Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Van egy Marantz Sr4400-as erősítőm.
A régi tulajnál egy PC-vel volt összekötve, egy áram impulzust kapott azóta az analóg bemenetek bal frontja recseg. (A rádió is)
Digitális bemeneteken szépen szól, és jó az analóg 6.1-is.
Föleg digitális bemenetről használnánk, de azért jó lenne javíttatni.
Úgy tűnik a service manual alapján, hogy egy M61516FP nevű 7.1 csatornás hang processzor chip kezeli az analóg bemeneteket. SMD tokozású.
Külföldről lehet ilyen chipet szerezni, nem is veszélyes tétel.
Tudtok olyan szervizt aki ki tud cserélni egy ilyen chipet?
És esetleg szerviz futár szolgálata is van? (Vidéken lakom)
Sikerült megjavítani a Maranzt SR 4400-as erősítőmet!
Legnehezebb az IC beszerzése volt, első Kínai átvágott, fake IC-t küldött, de 10 levél után visszaadta a pénzt.
Végül innen tudtam megvenni egész tűrhető áron.
Egy helyi (zalaegerszegi) szakember pedig jutányos áron kicserélte a chip-et.
Újra tökéletes.
Erősítők javítása
Most nézem a rajzát, 2*10kB-s van benne.
Ám gyártója válogatja, hogy a log és lin potik közül melyiket hívja A-nak és B-nek!
Erősítők javítása
E szerint csak sztereó poti van benne. A korábban linkelt pdf nálam nem jön be.
Most nézem a rajzát, 2*10kB-s van benne.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Primare a10 erősítővel kihez forduljak?
Működik, csak kicsit nehezen indul. Kb. 5-10 perc után kapcsol be és akkor is ki be kapcsol a relé. Ezt párszor megcsinálja és utána teljesen jó, mintha bemelegedne.
Előre is köszi.
retroaudio.hu - ott megnézik és viszonylag olcsón megcsinálják (ha javítható a hiba)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Erősítők javítása
Sziasztok!
Primare a10 erősítővel kihez forduljak?
Működik, csak kicsit nehezen indul. Kb. 5-10 perc után kapcsol be és akkor is ki be kapcsol a relé. Ezt párszor megcsinálja és utána teljesen jó, mintha bemelegedne.
Előre is köszi.
Erősítők javítása
1. A poti első helyen szerepel a gyanúsítottak között.
2. Szerelőfüggő. 2000-10000+alkatrész.
3. Bármelyik híradástechnikai szerviz elvégzi a cserét.
Mindazonáltal, nem egyszerű egy hatcsatornás motoros poti beszerzése. eBay-ről lehet, de idehaza kereskedésekben nem találkozni vele.
E szerint csak sztereó poti van benne. A korábban linkelt pdf nálam nem jön be.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy Genius HF 5000 nevű csodám, a mélysugárzóba épített erőlködővel (http://www.geniusnet.com/geniusOnline/u ... 1_5000.pdf).
Azt a hibát tapasztalom, hogy a hangerőszabályzót tekergetve néha szól (minden hangsugárzó), néha nem. Illetve, ha szól, akkor mindig fix hangerőn teszi ezt. Tehát hiába tekerem a legmagasabb hangerőre, akkor is csak olyannal szól, mint amikor minimumtól tekerve max felé az első hangerővel megszólal.
Kérdéseim:
1. Mi lehet a hiba? (Remélem, egy potméter csere megoldaná, de én nem nyúlnék bele.)
2. Mennyibe kerül megjavíttatni? (Motoros potméterről lévén szó: hús vs. leves szindróma?)
3. Tudtok-e szakembert ajánlani, aki meg is javítja?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szab
1. A poti első helyen szerepel a gyanúsítottak között.
2. Szerelőfüggő. 2000-10000+alkatrész.
3. Bármelyik híradástechnikai szerviz elvégzi a cserét.
Mindazonáltal, nem egyszerű egy hatcsatornás motoros poti beszerzése. eBay-ről lehet, de idehaza kereskedésekben nem találkozni vele.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Van egy Genius HF 5000 nevű csodám, a mélysugárzóba épített erőlködővel (http://www.geniusnet.com/geniusOnline/u ... 1_5000.pdf).
Azt a hibát tapasztalom, hogy a hangerőszabályzót tekergetve néha szól (minden hangsugárzó), néha nem. Illetve, ha szól, akkor mindig fix hangerőn teszi ezt. Tehát hiába tekerem a legmagasabb hangerőre, akkor is csak olyannal szól, mint amikor minimumtól tekerve max felé az első hangerővel megszólal.
Kérdéseim:
1. Mi lehet a hiba? (Remélem, egy potméter csere megoldaná, de én nem nyúlnék bele.)
2. Mennyibe kerül megjavíttatni? (Motoros potméterről lévén szó: hús vs. leves szindróma?)
3. Tudtok-e szakembert ajánlani, aki meg is javítja?
A válaszokat előre is köszönöm!
Szab
Erősítők javítása
Helló mindenkinek!
Egy furcsaságot vettem észre minap amikor próbálgattam az erősítőt (lehet csak nekem furcsa)
Van egy Onkyo TX-SR605 erősítő ami 1.3 HDMI-s, van egy LG Blu-ray lejátszó (nem hazai közönségnek gyártották, mert az LG honlapján nem találtam), van egy LG 47LA620S 3D smar tv, és egy 2TB vinyó, dokkolóval.
Mivel az erősítő nem tudja a HDMI (ARC) és tv-n optikai van ezért ezzel van összekötve, mivel a vinyó a tv-re van dugva, de így a HD hangokat nem tudja lejátszani.
Gondoltam, mi van akkor, ha a vinyót, bedugom a blu-ray lejátszó usb bemenetére, ami ugye az erősítővel HDMI-n kapcsolódik, az erősítő szintén HDMI-vel a tv-hez. össze dugtam és vinyór játszattam a filmet, ami szépen is hozta a HD hangokat. Mivel a vinyón volt 3D film is, gondoltam megpróbálom lejátszatni, de mivel ez csak 1.3 nagy reményeket nem fűztem a dologhoz. elindult a lejátszás, és láss csodát, 3D be lökte a tv.
Most vagy rosszul gondoltam, és csak konvertálni, vagy lejátszani nem tudja a 3D-t, de mint adatfolyamot átengedi a tv felé, az meg összerakja a 3D képet
Eddig azért akartam lecserélni az alig használt erősítőmet, mert a HDMI ARC nincs rajta (így mondjuk meg lett oldva) de hogy a 3D is így megy rajat erősen gondolkodom hogy nem cserélek, de előbb utóbb úgy is szükséges lesz a Dolby Atmos miatt.
Egyébként volt rajat firmware frissítés csinálva (CD_SR6050_08214A.wav) ez miatt lehet, vagy más földi halandó készülék is csinálja
köszönöm hogy elolvastad.
Várom építő jellegű hozzászólásokat
- caratyuska
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Erősítők javítása
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy Pioneer A702R erősítő bemenet választója javítható-cserélhető-e.
Most elég jó áron kínálnak egy ilyen erősítőt, aminek elvileg ennyi baja van. De aggódom, hogy javítható-e.
Tud valaki valami megoldást, szakit?
Üdv.
Erősítők javítása
Sziasztok,
egy Arcam AVR-250 esetén az a jelenség, hogy a poti bármilyen irányba csavarva felfelé viszi a hangerőt, mekkora hibára utal? Távirányítóról tökéletesen állítható a hangerő, csak a készüléken lévő poti csinálja ezt. Elég tisztítani, vagy cserélni kell? Valaki vállal itt ilyet? Nagyjából milyen költségre lehet számítani a javítás kapcsán?
Szerintem abban nem poti, hanem egy rotary switch van, ami egy procihoz kapcsolódik. Ha beszerezhető, 1-2000Ft-körüli tétel, a cseréje 3-10 ezer körüli szerelőfüggően.
Ne keverjük!
- underattack
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
Erősítők javítása
Sziasztok,
egy Arcam AVR-250 esetén az a jelenség, hogy a poti bármilyen irányba csavarva felfelé viszi a hangerőt, mekkora hibára utal? Távirányítóról tökéletesen állítható a hangerő, csak a készüléken lévő poti csinálja ezt. Elég tisztítani, vagy cserélni kell? Valaki vállal itt ilyet? Nagyjából milyen költségre lehet számítani a javítás kapcsán?
-
Vendég
Erősítők javítása
Sziasztok,
Vettem nem régiben egy Kenwood erősítőt nagyon régi solid state, szép hangú erősítő, de ami zavar, hogy az egyik oldal sziszeg halkan, még 0 hangerőn is szinte egyenletesen és semmilyen kapcsolásban ez nem szűnik meg, és érdekes, hogy csak az egyik oldal.
Van-e valami tippetek, hogy mi okozhatja talán a végfok tranziszor vagy kondik öregedtek el?
előre is köszönöm a választ!
ha nagyon régi akkor a kondik,ha tranyó lenne az inkább elszálna ha zárlatos valahol,ha egy folytába serceg az kondi lehet mert akkor kivan száradva ha tul öreg,vagy föld hurkos ami szintén kondi hibára utal.Ha kondit cserélsz elöször a nagy kondikat cseréld le,és utána kicsiket nem egy nagy összeg ha mind cseréled 4000-5000 böl meg van ,de kondi függö milyet veszel,én ennyit tudok seggiteni,én az akaiban lecseréltem mind
Erősítők javítása
Igen s ahogyan ilyen rövid idő alatt körbe tudtam nézni,elég sok embernek van,volt problémája vele...s egész érdekes megoldások is vannak rá
A BGA melegítésével gyakorlatilag a repedt forrasztások ismét érintkezni fognak....amig tart a meleg. :-) Korrekt javítása kisipari módszerekkel nehezen megoldható, speciális eszközökre van szükség.
Erősítők javítása
Igen s ahogyan ilyen rövid idő alatt körbe tudtam nézni,elég sok embernek van,volt problémája vele...s egész érdekes megoldások is vannak rá
Na ezt biztos, hogy ne csináld, mert még azt is tönkreteszed ami jó . Így még javítható.
Erősítők javítása
Valószínűleg a DTS chip adta meg magát. És a tápja is elég fáradt lehet.
Erősítők javítása
oksa,köszi a segítséget!
Szép Estét!
Valószínűleg a DTS chip adta meg magát. És a tápja is elég fáradt lehet.
Erősítők javítása
Semeddig. Nem tudhatod mekkora a baj. Kerüld el....lehet szerencséd, de meg is lehet szívni nagyon. Ha nincs biztos háttér olyan szakival, aki képes megcsinálni akkor felejtsd el. Szerintem.
oksa,köszi a segítséget!
Szép Estét!
Erősítők javítása
Az a gond,hogy ez egy eladó erősítő....s a dilemma,hogy meddig érdemes elmenni a vételárral.
Semeddig. Nem tudhatod mekkora a baj. Kerüld el....lehet szerencséd, de meg is lehet szívni nagyon. Ha nincs biztos háttér olyan szakival, aki képes megcsinálni akkor felejtsd el. Szerintem.
Erősítők javítása
Na, ezen már el lehet indulni. A hangszínszabályzó áramkörökkel is lehet valami, ha csak ezek kiiktatásával megy a füles erősítő. Beírtam keresőbe a jelenséget és dobott ki olyat Marantzoknál, hogy normál esetben a hang kimaradozott ami a Pure audio bekapcsolásával elmúlt...
Mindenképp vidd el egy műszerészhez. A srácok majd ajánlanak valakit a közelben, ha leírod hol laksz...
Az a gond,hogy ez egy eladó erősítő....s a dilemma,hogy meddig érdemes elmenni a vételárral.
Erősítők javítása
Igen tudom, hogy elég szerteagazo lehet a probléma. Elvileg minden beállítás kipróbált, s a füles csak a pure audio állásban ad ki hangot, a hangszórók semmit. Régebben ugye ilyen esetekben a vegfok szállt el, de az már rég volt.... manapság nem vagyok képben.
Na, ezen már el lehet indulni. A hangszínszabályzó áramkörökkel is lehet valami, ha csak ezek kiiktatásával megy a füles erősítő. Beírtam keresőbe a jelenséget és dobott ki olyat Marantzoknál, hogy normál esetben a hang kimaradozott ami a Pure audio bekapcsolásával elmúlt...
Mindenképp vidd el egy műszerészhez. A srácok majd ajánlanak valakit a közelben, ha leírod hol laksz...
Erősítők javítása
Igen tudom, hogy elég szerteagazo lehet a probléma. Elvileg minden beállítás kipróbált, s a füles csak a pure audio állásban ad ki hangot, a hangszórók semmit. Régebben ugye ilyen esetekben a vegfok szállt el, de az már rég volt.... manapság nem vagyok képben.
Erősítők javítása
Attól függ, hogy mekkora a gond...ezt távolról senki sem mondja meg. Anyagilag pedig 5e Ft és a csillagos ég között valahol.
A füles kimenet pedig független a hangsugárzó kimenetektől, ezért szól.
Bocs, hogy ilyen triviális dolgot kérdezek:
Van rajta A és B hangsugárzó kimenet váltó?
1. Ha igen oda váltottál, ahova kell?
2. Nincs véletlenül az A-B kimeneteknél az A és B meg a plusz-minusz (piros-fekete) összekeverve?
Erősítők javítása
Sziasztok! Adott egy onkyo tx-nr807-es rádióerosito. Minden működik rajta csak hangot nem ad, illetve egy állásban a fülhallgatón igen, de a hangszórók némák. Érdemes ezzel foglalkozni illetve mi lehet a baja s ez anyagilag mennyire megterhelo?
Attól függ, hogy mekkora a gond...ezt távolról senki sem mondja meg. Anyagilag pedig 5e Ft és a csillagos ég között valahol.
A füles kimenet pedig független a hangsugárzó kimenetektől, ezért szól.
Bocs, hogy ilyen triviális dolgot kérdezek:
Van rajta A és B hangsugárzó kimenet váltó?
1. Ha igen oda váltottál, ahova kell?
2. Nincs véletlenül az A-B kimeneteknél az A és B meg a plusz-minusz (piros-fekete) összekeverve?
Erősítők javítása
Sziasztok! Adott egy onkyo tx-nr807-es rádióerosito. Minden működik rajta csak hangot nem ad, illetve egy állásban a fülhallgatón igen, de a hangszórók némák. Érdemes ezzel foglalkozni illetve mi lehet a baja s ez anyagilag mennyire megterhelo?