipszkartonból, közé Green Glue paszta. A fal és a gipszkarton közé csillapító anyagot kell tenni, ez lehet kőzetgyapot. Fontos, hogy a gipszkarton légtömör legyen, tehát a réseket, illesztéseket tömíteni kell valamilyen rugalmas anyaggal.
Egy ilyen szerkezettel a léghangok nagy részét meg lehet fogni, de ne feledd, a testhangok (pl. lépészajok) nem csak azon a falon jönnek át, az egész épületszerkezetben utaznak rezgésbe hozva azt. Továbbá arra is gondolnod kell, hogy a zajgátló szerkezet hatásfokát a leggyengébb pontja határozza meg, tehát figyelni kell a kivitelezés minőségére, hogy szépen működjön.
Sziasztok!
Szeretném az egyik falat hang-szigetelni a zenehallgató szobában.
Két okból, ne menjen át a szomszédba zaj/zene és ne jöjjön át zaj(beszédhang, dübörgés(járkálás)) hozzánk.
Pár megoldást már néztem.
Például a legtöbb úgy kezdődik, hogy 5cm kőzet vagy üveggyapot a falra, utána légrés, utána valami hangzáró anyag (pl fagyapot lap) utána gipszkarton.
(azt tudom, hogy a dübörgést kb lehetetlen lesz megszüntetni értelmes összegért)
A gond az hogy nagyon sokféle termék van és nehéz dönteni. (pl kőzetgyapotból van sima, de van direkt hanggátlós üveggyapot is, gipszkartonból is van hanggátlós is)
A másik, hogy nem nagyon ismerek szakértelemmel rendelkező kivitelezőt.
Tudnátok ajánlani (akár privátban) olyan kivitelezőt, aki csinált már hangszigetelést és ért is hozzá?
Köszönöm az észrevételeket, megfontolom, hogy hogyan fogom ezt végrehajtani.
Ez egy elég régi fa ajtó, benne 3 db üveggel. A gittelés rendben van, csak nagyon vékonyak az üvegek benne (nem modern ragasztott, több rétegű üveg), s ezért a mély hangoknál berezonálnak. Igazából bármi jó lenne, ami működik, az esztétika nem számít.Ha nem nagy felület, akkor üvegessel kell vágatni bele vastagabb üveget, az a legegyszerűbb és kultúráltabb...vagy...
asztalossal (esetleg diy) csináltatni egy az üvegek elé beilleszthető keretet, azt csillapító anyaggal (gyapot) tölteni, majd kasírozni ízlés szerint vmi nem túl sűrű szövettel (ez jó eséllyel az akusztikának sem árt)
Az üvegre ragasztott dynamat nem jó, az a nyomás ami az applikációhoz kell, kitörheti a vékony üveget, és az eredmény igen ocsmány is lenne egy nappaliban
-
Vendég
Valami olcsóbbat szeretnék
Nem az a legegyszerűbb és a legolcsóbb, ha kiveszi az ajtóból üvegeket, tesz be helyettük valami olcsó rétegelt lemez, vagy valami hasonlót, és kap egy un. teli ajtót? (Hiszen ha ráragasztja az üvegre ezeket a "szmötyiket", akkor az már úgy is csak korlátozottan lesz fényáteresztő.) Ha pedig vissza akarja alakítani, akkor egyszerűen csak visszateszi az üvegeket, és nem kell ezeknek a valamiknek az üvegről való leszedésévével kínlódni, a rétegelt lemezt pedig felhasználhatja másra.
.
Esetleg ajtó kárpitozás?
Esetleg ajtó kárpitozás?
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
Igen......Soudaband......5-30cm széles és 10m hosszú tekercsben kapható....
A 30cmX10m (3m2) kb 8-10e ft.....
Az autóhifisek is előszeretettel használják a Dynamat helyett.
Köszi, ennek utánanézek!
Ajtócsere?
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Sziasztok!
Tudtok a Dynamat anyag helyett valami olcsóbb alternatívát ajánlani? A szobámban az ajtón lévő üvegfelületek berezonálnak, ezt akarom kiküszöbölni. A Dynamat jónak tűnik, de nagyon drága...
Ajtócsere?
Sziasztok!
Tudtok a Dynamat anyag helyett valami olcsóbb alternatívát ajánlani? A szobámban az ajtón lévő üvegfelületek berezonálnak, ezt akarom kiküszöbölni. A Dynamat jónak tűnik, de nagyon drága...
Igen......Soudaband......5-30cm széles és 10m hosszú tekercsben kapható....
A 30cmX10m (3m2) kb 8-10e ft.....
Az autóhifisek is előszeretettel használják a Dynamat helyett.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Dynamat-ot hogy tudsz üvegre használni? Azok tudtommal fémlemezekre vannak kitalálva.
Az ajtó-ablak üvege nem rezonálhat be ha jól van gittelve, vagy modernebb nyílászáróknál sziloplasztozva,
utóbbi megoldás annyiban jobb hogy nem szárad ki mint a gitt, cserébe kicsit nyűgösebb az üveg kiszedése ha cserélni kell.
Ez egy elég régi fa ajtó, benne 3 db üveggel. A gittelés rendben van, csak nagyon vékonyak az üvegek benne (nem modern ragasztott, több rétegű üveg), s ezért a mély hangoknál berezonálnak. Igazából bármi jó lenne, ami működik, az esztétika nem számít.
Sziasztok!
Dynamat-ot hogy tudsz üvegre használni? Azok tudtommal fémlemezekre vannak kitalálva.
Az ajtó-ablak üvege nem rezonálhat be ha jól van gittelve, vagy modernebb nyílászáróknál sziloplasztozva,
utóbbi megoldás annyiban jobb hogy nem szárad ki mint a gitt, cserébe kicsit nyűgösebb az üveg kiszedése ha cserélni kell.
Gitt?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sziasztok!