Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Sziasztok!
Gondoltam regisztrálok, mert szerintem itt otthon fogom érezni magam
Az alsó szekció nem szenved egy kicsit a súlytól?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Kazettás deckek
Sziasztok!
Légy üdvözölve, közöttünk!
Kérnék, néhány jobb minőségű, közeli fotót, a készülékeidről, ha lehet! Úgy látom, van mit nézegetni. :-)
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
A Pioneer deck-ekben (konkrétan ct-900s) a Super Auto BLE a 400Hz, 3KHz, 15kHz frekvenciákat mire használja? Ha tippelnem kellene a 400Hz-et a jelszintre, a 15kHz-et talán BIAS beállításra, 3kHz-et EQ-ra, de valahogy nem áll össze a kép.
A "hagyományos" computeres beméréssel ellentétben a Super Auto BLE XD nem 1, hanem 3 frekvencián méri be a szalagot, egy mély, egy közép és egy magas frekvencián, a dinamika növelése és az egyenletesebb hangkép érdekében.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Kazettás deckek
Sziasztok!
Üdv!
Le a kalappal.
A bal oldali torony tetején... na... azokat mihez használod?
(Egy másik témába kérnénk a képet, hogy ne legyünk O.T.)
Kazettás deckek
Sziasztok!
Hát ez nem gyenge! Ennyi VFD már bevilágítja a szobát. :-)
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Kazettás deckek
Sziasztok!
Kazettás deckek
A Pioneer deck-ekben (konkrétan ct-900s) a Super Auto BLE a 400Hz, 3KHz, 15kHz frekvenciákat mire használja? Ha tippelnem kellene a 400Hz-et a jelszintre, a 15kHz-et talán BIAS beállításra, 3kHz-et EQ-ra, de valahogy nem áll össze a kép.
Kazettás deckek
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-CT-A1-VI ... 7675.l2557
Artikelzustand:
Gebraucht
Beendet:
14. Okt. 2014 21:42:17 MESZ
Erfolgreiches Gebot:
EUR 1.011,00
[ 65 Gebote ]
Szép estét!
Pioneer CT-A1 VINTAGE JAPAN LEGENDE !
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-CT-A1-VI ... 3aa0fe209b
Kazettás deckek
Szép estét!
Pioneer CT-A1 VINTAGE JAPAN LEGENDE !
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-CT-A1-VI ... 3aa0fe209b
Kazettás deckek
Magnó frekvenciamenet méréséhez az Arta nevű programcsomagból a Steps-et használom. Szépen végigmegy a frekiken és mutatja a szinteket. 3 fejes magnónál tökéletesen működik is, mivel rögtön visszahallom a felvett anyagot, de 2 fejes esetében gondot jelent már az "előbb felvesz, aztán visszahallgat" technika. Mivel lehetne frekimenetet vizsgálni 2 fejes esetében? Elsősorban valami ingyenes vagy nem időkorlátos program kellene, amivel kalibrálni is tudom a hangkártya bemenetét, hogy relatív pontos legyen a mérés.
A csatolt fotón látható korrekcióval és anélkül a mérés, direktben összekötve a kimenet-bemenet a kártyán.
Kazettás deckek
Köszönöm a klassz kazikat. szépen sorakoznak a polcon
Kazettás deckek
Az LP-idet szívesen átveszem hasonló feltételekkel.
Úgysem hallgatod őket.
...csábító az ajánlat, még gondolkodom rajta
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Kazettás deckek
...a kazetták már új gazdájuk szerető gondoskodását élvezik - köszönöm az érdeklődéseket.
Az LP-idet szívesen átveszem hasonló feltételekkel.
Úgysem hallgatod őket.
Kazettás deckek
Kedves Magnós Felebarátaim!
Maradt kb. 200 db magnókazettám (gyári és saját felvétel vegyesen) jazz, rock... - várják új gazdájukat, mert nálam csak egy szekrényben heverésznek.
Ha valamelyikőtök fantáziáját megmozgattam, Budapesten (XX) átveheti őket.
Ez nem adás-vétel hirdetés - csak egy nagy táskát hozzatok.
...a kazetták már új gazdájuk szerető gondoskodását élvezik - köszönöm az érdeklődéseket.
longkft.hu/audioblog/
Kazettás deckek
Mikor Hova? lehet menni?
Kazettás deckek
Kedves Magnós Felebarátaim!
Maradt kb. 200 db magnókazettám (gyári és saját felvétel vegyesen) jazz, rock... - várják új gazdájukat, mert nálam csak egy szekrényben heverésznek.
Ha valamelyikőtök fantáziáját megmozgattam, Budapesten (XX) átveheti őket.
Ez nem adás-vétel hirdetés - csak egy nagy táskát hozzatok.
longkft.hu/audioblog/
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Kazettás deckek
Capstan tengely -t nem olajjal mert az ki jön a görgőre meg a szalagra.
Igaz, köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Kazettás deckek
Capstan tengely -t nem olajjal mert az ki jön a görgőre meg a szalagra.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2161
Kazettás deckek
Én egy kolléga tanácsára Printer 66 spray-t használok fültisztító vattájára fújva. Nem kezdi ki a gumi alkatrészeket.
én is köszi!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- prando
- V.I.P.

Kazettás deckek
Én egy kolléga tanácsára Printer 66 spray-t használok fültisztító vattájára fújva. Nem kezdi ki a gumi alkatrészeket.
Köszi, atis!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Kazettás deckek
Ja, fej- és görgőtisztítást mivel?
Köszi!
- prando
- V.I.P.

Kazettás deckek
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy kazettásmagnó hangtengelyét és, ha szükséges, egyéb részeit milyen olajjal lehetne megkenni.
Köszönöm előre is!
Ja, fej- és görgőtisztítást mivel?
Köszi!
- prando
- V.I.P.

Kazettás deckek
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy kazettásmagnó hangtengelyét és, ha szükséges, egyéb részeit milyen olajjal lehetne megkenni.
Köszönöm előre is!