Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
2004-es Denon erősítők
2004-es Denon erősítők
denon csemege
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
2004-es Denon erősítők
Eléggé elkalandoztunk a témától, úgyhogy ezzel be is fejezem. A külseje az rendben van egyébként. 20-25 ös mdf elég jól kimerevítve. Valódi fa furnérral, abból ha akar rózsagyökérből is kérheti az ember (nyiván az már 1 kisebb afrikai ország éves költségvetése ). Állítólag még lehet h az lenne a legjobb megoldás ha a dobozt vele rakatnám össze, a belsejét pedig önhatalmúlag produkálni (bár ezt külső segítség nélkül biztos kihagyom...).
Az viszont valóban biztos, h sokkal szebb mint a laminált dolgok amiket készen lehet venni. Majd kiderül, még először a lakásnak kéne felépülnie felé az + még vagy 2 hónap (csempe még nincs kiválasztva, de a hang már lassan igen)
Remélem sikerül jól választanod és elégedett leszel a kapott eredménnyel, majd számolj be a fejleményekről!
2004-es Denon erősítők
A nem rosszak az mire vonatkozik? Ismered a srácot? (vagy a munkáját?)Egyébként csak ha nagyon elszáll az árakkal a srác akkor talán. (De még lehet h akkor is inkább párjával, szépen sorban valahol csináltatni. )
Nem még nem hallottam, hanem a külsejére írtam.
Eléggé elkalandoztunk a témától, úgyhogy ezzel be is fejezem.
A külseje az rendben van egyébként. 20-25 ös mdf elég jól kimerevítve. Valódi fa furnérral, abból ha akar rózsagyökérből is kérheti az ember (nyiván az már 1 kisebb afrikai ország éves költségvetése ). Állítólag még lehet h az lenne a legjobb megoldás ha a dobozt vele rakatnám össze, a belsejét pedig önhatalmúlag produkálni (bár ezt külső segítség nélkül biztos kihagyom...).
Az viszont valóban biztos, h sokkal szebb mint a laminált dolgok amiket készen lehet venni. Majd kiderül, még először a lakásnak kéne felépülnie felé az + még vagy 2 hónap (csempe még nincs kiválasztva, de a hang már lassan igen)
2004-es Denon erősítők
A nem rosszak az mire vonatkozik? Ismered a srácot? (vagy a munkáját?)Egyébként csak ha nagyon elszáll az árakkal a srác akkor talán. (De még lehet h akkor is inkább párjával, szépen sorban valahol csináltatni. )
Nem még nem hallottam, hanem a külsejére írtam.
2004-es Denon erősítők
Nem rosszak! Gyári hangfalban nem is gondolkodsz?
A nem rosszak az mire vonatkozik? Ismered a srácot? (vagy a munkáját?)
Egyébként csak ha nagyon elszáll az árakkal a srác akkor talán. (De még lehet h akkor is inkább párjával, szépen sorban valahol csináltatni. )
2004-es Denon erősítők
Van Sopron mellett egy srác aki elég régóta ezzel foglalkozik. Voltam 1x még régebben (2-3 éve) nála, akkor hallottam szólni a cuccot, meg láttam szétbontva is h miket rak bele és hogy. Eléggé meggyőző volt minden szempontból (főleg h volt szétszedve nála egy Jamo elrettentés képpen). Szal annak ellenére h nem értek hozzá és sose volt még ilyenem azt azért láttam (és éreztem ) hogy tényleg megéri a pénzt (bár azzal még nem vagyok teljesen tisztába h mennyit). Plussz találtam még a neten (www.dreamaudio.hu) ahol csinálnak, lehet h még őket is felhívom.
Nem rosszak! Gyári hangfalban nem is gondolkodsz?
2004-es Denon erősítők
Én is úgy kezdtem, hogy először csak a két front volt meg, majd egy év múlva összejött a pénz a többire is. Jelenleg 5.0-ban mozizok, de remélem a közeljövőben egy szub is betársul a rendszerbe.
Egyébként hol akarsz hangfalakat csináltatni?
Van Sopron mellett egy srác aki elég régóta ezzel foglalkozik. Voltam 1x még régebben (2-3 éve) nála, akkor hallottam szólni a cuccot, meg láttam szétbontva is h miket rak bele és hogy. Eléggé meggyőző volt minden szempontból (főleg h volt szétszedve nála egy Jamo elrettentés képpen). Szal annak ellenére h nem értek hozzá és sose volt még ilyenem azt azért láttam (és éreztem ) hogy tényleg megéri a pénzt (bár azzal még nem vagyok teljesen tisztába h mennyit).
Plussz találtam még a neten (www.dreamaudio.hu) ahol csinálnak, lehet h még őket is felhívom.
2004-es Denon erősítők
Kösz szépen a válaszokat.
Hangfalakat -legalábbis most úgy gondolom- csináltatni akarom (egyszer hallottam ilyet szólni és nagyon győző volt...)
Vszinűleg nem akarok 7 hangfalat csináltatni. tehát a kérdés az h tudom-e pl 5.1 ben hallgatni (először még lehet h csak 2-4 vagy 5 hangszóróval, a pénztárcától függ...). Van-e értelme így is a dolognak, vagy addig várjak amig nem tudok komplett rendszert összerakni?
Én is úgy kezdtem, hogy először csak a két front volt meg, majd egy év múlva összejött a pénz a többire is. Jelenleg 5.0-ban mozizok, de remélem a közeljövőben egy szub is betársul a rendszerbe.
Egyébként hol akarsz hangfalakat csináltatni?
2004-es Denon erősítők
Kösz szépen a válaszokat.
Hangfalakat -legalábbis most úgy gondolom- csináltatni akarom (egyszer hallottam ilyet szólni és nagyon győző volt...)
Vszinűleg nem akarok 7 hangfalat csináltatni. tehát a kérdés az h tudom-e pl 5.1 ben hallgatni (először még lehet h csak 2-4 vagy 5 hangszóróval, a pénztárcától függ...). Van-e értelme így is a dolognak, vagy addig várjak amig nem tudok komplett rendszert összerakni?
2004-es Denon erősítők
és az az 5 X vmennyi vatt..sose fog egyszerre mind az 5 csatornád szolni fullon...s sose kell elvileg annyi W sorroundoknak...sztem
Persze nem fog mind együtt szólni, de azért a 7*125 Watt 6 Ω-on kicsit parasztvakítás és érdemes ezeket a dolgokat tisztába tenni.
2004-es Denon erősítők
nekem bevált a kicsike, még dynokkal is elvan szépen
(szolidan)
és az az 5 X vmennyi vatt..
sose fog egyszerre mind az 5 csatornád szolni fullon...s sose kell elvileg annyi W sorroundoknak...sztem
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
2004-es Denon erősítők
Köszi szépen a segítséget.
A mérőmikrofon egyébként folyamatosan üzemel, vagy csak 1x az elején be lehet állítani vele (és utána úgyis elállítgatja az ember ahogy jobban szereti - ergo nincs értelme)?
Látom neked is Denon van. Ezzel szemezgetek (az első erősítőm lenne... ) én is. Csak még nem tudtam dönteni ez meg a yamaha közt (meg hogy a nagyobb vagy a kisebb akármelyikből = 80vs120, + nem akarok verébre ágyúval lőni--> a szoba 20 nm körüli)
Te egyébként + vagy elégedve a denonnal? (végigolvasgattam itt a fórumokat, nem nagyon hallottam rossz véleményt egyébként)
Még 1 kérdés: prologic x az mit jelent?
A mérőmikrofonnal elég beállítani egyszer az erősítőt. Ha meg nem tetszik, átállíthatod.
Nem fogsz verébre ágyúval lőni! Ha megnézed a hálózatből felvett teljesítményt (az erősítő hátulján van) 280Watt. Ez azt jelent, hogy, ha elosztod a használt csatornák számával (5.1 esetén 5-el), akkor kapsz egy körülbelüli értéket arra, hogy mennyi wattot ad le csatornánként, de itt figyelembe kell venni, hogy a bemenő teljesítmény nem 100%-ban alakul át kimenő teljesítménnyé, hanem egy része hő formájában eltávozik a rendszerből. Mondjuk 5.1-es elrendezés esetén ez 50-55 watt, ami elég egy 20 m^2-es szobába. Nálam egy 40nm-es szobában van az 1803-asom hasonló méretű táppal és untig elég, leghagosabb hallgatás esetén is lehet még feljebb tekerni. Ergo vannak tartalékai.
Én meg vagyok elégedve a Denonommal. Végülis ez a 2105-ösegy régebbi szériájának tekinthető. Házimoziban nagyon ott van, de mivel még nincs külön sztereo cuccom ezért olyan házimozierősítőt kerestem, ami zenében is nagyon jó.
Mindeféleképpen hallgasd meg a kiszemeltáldozatot elötte és , amelyik jobban tetszik azt vedd meg.
2004-es Denon erősítők
Köszi szépen a segítséget.
A mérőmikrofon egyébként folyamatosan üzemel, vagy csak 1x az elején be lehet állítani vele (és utána úgyis elállítgatja az ember ahogy jobban szereti - ergo nincs értelme)?
Látom neked is Denon van. Ezzel szemezgetek (az első erősítőm lenne... ) én is. Csak még nem tudtam dönteni ez meg a yamaha közt (meg hogy a nagyobb vagy a kisebb akármelyikből = 80vs120, + nem akarok verébre ágyúval lőni--> a szoba 20 nm körüli)
Te egyébként + vagy elégedve a denonnal? (végigolvasgattam itt a fórumokat, nem nagyon hallottam rossz véleményt egyébként)
Még 1 kérdés: prologic x az mit jelent?
2004-es Denon erősítők
Sziasztok,
Lenne egypár kérdésem a 1905 és a 2105 -el kapcsolatban.
Vajon mi az a különbség közöttük (a kimenetek számán kívül) , ami megér 40 rongyot? Leírás alapján nem sok differenciát látok a kettő közt.
Másik: a távirányító a Denon Brossúrája szerint teljesen ua. Tanítható-e a távirányító avagy nem (itt ellentétes hivatkozásokat lehet találni a boltok leírásai közt)
Előre is köszi.
Szembefordítva tanítani nem lehet (1905-nél biztosan, a 2105-nél nem tudom, de szerintem annál is), csak a használati utasítás utolsó oldalain lévő gyártókódokat tudod beprogramozni.
A két erősítő közti különbségek: a 2105-ben van mérőmikrofon, PLIIx, 1 optikai digitális bemenettel több van, van rajta Phono bemenet, két analóg bemenettel több van, több a cstornánkénti kimenőteljesítménye, kicsit robosztusabb kivitel.
2004-es Denon erősítők
Sziasztok,
Lenne egypár kérdésem a 1905 és a 2105 -el kapcsolatban.
Vajon mi az a különbség közöttük (a kimenetek számán kívül) , ami megér 40 rongyot? Leírás alapján nem sok differenciát látok a kettő közt.
Másik: a távirányító a Denon Brossúrája szerint teljesen ua. Tanítható-e a távirányító avagy nem (itt ellentétes hivatkozásokat lehet találni a boltok leírásai közt)
Előre is köszi.
2004-es Denon erősítők
Egy kicsit felhozom a topicot!
Új Denon erősítő a láthatáron: DENON AVR-4806 ITT olvashatjátok a cikkek a Hifi City-ről!
Elég masszív darabnak látszik!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
2004-es Denon erősítők
Egy kicsit felhozom a topicot!
Új Denon erősítő a láthatáron: DENON AVR-4806 ITT olvashatjátok a cikkek a Hifi City-ről!
2004-es Denon erősítők
A Hificity-n már egy hosszabb összefoglaló van a AVC-A1XV-ről. Katt IDE!
2004-es Denon erősítők
...600W toroid táp....és 5x180W 8 ohmon 1Khz szinusz jellel tesztelve és ez a mért teljesítmény.
...
Csak úgy tudom elképzelni hogy a jel ugyebár 1 khz volt ami nem áramfaló példa 50-100Hz közöttivel szemben.
...
A másik hogy a szinuszjelből ne csinájuk már négyszögjelet, mert így esetleg képes 5x180W-ra csak pogányúl torzíthat.
Nem szeretnélek összekeverni de amiket írtál valahogy zavaros.
1. Ha egyszer megadták hogy 1kHz akkor miért kell azt külön elképzelned?
2. A teljesítmény ha konstans akkor frekvencia függetlenül "áramfaló".
3. Egy 50%-os kitöltési tényezőjű négyszögjel nagyobb teljesítményt képvisel mint az azonos amplitúdójú szinusz.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
2004-es Denon erősítők
A házimozi magazinban én is olvastam a sony csúcs digit erősítő tesztjét.
Nem THX minősítésű és a lényeg hogy egy mai analóg AV receiver vele egy kategóriában még mindig sokkal jobb.
A teljesítménytől estem még hasra.
600W toroid táp....és 5x180W 8 ohmon 1Khz szinusz jellel tesztelve és ez a mért teljesítmény.
Kérdem én hogyan lehetséges ez.
Csak úgy tudom elképzelni hogy a jel ugyebár 1 khz volt ami nem áramfaló példa 50-100Hz közöttivel szemben.
A másik hogy a szinuszjelből ne csinájuk már négyszögjelet, mert így esetleg képes 5x180W-ra csak pogányúl torzíthat.
A magazinokban egyes mérési eredményeket egész korrektűl írják le, néha meg mintha valami reklám prospektus olvasnék. 7x 100 watt.
nevetséges...
2004-es Denon erősítők
Mindenkitől elnézést, utolsó off tőlem.
Off
Tudod én meg sok olyan dolgot olvastam pont erről a készülékről, ami szerint igen figyelemre méltó, főleg két és többcsatornás zenén. (Nem DD vagy DTS, hanem CD és SACD)
Plusz még sok olyan technikai rizsát, aminek a valőságtartalmát hozzáértés hiányában nem tudom megítélni.
Ezenkívül hozzád hasonlóan és sem hallottam még sosem ezt a készüléket.
Nem is minősítettem.
Off
Off
hát igen a Sony azzal terjeszti, hogy mivel digitális ezért a digitális zenei műsorforrások szinte végig D/A konvertálás nélkül kezelhetőek és ha megveszed a hozzá illő SACD lejátszót, akkor az analóg összekötést is megúszod.
Csak hát azt felejtik el hogy amíg mondjuk egy DVD-Audio felvétel akár 192 kHz/24 bit részletezettségű lehet (a SACD-nél ez másképpen van, ezért nem említem), addig a receiver 92 kHz/ 24 bitre butítja.
Azt is el szokták felejteni, hogy az analog jelátalakításokkal járó hibák egy része ugyan elkerülhető, de a digitális konverziókból, az analóg bemenetek digitalizálásából adódó torzulások megjelennek helyette.
Egyébként én sem minősítettem, csupán anyit mondtam, hogy nem audiofil. Ezt amúgy senki nem állította róla, még maga a Sony sem. Ehhez nem is kell meghallgatni, elég tudni róla, hogy digitális (én nem tudok audiofil digitális erősítőről) és hát az adatai is ezt támasztották alá.
gordon314.fw.hu
2004-es Denon erősítők
Egy dolog felkeltette az érdeklődésemet:
Vajon mire használnak egy digitális erősítőben DAC-ot. Esetleg a pre-outnak? Vagy a Tape Outnak?
Szerinted, Gordon314?
Off
Például az analóg bemenetek digitalizálására. Persze azt ADC-nek illene hívni.
Gondolom egyébként a digitális bemenetekről érkező jelet is konvertálja a saját rendszere számára. És bár digitális erősítő attól függetlenül a végén a megszólaltatás analóg, szóval a receiver jó része értelmezhető DAC-ként. No meg persze az általad említett preout szinten is az.
Minden esetre ez a receiver nem egy főnyeremény igényes zenehallgatónak. A kérdés itt pedig nagyon off, csak azért jegyeztem meg, mert nem szabad mindentől hasra esni, ami csillivilli és 30 kg.
Mindenkitől elnézést, utolsó off tőlem.
Off
Tudod én meg sok olyan dolgot olvastam pont erről a készülékről, ami szerint igen figyelemre méltó, főleg két és többcsatornás zenén. (Nem DD vagy DTS, hanem CD és SACD)
Plusz még sok olyan technikai rizsát, aminek a valőságtartalmát hozzáértés hiányában nem tudom megítélni.
Ezenkívül hozzád hasonlóan és sem hallottam még sosem ezt a készüléket.
Nem is minősítettem.
Off
2004-es Denon erősítők
Vajon mire használnak egy digitális erősítőben DAC-ot. Esetleg a pre-outnak? Vagy a Tape Outnak?
Szerinted, Gordon314?
Off
Például az analóg bemenetek digitalizálására. Persze azt ADC-nek illene hívni.
Gondolom egyébként a digitális bemenetekről érkező jelet is konvertálja a saját rendszere számára. És bár digitális erősítő attól függetlenül a végén a megszólaltatás analóg, szóval a receiver jó része értelmezhető DAC-ként. No meg persze az általad említett preout szinten is az.
Minden esetre ez a receiver nem egy főnyeremény igényes zenehallgatónak. A kérdés itt pedig nagyon off, csak azért jegyeztem meg, mert nem szabad mindentől hasra esni, ami csillivilli és 30 kg.
gordon314.fw.hu
2004-es Denon erősítők
Sony Hungária
Kár, hogy digitális és nem éppen audiofil.
Lehetek én a következő, akinek átpasszolod a cuccot meghallgatásra?
Némi gúnyt vélek felfedezni a hozzászólásodban
Ezt a receivert tesztelték már és elég vegyes tapasztalatokról számoltak be. Viszont, ha veleki megnézi a műszaki adatait, akkor még tesztet sem kell olvasni hozzá, hogy kitűnjön, hogy nem egy zenebarát készülékről van szó.
Elég csak megnézni azt, hogy digitális (ettől még akár jó is lehetne) és hogy 20 kHz-nél vág. Vége an, mint a botnak. Akkor ott a 96/24-es DAC, ami ma már messze nem a kor színvonala. (Gyakorlatilag minden közepes receiverbe már 192/24-es kerül.)
Akkor ott van a 600 wattos maximális energiafelvétel és a 7x200 watt névleges leadott teljesítmény. A kettő valahogy nem tűnik összhangúnak.
Amiről bölcsen hallgat a reklámoldal, az a teljes harmonikus torzítási érték, ami elég borzalmas. (Ha valakit érdekel kikeresem a Házimozi magazinban megadták)
Arról is érdemes szólni, hogy ez a Sony zászlóshajója házimoziban és a PLIIx-et nem sikerült belecsempészni.
Szóval ez egy olyan készülék amit remekül használhat valaki egy hangárnyi nappaliban kevés zenei elvárással, vagy egy önjelölt diktátorgyakornok kihangosításra. Igazi zenekedvelő, vagy minőséget elváró házimozibarátnál nem sok ilyen aranyszínű gőzmozdony figyel majd!
Volt "szerencsém" 30 kg-os Sony sztereó erősítőt hallani. Lehet, hogy nem általános, de arról a készülékről két jót tudok elmondani: hangosan is tudott szólni és masszív megépítésű volt. A hangja viszont elég kellemetlen volt halkan és hangosan is szvsz.
A dolognak csak az a lényege, hogy engem nem kihangosítási szempontból érdekelnek készülékek.
Szerinted, Gordon314?
2004-es Denon erősítők
Off
Rákerestem még erre a "Sony csodára". Elvileg 50 kHz-ig megy, de ehhez nem adnak meg sem teljesítmény, sem torzítás értéket.
Mondjuk vessük össze ezt a 2000 fontos készüléket egy 50 ezer forintos Yamaha 350-el:
DAC
Sony 92/24, Yamaha 192/24
Teljes harmónikus torzítás
Sony 0.15%, Yamaha 0,06%
Frekvencia átvitel
Sony 10- 50 000 Hz +/- ? dB, Yamaha 10- 100 000 +/- 3 dB
Persze a számok csak számok, no de azért a Yamaha sem szépít többet, mint a Sony!
gordon314.fw.hu