Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábel készités házilag

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 287

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

A villanyszerelő volt!
Még jó hogy a konnektor fölött a mennyezet alatt ott volt az összekötés ahol a földkábel ott van.
A másik szobába is ugyan így.Holnap jön 6 méter vezetékkel reggel és 2 konnektor be lesz húzva gyorsan.
Egyszerre jön a festőkkel akik már festenék a szobát.
A lakás újra lett 5 éve vezetékelve a légkondi és a villanytűzhely véget!
Erre kérdem én milyen szaki volt az aki gondol egyet és a szobákba nem húzza be a földet!
Az eladót felhívtam ez ügyben kiderült hogy nem tudott róla,
A szaki az egyik barátja volt!
Jó fajta barát az ilyen szerintem!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 785

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: lacy »

A legteljesebb mértékben igazad van - elfelejtkeztem arról, ma már alkalmazhatnak műanyag fűtéscsövet is a központifűtés kiépítésénél  
...de talán ez a szintén leírt mondat segíthet a problémán: "Ügyelj a szoros fém-fém kapcsolatra."

Annyit pedig feltételeztem fórumtársunkról, hogy ha kipróbálja a javasolt megoldást és a készülékházon bármilyen okból még mindig érezni a "bizsergést", azt jelzi, s "kerestünk volna" egy másik megoldást, mondjuk a vízrendszert.

Hát mainapság már a műanyag gázcső sem elérhetetlen... 
azért meg feleslegesen ne bizsergessük a fórumtársakat

én meg pont ezért is írtam hogy műszer híján inkább szakembert

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: hosszu »

...
3. tudod 100% biztosan, hogy bármely csöve nem műanyagból van, amihez te olyan szagszerűen földeltetni szeretnél?
4. tudod te azt hogy a kérdező ha totálisan amatőr az ilyenekhez, nem fogja ehhez a műanyag fűtéscsöves rendszerhez hozzákötni az erősítő földelését?
...

A legteljesebb mértékben igazad van - elfelejtkeztem arról, ma már alkalmazhatnak műanyag fűtéscsövet is a központifűtés kiépítésénél  
...de talán ez a szintén leírt mondat segíthet a problémán: "Ügyelj a szoros fém-fém kapcsolatra."

Annyit pedig feltételeztem fórumtársunkról, hogy ha kipróbálja a javasolt megoldást és a készülékházon bármilyen okból még mindig érezni a "bizsergést", azt jelzi, s "kerestünk volna" egy másik megoldást, mondjuk a vízrendszert.
longkft.hu/audioblog/

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Mivan?
Bocs, de olvastad, amit leírtál?

Ha valami egy lakásban 100% bizonyossággal földelt, az a gáz- és vízrendszer - ráadásul ez nem az a változat, amikor a villanyóránál, vagy társasház esetén valahol a becsatlakozásnál egyszerűen rákötik a védőföldet a 0-vezetékre.

hát szerinted... én láttam már másképpen

kérdések amiket először is magadnak kéne megválaszolnod :
1. tudod milyen lakásban-házban lakik a kérdező?
2. tudod milyen víz gáz villany rendszere van?
3. tudod 100% biztosan, hogy bármely csöve nem műanyagból van, amihez te olyan szagszerűen földeltetni szeretnél?
4. tudod te azt hogy a kérdező ha totálisan amatőr az ilyenekhez, nem fogja ehhez a műanyag fűtéscsöves rendszerhez hozzákötni az erősítő földelését?
5
6
 hadd ne folytassam

ész osztás helyett a használatát javaslom mindenkinek először.
a villany ( meg a gáz is ) veszélyes üzem amatőröknek nem való barkácsolni.
Ha a kérdező úgy tudta megállapítani, hogy az erősítőjének a házán a földelés hiánya miatt feszültség van, hogy megrázatta vele magát, az evidens műszere nincs nem szaki ne dolgoztassuk már mert totálisan hozzánemértő
ennyi részemről
ja és igen el is olvastam amit írtam de sőt azt is amit te írtál ezért - is - írtam azt amit én írtam

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

aztán ha az se nincs kellően földelve akkor így sikerülhet komplett családokat is kiirtani
szerintem ez nem az a barkács kategória, én a szakember mellett voksolok, jobb, ha egy villanyhoz értő mér számol csavaroz
Nincs az a jó hang ami megér egy áramütéses halálesetet...

Mivan?
Bocs, de olvastad, amit leírtál?

Ha valami egy lakásban 100% bizonyossággal földelt, az a gáz- és vízrendszer - ráadásul ez nem az a változat, amikor a villanyóránál, vagy társasház esetén valahol a becsatlakozásnál egyszerűen rákötik a védőföldet a 0-vezetékre.
longkft.hu/audioblog/

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

...először is nézd mg, milyen dugóállásban csípi kevésbé a kezedet, jegyezd meg, az a helyes. Nem mindegy, hogy az erősítő - és persze minden más hang- és videotechnikai eszköz - melyik ágon kapja a fázist.
Ezután a végerősítőd házát, vagy az előerősítőd földelőcsavarját kösd össze a gáz-, vagy vízvezetékkel, vagy a központifűtés csövével. Ügyelj a szoros fém-fém kapcsolatra.
Az ilyen fajta földelés az elektromos hálózat szennyezettségétől függően akár jobb hangminőséget is eredményezhet, mintha villanyszerelővel behúzatod a védőföld vezetékét.

aztán ha az se nincs kellően földelve akkor így sikerülhet komplett családokat is kiirtani
szerintem ez nem az a barkács kategória, én a szakember mellett voksolok, jobb, ha egy villanyhoz értő mér számol csavaroz
Nincs az a jó hang ami megér egy áramütéses halálesetet...

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

...először is nézd mg, milyen dugóállásban csípi kevésbé a kezedet, jegyezd meg, az a helyes. Nem mindegy, hogy az erősítő - és persze minden más hang- és videotechnikai eszköz - melyik ágon kapja a fázist.
Ezután a végerősítőd házát, vagy az előerősítőd földelőcsavarját kösd össze a gáz-, vagy vízvezetékkel, vagy a központifűtés csövével. Ügyelj a szoros fém-fém kapcsolatra.
Az ilyen fajta földelés az elektromos hálózat szennyezettségétől függően akár jobb hangminőséget is eredményezhet, mintha villanyszerelővel behúzatod a védőföld vezetékét.

Ma este jön a szerelő.Azért köszönöm a tippet!Kipróbálom !!!

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Csak a végfokot hálózatba dugtam és bizony a készülék ház kis mértékben csípi a kezem!
Jöhet a villanyszerelő !

longkft.hu/audioblog/

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Csak a végfokot hálózatba dugtam és bizony a készülék ház kis mértékben csípi a kezem!
Jöhet a villanyszerelő !

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Az jó mert az arcam végfokon bizony be van!
Mit tud okozni az erösitönél ha nincs földszál?

hát bármit...
kezdve azon, hogy szerencsétlen esetben a készülékházon jelentős feszültség mérhető, ami a többi készülékkel összekötve bármilyen kárt okozhat mivel a készülékház = a többi testpontjával =rca dugaljak külseje. test akármi

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Az jó mert az arcam végfokon bizony be van!
Mit tud okozni az erösitönél ha nincs földszál?

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Kábel készités házilag

Volna egy problémám!

Új helyre költöztem és most vettem észre véletlen hogy a 2 szobában a konnektorokban nincs föld szál!!!
Okozhat ez gondot főleg a hifinél?

Az attól függ... ha a holmi kettős szigetelt, akkor nem kell földelni, ha viszont van földelt csatlakozója, és persze az be is van kötve a készülékházra, akkor kell!
Leginkább a CD játszók, LP játszók, tunerek magnó deckek nem szoktak földelve lenni, de a komolyabb erősítők már igen, de azok se mindig.
projektorok igen, tv-k vagy vagy.
ha pc-s lejátszást is műveled, akkor a laptop nem, de a normál házas PC mindig, és az tud is rázni rendesen földelés nélkül.
szóval nézegesd meg a készletet

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábel készités házilag

Volna egy problémám!

Új helyre költöztem és most vettem észre véletlen hogy a 2 szobában a konnektorokban nincs föld szál!!!
Okozhat ez gondot főleg a hifinél?

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Köszönöm a segítséget. Akkor beszerzem a szereletlen csatikat. Kábelből milyet javasolnátok? Elég sok minden között haladna még ezen a pici szakaszon is, gondolom nagyon fontos lenne az árnyékolás.

Illetve az említett passzív alkatrész nem értem, valamint hogy a buffert hogyan kéne beiktatni.

A kábelválasztásban, talán tudok segíteni:

http://elimex.hu/termekek/2550/klotz_-_ ... ?catid=596

Sokak által preferált itt a fórumon, és baráti az ára is!

L4D1K
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: L4D1K »

Köszönöm a segítséget. Akkor beszerzem a szereletlen csatikat. Kábelből milyet javasolnátok? Elég sok minden között haladna még ezen a pici szakaszon is, gondolom nagyon fontos lenne az árnyékolás.

Illetve az említett passzív alkatrész nem értem, valamint hogy a buffert hogyan kéne beiktatni.
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 295

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Szerintem semmi különleges nincs benne csak akkora méretű kell mint a tüske amire rá akarod csatlakoztatni.
Elektronikai alkatrészeket forgalmazó boltokban találsz és csak ki kell szerelni a műanyag házból

Talán itt találsz
http://hu.rs-online.com/web/c/csatlakoz ... rintkezok/

Szerintem semmi különleges nincs benne csak akkora méretű kell mint a tüske amire rá akarod csatlakoztatni.
Elektronikai alkatrészeket forgalmazó boltokban találsz és csak ki kell szerelni a műanyag házból

Talán itt találsz

Nem kell azt kiszerelni semmiből!! Itt lehet kapni több fajtát is! Pl:http://www.hestore.hu/prod_10024120.html
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

emzeperix
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: emzeperix »

Szerintem minimum pár passzív alkatrészre is szükséged lesz, mivel az alaplapon 3.3V CMOS szintű jel jön le... De még jobb (biztosabb) ha buffert is építesz a "header" után.

Alaplapról szeretnék digit jelet kivezetni. Gyári coax kijárat nincs rajta, csak spdif out header "tüske" (jumper?). 

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: memme »

Talán itt találsz

L4D1K
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: L4D1K »

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni.

Alaplapról szeretnék digit jelet kivezetni. Gyári coax kijárat nincs rajta, csak spdif out header "tüske" (jumper?). Usb-coax átalakító nem játszik egyenlőre anyagiak miatt

Amire gondoltam, az egy rövid max 10-15cm es kábel a pc-n belül, RCA anya az egyik végen, másikon meg egy, a headerhez való csatlakozó.

Prohardveren láttam egy kész kábelt, az így nézett ki  http://itcafe.hu/dl/upc/2013-12/126332_ ... 180329.jpg

Nem tudom, magyarországon lehet e szereletlen csatlakozót venni az alaplahi véghez, neten dupont csatlakozóként találtam rá, de bármilyen boltban jártam, csak hatalmas szemekkel néztek rám.

Valahogy így nézne ki szereletlenül:

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Azzal tisztában vagyok h a hangja nem fog javulni a banándugók beiktatásával! Viszont láttam h van ebből a típusból Ródium ötvözet is, az 991Ft/db aranyozothoz képest jobb választás vagy ugyanaz?
szerintem nem, de kipróbálhatod hogy csak a szurroundokhoz ródiumosat veszel és ha netán jobb akkor átteszed a frontokra.

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: DaliBaba »

véleményem szerint is elég a bp6201, ez aranyozott, ha tényleg az már miért ne lenne akkor tuti nem fog oxidálódni.
A réz banándugókkal ellentétben láttam már olyat is akinek teljesen bebarnult, besötétedett, azzal sincs gond egy finom csiszolóvászonnal fel lehet polírozni.

Olyan drága több ezer ft/db banándugót venni pedig pénzkidobás, nem fog vele egy szikrányit sem jobban szólni a rendszer

Azzal tisztában vagyok h a hangja nem fog javulni a banándugók beiktatásával! Viszont láttam h van ebből a típusból Ródium ötvözet is, az 991Ft/db aranyozothoz képest jobb választás vagy ugyanaz?

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

véleményem szerint is elég a bp6201, ez aranyozott, ha tényleg az már miért ne lenne akkor tuti nem fog oxidálódni.
A réz banándugókkal ellentétben láttam már olyat is akinek teljesen bebarnult, besötétedett, azzal sincs gond egy finom csiszolóvászonnal fel lehet polírozni.

Olyan drága több ezer ft/db banándugót venni pedig pénzkidobás, nem fog vele egy szikrányit sem jobban szólni a rendszer

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Köszönöm az első gyors választ!

Láttam hogy páran ezt használják itt a fórumon, ez a réz banándugó nem oxidálódik hamar? Én azért is szeretnék ezüstöt, de érdekel persze minden ötlet és vélemény!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2145

Kábel készités házilag

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Üdv!

Karácsony alkalmából visszavagdostam az összes hangfalkábelem mind az erősítőnél és a hangfalak csatlakozóinál is, minimálisan volt csak oxidálódva, pedig lassan 2 éve h bekötöttem őket 4mm átmérőjű Kácsa sodrott OFC réz kábelek. Banándugók és villák nélkül szimplán csak be van dugva a levágott kábelvég a szorítókhoz!

Frontokhoz & Centerhez:- http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... et40.p.380

Surroundokra pedig: - http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... ls40.p.376 ez!

Na most annak ellenére hogy láthatóan minimálisan oxidálódott a vezeték, miután éjfélkor végre újra összekötöttem a rendszerem (Onkyo TX NR-818 és Dali Zensor 7  5.1) egy pár órás pepecselés után, azóta is hallgatom... Olyan hangzást kaptam amit már rég elfelejtettem mivel hétről hétre gondolom én ahogy oxidálódtak a vezetékek egyre rosszabb lett a hangja a rendszernek de nem vettem észre hisz nap mint nap hallgattam! Annyira jól esik most zenét hallgatni rajta h el sem hiszem ) 

Szeretnék majd kábelcserét beiktatni hamarosan. Az Audioquest Rocket 44 re gondoltam a Frontoknak és a Centernek hátra pedig 8-9m kell oldalanként ezért oda csak a Rocket 33 at szeretném a Zensor 1 eseknek. 

Kérdés: Banándugó vagy villa? 

a Hangfalakhoz erre gondoltam: http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... 202r.p.740

Az erősítőnél pedig ezekre a dugókra: http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... 0bs.p.1278

Kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban! 

További Kellemes Ünnepeket Fórumtársak!

A BP 6201 valamelyik változata bőven jó oda,felesleges és pénzkidobás drágábbat tenni rá.Könnyen szerelhető stabil csatik,és még olcsók is.

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábel készités házilag

Üdv!

Karácsony alkalmából visszavagdostam az összes hangfalkábelem mind az erősítőnél és a hangfalak csatlakozóinál is, minimálisan volt csak oxidálódva, pedig lassan 2 éve h bekötöttem őket 4mm átmérőjű Kácsa sodrott OFC réz kábelek. Banándugók és villák nélkül szimplán csak be van dugva a levágott kábelvég a szorítókhoz!

Frontokhoz & Centerhez:- http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... et40.p.380

Surroundokra pedig: - http://kacsa-audio.hu/webshop/kacsa.b.6 ... ls40.p.376 ez!

Na most annak ellenére hogy láthatóan minimálisan oxidálódott a vezeték, miután éjfélkor végre újra összekötöttem a rendszerem (Onkyo TX NR-818 és Dali Zensor 7  5.1) egy pár órás pepecselés után, azóta is hallgatom... Olyan hangzást kaptam amit már rég elfelejtettem mivel hétről hétre gondolom én ahogy oxidálódtak a vezetékek egyre rosszabb lett a hangja a rendszernek de nem vettem észre hisz nap mint nap hallgattam! Annyira jól esik most zenét hallgatni rajta h el sem hiszem ) 

Szeretnék majd kábelcserét beiktatni hamarosan. Az Audioquest Rocket 44 re gondoltam a Frontoknak és a Centernek hátra pedig 8-9m kell oldalanként ezért oda csak a Rocket 33 at szeretném a Zensor 1 eseknek. 

Kérdés: Banándugó vagy villa? 

a Hangfalakhoz erre gondoltam: http://kacsa-audio.hu/webshop/furutech. ... 202r.p.740

Az erősítőnél pedig ezekre a dugókra: http://kacsa-audio.hu/webshop/audioques ... 0bs.p.1278

Kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban! 

További Kellemes Ünnepeket Fórumtársak!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”