Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Bandi Mozifalodája
Bandi Mozifalodája
A410 vs Bandi part1
Már-már megkértem egy Olive kütyü kezét, amikor a tavalyi év utolsó napjaiban raktársöprést hirdetett az extr*me audió, és nem tudtam ellenállni egy Popcorn Media Hour A-410 -esnek.
Régóta fúrta az oldalamat milyen lehetne ő erre a célra, relative olcsó, a Jukebox részlege már régóta fejlődik, jók a beszámolók, stb…
Persze az összes véleményes nyavalyájáról is tudtam (meg tapasztaltam is másnál bőven ), de hát itt a remek alkalom - pöröghetsz a fa… egyszóval a puding próbája az evés .
Még mielőtt bármi történt volna. A szoftveres/bugos dolgai miatt, azonnal dobtam volna a témát.
Tehát azért nem kapott volna rögtön albérletet a Mozifalodában.
Mindezek mellett tulajdonképpen videós szemszögből tökéletesen elégedett voltam a kis Mede8er lejátszóval, ami lassan már 2 éve szórakoztatott minket.
(a Mede8er, ami a mai napig a legidétlenebb márkanév szerintem. És ugye a MED600X3D modell ami vizuálisan elég mókásra sikeredett )
Viszont sajnos vezérlési koncepciójuk miatt csak iOS -re fejlesztettek, én ezzel sajnos nem tudok és nem is fogok azonosulni $ egy ideig biztosan.
Létezik ugyan a 3rd party DroidME, de elég korlátozott képességekkel bír.
Így a zenés célomra sajnos nem lett kapható, csak egy ködbeburkolódzott ígéret volt a gyártótól.
Popcornéknál viszont több androidos ütőkártya is lapul a zsebben;
A gyári NMJ Navigator: https://play.google.com/store/apps/deta ... d.activity
És a 3rd party - Na Remote 4 Popcorn Hour: https://play.google.com/store/apps/deta ... nt.nmt.pro
Érdekes a két hálózati lejátszó szoftveres szerkezeti/felépítési elve. Az X3D a szokásos mindent egyben elven íródott, a Popcorn viszont tulajdonképpen párhuzamos blokkokból operál ugye linux alapon.
Ez sok + lehetőséget ad és egy kicsit elvesz is mert néha nem álnak a fejlesztők az utolsó stabil firmware óta a helyzet magaslatán.
Sokan ezt nézik be, hogy lefagy a cucc. Pedig inkább csak 1-2 részleg rosszul lett leállítva, vagy beállítva.
De ez inkább a furfangos logikája miatt van, én ezt aránylag gyorsan megszoktam.És így rögtön egy huszárvágással megválaszolok sok kérdést;
Egy nagyon stabil kütyü ez végülis az utolsó firmware-el, ha az ember szagszerűen (alkalmazkodva) használja.
Úgy is mondhatnám, hogy nem a „kezdők” lejátszója.
Ami külsőleg egy érthetetlen pont az a Popcorn távvezérlője;
A logikát meg lehet szokni, pár gomb elég buta helyre került, de a háttérvilágítása mint egy reflektor…
Bár gombnyomásra aktív, de a fene se érti a koncepciójukat - hiszen általában sötétben filmezik az ember és sötétben is használná.
Kicsit zavaró, az X3D távja eddig nálam messze a legjobban eltalált háttérvilágítás fényerejű távvezérlők közt szerepel.
Videós - filmes oldalról:
Hát srácok engem a VXP feldolgozás azonnal levett a lábamról, illetve a szememről .
Olyannyira, hogy már akár ez is eldöntötte a sorsát. Remek. Gond nélkül kikapcsolhattam és passthrough-ra állíthattam a Z7 videós részlegét.
Az erősítő videós részlegét amivel sokan nem is törődnek, pedig akad 1-2 csemege bennük, de ez egy másik törpénet…
Sajnos BD menü a liszensz hiányában nincs, még az X3D tudta 1.0 verzió sincs.
Mondjuk ez annyira nem idegesítő hiányosság, pár lemeznél fog hiányozni - de emészthető.
Amit még nagyon szerettem volna az az hogy natív 1080p24p frissítési alapmenün dolgozzon a lejátszó,
Sajnos az X3D 50/60 Hz -en üzemelt, és a 24p-s tartalmak indításánál egy 3-4 másodperces HDMI kézfogással ajándékozott meg a projektor.
Ez eleinte nem zavart, fél év múlva furcsa volt, egy év múlva meg a falra másztam tőle már
De most ez vastag pipa.
Média fájltípusokkal én még nem találkoztam olyannal amivel gondok lehetnek, eddig megevett mindent.
Talán a BDMV struktúrával és a TrueHD sávval van egy-két szürke folt - de ez még kitapasztalás útján halad.
Annyit tudnék a nyakába varrni hogy az ISO csomagolásnál egy kicsit lassabban lehet tekerészni ide-oda, és egy kicsit fals adatokat ad meg a hangsáv felbontásoknál 48kHz - 192kHz, stb.
Jukebox részleg pro és kontra:
Nohát nekem ez egy vesszőparipám régóta. Már az előző 2 lejátszómnál is szempont volt, és ki is préseltem belőlük mindent amit lehetett.
Itt rendesen ráléptem a fektetett gereblyére többször is .
Az X3D ebből a szempontból egy felhasználóbarát, segédprogram független, finomra csiszolt cucc volt.
Pár gombnyomással elérted a borítókat, leírást, háttereket a kívánt nyelven a movedatabase.org alapon…
Pár gombnyomással összefűzted a különböző meghajtókon lévő filmtömböket egy katalógusba…
Nem kellett átnevezni, semmit sem, kiszimatolta az eredeti elnevezésekből, nfo fájlokból miről lenne szó és megpróbálta megcsinálni.
Nohát a Popcorn belső NMJ rendszere nem ilyen „rendes” .
A belső keresője katasztrófa, még ha át van nevezve a kritériumoknak a média anyag akkor sem fér hozzá sokmindenhez a neten; szegényes borító, háttérkép választék, etc...
És alapesetben 1 katalógus 1 meghajtó elven akar kooperálni.
Viszont azért jóval modernebb adatbázist alkot, részletesebb adatokkal, tallózható tartalommal (évjárat, genre, színész, rendező, stb).
Az X3D fix adatlapokkal és korlátozott részletességű adatbázissal dolgozott.
Szóval tulajdonképpen a belsője anak aki komolyabban gondolja az egy vicc, használhatatlan.
De ugye létezik a 3rd party NMJToolbox segéd alkalmazás perszonal kompjúterre és és és…
És ha kiismerjük mindkettőt akkor nagyon hatékonyan, gyorsan és eredményesen lehet dolgozni vele.
Banduska ilyen irányú vágyait kielégítette; imdb, tmb adatgyűjtés, több meghajtó tömb összefűzése, 20-25 nyelv borítókban is (nekem egy pl.: spanyol nyelvű filmhez ne rakjon magyar vagy angol nyelvű borítót ), stb.
Ez el is készült a hetekben. 600+ film a gyűjteményben… sikerült, nekem nagyon tetszetősre sikerült.
Beletelt jópár napba amíg elbogarásztam vele és felépült az adatbázis, de ezalatt dőlt el hogy marad a cucc és az X3D leváltásra kerül mostmár biztosan, a zenés osztagtól függetlenül.
Zenés oldalról:
Hasonló reményekkel vágtam neki a zenésadathalmaz katalógusba rendezéséhez is, ez még jelenleg is folyamatban van.
De szerintem nagyon jó barátok leszünk ha hasonlóan kapható a Jukebox rá.
Kapott már egy belső merevlemezt erre a célra, egy 2 terrás WD RED személyében;
Illetve beszerzés alatt áll egy jobb analóg RCA összekötő beszerzése, és egy jobbféle budget tablet beszerzése is.
Szóval a zenés oldalról és a Sabre DAC-ról később írok még majd pár sort ha elkészül az amit szeretnék.
Lehet megpróbálok lehet egy videót is összehozni ide a Jukeboxos, távvezérlési témáról.
Illetve célszerű is lenne mert így kicsit száraz és átláthatatlan a leírt elméletben , és a képek sem sikerültek túl jól - de azért a lényeg körvonalakban remélem átmegy belőle.
Ennyi lenne ez a kis „rövid” történet első fele. Ezzel foglalatoskodok mostanában (végre).
A fene gondolta volna hogy sikerül „csak” egy Popcorn lejátszóval megoldani a célt .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
Bandi Mozifalodája
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Bandi Mozifalodája
Sajnos digitális kompakttal nem lehet fényképezni normálisan ilyen fényviszonyok közt.
Próbáltam lőni pár tényleges saját mozikockát, de ahány fókuszálás - annyi színorgia .
Szóval a valóságot nehezen fedik (az eddigiek se nagyon), de azért pár kocka erről is;
Bandi Mozifalodája
Délután van Heee!
Itt ülünk a gép előtt és várunk ám a csodára .... !
Tisztelettel, egy vár-óóóó
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Csak hajra...szivesen lepnek olyan osvenyre ami jol ki van taposva!!
Bandi Mozifalodája
Nohát, már javában dübörög a 2015 -ös év, és csak most írni tudok valamiről a topicba…
De remek okaim is voltak erre, illetve számomra nem apró „rendszerváltás” közepén járok .
Régebb óta foglalkoztat jópár téma a forráskütyük világában, talán itt voltak\vannak nagyobb hiányosságok a rendszer egész kerekét nézve.
Sok eszközbe szerelembe estem papíron, és pár eszközt a gyakorlatban is körbejárhattam.
Sajnos furcsa? igényekkel esek neki 1-2 eszköznek, így páran elég gyorsan elhullanak már elméletben is…
Tulajdonképpen a szabványok zártsága miatt potyognak ki sokan a zenelejátszók világából, valahogy én nem tudok megbarátkozni a DLNA szabványok korlátaival.
Szóval a fő koncepció a keresgélésben egy régi vágy, a digitális úton történő zenehallgatás megoldása a hagyományos kijelzők elhagyásával.
Egyszerűnek tűnik, viszont mégsem az sajnos. Egyrészt az anyagi „korlátok” miatt, másrészt a kiforratlan és néha nevetséges kezelőprogramok miatt.
A cél, hogy egy használható grafikus felülettel megáldott mobilprogram használata egy tableten, a DLNA szabvány megkerülésével.
(jobb szeretem ha maga a lejátszó formátum támogatottsága a korlát, mintsem a szerver programok határozzák meg mit lehet és mit nem)
És mindezt természetesen ésszerű anyagi keretek közt.
Mozis/videós szemszögből nem volt feltétel, hogy egy eszközben legyen megoldva a cél, én bőven kiegyeztem volna (kiegyeznék) egy külön zenés kütyü használatba vételével.
A HTPC-s részleg és lehetőségei számtech kocka révén folyamatosan ott lebegnek a szemem előtt.
De sajnos ismerve magamat az összes számteches szemléletmódommal, nagyon gyorsan letaroltam volna az anyagi kereteket (cc. 150k).
Nálam már maga a ház, táplálás, hűtés koncepció felrúgta volna lazán a keretet .
(és akkor hol van még maga a hardware, kommunikációs cuccok, kijelzők, stb. A keret triplája lenne a realitás)
Sajnos ez van, szoftveresen nem lettek volna problémáim, lusta vagyok ugyan ehhez egy kicsit, de idomítható.
Hardveresen meg sok mindent már nem tudok elviselni, sokat foglalkoztam ezzel hivatalból, makacs elvek kerítettek már a hatalmukba.
((ragaszkodok pár márkához, építési elvhez - aki n+100 gépet üzembehelyezett az már pontosan tudja mi ez a sznob patthelyzet amibe belekerül az ember)
De majd talán egyszer…
Szóval ez volt a bekezdő rizsa; mit-miért? Egy picit ezzel fogok foglalkozni a következő hetekben / hónapokban, számomra ez egy régi vágy hogy megvalósuljon a valóban használható, teljes tapenyászós vezérlés „fillérekből”.
És most nagyon úgy néz ki hogy meg fog, úton vagyok már feléje gőzerővel .
Ha úgy tetszik egy olyan eszközt fogok rávenni olyan dolgokra, amikkel sajnos nem sokan foglalkoznak, illetve nem használják ki teljesen.
És egy kicsit furcsa is lesz, hiszen ez "csak" egy egyszerű asztali hálózati médiaspieler sokak szemében.
De a "bedugom az ujesbét ’oszt elindítom a hádé filmet, 'jáóvanazúgy" című mutatványt már hál’ Isten kinőttem . És nem is erről fog szólni a következőkben megosztott pár gondolat, tapasztalat...
Délután folyt. köv.
Idén túl sok mindenről még nem írtam ide, most viszont felpörögtek a karakterek , és még a végén nem győzitek majd elolvasni .
Áh-dehogy ilyenről szó sincs megírtam már az első felét, de amúgy sem tudom betördelni egy posztba, és rájöttem hogy lőnöm kéne pár fotókockát is még a még kerekebb történethez....
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Bandi Mozifalodája
Sorry my bad.
De nem állt szándékomban semmi ilyesmit csinálni.
El is felejtettem, hogy nem szabad ilyet betenni a fórumban.
Szerencsére betudtam újra regelni, és többet nem hibázok.
Remélem Béla is megbocsájtja ezt a botlásomat.
Nah de akkor még egyszer, most már szabályosan, mert azért nem maradhat el a köszöntés részemről sem.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Bandi Mozifalodája
Hűha! Köszönöm Uraim .
Délután kap mindenki egy szelet tortát :happy bday: és egy kólát .
Süti megjött de hol a coca ?! ;-)
btw, Heppi börszdéj
Yamaha, NAD, Mission, Hivox
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Bandi Mozifalodája
Isten éltessen,boldog születés napot kívánok !
A jamo-id pedig bazseváljanak e krisztusi korodtól kezdve még jó sokáig.
Jamo- d erős hajad dudu,ezért egyél rántott huhu-t!
Bandi Mozifalodája
Hamburgerből hogy lehet tortát csinálni?
Ámát'eur: Horváth Ilona szerint csak gyertya kell rá .
az enyemet legyszi rakd el mert nem erek oda idoben
Oké, elraktam. De ha jössz tavasszal megeszed ! .
-
Köszönöm szépen a később köszöntőknek is , és most mindenki kap egy-egy szelet sütit ;
Bandi Mozifalodája
Boldog Szülinapot kívánok!!!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Hamburgerből hogy lehet tortát csinálni?
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Hűha! Köszönöm Uraim .
(Sajnálom Spiky, ezek szerint nem ért el hozzád az ésszerű csöcsös-képes google adware tilalom . )
(Ha kérhetek ilyet; a fórumtársak lehetőleg ne támadják hátba egymást rögtön . Megértem a probléma okát, de lehet lett volna járhatóbb út is...
az enyemet legyszi rakd el mert nem erek oda idoben
Bandi Mozifalodája
Boldog Születésnapot!
Bandi Mozifalodája
Hűha! Köszönöm Uraim .
(Sajnálom Spiky, ezek szerint nem ért el hozzád az ésszerű csöcsös-képes google adware tilalom . )
(Ha kérhetek ilyet; a fórumtársak lehetőleg ne támadják hátba egymást rögtön . Megértem a probléma okát, de lehet lett volna járhatóbb út is...
Bandi Mozifalodája
Boldog Születésnapot!
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Bandi Mozifalodája
Spiky mit csináltál már?? Lemaradtam a történtekről.
Bandi Mozifalodája
Szerintem ezért Béla likvidálni fog a fórumról!
Így történt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Bandi Mozifalodája
Szerintem ezért Béla likvidálni fog a fórumról!
Szólj Fodesznek törölje ki!
TANÁCS!